الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • راهنمای سفر
  • اخبار
  • آموزشی
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدیو

قرمزی دریاچه ارومیه و ماجرای یک جنایت هولناک

چرا دریاچه ارومیه قرمز رنگ است؟

توسط تیم خبری الی گشت 1402-05-19
نوشته شده توسط تیم خبری الی گشت 1402-05-19
قرمزی دریاچه ارومیه
1,7K

قرمزی دریاچه ارومیه موضوع مورد بحث ما است، اما قبل از آن اجازه دهید تا کمی بیشتر با این دریاچه آشنا شویم. دریاچه ارومیه که طبق تقسیمات کشوری بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته یک دریاچه آب شور در شمال غرب است. در سال‌ های اخیر به دلیل تغییرات زیادی که در آن به وجود آمده موضوع مورد بحث در محافل خبری و دوستداران و حفاظت کنندگان محیط زیست بوده. این دریاچه بزرگترین دریاچه داخلی کشور ایران است و همینطور بزرگترین دریاچه آب شور در منطقه خاورمیانه به حساب می ‌آید که نام ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا را هم به خود اختصاص داده است.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

فهرست مطالب پنهان
قرمزی دریاچه ارومیه و دست های آلوده
نقدی تخصصی بر تغییر رنگ دریاچه ارومیه
چند نکته برای ملاقات با دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه با اکوسیستمی نادر و خاص

بلیط هواپیما - الی گشت

قرمزی دریاچه ارومیه و دست های آلوده

قرمزی دریاچه ارومیه را اگر بخواهیم به صورت تخصصی بررسی کنیم باید قبل از هر چیز به سراغ خشکسالی این دریاچه برویم. دریاچه ارومیه در سال‌ های اخیر با بحران بی‌ آبی بسیار زیادی روبرو بوده است که البته معضل قرمز شدن سطح آب آن هم به مشکل ‌بی آبی و خشکسالی آن اضافه شده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید با توجه به تغییرات در شرایط جوی و اقلیمی این دریاچه، کروارگانیسم ‌های ساکن در آن هم تغییر کرده و رنگ این دریاچه را نسبت به گذشته متفاوت کرده‌اند.

همانطور که گفتیم دریاچه ارومیه، دریاچه آب شور است و هرچه سطح آب آن خشک ‌تر و کمتر شود،  شوری آن هم بیشتر خواهد شد. ضمن اینکه کوچک بودن سطح دریاچه سبب شده است تا موجودات کوچک و میکروسکوپی که در آن زندگی می‌ کنند رنگ آب آن را به رنگ نارنجی و قرمز تغییر دهند. بر اساس مشاهدات ناسا و تحقیقاتی که بر روی دریاچه ارومیه انجام داده است، این گونه برآورد شد که:

در ابتدای بهار و با وفور بارندگی و آب شدن برف‌ ها، حجم زیادی از آب شیرین وارد دریاچه ارومیه می‌ شود. همین موضوع سبب خواهد شد که میزان شوری آب دریاچه  به شدت کاهش پیدا کند. اما در فصل تابستان و با افزایش دما و درست زمانی که دیگر ورودی آب شیرین این دریاچه مانند فصل بهار نیست، سطح خشکی دریاچه بیشتر شده، میزان شوری آب دریاچه افزایش پیدا می ‌کند و باکتری ‌ها و جلبک‌ هایی که در آن فعال هستند شروع به فعالیت کرده و موجبات تغییر رنگ آب دریاچه را فراهم خواهند کرد.

مطالب مرتبط:

راهنمای سفر به ارومیه

سوغات ارومیه، از خوشمزه ترین خوراکی ها تا زیباترین صنایع دستی !

قرمزی دریاچه ارومیه

نقدی تخصصی بر تغییر رنگ دریاچه ارومیه

حالا که از علت اولیه قرمزی دریاچه ارومیه مطلع شدیم بد نیست که کمی تخصصی تر این مورد را بررسی کنیم.  

محافظان محیط زیست، محققان و پژوهشگران از سال‌ های گذشته بارها متوجه این موضوع شده بودند که آب دریاچه ارومیه در فصل تابستان با افزایش دما و به حداقل رسیدن ورودی آب شیرین به دریاچه، از رنگ آبی و سبز به رنگ نارنجی یا قرمز تغییر پیدا می ‌کند. همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره کردیم علت این اتفاق فعال شدن بیش از اندازه جلبک ‌ها و باکتری‌ ها در آب دریاچه است.

به عبارتی فعال شدن جلبک‌ ها و باکتری‌ ها با گرم شدن هوا افزایش پیدا می‌ کنند. این بدان معانست که با افزایش میزان شوری سطح آب دریاچه، تعداد جلبک‌ های آبی رنگ و سبز رنگ کمتر شده و تعدد جلبک‌ های قرمز رنگ به طرز چشمگیری افزایش پیدا می ‌کند. در اصل جلبکی با نام جلبک “دونالیلا سالینا” که در حالت عادی رنگ آبی و سبزی دارد به محض گرم شدن آب و هوا، زیاد شدن تبخیر و همینطور افزایش پیدا کردن شوری آب دریاچه، برای اینکه بتواند در مقابل این میزان از شوری مقاومت کرده و همچنان فعال بماند رنگ خود را از رنگ سبز به رنگ قرمز تغییر می‌ دهد.

نکته جالب اینجاست که در آب دریاچه ارومیه ۱۲ گونه از این جلبک زندگی می‌ کند که به محض غلیظ شدن آب دریاچه و به واسطه حضور نمک، تغییر رنگ داده و قرمز می‌ شوند.

  • لیست مابقی مجرمان دخیل در قرمزی دریاچه ارومیه

جالب است که بدانید علاوه بر این جلبک ها، باکتری‌ هایی هم هستند که در کنار آن ها تغییر رنگ داده و در همکاری با جلبک ‌ها، رنگ سطح آب دریاچه را دگرگون می ‌کنند. جالب است که بدانید در همین راستا باکتری “هالوفیت” که با شوری بیش از اندازه آب دریاچه به بهترین موقعیت برای رشد و گسترش دست پیدا می‌ کند، یکی دیگر از مجرمان اصلی در تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه است. به عبارتی این باکتری با گرم شدن هوا و بالا رفتن میزان شوری، شروع به رشد و تکثیر کرده و این ازدیاد جمعیت را با تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه نشان می‌ دهد.

قرمزی دریاچه ارومیه

چند نکته برای ملاقات با دریاچه ارومیه

این چند نکته را برای ملاقات با دریاچه ارومیه به شما گوشزد خواهیم کرد.

  • نکته اول اینکه طبیعت متعلق به تمام مخلوقات است. خصوصا اکوسیستم‌ های خاصی مانند دریاچه ارومیه که حفظ و نگهداری آن ها وظیفه همه ما است. پس در زمان سفر به این منطقه یا هر جاذبه گردشگری طبیعی دیگری، سعی کنید که از خود ردپایی برجای نگذارید.
  • همچنین اگر قصد شنا کردن در این دریاچه را دارید، بدانید که قرمزی آب آن برای بدن ما هیچ ضرری نداشته و مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما بدلیل بالا بودن میزان نمک موجود در آب خصوصا در فصل تابستان، بهتر است که مدت زمان زیادی در آب دریاچه نمانید.

دریاچه ارومیه با اکوسیستمی نادر و خاص

این مطلب به قرمزی دریاچه ارومیه ، دلایل و همینطور شناسایی مقصران اصلی آن اختصاص داده شد. همانطور که می ‌دانید دریاچه ارومیه همانند سایر اکوسیستم‌ های خاص و متفاوت ایران، یک سرمایه ملی و طبیعی به حساب می‌ آید که در سال‌ های اخیر به دلایل متعدد و مختلفی که در تمام آن ها انسان دخیل بوده است، به شدت مورد بی‌ مهری و کم لطفی قرار گرفته. این دریاچه یک در دهه اخیر رو به خشکی رفته و جالب است که بدانید باز هم رد پای ما انسان‌ ها در جای جای آن مشاهده می شود. در هر حال امیدواریم که مجدداً شاهد حال خوب و سلامت این دریاچه باشیم تا بتوانیم آن را به شکوه و رونق قبل برگردانیم.   

آذربایجان غربیارومیهایرانگردی
۱۴ نظرات
تیم خبری الی گشت

مطلب قبلی
دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه و نجات دوباره آن
مطلب بعدی
اگر وسایلتان در استانبول دزدیده شد این اقدامات را انجام دهید!

مطالب مرتبط

راهنمای سفر از بندرعباس به وان

جاهای دیدنی استانبول | بیش از ۸۰ تا...

مسیر بندرعباس به تهران | فاصله بندرعباس تا...

راهنمای سفر از تبریز به استانبول

همه چیز درباره سفر به تهران

آشنایی با معروف ترین غذاهای چینی

سفر از شیراز به استانبول | مسیر شیراز...

خوشمزه ترین غذاهای محلی چابهار

معرفی تفریحات تهران

معرفی بهترین مراکز خرید آنتالیا + نزدیکترین هتل...

۱۴ نظرات

Gader arami 1402-05-20 - 2:32 ب.ظ

آقای متخصص هیچ میدونی قرمزی رنگ دریاچه ارومیه حاصل پس شیشه سازی مراغه هست اون ماده سرطان زا را وارو دریا میکنه

پاسخ
حسن 1402-05-20 - 4:54 ب.ظ

تا زمانی که شاهد این وضعیت گرمایش باشیم هیچ امیدی به احیای آن نداریم . اگر گرمایش همینطور ادامه داشته باشه آبهای شیرین به کلی از سطح زمین تبخیر میشن و روزی میرسه که بشر برای آشامیدن آب بایستی قطره های آب رو از هوا تقطیر کنه تا زنده بمونه . حالا وضعیت تولید میوه و غذایشونم دیگه برای همیشه تموم میشه . فقط باید خدا به داد نسل‌های آینده برسه ما که تا اون موقع نیستیم

پاسخ
بابک 1402-06-21 - 12:33 ب.ظ

دوست عزیز موضوع گرمایش بهانه خوبی برای خشکاندن دریاچه ارومیه نیست، فرمایش شما موقعی صحیح است که آب وارد دریاچه ارومیه بشه، وقتی روی دریاچه ارومیه بیش از هفتاد سد زده شده که هیچکدام هم حق آبه دریاچه را پرداخت نمیکنند و هیچ آبی وارد دریاچه نمیشود، علت خشکی دریاچه گرمایش هوا نمیتواند باشد، علت بستن جلوی رودهایی که به دریاچه میریختند هست و به عنوانی میشه گفت که خشکاندن دریاچه حاصل بی توجهی مسئولین هست

پاسخ
حسام 1402-05-20 - 4:56 ب.ظ

نابو ونابودتر

پاسخ
حامد 1402-05-20 - 6:53 ب.ظ

شما که در این حیطه فعالیت میکنید به گوش مسولین برسونید که تنها راه احیای دریاچه ارومیه کانال کشی از خایج فارس هست که به دریای ازاد متصا هست و حجم نامحدود اب دارد ،برای تسریع عمل باید نقشه راه کانال به صورت چند بخش به هر استانی که در مسیر هست داده بشه که کار همرمان شروع بشه و در کمتر از یک سال تموم بشه ،هزینه این کار در مقابسه با ضرری که از بابت خشک شدن دریاچه به وجود میاد ناچیزه

پاسخ
یعقوب 1402-05-21 - 5:52 ب.ظ

آخه برادر بیسواد اول نوشته ها ای خودت را یه بار بخوان بعد چاپ کن کجا علت نوشتی

پاسخ
آراز 1402-05-21 - 9:45 ب.ظ

مگه آبی مونده که بخان توش شنا کنن دریاچه اورمیه نه بهتر بگیم کویر اورمیه

پاسخ
سید‌حسین‌فاطمیپارسا 1402-06-13 - 11:22 ب.ظ

اگر‌با آب‌خوان‌داری‌اب‌را‌در‌زیر‌زمین‌ذخیره‌کنیم‌آب اضافی توسط‌چشمه های زیر زمین‌به‌دریاچه‌می‌رزید‌و‌انرا‌احیا‌می‌کند‌تا‌وقتی‌سفره‌ها‌خالی‌است‌هرچقدر‌اب‌به‌دریا‌ریخته‌شود‌به سفره‌های زیر‌زمین‌می‌رود‌و‌انها‌را‌شور‌می‌کندهر‌سال‌۶۰‌سانتی‌متر‌آب‌در‌این‌دریاچه‌تبخیر‌می‌شود‌اگر‌این‌اب‌در‌زیر‌زمین‌دخیره‌شودو‌از‌تبخیر‌در‌امان‌باشدبا‌این‌آب‌می‌توان‌زمینی‌به‌وسعت‌این‌درباچه‌را‌به‌زیر‌گشت‌برد

پاسخ
نور 1402-06-14 - 3:12 ق.ظ

سلام .با کانال کشی تنها نمیشه آب این دریاچه را احیا کرد.هیچ میدونید چقدر آب در این شهر و کشور هدر میره .در قرن ۲۱ هنوز کشاورزان در این ناحیه از طریق جوب ابو هدایت میکنن و بیشتر آب در طول راه هدر میره .از کشاورز حمایت نمیشه تا با آبیاری قطرهای اتلاف آب در راهای آبیاری را می‌توان گرفت.و دیگر کشت محصولاتی که باعث مصرف بی رویه آب میشه .مثل چغندر و صیفی‌جات و سبزیجات.قبلا فقط انگور بود که به آبیاری زیاد نیازی نبود .الان هر کس به دلخواه و بدون نظارت و بدون در نظر گرفتن گیاهان بومی هر منطقه باعث اتلاف آب و تغییر اکوسیستم منطقه میشه.میشه دریا را احیا کرد اگر اگر و اگرهای بسیار.تمام نهرهای جوبها باید کانال و لوله کشی بشه تا آب اینهمه در رسیدن به مزارع تلف نشه.

پاسخ
j8h 1402-06-15 - 2:56 ق.ظ

مردم میدانند ۹۵ درصد تبخیر علتش انسانیه ولی اینکه چرا دولت و حکومت این کار رو کرده بحث ها زیاده ادم شوید ادم

پاسخ
حمید 1402-06-15 - 7:18 ب.ظ

تنها راه برای نجات دریاچه ارومیه و دریاچه های آب شور دیگه این هست که آب شور به اونها برسونن.

اگه به این دریاچه ها اب شیرین وارد بشه بلافاصله نمک انباشته شده در بستر دریاچه رو در خودش حل می کنه و در واقع تشت دریاچه رو به آبکش تبدیل می کنه.

اینطوری هرچقدر هم که اب شیرین به دریاچه بریزن باز هم توی دریاچه اثری از آب دیده نمیشه چون درون زمین فرو میره و بی فایدست.

الان تنها امکانات کشور برای رسوندن آب شور خلیج فارس به دریاچه ارومیه فقط و فقط و فقط قطارهای باری هستن.

از بندرعباس و بندر خرمشهر به تهران و از اونجا هم به ارومیه و تبریز راه آهن کشیده شده.

قطارهای باری به دو روش میتونن آب شور خلیج فارس رو به این دریاچه برسونن.

به وسیله واگن های ویژه جابجایی مایعات و دیگر اینکه اول بیان مشک های ویژه جابجایی مایعات فله رو درون کانتینرهای ۴۰ فوت جاسازی کنن و پس از بارگیری آب شور خلیج فارس این کانتینرها روی قطار بارگیری بشن.

اگر هر نیم ساعت یه قطار باری به ارومیه و یکی هم به تبریز برسه، میشه با آبرسانی اضطراری به این دریاچه در ابتدا بخش های کم عمق دریاچه رو نمدار کرد و از خشکیدن نجات داد.

پس از اون هم ضمن ادامه این کار نسبت به نقشه برداری، تسطیح و تسلیح زمین، اجرای زیرسازی سکوهای حامل خطوط لوله، خود خطوط لوله، ایستگاه های پمپاژ آب شور، استخرهای ذخیره آب شور، آموزش نیروهای موثر در این پروژه ملی و ایستگاه های پایش مرتبط با پروژه اقدام کرد.

این راه یعنی رسوندن آب شور خلیج فارس به دریاچه ارومیه تنها راه نجات این دریاچه هست که باید بعنوان مهم ترین کار در اولویت قرار بگیره و به انجام برسه.

البته راه دیگه این هست که مردم خودشون از سواحل خلیج فارس و یا حتی دریای عمان بوسیله دبه های بیست لیتری آب شور خلیج فارس رو به این دریاچه برسونن.

شاید اینطوری وجدان به خواب زده بعضی ها بیدار بشه.

پاسخ
احسان 1402-06-18 - 10:19 ب.ظ

با مسئولان بی عرضه نا لایق فاسد رانت خوار دزدبابا این جون مردم براشون اهمیت نداره بعد به فکر دریاچه ارومیه باشند کل ایرانو فروختن یا به کشورهای حوزه خلیج فارس یا به چین یا به روسیه

پاسخ
حسن 1402-07-02 - 2:32 ب.ظ

خشک شدن دریاچه ارومیه از بی بندو باری مدیریتی بوده. مدیریتی که اراضی هکتاری را هزار متری با هزاران حلقه چاه نموده است مدیریتی که برایش فقط سیاست مهم است نه محیط زیست محیط زیستی که زندگی میلیونها انسان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و این است داستان مدیریت اینچنینی

پاسخ
حسین ارومیه 1402-07-02 - 4:33 ب.ظ

ازدریاچه وان لااقل کانال کشی کنید۱۶۰کیلومتراگربه کلی دریاچه خشک بشه کشاورزی تمام میشودنمک همه جای استان داستانهای اطراف راهم خراب میکند

پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • قطار سیبری یا دیوار چین؟ تصمیم سخت سفر ۲۰۲۵

    1404-02-16
  • +۴۰ تا از خوشمزه ترین غذاهای استانبول

    1404-02-16
  • راهنمای سفر از بندرعباس به وان

    1404-02-16
  • جاهای دیدنی استانبول | بیش از ۸۰ تا از جاذبه های استانبول + آدرس و عکس

    1404-02-15
  • راهنمای خرید سوغات تهران برای گردشگران

    1404-02-14

مطالب برتر

  • برج خلیفه؛ الماس شهر دبی

    1399-08-19
  • سانتورینی، باشکوه ترین جزیره یونان

    1398-07-16
  • مزایای تجارت الکترونیک برای کسب و کارها

    1395-12-10
  • از کلیسای سنت چارلز وین دیدن کنید!

    1399-01-31
  • ۱۰ مکان شگفت انگیز که کسی از وجودشان خبر ندارد!

    1398-07-16
  • غول های دیده شده در جنگل‌های دانمارک! + تصویر

    1398-07-16

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • همه آن چیزی که باید درباره آداب و رسوم مردم آلمان بدانید!

  • معرفی بهترین مراکز خرید سائوپائولو در برزیل

  • معرفی فرودگاه بین المللی میلانو مالپنسا

مطالب جذاب

  • میدان جمهوری، دیدنی ترین میدان کشور ارمنستان!

  • راز جاودانگی آدم های این روستا چیست؟

  • با رعایت این نکات اجازه ندهید «بیماری قلبی» شما را از سفر کردن منع کند!

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

گردشگری در افسانه ای ترین زندان تاریخ

بررسی قیمت بنزین در عراق و عوامل...

با این روش ها در سفر سلامت...