همه چیز درباره زندگی در باکو – از اجاره خانه تا تفریح

اگر اهل سفر و گشت و گذار به نقاط دیدنی دنیا باشید حتماً می‌دانید که یکی از دیدنی‌ترین و پرجاذبه‌ترین شهرهای آسیایی شهر باکو پایتخت کشور آذربایجان است. این شهر زیبا و خوش آب و هوا جاذبه‌های بی‌شماری را در خود جای داده و هر ساله گردشگران بسیاری را از سراسر دنیا به سوی خود می‌کشاند. اما شاید به قدری از این شهر دیدنی خوشتان آمده باشد که دوست داشته باشید آن را برای زندگی انتخاب کنید. اگر چنین است در این مقاله با الی گشت همراه باشید تا راهنمای کامل زندگی در باکو را در اختیارتان قرار بدهیم.

اگر قصد زندگی در باکو را دارید بهتر است قدری با این شهر دیدنی بیشتر آشنا شوید. باکو پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آذربایجان و علاوه بر این بزرگ‌ترین شهر دریای خزر و منطقه قفقاز است. این شهر ۲۸ متر زیر سطح دریا قرار گرفته که این ویژگی آن را به بزرگ‌ترین شهر جهان در زیر سطح دریا تبدیل کرده. این شهر در ساحل جنوبی شبه جزیره آبشرون، در کنار خلیج باکو واقع شده.

 حدود ۲۵ درصد از کل ساکنان این کشور در کلان‌شهر باکو زندگی می‌کنند. باکو به یازده منطقه اداری و ۴۸ شهرستان تقسیم شده. این شهر مرکز علمی، فرهنگی و صنعتی آذربایجان است. این شهر اهمیت خود را از صنعت نفت و عملکردهای اداری خود گرفته.

در داخل شهر قدیمی، هم ساختارهای سنگی قدیمی و هم ساختمان‌های فوق مدرن که در کنار هم قرار گرفته‌اند به چشم می‌خورند. این شهر با مناطق بیابانی احاطه شده و در تابستان کاملاً گرم و در زمستان بسیار سرد شود. این شهر به بادهای شدید خود مشهور است و از آن با نام “شهر بادها” یاد می‌شود. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با دیگر ویژگی‌های باکو آشنا کنیم.

شهر باکو، پایتخت آذربایجان از نظر جغرافیایی در ساحل غربی دریای خزر و شبه جزیره آب شوران قرار گرفته. این شهر بزرگ‌ترین در کشور و همچنین یکی از مناطق نفت خیز جهان به شمار می‌رود. مساحت باکو ۲۸۵ کیلومتر مربع و جمعیت حاضر در آن طبق آمار سرشماری در سال ۲۰۱۵، ۲٬۳۷۴٬۰۰۰ نفر است.

یکی دیگر از نکاتی که پیش از زندگی در باکو باید درباره آن اطلاعات کسب کنید فرهنگ این شهر است. فرهنگ باکو و در حقیقت مردم جمهوری آذربایجان مطابق با موقعیت جغرافیایی و میراث تاریخی متأثر از فرهنگ‌های مختلف منطقه قفقاز و خاورمیانه از جمله فرهنگ‌های ایرانی، ترکی، روسی و اسلامی است. جالب این که در سال ۲۰۰۹ باکو از طرف سازمان یونسکو به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد و امروزه فرهنگ غربی تأثیر زیادی روی این کشور گذاشته است.

به‌جز قوم آذربایجانی، اقوام متفاوتی مانند ارمنی‌ها، کردها و تالشی‌ها در جنوب و شرق و لزگی‌ها و یهودی‌ها و تات‌ها در شمال باعث تنوع زبانی و فرهنگی شده‌اند. همچنین برگزاری جشن نوروز و موسیقی مقام از نشانه‌های نزدیکی و تأثیر ماندگار و تاریخی به فرهنگ ایرانی هستند.

 از نظر ادبیات هم شعرایی همچون خاقانی شروانی و نظامی گنجوی از خاک جمهوری آذربایجان فعلی برخاسته‌اند و تأثیرات مهمی در ادبیات فارسی داشته‌اند.

آب و هوای باکو هم از جمله ملاک‌های مهمی است که باید به هنگام تصمیم به زندگی در باکو حتماً آن را در نظر بگیرید. کشور آذربایجان از آب و هوای متنوعی برخوردار است و نه منطقه آب و هوایی مختلف را در خود جای داده. این مناطق از کوه‌های آلپ شروع می‌شوند و تا نیمه گرمسیری ادامه پیدا می‌کنند.

به دلیل این که شهر باکو در حوالی دریای خزر واقع شده به طور کلی از آب و هوایی معتدل و مطبوع برخوردار است. زمستان‌های این شهر خیلی سرد نیست و همچنین تابستان‌های آن هم خیلی گرم و آزاردهنده نیست. ساعات آفتابی بودن هوا در باکو زیاد است و اگر به آفتاب علاقه دارید باکو گزینه مناسبی برای زندگی شماست.

در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را به صورت دقیق با وضعیت آب و هوایی این شهر در هر فصل آشنا کنیم.

در فصل بهار، باکو در زیباترین و چشم‌نوازترین حالت خود قرار دارد و از آب‌وهوای بسیار معتدلی برخوردار است و زندگی در باکو در این فصل بسیار دوست داشتنی خواهد بود. احتمال بارش باران در این فصل در باکو بسیار کم است و به همین خاطر افراد زیادی این فصل را برای سفر به باکو انتخاب می‌کنند.

همچنین باید اضافه کرد که از مهم‌ترین دلایلی که بهار را به بهترین فصل سفر برای به باکو تبدیل کرده می‌توان به برگزاری جشن نوروز بایرامی (عید نوروز) هم‌زمان با ورود بهار، طبیعت زیبای باکو و شرکت در جشنواره موسیقی موغام اشاره کرد.

تابستان‌های باکو هم همچون تابستان‌های سایر نقاط جهان گرم است، اما شدت و میزان این گرما به‌‌اندازه‌ای نیست که اذیتتان کند یا نتوانید در شهر گردش کنید. به همین خاطر بسیاری از مسافران تابستان را بهترین زمان سفر به آذربایجان و باکو می‌دانند.

چنانچه عاشق آفتاب و شنا هستید، در این فصل می‌توانید تجربه دل‌انگیزی از زندگی در باکو داشته باشید. از جمله تفریحاتی که در تابستان‌های باکو تجربه خواهید کرد می‌توان به گشت‌وگذار در شهر و شنا در سواحل باکو اشاره کرد.

آب‌وهوای باکو در فصل پاییز بسیار مطبوع و دل‌انگیز است و گردش در شهر در این زمان گزینه‌ای عالی خواهد بود. دمای هوای باکو در پاییز بین ۲۹ تا ۱۱ درجه متغیر است و بارش گاه و بی‌گاه باران و وزش باد، شرایط مساعدی را برای سفر به این شهر فراهم کرده‌اند.

با وجود وضعیت آب‌وهوا در پاییز، این شهر از نظر جمعیت مسافران بسیار خلوت است و برای کسانی که خلوتی را به شلوغی ترجیح می‌دهند، بهترین فصل برای زندگی در باکو به حساب می‌رود.

لازم است بدانید که زمستان‌های باکو بسیار سرد است و دما از ۱۱ تا ۴ درجه سانتی‌گراد در نوسان است. در این فصل شهر خلوت است. اما اگر عاشق سرما و اهل ورزش‌های زمستانی باشید زندگی در باکو در این فصل هم به نظرتان لذت‌بخش خواهد بود.

 اسکی در کوه‌های قفقاز و شرکت در جشن‌های سال نو میلادی، هیجان‌انگیزترین تفریحاتی هستند که با سفر به باکو در فصل زمستان می‌توانید تجربه کنید.

 اما پیش از تصمیم به زندگی در باکو حتماً باید اطلاعات ضروری مربوط به این کشور از قبیل واحد پول و شماره‌های ضروری را بدانید. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با برخی از این اطلاعات ضروری آشنا کنیم.

نکات کاربردی قبل از سفر به باکو

  • ویزا:می‌خواهد
  • واحد پول:منات آذربایجان (AZN)
  • زمان محلی:۴+GMT
  • زبان رسمی: آذربایجانی یا آذری
  • نوع برق شهری:۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز
  • پیش شماره کشور:۹۹۴+
  • پیش شماره شهری:۱۲
  • اختلاف ساعت باکو با تهران:۳۰+

شماره‌های ضروری:

  • آمبولانس: ۱۰۳
  • آتش نشانی: ۱۰۱
  • پلیس: ۱۰۲
  • فرودگاه‌ها: فرودگاه بین‌المللی حیدر علی‌اف

مسئله‌ی امنیت هم نکته‌ی بسیار مهمی است که پیش از تصمیم به زندگی در باکو باید بدانید. باکو شهر امنی به حساب می‌رود، زیرا آمار انواع دزدی و کیف قاپی در این شهر بزرگ کشور آذربایجان بسیار پایین است و می‌توان گفت که شما می‌توانید با خیالی راحت در شهر گشت و گذار نمایید.

ولی دقت داشته باشید که چون به عنوان یک خارجی وارد یک شهر جدید و ناآشنا به محیط شده‌اید، ممکن است مورد حمله افراد سودجو و یا دزدها قرار بگیرید.

پیش از تصمیم به زندگی در باکو باید بدانید که آذربایجان کشوری دیدنی در منطقه قفقاز است که با ایران از جنوب، با ارمنستان از غرب و با روسیه و گرجستان در شمال و شمال غرب همسایه است و یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای همسایه ایران به حساب می‌رود و سالانه میزبان مهاجران زیادی است.

همچنین باید اضافه کرد که مهاجرانی که ۳ سال به صورت مداوم در این کشور سکونت و منبع درآمد خوبی داشته باشند، می توانند درخواست اقامت دائم بدهند. بر اساس قوانین آذربایجان مهاجران باید فقط یک تابعیت را انتخاب کنند تا بتوانند پاسپورت و اقامت دائم این کشور را اخذ کنند.

اقامت آذربایجان از طریق کار، تحصیل، سرمایه گذاری، خرید واحد تجاری، سپرده گذاری در بانک‌های آذربایجان، خرید مسکن، ثبت شرکت، ازدواج، از طریق تولد و از طریق پناهندگی قابل اخذ است. همچنین نداشتن جرم و جنایت، داشتن درآمد مناسب، تسلط کامل به زبان آذری، ابطال و انصراف تابعیت قبلی و داشتن حضور مستمر به مدت ۷ سال در آذربایجان از شرایط اخذ اقامت دائم در این کشور است.

در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با جزئیات بیشتری شما را با انواع اخذ اقامت آذربایجان برای زندگی در باکو آشنا کنیم.

در این نوع اقامت شما باید از طرف یک شرکت و یا نهاد در کشور آذربایجان به‌صورت رسمی دعوت به کار شوید که طرف مقابل با مراجعه به ادارات مربوطه دعوت‌نامه برای شما ارسال کرده و شما پس از ورود به کشور آذربایجان با مراجعه به اداره مهاجرت باقی مراحل جهت اخذ اقامت باکو آذربایجان را دنبال می‌کنید.

برای تحصیل و زندگی در باکو آذربایجان و اخذ اقامت باید با ویزای دانشجویی وارد آذربایجان شوید. در هنگام اخذ ویزای الکترونیکی باکو آذربایجان در گزینه‌های مربوط به هدف از سفر گزینه تحصیل را انتخاب کرده و سپس به دانشگاه مربوط مراجعه کنید و بخش دانشجویان خارجی دانشگاه، پیگیر امور مربوط به اقامت شما خواهد شد.

لازم به ذکر است که اقامت آذربایجان از طریق خرید خانه در باکو و یا هر نقطه دیگر از این کشور مستلزم خرید مسکن به ارزش حداقل ۱۰۰ هزار منات و به بالا است و اقامت موقت ۱ساله به شما تعلق خواهد گرفت.

اخذ اقامت آذربایجان از طریق ازدواج با اتباع آذربایجان برای زندگی در باکو هم یکی از راه‌های دریافت اقامت است. برای این کار با مراجعه به مراکز آسان خدمت در شهر باکو می‌توانید اطلاعات لازم درباره مراحل و مدارک مورد نیاز را کسب کنید.

لازم است بدانید که اخذ اقامت آذربایجان از طریق سپرده‌های بانکی باید به مقدار ۱۰۰ هزار منات و یا ۵۰۰ هزار منات باشد که در مورد اول اقامت موقت ۱ساله و در مورد دوم اقامت موقت ۳ساله به شما تعلق خواهد گرفت.

اقامت از طریق پناهندگی هم از دیگر راه‌های کسب اقامت برای زندگی در باکو به شمار می‌رود. به خاطر داشته باشید که پناهندگی با ریسک‌های جانی و مالی فراوانی همراه است و تنها افرادی باید این کار را انجام دهند که راه دیگری نداشته باشند و ماندن در وطن برای آن‌ها خطرات بیشتری داشته باشد.

اگر قصد مهاجرت و زندگی در باکو را دارید باید نکاتی را مانند تک ملیتی بودن، نداشتن فرهنگ بالا، نداشتن اعتبار بالا دانشگاه‌های باکو از نظر رتبه علمی و طولانی مدت بودن اخذ پاسپورت و اقامت به مدت ۷ سال را بدانید.

همچنین مهاجران باید مزایای خوب کشور آذربایجان همچون هزینه پایین زندگی در باکو، مسافت بسیار کم برای رفت و آمد و داشتن مرز مشترک با کشور ایران، قوانین راحت برای زندگی، فرهنگ نزدیک، امکان اشتغال بالا برای افراد مهاجر، تورم بسیار پایین و ثبات اقتصادی، اعتبار خوب پاسپورت آذربایجان، خرید خانه با مبلغ خیلی کم و تعطیلات مشترک بین آذربایجان و ایران را هم در نظر بگیرند.

به دلیل این که یکی از راه‌های گرفتن اقامت دائم برای زندگی در باکو و پاسپورت آذربایجان داشتن درآمد کافی است، اغلب میانگین درآمد در این کشور ماهیانه حدود ۳۴.۵۰۰ منات است.

  • درآمد ماهیانه حسابدار حدود ۱۳.۴۰۰ منات آذربایجان
  • درآمد ماهیانه معمار حدود ۴۴.۰۰۰ منات آذربایجان
  • درآمد ماهیانه مدیر اجرایی حدود ۶۱.۵۰۰ منات آذربایجان
  • درآمد ماهیانه مونتاژکار حدود ۱۵.۰۰۰ منات آذربایجان
  • درآمد ماهیانه مهندس سازه حدود ۱۹.۰۰۰ منات آذربایجان
  • درآمد ماهیانه مدیر روابط عمومی حدود ۲۰۰.۰۰۰ منات آذربایجان
  • درآمد ماهیانه معمار سازه‌های بزرگ حدود ۲۶۴.۰۰۰ منات آذربایجان

لازم به ذکر است که از حقوق دریافتی مبلغی برای مالیات کسر می‌شود. ۱۴ درصد مالیات برای درآمد تا ۲.۵۰۰ منات آذربایجان و ۲۵ درصد برای درآمد بیش از ۲.۵۰۰ منات آذربایجان.

بحث حمل و نقل هم نقش مهمی در زندگی در باکو ایفا می‌کند. حمل‌ونقل در باکو به دلیل زیرساخت‌های مدرن و سیستم‌های گسترده، بسیار راحت و اقتصادی است.

افراد در شهر باکو به‌راحتی می‌توانند جا به جا شده و به نقاط مختلف شهر بروند. برای استفاده از مترو و اتوبوس در باکو، باکی کارت (BakiKart) خیلی به کارتان خواهد آمد. این کارت مثل کارت متروی خودمان است و با خرید و شارژ کردن آن می‌توانید به راحتی از مترو و اتوبوس استفاده کنید. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا شما را با گزینه‌های مختلف حمل و نقل در باکو آشنا کنیم.

مترو باکو یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها برای جابه‌جایی و زندگی در باکو به حساب می‌رود. این مترو دارای ۳ خط اصلی است که بخش‌های مختلف شهر را پوشش می‌دهد. ایستگاه‌های مترو به نقاط مهمی نظیر مرکز شهر، بلوار باکو و ایچری شهر دسترسی دارند. متروی باکو از ساعت ۶ صبح تا نیمه‌شب فعال است.

ایستگاه‌های مترو در باکو بسیار تمیز هستند و معماری خاصی دارند. تا جایی که برخی از آن‌ها به‌عنوان آثار هنری شناخته می‌شوند.

اتوبوس‌های شهری و مینی‌بوس‌ها از دیگر گزینه‌های محبوب برای جابه‌جایی در باکو هستند. اتوبوس‌ها در باکو مسیرهای گسترده‌ای را پوشش می‌دهند و تقریباً به تمام مناطق شهر دسترسی دارند. هزینه اتوبوس و مترو را می‌توانید با باکی کارت پرداخت کنید.

لازم است بدانید که تاکسی‌های باکو گزینه‌ای راحت اما گران‌تر نسبت به اتوبوس و مترو برای زندگی در باکو هستند. کرایه تاکسی‌ها بر اساس مسافت محاسبه می‌شود و معمولاً از ۳ منات شروع می‌شود. استفاده از تاکسی‌های اینترنتی مانند اوبر در باکو بسیار رایج است و هزینه کمتری نسبت به تاکسی‌های معمولی دارد.

نکته مهم اینکه پیش از سوار شدن، حتماً کرایه را با راننده توافق کنید یا از بودن تاکسی‌متر در تاکسی اطمینان پیدا کنید. بسیاری از رانندگان تاکسی یا مسئولین حمل‌ونقل عمومی به زبان انگلیسی آشنا نیستند و بهتر است آدرس مقصد را به زبان آذری یا روسی همراه داشته باشید.

باکو با بلوارها و خیابان‌های تمیز و زیبا، برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بهترین گزینه است. اگر به پیاده‌روی علاقه دارید، بلوار باکو را مخصوصاً در شب از دست ندهید. در برخی نقاط شهر، ایستگاه‌های اجاره دوچرخه وجود دارند که می‌توانید برای گشت‌وگذار در بلوار یا مناطق نزدیک به دریا استفاده کنید.

همان‌طور که گفتیم اتوبوس، مترو و تاکسی از وسایل حمل و نقل عمومی و مقرون به صرفه برای زندگی در باکو هستند. با وجود این که باکو شهر خیلی بزرگی نیست اما سیستم حمل و نقل مناسبی دارد. برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی از کارت‌های اعتباری پلاستیکی یا کاغذی می‌توان استفاده کرد.

کارت‌های کاغذی ۴ بار قابل استفاده هستند که قیمتی حدود ۰.۲ منات دارند و کارت‌های پلاستیک قابل شارژند؛ همچنین قیمتی حدود ۲ منات دارند. با این کارت های می توان با مترو و اتوبوس های قرمزرنگ جدید رفت و آمد کرد، اما برای استفاده از دیگر وسایل عمومی حمل و نقل پرداخت سکه و قپیک رایج تر است.

ماشین شخصی یکی دیگر از گزینه‌های حمل و نقل و رفت و آمد در سطح شهر و خارج شهر است. حتی با داشتن گواهینامه بین المللی می‌توان به راحتی از ایران به باکو و بالعکس با ماشین شخصی رفت و آمد داشت. قیمت بنزین بدون سرب حدود ۰.۷ تا ۰.۹۵ منات آذربایجان است.

هزینه بنزین در باکو: ۰.۹ منات تا ۱.۲۵ منات آذربایجان
هزینه تاکسی در باکو: از ۲.۴ منات به بالا، بستگی به مسافت و مقصد دارد.
هزینه مترو در باکو: ۰.۳ منات آذربایجان
هرینه اتوبوس در باکو: ۰.۳منات آذربایجان
قیمت بلیت الکترونیک به همراه شارژ: ۲ منات آذربایجان
قیمت بلیت کاغذی: ۰.۳ منات آذربایجان

هزینه‌های زندگی در باکو در مقایسه با کشورهای اروپایی یا آسیایی مانند چین و ژاپن بسیار ارزانتر و مناسب تر است. بهداشت و درمان، حمل و نقل، تهیه غذا، اجاره مسکن و موارد دیگر با اختلاف خیلی کمی شبیه ایران است.

در ایران به علت وجود نوسانات شدید و متغیر بودن قیمت منات، به ریال هزینه‌ها را بیان نکردیم و این هزینه‌ها با قیمت روز منات در ایران محاسبه می‌شود. در ادامه هزینه‌های مهم زندگی در باکو را برایتان آورده‌ایم:

  • هزینه یک وعده غذای معمولی در رستوران متوسط شهر: حدود ۳۵ منات برای دو نفر
  • هزینه سرو یک فنجان کاپوچینو در کافه های معمولی: حدود ۳.۸۴ منات
  • قیمت یک کیلو گوشت تازه: حدود ۸.۴۱ منات آذربایجان
  • قیمت یک شانه تخم مرغ: حدود ۱.۷۲ منات آذربایجان
  • قیمت یک کیلو برنج سفید: حدود ۱.۶۱ منات آذربایجان
  • میانگین قیمت یک کیلوگرم میوه: حدود ۲.۴ منات آذربایجان
  • میانگین هزینه بلیط اتوبوس و مترو در ماه: حدود ۴۰ منات آذربایجان
  • میانگین هزینه‌های حمل و نقل عمومی و کرایه تاکسی: ساعتی ۴.۵ منات آذربایجان
  • قیمت یک جفت کفش چرم حدود ۷۷ منات و یک شلوار جین حدود ۴۲ منات آذربایجان
  • هزینه چکاپ توسط دکتر عمومی: ۳۴ منات آذربایجان
  • هزینه داروی سرماخوردگی برای طول درمان ۶ روز: حدود ۱۲ منات آذربایجان
  • هزینه نسخه داروی آنتی بیوتیک: حدود ۱۲ منات آذربایجان

هزینه تحصیل در آذربایجان و باکو هم برای دانشجویان آذری و هم برای دانشجویان بین المللی توسط دولت تعیین نمی‌شود. ولی به طور مثال در هر سال تحصیلی برای دوره‌های کارشناسی ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار است. این هزینه برای دوره کارشناسی ارشد در حدود ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار است.

این هزینه‌ها به مراتب کمتر از هزینه تحصیل در بسیاری از کشورهای منطقه است. در هنگام محاسبه هزینه زندگی دانشجویی در آذربایجان علاوه بر این هزینه‌ها، باید هزینه‌های زندگی که در بخش قبلی شرح داده شد را هم در نظر داشته باشید.

برای کسانی که به دنبال پذیرش از دانشگاه‌های باکو و زندگی در باکو هستند، داشتن آگاهی قبلی از میزان هزینه‌ها بسیار مهم و حیاتی است.

اغلب بخش بزرگ هزینه‌های زندگی و گاهی حتی نیمی از آن برای اجاره مسکن در نظر گرفته می‌شود و به علت پایین بودن هزینه‌های زندگی و ارزان بودن ملک در باکو، افراد به سرمایه گذاری در ملک و خرید آن اعتقادی ندارند و بیشتر مردم اجاره‌نشین هستند. در ادامه هزینه‌های مربوط به مسکن برای زندگی در باکو را برایتان آورده‌ایم:

  • اجاره یک واحد آپارتمان یک خوابه: حدود ۵۰۵ منات آذربایجان در ماه
  • اجاره یک واحد آپارتمان در حومه شهر: حدود ۲۲۶ منات برای یک ماه
  • اجاره آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر باکو: ماهانه حدود ۱۲۳۰ منات آذربایجان
  • اجاره آپارتمان سه خوابه در اطراف شهر باکو: حدود ۴۴۹ منات آذربایجان برای یک ماه
  • اجاره خانه ۸۵ متری با امکانات کامل در منطقه گران قیمت: حدود ۸۵۲ منات یک ماهه
  • اجاره خانه ۸۵ متری در یک منطقه معمولی با امکانات کامل: حدود ۴۶۸ منات برای یک ماه
  • اجاره واحدی ۴۵ متری با امکانات کامل در منطقه گران قیمت برای یک ماه: حدود ۶۱۳ منات آذربایجان

لازم به ذکر است که قیمت و اجاره مسکن به موقعیت و متراژ ملک بستگی دارد و با کمی پرس و جو خانه‌های کوچک‌تر با متراژ کم یا خانه‌های لوکس و شیک در بهترین مناطق باکو را می‌توان با توجه به هزینه‌های در نظر گرفته شده اجاره یا رهن کرد.

همچنین چنانچه قصد خرید ملک برای زندگی در باکو را دارید باید بدانید که قیمت هر مترمربع آپارتمان در مرکز شهر باکو حدود ۲.۴۳۰.۷۷ منات آذربایجان است و در حومه شهر بابت خرید هر مترمربع آپارتمان حدود ۹۲۸.۲۰ منات باید پرداخت شود. هزینه های آب و برق و گاز و شارژ هم جداگانه به صورت ماهیانه پرداخت می‌شود.

جالب است بدانید در فرهنگ باکو بایدها و نبایدهایی همچون سراسر آذربایجان وجود دارد که باید به هنگام زندگی در باکو حواستان به آنها باشد. چرا که در صورت رعایت نکردنشان عواقب بدی برایتان به همراه خواهد داشت! در ادامه شما را با این بایدها و نبایدها بیشتر آشنا می‌کنیم.

به هیچ عنوان به رئیس‌جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف، پدرش، رئیس‌جمهوری قبلی و به طور کلی خانواده علی‌اف که بر آذربایجان حکومت کرده‌اند، توهین نکنید و از او بد نگویید.

چنین رفتاری، حکم زندان دارد و برای خارجی‌ها منجر به اخراج از کشور می‌شود. جالب است بدانید در سال ۲۰۰۹ دو جوان به خاطر به تصویر کشیدن الهام علی‌اف به شکل یک خر در حال سخنرانی، به ۴ سال زندان محکوم شدند.

اگر زندگی در باکو را تجربه می‌کنید به هیچ عنوان راجع به ارمنستان و مردم آن و همین طور جنگ قره‌باغ (در نواحی مورد مناقشه بین ارمنستان و آذربایجان) صحبت نکنید. آذربایجان به خاطر این جنگ، ۲۰ درصد از خاک خود را از دست داد و مجبور به پذیرش ۸۰۰ هزار پناهنده و آواره شد و به همین دلیل نفرت و انزجار از ارمنستان ریشه عمیقی در مردم آذربایجان دارد.

با اینکه اغلب مردم آذربایجان و باکو مسلمان شیعه هستند، اما این کشور دولتی کاملاً سکولار دارد و افراد غیرمذهبی و بی‌دین هم در این کشور آزادانه زندگی می‌کنند. این موضوع نه‌تنها در شهرهای بزرگ، بلکه در روستاهای کوچک هم به چشم می‌خورد.

پرس‌و‌جو در عقاید مردم در فرهنگ باکو و آذربایجان به ‌شدت نکوهیده است و به غیر از اماکن مذهبی، نباید اعتقادات را نشان داد. لباس‌های مذهبی همچون عمامه، تی‌شرت با شعارهای مذهبی و غیره را تحمل می‌کنند اما حس خوبی نسبت به این امور ندارند. همچنین افرادی که ریش بلند می‌گذارند ممکن است مورد ظن مقامات حکومتی قرار بگیرند. پس حتماً پیش از تصمیم به زندگی در باکو این موارد را در نظر بگیرید.

در اواخر قرن ۱۹ نفت باعث رونق اقتصادی در باکو شد و همین جهش اقتصادی باعث پیشرفت چشمگیر در معماری‌، عمارت‌ها، کاخ‌ها و ساختمان‌های باکو شد و به نوعی این شهر را به یک شهر مدرن تبدیل کند. دومین نتیجه مطلوبی که آذربایجان با فروش این طلای سیاه شاهد بود، افزایش بی‌سابقه ثروت این کشور بود.

نفت باعث یک جهش اقتصادی بی‌نظیر در این کشور شد و مقادیر زیادی دلار را وارد کشور آذربایجان کرد. رابطه آذربایجان با نفت یک رابطه پیچیده‌ است. از طرفی بسیاری از جوانان آذربایجانی آرزوی کار در صنعت نفت را دارند و بسیاری هم از اینکه چرا ثروت این کشور به جای توسعه زیرساخت‌های روستایی، تنها در باکو هزینه می‌شود و تنها منابع مالی آن را تأمین مالی می‌کند، از نفت نفرت دارند.

در نفتالان، ۵۰ کیلومتری (۳۱ مایلی) آذربایجان، نوعی اسپاها (سلامتی از طریق آب) وجود دارد که نوع عجیبی از درمان را ارائه می‌دهند که آن هم حمام کردن در نفت خام است. پس برای زندگی در باکو نیاز نیست نگران وضعیت اقتصادی این کشور باشید!

در این مقاله از الی گشت به بررسی و توضیح المان‌ها و ویژگی‌ها و اطلاعات ضروری مختلف در رابطه با زندگی در باکو پایتخت کشور آذربایجان پرداختیم. شهری زیبا و دیدنی و پرجاذبه که مزایای بسیاری برای اقامت ایرانیان دارد و می‌تواند گزینه‌ای عالی برای کسانی که قصد مهاجرت به یک کشور و شهر آسیایی را دارند به حساب برود.

باکو پایتخت و بزرگ‌ترین شهر آذربایجان و علاوه بر این بزرگ‌ترین شهر دریای خزر و منطقه قفقاز است. این شهر در ساحل جنوبی شبه جزیره آبشرون، در کنار خلیج باکو واقع شده است.

واحد پول کشور آذربایجان منات است.

اغلب مردم این شهر به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند.

حمل و نقل عمومی در این شهر توسط مترو، مینی‌بوس و اتوبوس و تاکسی‌های شهری انجام می‌شود و با هزینه‌ای کم می‌توانید به این وسیله به نقاط مختلف شهر بروید.

اقامت آذربایجان از طریق کار، تحصیل، سرمایه گذاری، خرید واحد تجاری، سپرده گذاری در بانک‌های آذربایجان، خرید مسکن، ثبت شرکت، ازدواج، از طریق تولد و از طریق پناهندگی قابل اخذ است.

به دلیل این که شهر باکو در حوالی دریای خزر واقع شده به طور کلی از آب و هوایی معتدل و مطبوع برخوردار است.

تک ملیتی بودن، نداشتن فرهنگ بالا، نداشتن اعتبار بالای دانشگاه‌های باکو از معایب زندگی در باکو هستند. همچنین هزینه پایین زندگی در باکو، مسافت بسیار کم برای رفت و آمد و داشتن مرز مشترک با کشور ایران، قوانین راحت برای زندگی، فرهنگ نزدیک، امکان اشتغال بالا برای افراد مهاجر، تورم بسیار پایین و ثبات اقتصادی، اعتبار خوب پاسپورت آذربایجان، خرید خانه با مبلغ خیلی کم و تعطیلات مشترک بین آذربایجان و ایران از مزایای زندگی در این شهر به حساب می‌رود.

مطالب مرتبط :
همه چیز درباره جاذبه های باکو، شهر بادهای آذربایجان
لیست غذاهای محلی باکو برای عاشقان شکم گردی
معرفی فرودگاه بین المللی باکو یا فرودگاه حیدر علی اف

مطالب مرتبط

نقشه مترو تهران | آخرین آپدیت ساعت حرکت و راهنمای کامل تمام خطوط

استانبول کجا خرید کنیم؟ راهنمای محلی مراکز خرید استانبول

شهربازی ویالند | تجربه ای خانوادگی برای همه سنین