موزه هنرهای معاصر
تهران موزهای مختلفی دارد که با بازدید از آن ها می توانید با هنر و فرهنگ این مرز و بوم بیشتر آشنا شوید. یکی از سرشناس ترین موزه های تهران موزه هنرهای معاصر است که با آثار باارزش و دیدنی خود بازدیدکنندگان زیادی دارد. امروز می خواهیم سری به این موزه بزنیم و شما را با آن آشنا کنیم، الی گشت را همراهی کنید.
مطالب مرتبط: معرفی موزه آبگینه تهران، موزه ای به جا مانده از دوران قاجار بهترین موزه های تهران
موزه هنرهای معاصر در سال ۱۳۵۶ به کوشش فرح پهلوی در ضلع غربی پارک لاله (پارک فرح سابق) در خیابان کارگر شمالی افتتاح شد. در معماری این بنا از بادگیرهای منطقه کویری ایران الهام گرفته شده و این معماری مدرن زیبایی چشم نوازی به آن داده است. در این موزه جامع ترین و مهمترین گنجینه های هنر مدرن از هنرمندانی مثل پیکاسو، وارهول، لویت، جاکومتی و … به نمایش در آمده است. با توجه به اینکه در دهه ۱۹۷۰ ایران درآمدهای نفتی زیادی داشت توانست هزینه خرید آثار بین المللی معتبر را تامین کند. اگر به بازدید از این گنجینه ارزشمند بروید می توایند از ۹ گالری مختلف دیدن کنید در ۳ تا از این گالری ها آثار هنرمندان معرو ف را می بینید که تماشای ظرافت های هنری آن ها می تواند برای هنر دوستی بسیار جالب باشد. در گنجینه دائمی موزه می توانید بیش از ۴۰۰۰ اثر برجسته هنرمندان داخلی و خارجی را ببینید که حدود ۴۰۰ عدد از آن ها آثاری بینظیر و ویژه هستند. حتی در محوطه این موزه هم آثار هنری و مجسمه های دیدنی از هنرمندان معروف جهان وجود دارد که یکی از معروف ترین این آثار اثر هنرمند بلژیکی پیکره «درمانگر» اثر رنه ماگریت است. کل آثار موجود در موزه ارزشی به اندازه ۲/۵ میلیارد دلار دارند و بیشتر آثار آن با نظارت فرح پهلوی در دهه ۱۹۷۰ خریداری شدند اما پس از انقلاب تعدادی از آن آثار در زیرزمین موزه گذاشته شد و در فضای موزه قرار داده نشدند.
معماری موزه
ساختمان این موزه از سنگ و بتون درست شده و به همراه باغ ها حدود ۸۵۰۰ متر مربع مساحت دارد. ساختمان موزه دو بخش کلی دارد در داخل ساختمان مسیری مارپیچ و چرخشی را می بینید که افراد را به سوی پایین هدایت می کند در داخل این فضای مارپیچ هفت گالری مختلف قرار دارد که هر کدام از این گالری ها با شیب راهه هایی با شیب کم به گالری دیگر وصل شده اند. سرسرای موزه قاعده ای هشت ضلعی است که سقفی بلند دارد. کار معماری موزه را دیبا (پسرعموی فرح) انجام داده است و همانطور که گفته شد نمای بیرونی آن به صورت بادگیر طراحی شده است.
چگونه به این موزه برویم
با توجه به اینکه این موزه در مرکز شهر و در خیابان کارگر شمالی در پارک لاله قرار دارد به راحتی در هر نقطه ای از تهران که باشید می توانید خود را به آنجا برسانید به ویژه اینکه در نزدیکی موزه ایستگاه های متروی زیادی است که رفت و آمد را برایتان آسان می کند.