معرفی فرودگاه بین المللی باکو یا فرودگاه حیدر علی اف

معرفی فرودگاه باکو (فرودگاه حیدر علی‌ اف)

یکی از زیباترین شهرهای آسیایی که می‌توانید در طول زندگی خود از آن دیدن کنید شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است که با تاریخ و فرهنگ غنی و جذاب خود جاذبه‌های دیدنی بی‌نظیر بسیاری را در خود جای داده و هر ساله میزبان خیل گردشگرانی است که از جای جای دنیا به بازدید از آن می‌آیند. یکی از اصلی‌ترین و آسان‌ترین راه‌های سفر به باکو از راه هوایی است. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله از الی گشت شما را با فرودگاه باکو آشنا کنیم.

فهرست مطالب

فرودگاه بین‌المللی باکو یا همان فرودگاه حیدر علی اف در باکو پایتخت آذربایجان، از فرودگاه‌های بین المللی بسیار زیبا به لحاظ معماری به حساب می‌رود. فرودگاه باکو از برترین فرودگاه‌های آذربایجان است و در لیست ۵ فرودگاه برتر این کشور قرار دارد.

فرودگاه باکو (فرودگاه حیدر علی‌ اف)

این فرودگاه در هر سال میزبان بیش از ۴ میلیون مسافر داخلی و همچنین خارجی است. جالب است بدانید تا سال ۲۰۰۴ از این فرودگاه با نام فرودگاه بین المللی بینا یاد می‌کردند، اما بعد از سال ۲۰۰۴ نام آن به “حیدر علی اف” تغییر کرد. این فرودگاه در فاصله ۲۰ کیلومتری از شهر باکو واقع شده و در واقع به نام رئیس جمهور آذربایجان نام گذاری شده است.

 از این فرودگاه به عنوان قطب اصلی حمل و نقل مسافران خارجی در کشور یاد می‌شود، پروازهای این فرودگاه عمدتاً به استانبول، دبی و مسکو منتهی می‌شود. حیدر علی اف یکی از پرترددترین فرودگاه‌های منطقه است که موقعیت استراتژیک آن نقش مهمی در انتخاب این فرودگاه توسط مسافرین دارد.

خوب است بدانید طراحی خاص و منحصر به فرد فرودگاه باکو شباهت زیادی به یک هتل ۵ ستاره دارد.  این فرودگاه تنها منحصر به پروازهای داخلی نیست و بسیاری از پروازهای باربری هم از این فرودگاه انجام می‌شود.

شرکت ترکیه‌ای atoban پروژه طراحی و ساخت فرودگاه حیدر علی اف را به عهده داشته. علاوه بر این باید اضافه کرد که ساخت بزرگراه‌هایی در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ باعث شد تا ارتباطات شهری از باکو تا این فرودگاه به سادگی انجام شود.

 طرح اصلی این فرودگاه درست شبیه به کلاه مردان در قرن ۱۶ است، کلاه مردان اروپایی که تریکورن tricorn نام دارد. سازمان بین المللی حمل و نقل GYD را به عنوان کد فرودگاه حیدر علی اف منصوب کرده است.

خرید بلیط هواپیما

از جمله مهم‌ترین شرکت‌های هواپیمایی که فرودگاه باکو را به عنوان اصلی‌ترین پایگاه مسافری انتخاب کرده‌اند، می‌توان به آزال، سیلک وی و همچنین آذربایجان ایرلاینز Azerbaijan Airlines  اشاره کرد.

همچنین ایرانیان زیادی به دلیل نزدیکی ایران به باکو و دلایل دیگری همچون هزینه سفر ارزان به این شهر، از اقصی نقاط کشور به خصوص از غرب کشور با دلایلی مختلفی همچون سفر تجاری و یا سفر تفریحی به باکو و کشور آذربایجان سفر می‌کنند.

از بین ایرلاین‌های ایرانی که به این فرودگاه پرواز دارند می‌توان از شرکت هواپیمایی آتا، هواپیمایی ماهان و ایران ایر را نام برد. پروازهایی که با ایرلاین‌های مختلف از فرودگاه باکو به مقصد تهران و یا بالعکس صورت می‌پذیرد، از فرودگاه‌هایی همچون: فرودگاه بین المللی امام خمینی و فرودگاه بین المللی تبریز انجام می‌شود.

  • نام فرودگاه بین المللی باکو: Baku International Airport
  • کد یاتا:  GYD
  • کد ایکائو:  UBBB
  • نوع فرودگاه: همگانی
  • ارتفاع از سطح دریا: ۳ متر
  • ترمینال‌ها: ۲ ترمینال مسافربری مجزا و ۲ ترمینال باربری

ترمینال‌های فرودگاه باکو به دو نوع باربری و مسافری تقسیم می‌شوند. در این فرودگاه ۲ ترمینال مخصوص باربری و ۲ ترمینال ویژه تردد مسافرین طراحی شده. در زمان شوروی ترمینالی در این فرودگاه احداث شده بود. این ترمینال امروز به طور کامل تخریب شده.

ترمینال شماره ۱ فرودگاه باکو طراحی خاص و زیبایی دارد. این ترمینال ۴ طبقه دارد و گیاهان زینتی زیادی در آن به چشم می‌خورد. در ترمینال شماره ۱ فرودگاه حیدر علی اف به صورت همزمان امکان سوار شدن مسافران به ۱۲ هواپیما موجود به واسطه وجود پل‌های اتصال امن فراهم است.

نحوه طراحی و فرود هواپیما در این ترمینال به نوعی است که دو جایگاه اختصاصی برای هواپیماهایی هم چون ایرباس ای ۳۸۰ (Airbus A380) در نظر گرفته شده. در ساختمان ترمینال شماره یک می‌توان شاهد BMS  مکانیزم مدیریت ساختمان بود.

 این سیستم که نوعی سیستم اتوماتیک به شمار می‌رود، در ساختمان‌های مدرن به چشم می‌خورد. در ترمینال شماره ۱ امکان تردد بیشتر از ۶ میلیون مسافر در طول سال وجود دارد. مساحت ترمینال چیزی برابر ۶۵ هزار متر مربع است. جالب این که Skytrax که یکی از کمپانی های بریتانیایی است در سال ۲۰۱۸ به این فرودگاه امتیاز ۵ ستاره را اهدا کرد.

دومین ترمینال فرودگاه باکو میزبان پروازهای خارجی و داخلی است و دارای دو ورودی شمالی و جنوبی است که هر یک به ترتیب به پروازهای بین المللی و داخلی اختصاص دارد. ایرلاین‌های ارزان قیمت در ورودی شمالی ترمینال دو فرودگاه قرار دارند.

لازم به ذکر است که طراح اصلی این فرودگاه معمار دنیسف ویکتور واسیلی یویچ بوده است، فرودگاهی که از سال ۱۹۸۹ به انجام پروازهای داخلی و خارجی اختصاص پیدا کرد.

برای رفتن از فرودگاه باکو به مرکز شهر می‌توانید از وسایل نقلیه متفاوتی استفاده کنید. برای این مسیر تاکسی، مترو، اتوبوس و مینی ‌بوس در دسترس است. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با هرکدام از این روش‌های حمل و نقل آشنا کنیم.

مسافران برای ترک فرودگاه باکو و رسیدن به نقاط مختلف شهر، می‌توانند از اتوبوس استفاده کنند. اتوبوس‌های این فرودگاه، با عنوان آئرو اکسپرس (Aero Express) شناخته می‌شوند. این اتوبوس‌ها هر نیم ساعت فرودگاه را ترک می‌کنند.

گرچه این زمان نسبی است و با توجه به وضعیت ترافیک و شرایط آب و هوایی ممکن است کمی تغییر کند. لازم به ذکر است که اتوبوس های فرودگاه باکو، پول نقد قبول نمی‌کنند. برای پرداخت هزینه باید از قبل باکو کارت خریده باشید. باکو کارت را می‌توانید از کیوسکی که بیرون ترمینال ۱ فرودگاه واقع شده، خریداری کنید.

ایستگاه مترو هم در نزدیکی فرودگاه باکو وجود دارد و می‌توانید با مترو هم به مرکز باکو برسید. مترو باکو از ساعت ۶ صبح حرکت می‌کند. از ایستگاه چهارم تا ششم مترو است که کم کم به شهر می‌رسید.

مینی بوس وسیله نقلیه دیگری است که در فرودگاه باکو، برای انتقال مسافران به مرکز شهر در نظر گرفته شده. مینی بوس‌های فرودگاه که با عدد ۱۱۶ شناخته می‌شوند، هر نیم ساعت یک بار فرودگاه را ترک می‌کنند.

چنانچه می‌خواهید راحت‌تر باشید، می‌توانید برای رفتن به مرکز شهر از فرودگاه باکو، تاکسی بگیرید. ایستگاه تاکسی در محوطه بیرون از ترمینال ۱ فرودگاه واقع شده. به دلیل این که هزینه جابه‌جایی با تاکسی زیاد است، بهتر است از سایر وسایل حمل و نقل عمومی برای رسیدن به مرکز شهر استفاده کنید.

در فرودگاه باکو امکانات بسیاری از جمله فروشگاه مجهز، هتل مجلل و لانژ بیزنس برای مسافران تدارک دیده شده. از آن جایی که این فرودگاه جزء فرودگاه‌های مجهز و کاملاً استاندارد به حساب می‌رود، در دسترس بودن اینترنت رایگان از جمله موضوعاتی است که به محض وارد شدن در فرودگاه شاهدش خواهید بود.

قبل از خارج شدن از ترمینال ۱ فرودگاه می‌توانید برای اجاره ماشین مراحل لازم را انجام دهید، این کار به شما کمک می‌کند تا هیچ نقطه‌ای در باکو را برای گردش از دست ندهید. همچنین در صورت به همراه داشتن دلار، منات، یورو و یا روبل می‌توانید بعد از خرید از فروشگاه فرودگاه، هزینه کالا خریداری شده را نقداً پرداخت کنید.

لانژ به معنای محل استراحت است. در بسیاری از فرودگاه‌های دنیا لانژ برای استراحت مسافران وجود دارد. گرچه لانژ فرودگاهی اغلب در اختیار مسافران کلاس‌های بالای پروازی قرار می‌گیرد. مسافران پروازهای بیزینس و فرست کلاس می‌توانند زمان انتظار خود پیش از پرواز را در این محل سپری کنند.

فرودگاه باکو، چندین لانژ دارد. لانژ (AZAL) مخصوص پروازهای بیزینس کلاس هواپیمایی آذربایجان است. دیگر لانژ این فرودگاه یعنی لانژ بیزینس کلاس را سایر ایرلاین‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند. دیگر لانژهای فرودگاه باکو، لانژ سلام، لانژ آبشِرون و باکو کلاب هستند.

شما می‌توانید برای استراحت در فرودگاه باکو به هتل شرایتون بروید، در هتل شرایتون امکانات رفاهی ایده‌آلی خواهید دید که بهترین تجربه استراحت را برای شما مهیا می‌کند.

 ۸ سالن کنفرانس در این هتل وجود دارد و با داشتن ۲۰۵ اتاق و امکاناتی مانند سال ماساژ، باشگاه، حمام و همینطور استخر سرپوشیده به عنوان یک اقامتگاه ایده‌ئال برای مسافران فرودگاه باکو شناخته می‌شود.

چنانچه در فرودگاه به دریافت خدمات درمانی نیاز پیدا کردید، در اولین فرصت به درمانگاه فرودگاه مراجعه کنید. در این فرودگاه برای برپایی نماز هیچ مشکلی وجود ندارد، حتی سالن زیبایی مجهزی را در فرودگاه حیدر باکو مشاهده خواهید کرد. در کنار تمامی این امکانات وجود فضاهایی مناسب برای سرگرمی کودکان، باعث امنیت خاطر شما خواهد شد.

خوب است بدانید کمپانی MyDutyFree به عنوان مهم‌ترین کمپانی مدیریت کننده فروشگاه فرودگاه به حساب می‌رود. اگر تمایل به صرف قهوه یا انواع غذاهای مختلف در فرودگاه داشته باشید، می‌توانید از اسکای کافی Sky Coffee و رستوران مک دونالد McDonald’s دیدن کنید.

برای تردد در مسیر ۳۰ دقیقه ای فرودگاه می توانید از ارو اکسپرس Aero Express ، اتوبوس هایی با ظرفیت بیش از ۴۷ نفر استفاده کنید. ساعت فعالیت این اتوبوس ها بین ۶ صبح تا ۵ بامداد است و به فاصله ۳۰ دقیقه یک بار به مقصد مرکز شهر باکو برای جابجایی مسافرین فرودگاه را ترک می کند.

 ارو اکسپرس Aero Express های فرودگاه حیدر علی اف مسافرین را به دو ایستگاه راه آهن “ایستگاه راه آهن ۲۸ و ایستگاه مرکزی راه آهن” می رسانند. برای استفاده از این اتوبوس‌ها همانطور که گفته شد حتما باید باکو کارت داشته باشید.

فرودگاه باکو همچون بسیاری از فرودگاه‌های جهان، مجهز به اینترنت وای‌فای است. مسافران در زمان انتظار می‌توانند در شبکه‌های اجتماعی سرگرم شده یا به کارهای عقب‌مانده‌ خود برسند.

چنانچه ناچار به توقف چندساعته در فرودگاه باکو شدید، می‌توانید از جاذبه های باکو اطراف آن دیدن کنید. از مهم‌ترین این جاذبه‌ها که با خطوط مترو و اتوبوس به‌راحتی در دسترس هستند باید به این موارد اشاره کرد:

  • مرکز فرهنگی حیدرعلی اف در فاصله ۱۵ کیلومتری فرودگاه
  • مسجد حیدر در فاصله ۱۵ کیلومتری فرودگاه
  • باشگاه گلف Dreamland در فاصله ۱۴ کیلومتری فرودگاه
  • معبد آتشگاه Ateshgah در فاصله ۹.۵ کیلومتری فرودگاه
  • استادیوم المپیک باکو در فاصله ۹ کیلومتری فرودگاه
  • مرکز خرید گنجلیک (Ganjlik) در فاصله ۱۵ کیلومتری فرودگاه
  • قلعه رامانا (Ramana) در فاصله پنج کیلومتری فرودگاه
  • کلیسای Saviour در فاصله ۶.۵ کیلومتری فرودگاه
  • قلعه Maradakan در فاصله ۱۳.۵ کیلومتری فرودگاه

در این مقاله از الی گشت به معرفی فرودگاه باکو که با نام‌های فرودگاه بین‌المللی باکو و فرودگاه حیدر علی اف مشهور است و ویژگی‌ها و امکانات مختلف آن پرداختیم. این فرودگاه از فرودگاه‌های بین المللی بسیار زیبا به لحاظ معماری به حساب می‌رود و از برترین فرودگاه‌های آذربایجان است و در لیست ۵ فرودگاه برتر این کشور قرار دارد.

فرودگاه باکو با نام‌های فرودگاه بین‌المللی باکو و فرودگاه حیدر علی اف مشهور است.

فرودگاه بین المللی باکو، در شمال شرق این شهر واقع شده است.

ترمینال‌های فرودگاه باکو به دو نوع باربری و مسافری تقسیم می‌شوند. در این فرودگاه ۲ ترمینال مخصوص باربری و ۲ ترمینال ویژه تردد مسافرین طراحی شده.

از جمله این امکانات می‌توان به لانژ، فروشگاه، کافه و رستوران، دستگاه خودپرداز، اینترنت رایگان، نمازخانه، فضای بازی بچه‌ها و خدمات درمانی اشاره کرد.

شما می‌توانید با استفاده از مترو، اتوبوس، تاکسی و ماشین شخصی یا اجاره‌ای خودتان را به مرکز شهر برسانید.

از جمله این جاذبه‌های می‌توان به مسجد حیدر، معبد آتشگاه، مرکز فرهنگی حیدر علی اف و قلعه رامانا اشاره کرد.

مطالب مرتبط :
بهترین هتل های باکو، از لوکس ترین تا ارزان ترین آن ها
راهنمای سفر به باکو آذربایجان
لیست غذاهای محلی باکو برای عاشقان شکم گردی

مطالب مرتبط

همه چیز درباره متروی اصفهان، از مسیر تا قیمت بلیط

زندگی در استانبول بدون فیلتر اینستاگرامی

جاذبه های ایروان که هر توریستی باید ببینه