جاذبه های طبیعی خاورمیانه | Natural Wonders in the Middle East
شاید اگر یک فرد خارجی خاورمیانه را در ذهن خود تصور کند، اولین چیزی که به ذهنش برسید رمل ها و تپه های شنی و کویر خواهد بود. اما واقعیت این است که جاذبه های طبیعی خاورمیانه چیزی بیش از آن است که تنها در کویر بگنجد. از نظر نشنال جئوگرافیک برخی از این جاذبه ها آنقدر شگفت انگیز هستند که نیاز است همه آن ها را بشناسند. الی گشت در ادامه این متن شما را با جاذبه های طبیعی خاورمیانه آشنا خواهد کرد؛ با ما همراه باشید:
افسانه ای در ترکیه
مطالب مرتبط: معرفی بهترین فرودگاه های خاورمیانه در سال ۲۰۱۷ اعلام برندگان مسابقه عکاسی نشنال جئوگرافیک ۲۰۱۸ بهترین عکس های ۲۰۱۷ نشنال جئوگرافیک
روزی روزگاری ۳۰ میلیون سال پیش، یک آتشفشان، خاکسترهایی را در سراسر بخشی هایی از سرزمین ترکیه پراکنده کرد. پس داستان به کاپادوکیه بر می گردد، جایی که انگار با دودکش های افسانه ای پر شده است. این خاکسترها به سنگ های توف-تخلخل تبدیل شدن و در نهایت سرزمینی به این زیبایی را ساختند. کاپادوکیه در مرکز آناتولی قرار گرفته بود و از سال ۱۹۸۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و باعث شد که این مورد از جاذبه های طبیعی خاورمیانه بسیار معروف و شناخته شده باشد.
گنبدهای نمکی، صخره های مجسمه ای و دره رنگین کمان در ایران
الماس جغرافیایی کوچکی در ایران ثابت می کند که زیبایی های بزرگ می توانند در یک جای بسیار کوچک به وجود بیایند. به جزیره هرمز می رویم، جایی که هر سانتی متر آن صخره ها و تپه هایی دیده می شود که انگار هر کدام داستان مجزایی برای گفتن دارند. تنها برج هایی که در اینجا خواهید دید، کوه های طبیعی و گنبدهای نمکی هستند که آن ها را سنگ نمک های عظیمی از سطح زمین به بالا کشانده است.
تحقیقات بیشتری در جزیره نشان می دهند که شما در هرمز می توانید هنر زمینی شگفت انگیزی را مشاهده کنید: دره مجسمه ها، صخره هایی است که با فرسایش به شکل های جالبی مانند صورت حیوانات در آمده اند و دره رنگین کمان جایی است که می توانید رنگ های معدنی قرمز، نارنجی، سفید، آبی و بنفش را مشاهده کنید که کاملا به صورت طبیعی در آمده اند.
واحه ای در بیابان عربستان
قله های اعجاب انگیز و پرتگاه های صخره ای که در میان فلات Wadi Qaraqir بریده بریده شده اند، بسیار جذاب هستند. اما قهرمان غیرمنتظره این صحنه بی نظیر بیابان عربستان، جریان آب بهاری است که به طور مداوم آب عرضه می کند و رنگ سبزی را به این منطقه هدیه می دهد: رنگ سبزی به شکل چمنزار، درختچه و درختان نخل در مقابل پس زمینه ای از رنگ ها زرد و نارنجی صخره ها، آنچنان زیبا و دوست داشتنی است که این بیابان را خاص و دلپذیر می کند.
عمیق ترین دریاچه زیادهشور در جهان
دریاچه زیاده شوره به دریاچه ای گفته می شود که غلظت نمک یا همان سدیم کلرید در آن به قدری است که از میزان شوری آب دریا بالاتر است. شوری بالای این دریاچه که در پایین ترین نقطه زمین واقع شده و در مرز اردن و سرزمین های فلسطین قرار گرفته، باعث می شود که این دریاچه که به دریای مرده نیز معروف است به طور طبیعی انسان ها روی آن شناور باشند و جاذبه ای شفابخش برای آن ها در نظر گرفته شود، اما برای ماهی ها، گیاهان و دیگر موجودات آبزی (برخی از گونه های باکتریایی و قارچ های میکروبی) غیر قابل سکونت باشد. آب توسط چشمه و رودخانه های مختلف به این دریاچه می ریزد و زمانی که آب تبخیر می شود، تنها مواد معدنی در آن باقی می مانند.
غار در حال رشد لبنان
یکی دیگر از جاذبه های طبیعی خاورمیانه در لبنان قرار دارد که به هیچ وجه نباید این شگفتی طبیعی را از بیرون قضاوت کنید. به محض اینکه وارد غار جعیتا درست در شمال بیروت می شوید، متوجه خواهید شد که چرا این سیستم غاری کارست (karstic) در بین زیباترین جاذبه های جهان قرار دارد. شما در این غار پرده ها، ستون ها و شمع هایی را می بینید که شبیه یک کلیسای کوچک اند و توسط استلاگتیت و استلاگمیت های درون غار ساخته شده اند.
سپس اگر سطح آب در فصلی که از این غار بازدید می کنید مناسب باشد، اجازه دهید که قایق شما را به بخش های پایین تری در غار ببرد که با سکوتی عجیب وارد بخشی خواهید شد که تشکل های سنگ آهکی دارد و بسیار دیدنی است. نکته قابل توجه این است که این استلاگمیت ها و سنگ ها هنوز هم از زمان عصر آهن در حال رشد هستند.
مریخ درست در خاورمیانه
ستون های ماسه سنگی که از شن های قرمز به سوی یک آسمان بی انتها گسترش می یابد، در وادی رم، بزرگترین دره اردن، یک محیط شاداب را ایجاد می کند. پیاده روی در میان این صخره های بلند که قرن ها توسط باد، شن و سیل ایجاد شده اند به گونه ایست که انگار شما در سیاره دیگری تنها افتاده اید و جز شما هیچ شخص دیگری در اینجا وجود ندارد. در حقیقت این منظره که شبیه سیاره مریخ است آنقدر ماورای عالم خاکی است که در بسیاری از فیلم ها نیز از آن برای صحنه هایی که مثلا در مریخ است، فیلمبرداری شده است.
تپه های شنی برای چندین روز در ربعالخالی
ابعاد وحشتناک و شگفت انگیز این جاذبه، بزرگترین صحرای شن و ماسه در جهان، باعث شده که این منطقه به ربع الخالی معروف شود. این جاذبه، حدودا ۱ چهارم کل شبه جزیره عربستان را دربر می گیرد که ۸۰ درصد آن در عربستان سعودی و ۲۰ درصد باقی مانده در بخش هایی از عمان، امارات متحده عربی و یمن قرار دارد.
بادها همچنان باعث می شوند که این مورد از جاذبه های طبیعی خاورمیانه همچنان شکل های جدید و متنوعی داشته باشد. یکی از دلایلی که این جاذبه را مرموز می کند این است که به دلیل وسعت بسیار زیاد این منطقه، میانه های آن هنوز هم ناشناخته است و جایی محسوب می شود که هنوز هیچ بشری پای به آن نگذاشته است. با اینکه در این منطقه باران کم می بارد اما در فصل بهار، گل های ریز و کوچکی در آن دیده می شوند.
منبع: nationalgeographic.com