الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • راهنمای سفر
  • اخبار
  • آموزشی
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدیو

آداب انعام دادن در رستوران: راهنمای کامل کشورها

توسط تیم خبری الی گشت 1398-07-22
نوشته شده توسط تیم خبری الی گشت 1398-07-22
تیپ
1,7K
فهرست مطالب پنهان
آداب انعام دادن در رستوران | Restaurant Tipping

آداب انعام دادن در رستوران | Restaurant Tipping

آداب انعام دادن در رستوران برای بیشتر مردم دنیا بسیار مهم تلقی شده و در صورت رعایت شدن یا در مکان هایی در صورت رعایت نشدن می تواند رفتاری بی ادبانه تلقی شود. انعام یا همان تیپ، یکی از روش های تشکر است که البته در بسیاری از کشورهای جهان قانونی نانوشته محسوب می شود. مثلا در برخی از کشورها به گارسون باید نسبت به مالیات بر ارزش افزوده یا نسبت به هزینه کل صورت حسابتان، انعام دهید. الی گشت در ادامه این متن، آداب انعام دادن در رستوران کشورهای مختلف را آورده است. با مطالعه این متن دیگر نگران نخواهید بود که آیا انعامی که در این رستوران ارائه دادید، کم یا زیاد است؛ با ما همراه باشید.

آداب انعام دادن در رستوران

رستوران های آمریکا و کانادا

مطالب مرتبط:
معرفی تاکسی های اینترنتی در کشورهای مختلف
چگونه برای سفر پول پس انداز کنیم؟
اختلاف ساعت ایران با کشورهای مختلف

در ایالت های کانادا حداقل ۱۷ و حداکثر ۲۰ درصد از خدماتی که به شما ارائه می شود را انعام خواهید داد. در کانادا آداب انعام دادن در رستوران بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است. در بیشتر بخش های آمریکای شمالی، درآمد پیشخدمت به انعام بستگی دارد و دادن انعام یک باید است و اگر در رستورانی کمتر از ۱۵ درصد انعام بگذارید به معنی بی احترامی تلقی می شود؛ مگر مواقعی که می خواهید از سرویسی شکایت کرده و ناخشنودی خود را ابراز کنید. در شهرهای بزرگ آمریکا، استانداردهای انعام دادن همچنان در حال افزایش است. به عنوان مثال، نیویورکی ها اغلب مالیات ۸.۸۷۵ درصدی را دو برابر می کنند و سپس جمع کرده و ۲۰ درصد را حساب می کنند. در کانادا، استاندارد کمی پایین تر است، هرچند مشتریان به ندرت کمتر از ۱۵ درصد تیپ می دهند. جالبی ماجرا این است که در کانادا حتی بابت انعام گرفتن نیز باید مالیات پرداخت شود.

آداب انعام دادن در آمریکا

رستوران های آمریکای مرکزی و جنوبی

در کشورهایی که به طور خودکار هزینه خدمات حساب نمی شود، مانند آرژانتین، شیلی و اروگوئه، آداب انعام دادن در رستوران به گونه ایست که شما باید ۱۰ تا ۱۵ درصد را بسته به سطح رستوران حساب کنید. در کاستاریکا، برزیل و پرو، ۱۰ درصد به طور خودکار روی فیش حساب می شود و در این مواقع می توانید تنها جهت تشکر چند سکه اضافی پرداخت کنید. در آرژانتین، شیلی، پرو و اروگونه ممکن است هزینه اضافی را در رسید خود مشاهده کنید.

تعریف خدمات خوب در این کشورها نسبت به ایالت متحده متفاوت است. مثلا در بیشتر کشورهای آمریکای لاتین اگر از مشتری بپرسید که آیا می خواهد رسید را برایش بیاورند یا نه، بی احترامی تلقی می شود و پیشخدمت باید منتظر بماند تا یا خود مشتری صدایش کند و یا اینکه غذا به طور کامل تمام شده باشد.

آداب انعام دادن در آمریکای مرکزی

رستوران های مکزیک و کارائیب

در این کشورها معمولا ۱۵ درصد انعام داده می شود البته به جز زمان هایی که در رستوران های خیلی کوچک غذا می خورید. قبل از انعام دادن حتما فاکتور خود را درست مطالعه کنید زیرا ممکن است انعام به طور خودکار روی آن حساب شده باشد.

استاندارهای آمریکا درباره انعام دادن در رستوران روی این کشورها تاثیر زیادی گذاشته، بخصوص در هتل و ریزورت ها؛ در بیشتر رستوران ها بخش اعظم درآمد یک پیشخدمت بر پایه انعام است. البته انتظار خدمات اضافی را نداشته باشید: در رستوران های آمریکای شمالی معمولا پیشخدمت مرتب به شما سر می زند تا ببیند چیزی احتیاج دارید یا خیر اما در این کشورها معمولا شما خودتان در صورت نیاز چیزی باید پیشخدمت را صدا بزنید.

آداب انعام دادن در مکزیک

رستوران های اروپا

۱۰ درصد نسبت به صلاحدید شما آداب انعام دادن در رستوران در اروپاست: ۵ درصد اضافه نیز بستگی به شما دارد. در هر دو اروپای شرقی و غربی، پیشخدمت ها معمولا حقوق کامل می گیرند و درآمدشان بسته به انعام نیست. در مجارستان بابت هر خدماتی انعام داده می شود. در کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا که هزینه خدمات به طور خودکار روی فاکتور شما حساب می شود، مردم انتظار انعام ندارند. با این حال می توانید حدود ۵ درصد انعام و چیزی در حدود ۲ یورو را به صورت دلخواه در نظر بگیرید. در دیگر کشورها بهتر است ۱۰ درصد را در نظر بگیرید، البته در سراسر اروپا درصد ممکن است کمی بالا پایین شود و کاملا شبیه به هم نیست. در ایتالیا هم، اگر چه رسم است اما دادن انعام ضروری نیست. مثلا در ایتالیا، پیشخدمتان معمولا از اینکه درخواست های مشتریان را برآورده کنند خشنود هستند اما در فرانسه اینطور نیست.

در اروپای شرقی، پیشخدمتان ترجیح می دهند که انعامشان را به صورت نقدی بدهید حتی اگر می خواهید هزینه رستوران را توسط کارت اعتباری پرداخت کنید. در آلمان اگر پول را روی میز قرار دهید بی احترامی تلقی می شود و حتما آن را مستقیما به خود پیشخدمت دهید. در اتریش اگر چه حقوق و درآمد کافی برای مردم وجود دارد اما آداب انعام دادن یکی از اصول مهم رفتن به رستوران ها، کافه ها و هتل ها بوده و اگر کسی انعام ندهد به معنی این است که از سرویس ها و پذیرایی که دریافت کرده راضی نبوده است.

آداب انعام دادن در اروپا

رستوران های آسیا

آداب انعام دادن در رستوران در کشورهای آسیایی بسیار متغیر است. مثلا در تایلند، سنگاپور و چین به طور کلی نیازی به تیپ دادن ندارید (با اینحال برخی از رستوران ها ۱۰ درصد پاداش را روی فاکتور شما حساب می کنند. در هنگ کنگ بهتر است ۵ درصد تیپ برای خدماتی که به شما ارائه می شود، ارائه دهید؛ البته به جز نودل شاپ ها و مغازه های کوچکی که نیازی به تیپ دادن نیست. در هند هزینه خدمات از بخشی به بخش دیگر متفاوت است. در هند عموما به کسی انعام داده نمی شود. مگر در رستوران های بسیار مجلل و گران قیمت که گاهی دیده می شود که به گارسن ها انعام داده می شود؛ با این حال گاهی شاهد درخواست انعام از کالسکه ران ها و سه چرخه های موتوری یا ریکشاها خواهید بود.

با اینکه انعام دادن در آسیا خیلی معروف نبود اما امروزه این کار به امری شناخته شده تر تبدیل گشته است. مثلا در چین، انعام دادن در رستوران برای سال های زیادی خلاف عرف جامعه بود اما در حال حاضر امری عادی است و در صورت صلاحدید شما می توانید انعام دهید. با این حال هنوز هم دادن تیپ در ژاپن کمی غیر متعارف است؛ حتی امکان دارد در صورت پرداخت انعام، پیشخدمت آن را به شما برگرداند. در ژاپن، مردم انعام دادن را به نوعی توهین حساب می کنند و ارائه خدمات اضافه به مشتری را جزو حقوق مشتری می دانند.

آداب انعام دادن در چین

رستوران های نیوزیلند، استرالیا و کشورهای اقیانوس آرام

در استرالیا و نیوزیلند می توانید ۵ تا ۱۰ درصد هزینه را انعام دهید البته اگر از خدمات رستوران راضی بوده اید. البته بهتر است بدانید که در استرالیا به دلیل رفاه عالی کسی انعام دادن در رستوران را جدی نمی گیرد و نیازمند انعام نیست. آداب انعام دادن تنها از مسافران و گردشگران آمریکایی وارد شهرهای بزرگی همچون ملبورن و سیدنی در استرالیا شده است.

در نیوزیلند نیز، اگر انعام بدهید با برخورد خوبی روبرو نخواهید شد. چرا که انعام دادن در رستوران را مخصوص آمریکایی ها و رفتاری بد، تلقی می کنند. در پلی‌نزی فرانسه ۱۰ درصد هزینه خدمات روی فاکتور رستوران حساب می شود و اگر خودتان بخواهید می توانید کمی هم انعام مجزا بدهید. در فیجی انعام دادن نه در فاکتور حساب می شود و نه لازم به پرداخت است. در ۲۰ سال گذشته در پلی‌نزی فرانسه انعام دادن در رستوران و دادن پول به عنوان روش تشکر یک توهین محسوب می شد.

رستوران های آفریقا و خاورمیانه

در این کشورها نیز آداب انعام دادن در رستوران بسیار متغیر است. مثلا در امارات، مراکش و آفریقای جنوبی ۱۰ درصد انعام می دهند که البته این زمانی است که هزینه آن روی فاکتور حساب نشده باشد. اگر از سرویس های بهداشتی عمومی استفاده کردید و از تمیزی آن ها راضی بودید به کارکنان آن حتما انعام بدهید. در کشور اتیوپی انعام دادن در رستوران ها و کافه ها به گارسن ها و البته خدمه هتل ها امری عادی محسوب شده و همه آداب انعام دادن را در این کشور رعایت می کنند. مثلا در کشور خودمان ایران، انعام دادن در رستوران خیلی مرسوم نیست اما پیشنهاد می شود اگر از خدماتی که به شما ارائه می شود راضی هستید، به پیشخدمت نسبت به صلاحدید خودتان، انعام بدهید. در مصر نیز انعام دادن با اصول و قوانین خاصی است با این حال در سرویس های بهداشتی عمومی کارکنانی وجود دارد که باید به آن ها حتما انعام بدهید.

منبع: travelandleisure.com

رستوران
۳ نظرات
تیم خبری الی گشت

مطلب قبلی
۱۵ جاذبه معروف لیتوانی
مطلب بعدی
معرفی هتل کنتینانتال کوهینور بمبئی | ۴ ستاره

مطالب مرتبط

با جاذبه های وان در ترکیه آشنا شوید!

معرفی کامل فرودگاه امام خمینی، راه های دسترسی...

راهنمای سفر از تهران به وان | مسیر...

راهنمای سفر از بندرعباس به استانبول | فاصله...

روش های سفر از تبریز به ایروان

راهنمای سفر از بندرعباس به وان

جاهای دیدنی استانبول | بیش از ۸۰ تا...

مسیر بندرعباس به تهران | فاصله بندرعباس تا...

راهنمای سفر از تبریز به استانبول

همه چیز درباره سفر به تهران

۳ نظرات

Maryam 1400-01-21 - 3:53 ب.ظ

من به شخصه در صورتی که بتونم و در لحظه پول نقد کافی داشته باشم دوست دارم انعام بدم اما چون توی ازران خیلی مرسوم نیست نمیدونم چطور باید اینکارو بکنم! اخه ممکنه بعضیا بهشون بربخوره یا اینکه خیلیا کارفرما ببینه و ازشون بگیره! چطور باید انعام بدیم؟ مستقیم بدیم به گارسون و دربان یا روی میز بذاریم یا لای منو قرار بدیم؟ چطور انعام ردیم باعث سوتفاهم نشه؟

پاسخ
بینام 1401-12-14 - 9:28 ق.ظ

به نظرم اگر راضی باشی بد نیست انعام بدی بابت تشکر ، ولی انعام اجباری و به زور رو نمی فهمم ، مثل هر شغلی طرف داره وظیفه شو انجام میده و حقوق می گیره ، مخصوصا این کارواش ها که دیگه جالت وقاحت پیدا کرده هر چی بدی باز بیشتر می خوان
شاید یکی بگه حقوقشون کمه ، حقوق منم کمه دلیل میشه از مراجع پول دستی بگیرم؟

پاسخ
شهریار هوشیار 1402-09-21 - 6:15 ب.ظ

سلام
در پاسخ به عزیزانی که نسبت به پرداخت تیپ یا انعام در رستوران شاکی هستند
اولا یک خدمتکار در بهترین هتل یا رستوران از حداقل حقوق ممکن بهره می برد و
دوم اینکه
عزیزان فرض کنید آن فرد فرزند شما است که به کشور دیگر مهاجرت کرده است و در حال تحصیل است و برای کمک خرج خود یا حتی گاها برای بستگان خود از وقت تفریح و استراحت و حتی مطالعه خودش میزند و به عنوان خدمتکار در رستوران یا هتل کار میکند
حال نظرتان چیست
از این به بعد خودتان با کمال میل و احترام پرداخت خواهید کرد یا باز هم شاکی هستید

عزیزان لطفا سعی کنید زیر ۱۰ درصد تیپ ندهید یا ۱۰ درصد یا بیشتر پرداخت کنید
کارما همینجا هست

پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • با جاذبه های وان در ترکیه آشنا شوید!

    1404-02-20
  • معرفی کامل فرودگاه امام خمینی، راه های دسترسی و امکانات

    1404-02-20
  • راهنمای سفر از تهران به وان | مسیر تهران به وان روی نقشه

    1404-02-20
  • آداب و رسوم و فرهنگ مردم ایروان

    1404-02-18
  • راهنمای سفر از بندرعباس به استانبول | فاصله بندرعباس تا استانبول

    1404-02-18

مطالب برتر

  • چگونه دو روز را در دبی بگذرانیم؟

    1396-01-23
  • ابعاد چمدان داخل هواپیمای ترکیش و مقایسه با سایر ایرلاین های جهان

    1400-09-30
  • چطور از فرودگاه سانتورینی به مرکز شهر برویم؟

    1398-07-22
  • از مالزی سوغات چی بخریم؟

    1398-07-15
  • معرفی بهترین هتل های چهار ستاره تبریز

    1403-06-01
  • معرفی هتل گرند پارک اورچارد سنگاپور | ۵ ستاره

    1397-04-30

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • کشف راز شمشیر هزارساله در لهستان!

  • رازهای مثلث برمودای ایران!

  • معرفی فرودگاه بین المللی بوردو

مطالب جذاب

  • کلبه ای که در خطرناک ترین جای دنیاست!

  • با قابلیت های جدید گوگل ارث آشنا شوید

  • چطور در مالزی ماشین اجاره کنیم؟

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

۵ جاذبه دیدنی بیلبائو در اسپانیا

زیباترین و باشکوه ترین سالن های اپرا...

راهنمای دریافت ویزای سنگاپور