ویزای مصر برای مدت ها برای ایرانیانی که پاسپورت ایرانی دارند قابل صدور نبود. علت مهم این موضوع تنش های منطقه ای و خوب نبودن روابط بین دولت های ایران و مصر بیان می شود. به طوریکه چند سال پیش بعد از بهار عربی این امکان برای ایرانیان فراهم شد تا با پاسپورت ایرانی ویزای کشور مصر را بگیرند و حتی بسیاری از خطوط هوایی پرواز مستقیم به قاهره را هم راه انداختند. در این دوران بسیاری از ایرانیان توانستند از این فرصت استفاده کرده و از این کشور منحصر به فرد دیدن کنند. اما بعد از مدتی و به دلیل تغییراتی در دولت مصر وضعیت اخذ ویزای این کشور برای ایرانیان به حالت قبل برگشت.
برای خرید بلیط هواپیما با مناسب ترین قیمت از الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید.
کمی از کشور مصر بدانیم.
کشور مصر در قسمت شمال شرقی قاره آفریقا و در مجاورت دریای مدیترانه از سمت شمال، دریای سرخ از سمت غرب و کشور لیبی از غرب و کشور سودان از سمت جنوب قرار دارد. دو شهر اصلی و پر جمعیت کشور مصر قاهره و اسکندریه هستند. مساحت این کشور تقریبا یک میلیون متر مربع و جمعیت آن تقریبا ۸۵ میلیون نفر است. کشور مصر یکی از کشور های مهم و مطرح در منطقه خاورمیانه و جهان عرب است. حدود ۹۰ درصد مردم این کشور مسلمان، و زبان رسمی این کشور عربی است. نوع حکومت در این کشور پارلمانی است و دارای دو مجلس ملی و مجلس شورا است.
این کشور از لحاظ قدمت و تاریخ بسیار کهن است و فرهنگ و تاریخ باستانی بسیار غنی دارد. قدمت تمدن های انسانی در کشور مصر به تقریبا ۶ تا ۷ هزار سال پیش برمیگردد. کشور مصر به داشتن باستانی ترین و مرموزترین سازه های باستانی به دست بشر معروف است و هر ساله میلیون ها گردشگر از این کشور منحصر به فرد دیدن می کنند.
کشور مصر بیشتر به دلیل داشتن اهرام سه گانه و مجسمه ابوالهول و مومیایی پادشاهان هزاران سال پیش در جهان معروف است.
اما متاسفانه صدور ویزای مصر با پاسپورت ایرانی ممکن نیست و بسیاری از ایرانیان به راحتی نمی توانند از این کشور زیبا و آثار باستانی آن دیدن کنند. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به این موضوع بپردازیم.
دلایل عدم صدور ویزای مصر برای افراد کشور ایران
مصر و ایران هر دو کشورهایی با تمدن های غنی و تاریخ چندین هزار ساله هستند اما متاسفانه اکنون روابط سیاسی خوبی باهم ندارند. دلیل این تنش ها بین دولت های ایران و مصر برای بسیاری از افراد به طور واضح مشخص نیست.
بسیاری از افراد و نویسنده ها بعد از بررسی هایی که انجام داده اند به این عقیده رسیده اند که وضعیت تیره و تار سیاسی بین کشورهای مصر و ایران ۴۰ سال پیش و بعد از انقلاب اسلامی ایران به وجود آمده است و تا امروز نیز ادامه پیدا کرده است.
یکی از این دلایل ممکن است این باشد که بعد از انقلاب اسلامی ایران محمدرضا شاه پهلوی به مصر پناهنده شد و پادشاه این کشور نیز از اون استقبال کرد و بعد از فوت محمدرضا شاه پهلوی مراسم تشییع جنازه مفصلی برای وی برنامه ریزی کرد. البته موضوع تنها این نبود.
در سال ۱۳۵۸ کشورهای مصر و اسرائیل قرارداد صلح کمپ دیوید را امضا کردند. یکی از مفاد این قرارداد به رسمیت شناختن اسرائیل از طرف مصر بود.
دو سال پس از این موضوع جوانی به نام خالد اسلامبولی رئیس جمهور وقت آن کشور یعنی انور سادات را ترور کرد. و دلیل این کارش را امضای قرارداد صلح کمپ دیوید به دست انور سادات اعلام کرد. ایران از این مسئله استقبال کرد و از این جوان مصری تقدیر کرد و نام یکی از خیابان های تهران را به نام او نامگذاری کرد. این اقدام ایران باعث تشدید تنش های سیاسی این کشور و قطع کامل ارتباطات ایران و مصر و در نهایت عدم صدور ویزای مصری برای ایرانیان شد.
ایران و مصر در ۴۰ سال اخیر به غیر از چند مورد هیچ تعامل سیاسی با یکدیگر نداشتند و ارتباط آن ها تنها در عرصه اقتصادی بوده است.

بهبود روابط ایران و مصر و صدور ویزای مصر برای ایرانیان
در طی این سال ها ایران برای بهبود روابط سیاسی بین ایران و مصر تلاش های زیادی کرد که متاسفانه هیچکدام به نتیجه ای قابل توجه نرسیدند. در نتیجه این تنش های سیاسی بین ایران و مصر، مصر از صدور ویزای مصر برای ایرانیان خودداری کرد. البته چند سال پیش پس از بهار عربی و در پی نشست های پی در پی رئیس جمهور وقت با مصر، دولت مصر برای اولین بار در این چند سال موافقت کرد که برای ایرانیان با پاسپورت ایرانی ویزا صادر کند. در همین دوران بسیاری از ایرانیان این فرصت را پیدا کردند که با اخذ ویزا به این کشور حیرت انگیز سفر کنند و از جاذبه های گردشگری متفاوت و آثار باستانی آن دیدن کنند.
اما این شرایط خیلی طول نکشید و چند ماه بعد و در عرض کمتر از یک سال یعنی در تابستان سال ۱۳۹۲ صدور ویزای کشور مصر برای ایرانیان مجددا لغو شد.
هم اکنون مسافران ایرانی تنها با داشتن ویزای تجاری می توانند به مصر سفر کنند.
شرایط ورود مصریان به کشور ایران
با وجود اینکه صدور ویزای مصر برای ایرانیان به غیر از ویزای تجاری ممکن نیست؛ اما شهروندان کشور مصر برای سفر به ایران هیچ محدودیتی ندارند و ویزای کشور ایران برای آنها صادر می شود. تنها مانعی که سر راه مصریان برای سفر به ایران وجود دارد این است که این افراد باید برای سفر به ایران از دولت مصر مجوز دریافت کنند. این موضوع به این معنی است که دولت مصر میتواند به شهروندان مصری اجازه خروج ندهد.
این شرایط و لزوم دریافت مجوز از طرف دولت مصر برای سفر مصریان به ایران برای تمام اقشار این کشور چه دانشجویان و چه توریستها و گردشگران صادق است.
صدور ویزای مصر برای ایرانیان
همانطور که گفته شد بخاطر تنش ها و فضای نه چندان دوستانه سیاسی بین دو کشور ایران و مصر، کشور مصر صدور ویزا را برای افراد ایرانی با پاسپورت ایرانی ممنوع کرده است. در حال حاضر تنها راه دریافت ویزای مصر برای ایرانیان دریافت ویزای تجاری این کشور است.
ایرانیانی که پاسپورت غیر ایرانی دارند می توانند به راحتی ویزای کشور مصر را دریافت کنند و مانند ساکنین سایر کشورهای دنیا به مصر سفر کنند. اما باید توجه کنید که دریافت ویزا از طرف سفارت مصر انجام می شود و این امکان وجود دارد که پلیس امنیت فرودگاه شما را دیپورت کند.
صدور ویزای مصر به صورت ویزای تجاری برای ایرانیان
اگر می خواهید به مصر سفر کنید و پاسپورت ایرانی دارید، تنها راه دریافت ویزای مصر برای شما این است که ویزای تجاری مصر را دریافت کنید.
برای دریافت ویزای تجاری مصر باید از طرف یک شرکت معتبر مصری دعوت نامه داشته باشید. همچنین این شرکت باید متعهد شود که مسئولیت تمام جزئیات سفر شما مانند اقامت و بیمه و …را بر عهده خواهد گرفت. در غیر اینصورت دریافت ویزای تجاری نیز غیر ممکن خواهد بود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای مصر برای ایرانیان
در حال حاضر تنها راه اخذ ویزای مصر گرفتن ویزای تجاری است. افرادی که قصد اخذ ویزای تجاری مصر را دارند باید مدارک زیر را همراه داشته باشند:
یک دعوتنامه از یک شرکت معتبر مصری
اصل پاسپورت (با حداقل ۶ ماه اعتبار)
بیمه مسافرتی
مدارک تمکن مالی
بلیط رفت و برگشت
مدارک مربوط به رزرو هتل
گردش مالی ۳ ماهه حساب بانکی
دو قطعه عکس ۶×۴ با زمینه سفید مربوط به کمتر از یک سال پیش
معمولا صدور ویزای تجاری کشور مصر برای ایرانیان با پاسپورت ایرانی حدود ۴۰ روز کاری طول می کشد.
همچنین برای گرفتن ویزای کاری در کشور مصر یا هر کشور خارجی دیگری گواهی تاییدیه عدم سوء پیشینه در ۱۰ سال اخیر و سلامت روحی و جسمی فرد نیز لازم است.
۵ نظرات
بلی
یوزارسیف زلیخا
بلی
بلی
یوزارسیف زلیخا
بلی
بلی
یوزارسیف زلیخا