الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

انواع ویزا و هر آنچه که باید درباره دریافت آن بدانید

توسط تیم خبری الی گشت 1403-11-23
نوشته شده توسط تیم خبری الی گشت 1403-11-23
ویزا
1,7K

یکی از پرتکرارترین کلماتی که به هنگام سفر و یا مهاجرت به کشورهای خارجی با آن مواجه می‌شوید کلمه‌ی ویزا است. بسیاری از ما با وجود سفرهای مختلفی که ممکن است در طول زندگی رفته باشیم همچنان تصور و تعریف درستی از این کلمه نداشته باشیم. به همین خاطر قصد داریم شما را در این مقاله از الی گشت با مفهوم و معنی ویزا و روش دریافت آن بیشتر آشنا کنیم.

رزرو آنلاین تور
فهرست مطالب پنهان
ویزا چیست؟
آیا برای سفر به تمام کشورها نیاز به ویزا داریم؟
درخواست ویزا چگونه انجام می شود؟
نام دیگر ویزا چیست؟
انواع ویزاها
راه های اخذ ویزا
مدارک لازم برای دریافت ویزا
جمع بندی
سؤالات متداول

ویزا چیست؟

خوب است بدانید ویزا در حقیقت مجوزی است که از سوی اداره مهاجرت کشور مقصد به یک شهروند خارجی داده می‎‌شود. این مجوز به فرد مورد نظر اجازه می‌دهد وارد کشور مقصد شده، در آن اقامت کند و پس از مدت زمانی مشخص که در همین مجوز مشخص می‌شود، آن کشور را ترک کند.

لازم به ذکر است که ویزا به صورت یک برچسب یا مهر بر روی گذرنامه یا دیگر مدارک سفر به همراه امضای مسئول (از طرف اداره مهاجرت) به متقاضی ارائه می‌شود. در واقع باید بدانید که بدون این مجوز نمی‌توانید به خاک بسیاری از کشورها وارد شوید و حتماً لازم است پیش از سفر برای دریافت آن اقدام کنید.

ویزا

آیا برای سفر به تمام کشورها نیاز به ویزا داریم؟

با وجود این که داشتن ویزا برای ورود به بسیاری از کشورها ضروری است، برخی کشورهای دیگر ممکن است این درخواست را نداشته باشند. پس پیش از سفر حتماً مطمئن شوید که شرایط کشور مقصد خود را برآورده می‌کنید.

درخواست ویزا چگونه انجام می شود؟

اما شاید بخواهید بدانید که درخواست این مجوز چگونه و از چه طریقی انجام می‌شود؟ درخواست ویزا از طریق نمایندگان خارجی همچون کنسولگری‌ها، مؤسسات واسطه یا غرفه‌ها در فرودگاه‌ها و مرزها انجام می‌شود. همچنین امکان درخواست از طریق سامانه ویزای الکترونیکی هم وجود دارد.

نام دیگر ویزا چیست؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ویزا نام دیگری هم دارد. در واقع اسم دیگری که ممکن است به گوشتان خورده باشد همان «روادید» است. روادید همان معادل فارسی ویزا است. ویزاهای سنتی را می‌توان به صورت مهر یا چسب در پاسپورت خود چسباند.

اگر ویزای شما روی گذرنامه شما چسبانده شده است، معمولاً یک سند کوچک است که شامل نام، شماره پاسپورت، محل تولد، دلیل سفر و تاریخ انقضا است. ویزاهای مهر شده معمولاً اطلاعات کمتری دارند. آن‌ها معمولاً فقط شامل مقصد و تاریخی که ویزا از آن زمان معتبر است و دستورالعمل‌های رسمی مبنی بر اینکه چند روز ویزا اعتبار دارد می‌شوند.

با الی گشت، رزرو هتل آسان‌تر از همیشه است.

انواع ویزاها

انواع ویزا بسته به هدف سفر متفاوت است. همچون ویزاهایی که برای تفریح، سفرهای کاری یا برای ورزشکاران داده می‌شود. این انواع ویزا با کدهای خاصی طبقه‌بندی می‌شوند. در این مرحله کشورها رویه‌ها و همکاری‌های متفاوتی دارند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشمول ویزای شینگن هستند و می‌توانند حق سفر بدون ویزا را برای کشورهای عضو فراهم کنند. الزامات ممکن است بسته به تقاضای کشورهای عضو متفاوت باشد.

شناخته‌شده‌ترین دسته‌بندی که از ویزا داریم بر اساس هدف افراد از سفر صورت می‌گیرد. در این صورت ویزا به سه دسته اصلی ویزای گردشگری، تجاری و تحصیلی تقسیم‌بندی می‌شود. گرچه باید اضافه کرد که ویزا را می‌توان بر اساس هدف سفر و همچنین دفعات ورود به کشور مقصد به انواع گوناگونی تقسیم‌بندی کرد.

در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به معرفی انواع ویزاها بپردازیم.

انواع ویزاها

۱. ویزای توریستی

همان‌طور که از نام این نوع ویزا می‌توان حدس زد، هدف از گرفتن آن سفری تفریحی به کشوری دیگر است. ویزای مسافرتی به صاحبش این امکان را می‌دهد که فقط برای مقاصد گردشگری و تفریحی وارد یک کشور خارجی شده و برای مدت زمان از پیش تعیین شده در آنجا بماند.

با داشتن این نوع ویزا حق کار یا شرکت در هیچ‌گونه فعالیت تجاری در کشور میزبان به فرد داده نمی‌شود. پس تنها زمانی از این روادید استفاده کنید که قصدتان از سفر گردشگری و تفریح باشد.

۲. ویزای تحصیلی یا دانشجویی

ویزای تحصیلی یا دانشجویی نوعی ویزای غیر مهاجرتی است که به صاحبش اجازه می‌دهد در یک مؤسسه آموزشی بعد از دوره متوسطه در کشور میزبان ثبت‌نام کند. دانش آموزان دبیرستانی اغلب باید ویزا برای اقامت موقت دریافت کنند.

۳. ویزای کاری

 ویزای کاری مناسب حال کسانی است که به قصد کار کردن به کشوری دیگر می‌روند. لازم به ذکر است که دعوت‌نامه‌ای که از شرکت یا کمپانی مقصد برای فرد متقاضی فرستاده می‌شود شانس دریافت ویزا را بسیار بالا می‌برد.

در واقع این ویزا برای افرادی که مایل به استخدام یا انجام فعالیت‌های تجاری در کشور میزبان هستند مورد نیاز است. همچنین انواع مختلفی از ویزای کاری وجود دارد که به ماهیت کار و مدت اقامت شخص بستگی دارد.

به‌عنوان‌مثال، ویزای تعطیلات کاری به افراد این امکان را می‌دهد که به طور موقت در حین سفر در سراسر کشور مشغول به کار شوند. خوب است بدانید که هر کشوری برنامه تعطیلات کاری ارائه نمی‌دهد. استرالیا محبوب‌ترین این برنامه را دارد.

۴. ویزای تجاری

درباره این نوع از ویزا باید گفت صاحبان کسب‌ و ‌کارهایی که قصد دارند در کشوری دیگر سرمایه‌گذاری و تجارت بکنند، با ویزای تجاری می‌توانند وارد کشور مقصد بشوند. ویزای تجاری به صاحبش اجازه می‌دهد بدون پیوستن به بازار کار آن کشور، وارد کشور میزبان و انجام فعالیت‌های تجاری شود.

برای مثال اگر فردی برای انجام تجارت با شرکت دیگری به کشوری سفر می‌کند یا در یک کنفرانس تجاری شرکت می‌کند، ممکن است نیاز به ویزای تجاری داشته باشد. شخص معمولاً باید ثابت کند که درآمدی از کشور دریافت نمی‌کند.

انواع ویزاها

۵. ویزای ملاقات اقوام یا همسر

در این نوع از ویزا اغلب برای شخص متقاضی دعوت‌نامه‌ای از سوی اقوام یا همسر ساکن کشور مقصد هم فرستاده می‌شود. این نوع ویزا تقریباً مشابه ویزای توریستی یا ویزای گردشگری است؛ اما نوع مدارکی که باید به سفارت ارائه شود کمی متفاوت است. ویزای همسر به دو زوج اجازه ملاقات با یکدیگر را می‌دهد، زمانی که زوجین از یک کشور نیستند.

۶. ویزای درمانی

شاید برایتان جالب باشد که سفارت‌ها برای کسانی که لازم است برای معالجه به کشورهای دیگری سفر کنند ویزای درمانی هم صادر می‌کنند. خوشبختانه این نوع ویزا بر اساس مدارک پزشکی موجود می‌تواند بدون پیچیدگی‌های ویزاهای دیگر صادر بشود.

۷. ویزای پناهندگی

 ویزای پناهندگی را همان‌طور که از نام آن پیداست، می‌توان به افرادی بخشید که از آزار و اذیت، جنگ، بلایای طبیعی و سایر شرایطی که زندگی آن‌ها در خطر است از کشور خود به کشوری دیگر فرار می‌کنند.

انواع ویزاها

۸. ویزای ترانزیت

 از آنجایی که سالانه میلیون‌ها نفر به مقاصد مختلف سفر می‌کنند و نمی‌توان همه پروازها را در یک سفر بدون توقف در نقطه‌ای در مسیر به پایان رساند، اکثر کشورها برای کمک به مسافرانی که فقط برای چند ساعت در آن کشور خاص تردد خواهند کرد، ویزای ترانزیت صادر می‌کنند تا مدت کمی در کشور آنها بمانند و بعد به کشور مقصد بروند.

در حقیقت باید گفت ویزای ترانزیت یک مجوز سفر موقت است که به مسافران اجازه می‌دهد از یک کشور خارجی عبور کنند تا به کشور دیگری برسند. این ویزا معمولاً برای سفرهای هوایی استفاده می‌شود، اما ممکن است برای سفرهای دریایی یا زمینی هم خواسته شود.

ویزای ترانزیت به شما این امکان را می‌دهد که به طور موقت وارد کشوری شوید تا پرواز خود را تغییر دهید یا به شکل دیگری از حمل و نقل به مقصد خود برسید. اگر پاسپورت شما واجد شرایط معافیت ویزا یا سایر گزینه‌های جایگزین ویزای آنلاین در کشور مورد نظر نباشد، این ویزاها اغلب ضروری هستند.

۹. ویزای یک بار ورود یا سینگل

 کسانی که ویزای یک بار ورود یا سینگل برای کشوری دارند فقط یک بار می‌توانند وارد آن کشور بشوند هرچند ویزای آن‌ها هنوز اعتبار داشته باشد. به عبارتی ویزا یکبار ورود تنها یک بار اجازه ورود به کشور را می‌دهد.

زمانی که قلمروی آن کشور را ترک کردید، باید برای ویزای جدید درخواست دهید تا بتوانید برگردید. برای اکثر سفرها و تعطیلات، این کافی است و اگر یک کشور چندین نسخه از ویزا را ارائه دهد، ویزای یکبار ورود معمولاً ارزان‌تر و سریع‌تر دریافت می‌شود.

انواع ویزاها

۱۰. ویزای دوبار ورود یا دابل

 این نوع ویزا به دارنده این امکان را می‌دهد تا در بازه‌ای که ویزای آن اعتبار دارد دو بار به کشور مقصد ورود و خروج داشته باشد.

۱۱. ویزای چندبار ورود یا مالتیپل

 ویزای چندبار ورود محدودیتی برای ورود به کشور مقصد ندارد و تا زمانی که ویزای شما اعتبار دارد و شما اجازه ورود به کشور مقصدتان را دارید هر چند بار که بخواهید می‌توانید از آن استفاده بکنید. به عبارتی ویزای چند بار ورود به شما این امکان را می‌دهد که بدون درخواست ویزا یا ثبت سفر، چندین بار در طول مدت اعتبار آن، به مقصد خود وارد و خارج شوید.

 دقت کنید که معمولاً هر بازدید به تعداد روزهای مشخصی محدود می‌شود که نمی‌توانید از آن‌ها تجاوز کنید. همچنین، برخی از کشورها ممکن است همچنان تعداد ورودی‌ها را محدود کنند. پس همواره پیش از درخواست، جزئیات را بررسی کنید.

راه های اخذ ویزا

راه‌های مختلفی برای گرفتن ویزا پیش از سفر وجود دارد که می‌توانید بسته به شرایط خود یکی از آنها را انتخاب کرده و برای باقی اقدامات حاضر شوید. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با این راه‌ها بیشتر آشنا کنیم.

بهترین قیمت‌ها برای بهترین مقاصد! خرید بلیط هواپیما با الی گشت.

۱. مراجعه مستقیم و حضوری به سفارت

چنانچه زمان کافی برای پیگیری فرایند اخذ ویزا در اختیار دارید، می‌توانید برای گرفتن آن خودتان و از طریق مراجعه به سفارت‌ها اقدام بکنید. در این صورت با کامل کردن مدارک مورد نیاز سفارت و تحویل آن‌ها می‌توانید خودتان به صورت مستقیم روند دریافت ویزا را پیگیری بکنید.

۲. درخواست ویزا از طریق آژانس ها

 خوب است بدانید آژانس‌ها و مراکز اخذ ویزا کار را برای شما آسان کرده‌اند و تنها کافی است مدارکتان را به آن‌ها تحویل دهید تا کارشناسان آن‌ها تمام جزئیات را برای شما بررسی کرده و این پروسه را پیش ببرند.

۳. درخواست آنلاین ویزا

 نکته جالب این است که بعضی از کشورها ویزا را به صورت آنلاین هم صادر می‌کنند. به عنوان مثال برای سفر به استرالیا و نیوزلند می‌توانید به صورت آنلاین برای درخواست ویزا اقدام کنید.

 در این حالت همچنین می‌توانید پروسه‌های دریافت ویزا را به صورت آنلاین و از طریق وب‌سایت سفارت‌ها یا زمان‌های معتبر اخذ ویزا بدون مراجعه حضوری پیگیری بکنید.

۴. ویزای فرودگاهی

 برای دریافت ویزای فرودگاهی به شرطی که کشور مقصد این اجازه را به مسافران بدهد و شرایط دریافت ویزای فرودگاهی را فراهم بکند، دیگر نیازی به اقدام برای دریافت روادید قبل از سفر ندارید و کافی‌ست مدارک لازم را به همراه داشته باشید و در فرودگاه کشور مقصد برای گرفتن ویزا اقدام بکنید. این نوع ویزا در زمان بسیار کوتاهی صادر می‌شود.

انواع ویزاها

مدارک لازم برای دریافت ویزا

مدارک لازم برای دریافت ویزا از سفارت‌های گوناگون اغلب مشترک هستند. اگرچه بسته به نوع ویزا و همچنین قوانین کشور مقصد ممکن است مدارک بیشتری برای تکمیل پروسه از افراد درخواست شود. بعضی از این مدارک شامل موارد زیر می‌شوند:

  • اصل پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار و تمام پاسپورت‌های قدیمی و یا کارت‌های پرواز یا بلیط هواپیما
  • یک قطعه عکس رنگی ۳.۵ * ۴.۵ با پس‌زمینه سفید (عکس نباید قدیمی‌تر از ۶ ماه گذشته باشد و چهره فرد و عکس نباید متفاوت باشد.)
  • ترجمه شناسنامه متقاضیان
  • ترجمه سند ازدواج در صورت همراهی همسر
  • ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل (اگر فرزندانتان هم‌سفر شما هستند)
  • تکمیل فرم اطلاعات فردی و خانوادگی
  • مدارک مالی
  • گردش حساب ۴ماهه متقاضی به همراه مهر و امضا شعبه صادرکننده
  • نامه تمکن مالی به دلار کانادا به همراه مهر و امضا شعبه صادرکننده و مهر شعبه ارزی بانک (در صورت داشتن گواهی سپرده بلند مدت، گواهی خرید سهام و یا اوراق بهادار و یا سند اتومبیل و اجاره‌نامه، این مدارک را ارائه بدهید. مدت اعتبار گواهی تمکن مالی و گردش حساب نمی‌تواند بیشتر از یک ماه باشد)
  • ترجمه اسناد ملکی در صورت وجود
  • مدارک شغلی
  • مدارک دعوت‌کننده شامل پاسپورت و کارت شناسایی
  • دعوت‌نامه شامل مشخصات دعوت‌کننده متقاضی، نسبت فامیلی، دلیل سفر متقاضی، آدرس و تلفن دعوت‌کننده، مدت زمان اقامت و دیگر مدارک تکمیلی.
  • در صورت نداشتن دعوت‌نامه، ارائه رزرو بلیط هواپیما و واچر هتل الزامی است.
  • ترجمه رضایت‌نامه محضری برای همراهی فرزندانی که بدون یکی از والدین قصد مسافرت دارند. (رضایت‌نامه باید از سوی کسی باشد که آن‌ها را همراهی نمی‌کند)

جمع بندی

در این مقاله از الی گشت سعی کردیم به سؤال‌های مختلفی که ممکن است درباره ویزا، انواع آن و روش‌های دریافت آن در ذهن داشته باشید پاسخ دهیم. اگر قصد سفر به کشوری خارجی را دارید حتماً موارد ذکر شده در این مقاله در خصوص روادید را به خاطر بسپارید.

سؤالات متداول

ویزا چیست؟

ویزا در حقیقت مجوزی است که از سوی اداره مهاجرت کشور مقصد به یک شهروند خارجی داده می‎‌شود.

انواع ویزا کدام اند؟

ویزاها بر اساس اهداف سفر و بسیاری موارد دیگر تقسیم‌بندی‌های متفاوتی دارند اما ویزای توریستی، کاری، تحصیلی یا دانشجویی و تجاری و پناهندگی از مشهورترین انواع ویزا هستند.

آیا برای ورود به خاک تمام کشورها نیاز به ویزا داریم؟

خیر تنها برخی کشورها برای ورود از شما تقاضای ویزا دارند.

آیا برای اخذ ویزا باید هزینه بپردازیم؟

بله. میزان هزینه ویزا بسته به نوع ویزا و کشور مقصد متفاوت است و هزینه پرداخت‌شده معمولاً غیرقابل‌بازگشت است.

مطالب مرتبط :
راحت ترین کشور ها برای اخذ ویزای شینگن برای ایرانیان
راهنمای کامل ویزای برزیل برای ایرانیان
صفر تا صد راهنمای ویزای چین
۲ نظرات
تیم خبری الی گشت

مطلب قبلی
برج های دوقلو پتروناس کوالالامپور | شاهکار معماری مدرن
مطلب بعدی
فرهنگ و دین مردم سریلانکا

مطالب مرتبط

همه چیز درباره زندگی در باکو – از...

نقشه مترو تهران | آخرین آپدیت ساعت حرکت...

استانبول کجا خرید کنیم؟ راهنمای محلی مراکز خرید...

شهربازی ویالند | تجربه ای خانوادگی برای همه...

مسیر شیراز به باکو با ماشین، اتوبوس یا...

اگه تا حالا ایروان نرفتی این راهنمای سفر...

از شرجی جنوب تا خنکای قفقاز | مسیر...

چگونه با کمترین هزینه از اصفهان به وان...

اگر فقط یک‌بار به آنتالیا سفر می کنی،...

فرار از روزمرگی تهران با سفر به باکو

۲ نظرات

اردلان 1398-02-30 - 4:54 ق.ظ

وکیل خوبی پیدا نکردم میشه راهنمایم کنید

پاسخ
شیما 1402-08-30 - 2:46 ق.ظ

ممنون از توضیحاتتون. چرا ویزای کاری به ایرانیان برای کشورهای حوزه خلیج فارس داده نمیشه؟ و سوال بعدی اینکه ویزا شدن برای کشورهای حوزه خلیج فارس و آلمان معمولا چه قدر طول میکشه؟ ویزا تحصیلی و کاری

پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • همه چیز درباره زندگی در باکو – از اجاره خانه تا تفریح

    1404-03-01
  • مسجد ایاصوفیه | شاهکار تاریخی استانبول

    1404-03-01
  • نقشه مترو تهران | آخرین آپدیت ساعت حرکت و راهنمای کامل تمام خطوط

    1404-03-01
  • معرفی لوکیشن های رایگان عکاسی در تهران

    1404-02-31
  • استانبول کجا خرید کنیم؟ راهنمای محلی مراکز خرید استانبول

    1404-02-30

مطالب برتر

  • با عبور از پل معلق کاپیلانو در کانادا اوج هیجان را تجربه کنید!

    1397-05-17
  • معرفی +۲۵ تا از بهترین کافه های قشم

    1403-11-29
  • نقاطی که تا به حال هیچ کس نتوانسته حتی ۱ ساعت هم در آن دوام بیاورد!

    1397-05-17
  • سفر با هواپیما در هوای طوفانی امن است؟

    1395-08-29
  • معرفی هتل بست وسترن آلبوفرا والنسیا | ۴ ستاره

    1398-07-21
  • گرجستانی ها چه می خورند؟

    1395-10-08

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • در آغوش ستارگان با بازدید از گنبد مینا

  • بررسی شهرهای قبرس شمالی و نحوه دسترسی آن ها

  • آیا ایرلاین ها حق دارند در تعیین صندلی هواپیما شما را از همسفرتان جدا کنند؟

مطالب جذاب

  • معرفی هتل شرایتون آتازیر استانبول | ۵ ستاره

  • ۵ منطقه ساحلی برتر در اسپانیا برای تعطیلات ۲۰۱۷

  • چرا به سئول سفر کنیم؟

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

موزه هنرهای اسلامی کوالالامپور در مالزی

آشنایی با شهرهای گرجستان

کارت موزه استانبول، فرصتی اقتصادی برای آشنایی...