لیست غذاهای محلی باکو برای عاشقان شکم گردی

یکی از زیباترین و خاص‌ترین شهرهای توریستی آسیایی که می‌توان از آن دیدن کرد شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان است که با فرهنگ و تاریخ بی‌نظیر خود جاذبه‌های بسیاری را در خود جای داده است. این شهر دیدنی و بزرگ سالانه گردشگران زیادی را از سراسر دنیا به سوی خود می‌کشاند. اما اگر همچون بسیاری از گردشگران عاشق شکم‌گردی و امتحان کردن غذاهای مختلف هستید و دوست دارید درباره بهترین غذاهای باکو بیشتر بدانید در این مقاله با الی گشت همراه باشید.

فهرست مطالب

خوب است پیش از آن که به معرفی بهترین غذاهای باکو بپردازیم قدری با فرهنگ غذایی باکو آشنا شویم. جالب است بدانید که فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری‌های ایران شباهت بسیاری دارد و در موارد زیادی با فرهنگ غذایی ایران و ترکیه هم همخوانی دارد.

در حقیقت باید گفت بسیاری از غذاهای بومی آذربایجان را ما ایرانی‌ها قبلا چشیده‌ایم و یا حداقل با شکل و شمایل آنها آشنا هستیم. از میان ۱۱ اقلیم شناخته شده در دنیا، ۹ اقلیم آن در کشور آذربایجان قابل مشاهده هستند. تنوع آب و هوایی در یک منطقه به معنی تنوع مواد و محصولات غذایی است و این امر باعث غنای فرهنگ غذایی می‌شود.

برای آذربایجانی‌ها غذا عنصر مهمی در زندگی به حساب می‌رود و عمیقا در تاریخ، سنت‌ها و ارزش‌های این سرزمین ریشه دارد. بیشتر غذاهای این کشور  به داشتن سبزیجات تازه و فصلی مشهور هستند. سبزیجات معطری همچون نعنا، شوید، گشنیز، ریحان، جعفری، ترخون، تره فرنگی، پیازچه، آویشن، مرزنگوش، پیاز سبز و تره آبی در آشپزی آذری محبوبند و به همراه غذای اصلی سرو می‌شوند.

 در میان غذاهای باکو و غذاهایی کشور آذربایجان غذاهای دریایی و ماهی‌ها را هم خواهید دید. این کشور در کنار دریای مازندران قرار گرفته و به همین خاطر رد پای ماهی‌های مختلف در غذاهای بومی آذربایجان دیده می‌شود. ماهی‌هایی مانند خاویار سیاه، سالمون خزری، قزل آلا، ساردین، کفال راه راه و بسیاری موارد دیگر از آن جمله هستند.

همچون غذاهای ایرانی خودمان، پلو در آذربایجان و در میان غذاهای باکو نقش پر رنگ و مهمی دارد. اغلب این پلو با سبزیجات مختلف و یا با زعفران سرو می شود. پلوهای آذری بسیار متنوع هستند و به بیش از ۴۰ نوع می‌رسند و با انواعی از خورشت‌ها و کباب ها خورده می‌شوند.

یکی دیگر از انواع غذاهای رایج و مرسوم آذربایجان، کباب ها و شیشلیک‌ها هستند. آذری ها انواع گوشت‌های بره، گوساله، مرغ، اردک، ماهی و حتی خاویار را به سیخ کشیده و کباب هایی خوشمزه درست می‌کنند. 

خوب است بدانید چاشنی‌های مرسوم و پرکاربرد در غذاهای آذری و غذاهای باکو، نمک، فلفل سیاه، سماق و زعفران هستند. از دیگر آیتم‌هایی که در طبخ غذاهای آذری مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید به میوه‌های خشک و گردو اشاره کرد.

تا به اینجای مقاله قدری با فرهنگ غذایی باکو آشنا شدیم. خوب است بدانید یکی از از بخش‌های جالبِ فرهنگ غذایی باکو و سرو یک وعده غذای آذری این است که معمولا ۴ تا ۵ ساعت طول می‌کشد و با نوشیدن چای آغاز می‌شود.

 در غذاهای آذری همچنین انواعی از سوپ‌ها، غذاهای سبک، دسرها، پلوها و غذاهای گوشتی به چشم می‌خورند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای باکو آشنا کنیم.

پلوی آذربایجانی یکی از سنتی‌ترین غذاهای باکو با با برنج و گوشت است که با گیاهان و ادویه و فلفل طعم‌دار می‌شود. غذاهای مشابه این غذا در آسیا، اروپا و حتی آفریقا هم طبخ می‌شود اما پلوی آذربایجان متفاوت است. مواد اصلی این پلو برنج، زعفران، دارچین و گیاهان معطر است و روی آن گوشت سرخ‌شده‌ی گوسفند، مرغ، بره یا گاو می‌گذارند و مخلوطی از سبزیجات و میوه‌های تازه و گاهی میوه‌های خشک و آجیل کنارش سرو می‌کنند.

رستوران‌های مختلف این غذا را به‌شکل‌های مختلف تهیه می‌کنند. این غذا را می‌توان در تمام نقاط این کشور پیدا کرد که از مشهورترین غذاهای آن است.جالب است بدانید بیشتر از ۴۰ نوع پلو آذری در سراسر جمهوری آذربایجان طبخ می شود و با توجه به محتویات آن‌ها می‌توانید یک پلوی مناسب با ذائقه خود را سفارش دهید.

لازم به ذکر است که خوشمزه ترین پلوی آذری با استفاده از گوشت گوسفند، سبزیجات تازه و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود. معروف ترین پلوهای آذری شامل کورما پلو (پلو گوشت گوسفند با پیاز)، چیلو پلو (لوبیا پلو با ماهی)، سبزی قورمه پلو (پلو با گوشت گوسفند وگوشت قورمه‌ای)، تویوغ پلو (پلو مرغ)، شیرین پلو (پلو میوه‌های خشک)، سیودلی پلو (برنج پخته شده با شیر) و ششریانچ پلو (پلو شش رنگ) می‌شود.

پیلاف، شاه پیلاف یا شاه پلو یک پلوی معروف آذری و از خوشمزه‌ترین غذاهای باکو است که با استفاده از برنج، آجیل و میوه های خشک سرو می‌شود. شاه پیلاف یکی از عجیب‌ترین غذاهای آذری به شمار می‌رود و می‌توان گفت صرفا در این کشور طبخ می‌شود و اصیل ترین پلوی آذری به حساب می‌رود.

گاهی همراه آن کباب یا گوشت و مرغ سرو می‌کنند که در این صورت شاه پیلاف نام دارد، اما شکل ساده آن همان برنج پخته، آجیل ها و میوه های خشک بر روی یک ته دیگ چند لایه از نان است و به آن پیلاف گفته می شود.

کباب هم از مهمترین غذاهای باکو است. همانطور که می‌دانید غذاهای گوشتی مشابه در خاورمیانه تا شرق اروپا و جنوب شرق آسیا هم پخته می‌شود. در آذربایجان اما چندین نوع کباب و شیشلیک وجود دارد که از انواع مختلف گوشت چرخ کرده یا خرد شده‌ی گاو، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل فلفل، پیاز، قارچ و گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود.

 این گوشت‌ها و مخلفات را به سیخ می‌گیرند و روی آتش کباب می‌کنند. در کنار کباب، نان نازک فطیر هم عرضه می‌شود و طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد. کباب هم از آن دسته غذاهایی است در هر جای این کشور می‌توان پیدا کرد.

کبابِ آذربایجان، بیشترین تشابه را به کباب‌های مدیترانه و اروپای شرقی دارد و یکی از غذاهای مرسوم و مورد پسند مردم آذربایجان به خصوص در عروسی ها و مراسم های بزرگ به حساب می‌رود. همچنین مردم باکو و آذربایجان در پیکنیک ها و دورهمی های خود هم از این غذای لذیذ استفاده می‌کنند.

کباب لیولیا یا کباب کوبیده آذری از لذیذ ترین کباب‌ها و غذاهای باکو است که در آن گوشت گوسفند (بره) را با ادویه جات، سبزیجات معطر و گاهی سس‌های ترش ورز ورز داده می‌شود. این کباب را روی سیخ‌های چوبی کوچک و یا سیم‌های بزرگ کباب می‌کنند و یا خیلی سریع و تند تفت می‌دهند. سپس با مقداری لیمو، پیاز سرخ شده یا خام و سبزی سرو می‌کنند.

خوب است بدانید دلمه غذای مورد علاقه ما ایرانی‌ها در کشورهای منطقه قفقاز همچون آذربایجان هم به چشم می خورد. در آذربایجان انواع مختلفی از دلمه ها وجود دارد که تعدادشان به ۲۰ تا ۳۰ نوع می رسد. برخی از دلمه های آذری ها با سبزیجات و برخی دیگر با گوشت طبخ می شوند و البته شباهت بسیاری به دلمه‌های ایرانی دارند.

از جمله سبزیجاتی که از آن ها برای درست کردن دلمه های آذری این مورد از خوشمزه‌ترین غذاهای باکو استفاده می‌کنند می‌توان به گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان اشاره کرد.

گرچه دلمه برگ مو هم طرفداران خودش را دارد. برای پر کردن دلمه‌ها از ترکیب برنج و گوشت قیمه شده و طعم دار شده با نعنا، رازیانه و دیگر سبزیجات بومی استفاده می‌شود. همچنین گاهی دلمه‌ها را در ظروف سفالین می پزند، به این خاطر که طعمی خاص به غذا می‌بخشد.

قوتاب یکی دیگر از غذاهای باکو در حقیقت نوعی نان پهن است که داخل آن را با مواد مختلفی مانند گوشت، اسفناج، پنیر و کدو تنبل پر می‌کنند و بسیار محبوب است. در ایران هم، در مناطق آذربایجان چنین غذایی پخت می‌شود که به آن ختاب می‌گویند.

گفتنی است که نان قوتاب از خمیری که با آرد، آب، تخم‌مرغ و نمک درست می‌شود، تهیه شده و به‌شکل هلالی آن را تا کرده و بعد هر دو طرف آن را سرخ می‌کنند.

قوتاب اغلب با ماست محلی، سبزی و سماق سرو می‌شود. اگر علاقه دارید این خوراکی خوشمزه را امتحان کنید، در سفر به آذربایجان سری به رستوران‌های باکو بزنید چرا که باکیفیت‌ترین قوتاب‌های آذربایجان را عرضه می‌کنند.

آبگوشت یکی دیگر از خوشمزه‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای باکو است که همچون کوفته برباش از جمله غذاهای ملی آذری‌ها قرار می‌گیرد اما، اصل این غذا را باید در شهر شکی خورد و مزه کرد. شکی‌ها در واقع با حفظ سنن و رسوم ایرانی خود آبگوشت‌ها را در ظروف سفالی به اصطلاح بار می‌گذارند و بعد از پخت و در هنگام خوردن آن، نان را در غذای خود می‌ریزند و تیلیت هم درست می‌کنند.

علاوه بر این آن‌ ها در آبگوشت های خود از گوشت تازه گوسفند، نخود و سیب ‌زمینی استفاده می‌کنند و سرانجام ترکیبی به دست می‌آید که آبگوشتی بسیار خوشمزه و لذیذ است.

کوفته‌ی بزباش یکی دیگر از غذاهای محلی آذربایجان و خوشمزه‌ترین غذاهای باکو است که آذربایجانی‌ها آن را غذای ملی خود می‌نامند. در کنار آن سیب‌زمینی و نخود که در مایع و سس مخصوص با زعفران و زردچوبه پخته می‌شود سرو می‌کنند.

 این کوفته‌ها از گوشت چرخ‌کرده و برنج تهیه می‌شود و گاهی یک آلوی خشک هم داخل آن می‌گذارند. کوفته بزباش با گوجه‌فرنگی و سبزی سرو می‌شود. آذری ها حتی در ایران هم به پختن کوفته‌های خوشمزه معروف هستند.

مایه اصلی کوفته بزباش از مخلوط برنج، گوشت، نخود و ادویه‌جات معطر به همراه سبزیجات تازه که همگی با یکدیگر چرخ شده و به شکل گلوله‌های توپی شکل درآمده‌اند تشکیل می‌شود. سپس این کوفته‌ها در آب قلم که با مواد دیگر خوش طعم شده‌اند پخته شده و طعم و عطری فوق‌العاده پیدا می‌کنند.

بالیق یکی دیگر از محلی‌ترین غذاهای باکو است که بیشتر برای اعیاد از آن استفاده می‌شود. کشور آذربایجان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود و نزدیکی به دریای خزر، مهد بسیاری از غذاهای دریایی است. بالیق در واقع یک نوع ماهی شکم پر است که اغلب با ماهی‌های کتوم یا کپور و با خاویار یا چاشنی هایی مثل مخلوط گردو خرد شده، پیاز، کشمش، سس آلو یا سس انار پرمی شود و در فر و یا روی گاز داخل کره سرخ می شود.

 سپس آن را با قطعات لیمو و پلو سرو میکنند یکی از رستوران‌های معروف باکو که غذاهای دریایی سرو میکند رستوران پیر گریل باکو است که در کنار دریای خزر قرار گرفته.

لاوانگی، لاوانجی یا مرغ شکم پر یکی دیگر از خوشمزه‌ترین غذاهای باکو است که با ذائقه ما ایرانی‌ها تناسب دارد. تفاوت طعم این غذا با مرغ شکم پر ایرانی این است که آذری ها علاقه عجیبی به استفاده از آجیل و مغزها در تهیه غذا دارند.

در حقیقت لاوانگی مواد خاصی است که درون شکم مرغ قرار می‌گیرد. این مواد در اغلب موارد شامل کشمش، گردو، گوجه سبزهای ترش، سبزیجات تازه و آلو می‌شود.

در این نوع غذا هم از انواع مغزها و آجیل‌ها برای تهیه محتویات درون مرغ استفاده می‌شود، اما طبخ کلی این غذا همان طبخ ویژه‌ای است که در ایران و سایر کشورهای خاورمیانه اجرا می‌شود.

دوشبارا یکی از محبوبترین غذاهای باکو است که شکلی مشابه پیراشکی دارد با این تفاوت که بسیار کوچک است. برای پخت دوشبارا، ابتدا گوشت گوساله را ریز کرده و به همراه پیاز، سبزیجات معطر، گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه تفت می‌دهند.

سپس مواد آماده شده را در داخل لقمه های خمیری قرار می‌دهند. پس از آماده شدن لقمه‌ها، آن‌ها را درون آبِ گوشت از پیش آماده شده گذاشته و می‌گذراند کمی بپزد. بعد از ۱۰ دقیقه دوشبارا، این لقمه‌های گوشت را به همراه آب گوشت همراهش سرو می‌کنند.

سبزی قورمه از دیگر غذاهای باکو به شمار می‌رود که همان طور که از نامش پیداست بسیار به قورمه سبزی ما ایرانی‌ها شباهت دارد. جالب آن که کلمه سبزی هم از زبان پارسی گرفته شده. آذربایجانی‌ها برای طبخ سبزی قورمه، از گوشت و سبزیجات معطر و همچنین روشی مشابه ما استفاده می‌کنند.

از جمله تفاوت‌های این دو غذا، اندازه سبزی‌های سبزی قورمه است. آذری‌ها بر خلاف ما ایرانی‌ها، سبزی را چندان ریز نکرده و برای طعم دار کردن سبزی قورمه از گوجه سبز استفاده می‌کنند. خوب است بدانید که سبزی قورمه هم نوعی خورشت به حساب می‌رود که به همراه پلو سرو می شود.

کوفته آرزومان یکی دیگر از بهترین غذاهای باکو و کوفته‌ای ترکی است که امروزه برای پختن آن دو نوع دستور وجود دارد. دستور پخت سنتی کوفته پر دردسرتر، مشکلتر و البته لذیذتر و دستور پخت جدید آن، ساده‌تر است و در زمان کم تری حاضر می‌شود.

در مجموع می‌توان گفت کوفته آرزومان ترکیبی خوشمزه ازگوشت تازه بره، تخم مرغ و کره است و در نهایت گلوله‌های کوفته را درون آب گوشت می‌پزند. پس از پخته شدن کوفته آرزومان، معمولا آن را با نان و سبزی نوش جان می‌کنند.

یکی از محبوبترین و خوشمزه‌ترین غذاهای باکو که با ماهی خاویار تهیه می‌شود، خاویار شیش کباب است. برای تهیه این غذا، ابتدا ماهی خاویار را آماده و تکه تکه کرده و سپس با نمک، فلفل و سسی ترش آن را می پوشانند. سپس نوبت کباب کردن می‌‌رسد. در ادامه تکه های خاویار را سیخ کرده و بر روی منقل کبابی می‌کنند. اغلب خاویار شیش کباب را با گوجه فرنگی تازه و پیاز می‌خورند.

یکی دیگر از کباب های خوشمزه و بسیار محبوب آذربایجان، تکه کباب است. خوب است بدانید که در تمام رستوران‌های آذربایجان سه غذا را به صورت ثابت مشاهده خواهید کرد. آن سه غذای مشهور، کباب لیولا، بلیگ و البته تکه کباب هستند.

برای تهیه تکه کباب ابتدا قطعاتی از گوشت بره را در سسی از پیاز، سرکه و رب انار می خواباناند و پس از آن که ساعاتی گذشت، تکه‌های گوشت را به سیخ کشیده و بر روی منقل کباب می‌کنند.

پیتی نام یک سوپ محلی آذری است که شکل و طعمی بسیار شبیه به آبگوشت ما ایرانی‌ها دارد. گوشت گوسفند یا بره، گوجه فرنگی، نخود و لوبیا و هچنین سیب زمینی‌های تکه تکه شده از جمله مواد تشکیل دهنده این سوپ هستند. پیتی یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای باکو به شمار می‌رود.

آش دوغ همانطور که شاید بدانید از اصیلترین غذاهای باکو به حساب می‌رود. گرچه در ایران خودمان هم آذری‌ها آن را طبخ می‌کنند و این به این خاطر است که باکو روزگاری نه چندان دور بخشی از خاک کشورمان بوده است.

 آش دوغ امروزه یکی از غذاهای سنتی باکو است که طعمی جادویی از ترکیب دوغ و حبوباتی مثل نخود و سیر چنان غذای خوشمزه و اصیل را ارائه می‌کند و باعث می‌شود بخواهید انگشت‌های دستتان را هم به همراهش بخورید.

برخی در این آش از برنج نیم دانه پخته شده و کوفته قلقلی‌های ریز هم استفاده می‌کنند که آن‌ها هم طعم خوب این آش را دو برابر می‌کنند.

ساج ایچی یکی از سنتی‌ترین غذاهای باکو است که همچنان به روش اصیل قدیمی طبخ می‌شود. ساج ایچی سبک سنتی آذربایجانی باربیکیو است که به مدت قرنها از گوشت بره تهیه می‌شده.

جالب است بدانید این غذا مشابه واویشکای خودمان است و تفاوت آن در این است که آن را از گوشت تکه تکه شده بره، سیب‌زمینی نگینی، پیاز و گوجه فرنگی همراه با بادمجان و فلفل دلمه‌ای بر روی زغال و ظرف مسی درست می‌شود و اغلب آن را با دوغ سرو می‌کنند.

بوگلما یکی دیگر از خورشت‌ها و غذاهای باکو است که به آذری به معنای بخارپز است. این کلمه در حقیقت به نحوه‌ی پخت این غذا که در آن گوشت بره را در آب روی شعله ملایم به مدت دو ساعت می‌پزند اشاره دارد.

مواد تشکیل دهنده این غذا شامل تکه‌های گوشت بره، پیاز، گوجه فرنگی، فلفل، فلفل سیاه و برگ بو می‌شود. لازم به ذکر است که بوگلما را می‌توانید با ماهی، مرغ، گوشت گاو و با حتی توفو درست کنید. این غذا را اغلب روی آتش می‌پزند و می‌توان در پیک‌نیک‌های خانوادگی و دوستانه هم آن را درست و نوش جان کرد.

این مورد از غذاهای باکو در حقیقت یک سالاد تازه با سبزیجات است که معمولا در کنار کباب سرو می‌شود. سبزیجات گسترده و متنوعی در این سالاد استفاده می‌شوند که از آن جمله می‌توان به فلفل، گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز قرمز، سبزیجات، روغن آفتابگردان، زیتون و سیر اشاره کرد.

این سالاد خوش‌طعم و خوش‌قیافه‌ی آذری را می‌توان با نان خرد شده سرو کرد و همچنین در کنار تخم مرغ به عنوان صبحانه نوش جان کرد.

این غذا یکی از محبوبترین غذاهای باکو و به صورت کلی در آذربایجان است و بیشتر در نخجوان طبخ می‌شود. با وجود این که این غذا خوراک ساده‌ی مرغ است اما طعمی فوق‌العاده دارد. برای پخت آن مرغ را به صورت مکعبی خرد می‌کنند و آن را در ماهیتابه با کره تفت می‌دهند تا طلایی شود و بعد برای آب‌دار کردنش به آن سس اضافه می‌کنند.

دووگا یکی دیگر از خوشمزه‌ترین غذاهای باکو، در واقع یک سوپ ماست سنتی است با انواع سبزی‌ها همچون شوید و گشنیز و برنج و نخود طبخ می‌شود و بسته به این که در چه فصلی پخته شود به صورت سرد یا گرم سرو می‌شود.

این غذا را هم مثل سوپ و هم مثل نوشیدنی در نظر می‌گیرند و اغلب آن را با غذاهای مختلف می‌خورند. در باکو بعضی آشپزها کوفته‌های کوچک و نخود به آن اضافه می‌کنند که اگر داغ باشد طعم و بافت بهتری پیدا می‌کند.

این غذا هم از جمله خوشمزه‌ترین و خاص‌ترین کباب‌ها و غذاهای باکو به شمار می‌رود. خوب است بدانید بالیک در زبان آذری به معنای ماهی است و رایج‌ترین ماهی‌ای که با وجود گسترده بودن ماهی‌های دریای خزر در این غذا استفاده می‌شود ماهی خاویاری است.

برای تهیه این غذا ماهی را به تکه‌های کوچک خرد کرده به آن ترشی می‌زنند و بعد کباب می‌کنند. در باکو این غذا به خوشمزه‌ترین شیوه درست می‌شود و طعم شوید و لیمو در مخلوط مارینینگ آن هوش از سرتان خواهد برد. کنار این غذای خوشمزه گوجه فرنگی، پیاز قرمز و لیموترش هم سرو می‌کنند.

تا به اینجای مقاله با خوشمزه‌ترین غذاهای باکو آشنا شدیم. اما خوب است بدانید این شهر پرجاذبه و دیدنی همچنین دسرهای بسیار خوشمزه‌ای هم دارد که باید با آنها آشنا شوید. اگر شما هم اهل خوردن دسر بعد از غذا هستید در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با این دسرها بیشتر آشنا کنیم.

 حلوای آذری با حلوای ایرانی تفاوت دارد. این حلوا از دو لایه خمیر که لایه میانی آن ها با مواد خوشمزه و مغذی همانند آجیل، مغزها و عسل پر شده است تهیه می شود. این حلوا که طعمی شبیه سمنو دارد به سامانی حلوا هم معروف شده است.

یکی دیگر از دسرهای خوشمزه در میان غذاهای باکو شکر بورا است که یک نوع شیرینی است که در اعیاد آذربایجان و به خصوص ایام نوروز پخته می‌شود. برای تهیه این شیرینی از بادام پوست گرفته و خرد شده، شکر، پودر هل و آب استفاده می‌کنند. برای تهیه خمیر آن هم از کره، آرد، تخم مرغ و آب سرد استفاده می‌کنند.

بادام بورا یکی از شیرینی‌های مخصوص آذربایجان است که بیشتر در باکو تهیه می‌شود و اشکال مختلفی دارد و با شکر، دارچین و آجیل ریز خردشده پخته می‌شود. بعد از مخلوط کردن مواد این شیرینی را به دو صورت در قالب یا بدون قالب تهیه می‌کنند.

یکی از خوشمزه‌ترین باقلوا‌ها را می‌توانید میان غذاهای باکو در آذربایجان پیدا کنید. این باقلوای خوشمزه از ترکیب عسل، بادام، فندق و آرد تهیه می‌شود. ممکن است در این باقلوا ممکن است از کنجد، خرما و زعفران هم استفاده شود. این شیرینی سنتی را اغلب در مهمانی‌ها و اعیاد استفاده می‌کنند.

اما حالا که با بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای باکو و دسرهای آن آشنا شدید شاید بخواهید بدانید در سفر به باکو چطور و در کجا می‌توانید این غذاهای لذیذ را بچشید. اگر چنین است در ادامه‌ی این مقاله با الی گشت همراه باشید تا شما را با برخی از بهترین رستوران‌های باکو که می‌توانید این غذاها را در آنها امتحان کنید، آشنا کنیم.

یکی از بهترین رستوران‌های باکو برای چشیدن غذاهای باکو رستوران دلمه است که درست پشت موزه نظامی گنجوی قرار گرفته. در این رستوران می توانید انواع غذاهای خوشمزه آذری و محلی را نوش جان کنید. همان طور که از اسم این رستوران مشخص است دلمه بخش مهمی از منوی این رستوران را تشکیل داده.

 هنگامی که می خواهید وارد رستوران شوید می توانید علامت ها و تابلوهای راهنما را دنبال کنید تا به قسمت زیرزمین رستوران بروید. جایی که به سرو و ارائه انواع دلمه اختصاص دارد.

چنانچه به غذاهای گیاهی علاقه دارید در این رستوران می توانید غذاهای خوشمزه ای پیدا کنید که کاملا گیاهی هستند یا بخش عمده ای از ترکیباتشان گیاهی است. قیمت غذاهای این رستوران هم بسیار مناسب و منصفانه است و می توانید با خیال راحت یک دل سیر شکم گردی کنید.

  • ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بامداد
  • آدرس: Istiglaliyyat, Baku, Azerbaijan

رستوران آرت گاردن دکور و فضایی تاریخی و قدیمی دارد و داخل منطقه شهر قدیم باکو قرار گرفته. این رستوران یکی از بهترین رستوران های باکو است و در محل سابق یک کاروانسرای قدیمی و تاریخی ساخته شده و فضایی بسیار جالب و تماشایی دارد.

 در این رستوران می توانید انواع غذاهای باکو همچون دلمه، کباب، پلو، لاوانگی و کباب بره را در کنار دسرها و شیرینی های ترکی و آذری سفارش بدهید. در این رستوران مکان های مختلفی برای نشستن و غذاخوردن مشتریان وجود دارد که هرکدام دکورها و تزیینات مختلفی دارند.

 چنانچه برای شام به این رستوران بروید می توانید از موسیقی زنده جاز و موسیقی های محلی و سنتی هم لذت ببرید. البته با توجه به موقعیت این رستوران، قیمت ها کمی بالاتر از حد متوسط است اما تجربه غذا خوردن در یک کاروانسرای تاریخی و شنیدن اجرای زنده موسیقی ارزشش را دارد.

  • ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۲ بامداد
  • آدرس: ۲۲ Asef Zeynalli Icheri Sheher, Baku, Azerbaijan

در رستوران موگام کلاب می توانید یکی از بهترین تجارب سفرتان را داشته باشید. عکاسان بناهای تاریخی، آوازخوانان سنتی و محلی و هنرمندان مختلف در این مکان جمع می شوند و همیشه فضایی پرشور و هیجان در این رستوران وجود دارد.

در رستوران موگام کلاب می‌توانید از نزدیک با فرهنگ و رسم و رسوم سنتی مردم باکو آشنا شده و از بین انواع غذاهای باکو و غذاهای سنتی آذری و ترکی انتخاب کنید. جالب است بدانید که نام رستوران از سبک موگام یا موغام اقتباس شده که در واقع اسم سبک سنتی و قدیمی آواز آذربایجان است.

  • ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه از ساعت ۹ صبح تا نیمه شب
  • آدرس: Mugham Club, Icheri Sheher, Baku, Azerbaijan

رستوران سنتی سماق در نزدیکی ایستگاه مترو Xatai  قرار دارد و انواع غذاهای سنتی آذربایجان و غذاهای باکو مثل گوشت گریل شده، پلو و کباب را به مشتریان ارائه می‌کند.

فضای رستوران تلفیق جالبی از سبک سنتی و مدرن است و با غذاهای خوشمزه‌ای که سرو می‌کند یکی از بهترین رستوران‌های باکو شناخته می‌شود. در این رستوران می‌توانید با زندگی و فرهنگ مردم باکو آشنا شده و از طعم لذیذ غذاهای آذری لذت ببرید.

  • ساعات کاری:دوشنبه تا یکشنبه از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۲ نیمه شب
  • آدرس:  Khojali Avenue, Baku, AZ1025, Azerbaijan

چنانچه به دنبال تجربه کردن غذاهای باکو با قیمتی مناسب هستید به یکی از بهترین رستوران‌های باکو به اسم فیروزه بروید. رستوران فیروزه با انواع نقاشی ها، صنایع دستی و فرش های آذری تزئین شده و انواع غذاهای سنتی آذری، گرجی، اروپایی و حتی مکزیکی را به مشتریان ارائه می‌کند.

با توجه به موقعیت رستوران و دکوراسیون خاص و زیبای آن، قیمت ها بسیار مقرون به صرفه هستند و در مقایسه با سایر رستوران‌های مشابه طیف قیمتی پایین‌تری دارند. دکوراسیون این رستوران بسیار زیبا و تماشایی است و مطمئنا غذا خوردن در چنین رستوران تجربه‌ای فراموش نشدنی برایتان رقم خواهد زد.

  • ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه از ساعت ۱۱ ظهر تا ۲ بامداد
  • آدرس:  Tarlan Aliyarbeyov, Baku, 1005, Azerbaijan

در این مقاله از الی گشت به معرفی بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای باکو پرداختیم و درباره فرهنگ غذایی این کشور پرجاذبه و دیدنی حرف زدیم. فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری‌های ایران شباهت بسیاری دارد و در موارد زیادی با فرهنگ غذایی ایران و ترکیه هم همخوانی دارد به همین خاطر در سفر به باکو حتما باید از این غذاهای محلی بچشید و لذت ببرید.

باکو پایتخت و بزرگترین شهر آذربایجان و علاوه بر این بزرگترین شهر دریای خزر و منطقه قفقاز است. این شهر در ساحل جنوبی شبه جزیره آبشرون، در کنار خلیج باکو واقع شده است.

از جمله این غذاها می‌توان به پلو آذربایجانی، شاه پیلاف، کباب و شیشلیک و دلمه اشاره کرد.

بله فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری‌های ایران شباهت بسیاری دارد و اغلب طعم و شکل غذاهای باکو به نظر ما ایرانی‌ها آشنا می‌رسد.

از جمله این دسرها می‌توان به باقلوا، حلوا، بادام بورا و شکر بورا اشاره کرد.

این غذاها را می‌توانید در بهترین رستوران‌های باکو از جمله رستوران فیروزه، رستوران سماق، رستوران موگام کلاب، رستوران آرت گاردن و رستوران دلمه بچشید.

مطالب مرتبط :
همه چیز درباره جاذبه های باکو، شهر بادهای آذربایجان
فرار از روزمرگی تهران با سفر به باکو
سوغات محبوب باکو
 

مطالب مرتبط

اگه شیرینی های آنتالیا رو نخوردی، یعنی اصل سفر رو از دست دادی!

بهترین تفریحات ایروان که باید امتحان کنید!

تقویم جشنواره های تهران

۳ نظرات

اسماعیلی 1404-02-22 - 9:06 ب.ظ
قابل توجه مدیریت ناتوان کشور عزیز ،ببینید تشویق وتبلیغ کلان باکو حتی توسط ایرانی ها برای جلب توریست،مدیریت کشور دراین مسیر مطلوب واقتصادی بی نطیر آنقدر بی خاصیت بوده که این همه تبلیغ در جهت جدب توریست توسط خارجی ها حتی در داخل کشورمان،موثر وموفق وجدا توریسم وجه اندازه سرمایه کشور در همین راه از کشور خارج شده علیرغم هزاربرابری واجد شرایط بودن جدب توریسم به لحاظ وسعت جاذبه های عظیم زیبایی وتوریست پذیر در ایران،متاسفم برای کشورم
اسی هستم 1404-02-22 - 9:13 ب.ظ
پس چرا برای جدب توریست در ایران هیچ تبلیغی انجام نمی پدیرد
دکتر خدادوست 1404-02-23 - 2:00 ب.ظ
تورک ها از هر نظر نگاه کنی ی عالم تجربه و تاریخ دارند. فرهنگ سفره بسیار غنی. فرهنگ موسیقی بسیار غنی. فرهنگ رقص ملی بسیار غنی. فرهنگ لباس بسیار غنی. اقاجان اعتراف میکنبم تورکها بسیار فرهنگ دار هستند.
افزودن نظر