الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

در این مکان ها شیب زمین برعکس عمل می کند!

توسط شیما پاژخ 1397-09-17
نوشته شده توسط شیما پاژخ 1397-09-17
تپه های گرانشی، مکان هایی که شیب و جاذبه در آن ها برعکس عمل می کنند!
1,5K

تپه های گرانشی | Gravitational hills

درباره ی نیروی جاذبه و گرانش زمین چه اطلاعاتی دارید؟ البته داشتن کمی دانش درباره ی نیروی گرانش ملزم به تحصیل در رشته ی فیزیک و یا شاگردی درسخوان بودن نیست زیرا، دیگر هر کسی از یک سنی به بعد می داند که با این که ما به راحتی به شکل حرکت هایمان جهت می دهیم اما، در واقع نیروی جاذبه و گرانش زمین است که به حرکات ما شکل و ثبات می دهد. در واقع تصور کنید که برای لحظه ای جاذبه نباشد، دقیقا همان وقت است که هر چه که در فیلم های سفر به فضا و شناور شدن فضانوردان دیده اید برایتان محقق می شود. حال با تمام این توضیحات، باید به شما بگوییم که تپه های گرانشی بر روی زمین همین کار را انجام می دهند! پیشنهاد می کنیم که در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، تپه های گرانشی را بشناسیم.

شیب و جاذبه در آن ها برعکس عمل می کنند
مطالب مرتبط:
حقایقی عجیب در مورد شهر متروکه هلتون
عجیب ترین دانستنی هایی که در سفر هند، باید بدانید!
اطلاعاتی عجیب از پل های فراموش شده در جهان

قانون گرانش زمین چیست؟ گرانش زمین (Gravity of Earth) در واقع شتابی است که اجسام با این شتاب به سمت زمین جذب می ‌شوند و در معادلات فیزیکی با نماد g نشان داده می ‌شود. به زبان ساده تر، نیروی گرانش زمین باعث می ‌شود همه چیز به سمت زمین در حرکت باشند. مثالی ساده برایتان می زنیم؛ آیا تا به حال سنگی را از دست خود رها کرده ‌اید و در هنگام سقوط سنگ از دستان خود، شاهد سقوط آن به طرف زمین بوده ‌اید؟

پاسخ شما این است که بله، همیشه اینگونه بوده است اما آیا تاکنون دیده‌ اید که سنگ یا هر چیز دیگری که از دستتان رها می ‌کنید، برخلاف حرکت آن به سوی زمین به سمت آسمان حرکت کند؟ نه! مطمئنا جواب قاطعانه ی شما همین است و طبیعتا چنین صحنه ای را ندیده اید! از دیرباز این مسئله مورد توجه یونانیان بوده است که اجسام تمایل حرکت به طرف زمین (نیروی جاذبه) را دارند و در جایی که نیروی گرانشی رو به پایین است، اما توجه داشته باشید که پایین در خط استوا عمود بر پایین در قطب شمال و پایین در قطب جنوب در جهت مقابل پایین در قطب شمال است. در هر جا نیروی گرانشی به سوی مرکز زمین است.

به گفته ی نیوتن نیروی گرانشی تا مدار ماه گسترش پیدا می ‌کند. طبق مطالعاتی که نیوتن در این خصوص انجام داده است، نیروی لازم برای نگه داشتن ماه در مدارش با نیروی گرانی در سطح زمین با تقریب خوبی مشابه است.

تپه های گرانشی

گرانش دقیقا زمانی کشف شد که همان داشتان معروف سیب و نیوتون اتفاق افتاد. در واقع، اولین بار نیوتن زمانی که زیر درختان سیب یک باغ مشغول صرف چایی بوده است، ایده ی گرانش به ذهنش خطور کرده است. به گفته ی دوست نیوتون استوکلی، او در حالی که نسشته بوده و غرق در فکر بوده است، یک سیب که از درخت افتاده، توجهش را جلب کرده و او از آن جا به مفهوم گرانش پی برده است.

حالا که مفهوم کامل گرانش را می دانید، پس حتما درک خواهید کرد که چرا زمانی که گرانش بر روی یک تپه در جهت عکس عمل کند، بسیار تعجب می کنید. در واقع تصور کنید که بالای تپه ایستاده ‌اید و توپی را به پایین قل می ‌دهید.

تعجب خواهید کرد اما، توپ به سمت خود شما باز خواهد گشت. این ویژگی تپه‌ های گرانشی است که به ‌نظر می ‌رسد شیب آن قوانین فیزیک را نقض می‌ کند. اما در واقع باید بگوییم که با این که قانون‌ فیزیک همچنان پابرجا است، اما این‌ که چرا چنین اتفاقی رخ می‌ دهد، کلی دلایل عجیب و غریب دیگر دارد. برخی می گویند که ماجرای این تپه ‌ها به یک تغییر ناگهانی در نیروی جاذبه‌ ی زمین بر می ‌گردد. عده ‌ای هم می ‌گویند به ‌دلیل نوسان در میدان مغناطیسی زمین این اتفاق رخ می دهد.

نیوتون

اما در واقع توضیح ساده ‌تری در پشت پرده ی وقوع این حادثه وجود دارد. قضاوت با شما اما می گویند که، بیشتر به نظر می آید که اشیائی که به بالای تپه قل می خورند، به سمت پایین بر می گردند که این خود بیشتر شبیه به یک صحنه سازی است.

بر اساس تحقیقی که نشریه ‌ی سایکولوجیکال ساینس (Psychological Scuence) در سال ۲۰۰۳ به چاپ رساند، گفته شده است که توهم تپه‌ ی گرانشی معمولا در اثر دو اتفاق برای افراد رخ می ‌دهد. اولین دلیلی که برای توجیه این اتفاق بیان می شود این است که، افق باعث ایجاد این توهم می گردد. در واقع نظریه ی افق به این معنا است که اگر شما بتوانید نقطه‌‌ ی ناپدید شدن جاده را بر روی خط افق ببینید، مغز شما افق را یک خط صاف می ‌بیند و تصور می کند که حتی اگر خط افق شیب تندی داشته باشد. همچنین، صرف نظر از شیب واقعی که وجود دارد، اگر خط افق به سمت بالا باشد نیز به نظر شما خواهد رسید که شیب آن به ‌طرف پایین است و البته برعکس آن هم اتفاق می‌ افتد.

دلیل دومی که این تحقیق در وقوع این پدیده بیان می دارد این است که؛ شیب متنی باعث وقوع این اتفاق می گردد. شیب متنی به این معنا است که شما شیب این تپه را بر اساس شیب دور و اطراف آن تفسیر می‌ کنید و در تفسیر آنان این چنین می گویند که: هنگامی‌ که جاده در کنار شیب تند قرار گرفته باشد و یا کنار سراشیبی باشد، شیب جاده رو به بالا به نظر خواهد رسید.

مکان هایی که شیب و جاذبه در آن ها برعکس عمل می کنند!

تپه های گرانشی که خلی ها آن را توهم نیز می خوانند، در تپه ی ایرشایر (Arishire) اسکاتلند تا حدی است که واقعا به ‌نظر می‌ رسد بالای تپه در قسمت پایین آن قرار گرفته است. در ویدئوهایی که از گردشگران و محلی های این دهکده تا به حال در دنیای مجازی پخش شده است می توانید ببینید که مردم در جاده‌ ی ایرشایر از شیب غیرمعمول آن حیرت می‌ کنند.

در واقع با حضور بر روی تپه های گرانشی تجربه ای منحصر به فرد را خواهید داشت و گاهی مرز بین توهم و واقعیت را گم خواهید کرد. ابتدا همه چیز عادی به ‌نظر می ‌رسد. اما به نظر م آید که بهتر است بر روی تپه های گرانشی فعالیت کرد تا معنا و مفهوم دقیق آن را متوجه شد. به طور مثال، افرادی که در این جاده ‌ی عجیب دوچرخه‌ سواری می ‌کنند، می‌ بینند که برای پایین رفتن از شیب جاده حتما باید انرژی بسیار زیادی را به نسبت زمان های دیگر مصرف کنند.

دانشمندان توانسته اند تا با اندازه‌ گیری ‌های دقیق که با استفاده از تجهیزات مناسب صورت گرفته اند، نشان بدهند که متوجه شویم که در واقع آن‌ جایی را که پایین تپه تصور می ‌کنیم، بالای تپه است. تصور کنید که گم کنید که در بالای یک تپه قرار داشتید و یا در بالای آن! اگر فکر می کنید تا در این رابطه پاسخی را پیدا نخواهید کرد بیایید تا با نظر و توضیحات راب مکینتاش (Rob Macintosh) که یک روانشناس است آشنا شویم.شنا شوی

شیب و جاذبه

در واقع نظریه ی مکینتاش می تواند تا به حد زیادی شما را از این سردرگمی نجات دهد. این روانشناس معتقد است که رخدادهای تپه ها‌ی گرانشی همچون تپه ی ایرشایر را نباید از نگاه خود بررسی کرد بلکه باید این تپه را از دید دیگری بررسی کرد!

او در واقع باور دارد که چشم ‌اندازهای کلی و کلیشه در ذهن معمولا ما را فریب می ‌دهند و ما تصور می ‌کنیم که این‌ جاده سراشیبی است. ما در واقع در یک محدوده ‌ی شیب ‌دار ایستاده ‌ایم و این را می دانیم که جاده هم دارای شیب‌ است اما به کسی پوشیده نیست که این شیب در درجه‌ ای کم ‌تر است و در نتیجه ی همین مکانیزم برای افراد خطای دید به وجود می آید و فکر می کنند که این تپه ها سربالایی هستند. جالب است بدانید که در سر تا سر دنیا، بیش از ۱۰ ها نوع از تپه‌ های گرانشی وجود دارد.

تپه های گرانشی | Gravitational hills

به طور مثال در کشوری همچون آمریکا تا به الان، از تپه های گرانشی بیش از ۲۰ نوع پیدا شده است که از میان آن ها می توانیم به تپه‌ ی کانفیوژن هیل (Confusion Hil) در کالیفرنیای شمالی و اسپوک هیل (Spook Hill) در نیویورک اشاره نماییم.

البته نمونه های دیگری از تپه های گرانشی در دیگر کشورهای جهان نیز پیدا شده است که از بین آن ها می توانیم به مگنتیک هیل (Magnetic Hill) در کشور کانادا، روا دو آمندیوم (Rua do Amendiom) در کشور برزیل و مجیک هیل (Magic Hill) در کشور ایرلند اشاره نماییم. تمامی مناطقی که در زمره ی تپه های گرانشی هستند در خود یک ویژگی مشترک دارند که‌ اگر خودروی خود را به سمت پایین تپه برانید و در پایین تپه آن را در حالت خلاص قرار دهید، ‌خودرو به آرامی به سمت بالای تپه کشیده می ‌شود! که این هم به لطف خطای چشم است.

خطای دیدی که در بر روی تپه ها پیش می آید به حدی دقیق است که شما بدون تجهیزات مناسب نمی توانید آن را به اثبات برسانید اما، اگر شما تجهیزات مطالعاتی یا نشانگرهایی همچون جی ‌پی ‌اس به همراه داشته ‌باشید و تفاوت میان بالای تپه و پایین آن را محاسبه کنید متوجه میی شوید که همه‌ چیز در واقع وارونه است.

۱ نظرات
شیما پاژخ

مطلب قبلی
وانشان، روستایی با قدمت ۳۰۰۰ سال در گلپایگان
مطلب بعدی
کشف اسکلت ۵۰۰ ساله «مرد چکمه پوش» در لندن!

مطالب مرتبط

استانبول کجا خرید کنیم؟ راهنمای محلی مراکز خرید...

شهربازی ویالند | تجربه ای خانوادگی برای همه...

مسیر شیراز به باکو با ماشین، اتوبوس یا...

اگه تا حالا ایروان نرفتی این راهنمای سفر...

از شرجی جنوب تا خنکای قفقاز | مسیر...

چگونه با کمترین هزینه از اصفهان به وان...

اگر فقط یک‌بار به آنتالیا سفر می کنی،...

فرار از روزمرگی تهران با سفر به باکو

با جاذبه های وان در ترکیه آشنا شوید!

معرفی کامل فرودگاه امام خمینی، راه های دسترسی...

۱ نظرات

محمدرضا 1399-08-19 - 1:45 ق.ظ

در ایران خودمان.شهر نیشابور، منطقه درود و قدمگاه یک سراشیبی تند وجود داره.که اتفاقا راه اصلی ورود خروج هستش.و تردد بسیاری ازش میشه.اما چون در ابتدای مسیره اصولا کسی اونجا توقف نمیکنه.اما من شانسی متوجه نیروی جاذبه عجیبش شدم.و بارها و بارها امتحانش کردم.ماشین خلاص در سراشیبی برعکس به سمت بالا حرکت میکنه.و هرچه میگذره سرعتش بیشتر میشه.

پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • استانبول کجا خرید کنیم؟ راهنمای محلی مراکز خرید استانبول

    1404-02-30
  • شهربازی ویالند | تجربه ای خانوادگی برای همه سنین

    1404-02-29
  • همه چیز درباره متروی اصفهان، از مسیر تا قیمت بلیط

    1404-02-28
  • راهنمای سفر از اصفهان به باکو | بررسی بهترین مسیرها

    1404-02-28
  • زندگی در استانبول بدون فیلتر اینستاگرامی

    1404-02-27

مطالب برتر

  • همه چیز درباره فستیوال هولی، جشن رنگ هندوستان

    1403-02-04
  • زیباترین دریاچه های جهان و داستان هایشان

    1403-08-23
  • تصاویر بی نهایت زیبا از شهرهای دنیا

    1396-06-09
  • چگونه در یونان جزیره گردی کنیم؟

    1398-07-16
  • راهنمای سفر به کویر مرنجاب

    1402-08-02
  • سمیرانا شهر باستانی یونان، ازمیر امروزی

    1398-07-22

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • معرفی هتل دی کاوالیری میلان | ۴ ستاره

  •  معرفی شهر اقلید، ششمین شهر مرتفع ایران

  • چراغ های هواپیما چه کاربردی دارند؟

مطالب جذاب

  • کدام کشورها بیشترین میراث جهانی یونسکو را دارند؟

  • طبیعت گردی در آلبرتا کانادا به همراه ویدیو

  • سوغات اردبیل را هم بخرید، هم بخورید و هم با خود ببرید

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

در سفر به مالزی از این جاذبه...

سرای عجم، بازمانده قاجاری که تخریب شد!

برترین جاذبه های گردشگری شهر قیروان در...