پشت پرده پروازهای طولانی مدت چه خبر است؟
امروزه پرواز با هواپیما امکان مسافرت به نقاط دوردست را برای ما فراهم کرده است. هواپیماهای مدرن می توانند مسافت طولانی را بدون سوخت گیری پرواز کنند و شما را به هرگوشه از دنیا برسانند. یکی از طولانی ترین پروازهای جهان توسط هواپیمایی قطرایرویز انجام می شود که فاصله دوحه در قطر تا اوکلند نیوزلند را بدون توقف و در حدود ۱۶ ساعت طی می کند. در این مطلب می خواهیم در مورد ۸ حقیقت جالب در مورد پروازهای طولانی مدت صحبت کردیم که کمتر کسی از آن ها باخبر است. شبکه ۵ تلویزیون انگلیس به تازگی مستندی در مورد زندگی شبانه پروازهای طولانی در مسیر لندن به سیدنی هواپیمایی کانتاس تهیه کرده است. در این برنامه رازهای پنهان پروازهای طولانی مدت بازگو می شود که در ادامه آن ها را با شما در میان می گذاریم. با الی گشت همراه باشید.
۱- یک اتاق خواب محرمانه در هواپیما وجود دارد
مطالب مرتبط: ۶ دانستنی جالب در مورد هواپیما و پرواز اگر چمدانمان در پرواز گم شد چه کنیم؟
بله، در حالی که مسافران در طول ساعت های طولانی پرواز در صندلی خود چرت می زنند یک اتاق خواب با امکانات رفاهی در هواپیما وجود دارد. این اتاق برای استراحت و خوابیدن مهمانداران و کارکنان هواپیما تعبیه شده است. هرچه باشد، کارکنان هواپیما هم به استراحت نیاز دارند و به ویژه در پروازهای طولانی مدت که ساعت ها طول می کشد نیاز به جایی برای خوابیدن دارند. به طور مثال، هواپیمایی کانتاس در هواپیمای ایرباس ای ۳۸۰ خود یک اتاق ۱۲ تخته و حمام جداگانه دارد و کارکنان می توانند چند ساعتی را استراحت کنند، مطالعه کنند و یا صرفا از دید مسافران دور شوند.
۲- کارکنان هواپیما کدهای رمزی خاصی دارند
مهمانداران و کارکنان هواپیما معمولا از کدها رمزی بین همدیگر استفاده می کنند. به گفته یکی از مهمانداران، «وقتی می گوییم تام کروز منظورمان هنرپیشه مشهور هالیوودی نیست. بلکه منظورمان سرو چای و قهوه است! چطور آن ها را روی میز پذیرایی بچینیم؟ اول چای، بعد قهوه. تام کروز!»
۳- پس از هر سفر، ۴۰۰۰۰ آیتم عوض می شوند
در پروازهای طولانی پس از هر سفر لازم است کلیه ظرف و ظروف و وسایل پذیرایی با موارد جدید جایگزین شوند و هواپیما برای پرواز جدید آماده شود. در پرواز ایرباس ای ۳۸۰ کانتاس پس از هر پرواز ۴۰۰۰۰ فقره محصول جابجا می شوند و با موارد جدید جایگزین می شوند. این موارد شامل ۷۰ کارت غذا، ۲۵۰۰ لیوان و ۵۰۰۰ کارد و چنگال می شود.
۴- سالانه یک میلیارد غذا در هواپیما سرو می شود
هواپیمایی کانتاس به تنهایی ۷.۵ میلیون وعده غذا در پروازهای طولانی مدتش سرو می کند. از این تعداد ۴۰۰۰۰ غذا در بخش فرست کلاس، ۲ میلیون غذا در بیزنس کلاس و ۵ میلیون غذا در بخش اکونومی هواپیما بوده است. این غذاها در آشپزخانه های بزرگ در سطح زمین آماده می شوند. مثلا کیترینگ هواپیمایی کانتاس از ۱۰۵ سرآشپز کمک می گیرد تا روزانه ۳۱۰۰۰ وعده غذا تهیه کند.
۵- وقتی مسافری از پرواز جا می ماند همه چیز به هم می ریزد
اگر دیر به فرودگاه برسید چه اتفاقی می افتد؟ هواپیما شما را جا می گذارد و بدون شما پرواز می کند. درست است؟ اما اگر چک-این کرده باشید و بارتان را تحویل قسمت بار داده باشید و بعد به دلیلی دیر سوار هواپیما شوید چه؟ در صورتی که مسافری بار خود را تحویل هواپیما داده باشد به این سادگی ها نمی توان او را در فرودگاه جا گذاشت. هواپیمایی کانتاس مقررات خاصی در این مورد دارد و ۱۵ دقیقه قبل از پرواز لیست مسافران را چک می کند. هر دقیقه تاخیر هواپیما باعث می شود ضرر هنگفتی به شرکت های هواپیمایی وارد شود. به همین دلیل حتی ممکن است با موبایل فردی که جا مانده تماس بگیرند و هرطور شده او را سوار هواپیما کنند.
۶- ممکن است یک کرگدن در قسمت بار هواپیما باشد
حمل حیوانات خانگی مثل سگ و گربه شاید به امری متداول تبدیل شده باشد و مثلا هواپیمایی کانتاس سالانه ۶۵۰۰۰ حیوان اهلی را جابجا می کند. اما علاوه بر حیوانات اهلی و خانگی، حیوانات بزرگ و مربوط به حیات وحش نیز در این قسمت پیدا می شوند. ممکن است با خیال راحت در هواپیما نشسته باشید و روحتان هم خبر نداشته باشد که حیوانات جور واجوری در قسمت حمل بار وجود دارند. عجیب ترین حیوانی که توسط این ایرلاین حمل شده یک کرگدن بزرگ و غول پیکر بوده است.
۷- سیستم خلبان خودکار بیشتر کارها را انجام می دهد
به گفته یکی از خلبان های کانتاس، «شکی نیست که خلبان خودکار بخش اعظم پرواز را انجام می دهد. در پروازهای دایمی و مسیرهای همیشگی، سیستم خلبان خودکار تقریبا ۹۰% کار هدایت هواپیما را بر عهده دارد.» خلبان ها معمولا کار فرود آمدن را برعهده می گیرند. کاری که به گفته کاپیتان کانتاس «سخت ترین، اما رضایت بخش ترین» بخش کار است.
۸- هواپیماها از چیزی که به نظر می رسند کثیف تر هستند
هواپیماها به ویژه در پروازهای طولانی مدت بسیار کثیف می شوند و لازم است دائما تمیز شوند. البته این آلودگی ها مربوط به هوا نیست. بلکه پشه، حشرات مختلف، ساییده شدن تایر چرخ هواپیما روی زمین، دود اگزوز هواپیما و …باعث می شوند که هواپیما بسیار آلوده شود. تمیز کردن مداوم هواپیما صرفا از نظر رعایت نظافت نیست! بلکه تمیز شدن هواپیما و موتور آن باعث می شود در مصرف سوخت به میزان قابل توجهی صرفه جویی شود. بنابراین از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است که هواپیماها مرتب تمیز شوند.