الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

مسجد لالا مصطفی پاشا، مسجدی با معماری گوتیک در قبرس

توسط تیم خبری الی گشت 1402-07-29
نوشته شده توسط تیم خبری الی گشت 1402-07-29
1,5K

مسجد لالا مصطفی پاشا  | Lala Mustafa Pasha Mosque در قبرس

قبرس جزیره ای کوچک با تاریخچه ای طولانیست. موقعیت خاص این جزیره در دریای مدیترانه باعث شده که در طول قرن ها همه ی امپراتوری هایی که دوست داشتند در مدیترانه ی شرقی به قدرت برسند به این کشور چشم طمع داشته باشند. این جزیره به غیر از سواحل ماسه ای پر از جاذبه های تاریخی ست و به هر کدام از شهرهایش که بروید ویترینی از جاذبه های تاریخی و طبیعی را می بینید. اگر گذرتان به فاماگوستا (famagusta) یکی از شهرهای شمالی قبرس بیفتد جاذبه ای زیبا و متفاوت را می بینید: مسجد لالا مصطفی پاشا. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره مسجد مصطفی پاشا بیشتر بدانید.

جاذبه های قبرس
مطالب مرتبط:
سنت هیلاریون، قلعه ای افسانه ای در قبرس
به این ۸ دلیل به قبرس شمالی بروید

تاریخ قبرس؛ جزیره ای منحصر به فرد و به یادماندنی

مسجد لالا مصطفی پاشا  (Lala Mustafa Pasha Mosque) بزرگ ترین بنای قرون وسطایی در شهر فاماگوستا است. مسجدی که در گذشته کلیسا بوده و معماری جذابی به سبک گوتیک دارد به طوری که طراحی اش ما را یاد کلیسای جامع معروف پاریس می اندازد. در قبرس چندین کلیسا هست که در همه ی آن ها از معماری فرانسوی استفاده شده مثلا کلیسای جامع سنت سوفیا در نیکوزیا. شاید تعجب کنید که چطور در جایی مثل قبرس از معماری فرانسوی استفاده شده است! در واقع در سال های ۱۱۹۰ تا ۱۴۸۹ پادشاهان فرانسوی در این ناحیه حکمرانی می کردند برای همین در معماری تعدادی از بناهایی که در این سال ها ساخته شده از معماری فرانسوی الهام گرفته شده است.

مسجد لاله مصطفی پاشا

قبرس جزیره ای باشکوست جایی که در کنار جاذبه های طبیعی چشمتنان به معماری های جذابی می افتد؛ از معماری عثمانی گرفته تا معماری گوتیک. بدون شک یکی از جذاب ترین بناهای شهر همین مسجد است مسجدی که در گذشته به کلیسای جامع سنت نیکولاس معروف بود. ساخت این کلیسا در حوالی سال ۱۳۰۰ میلادی شروع شد اما باید این نکته را در نظر گرفت که کامل شدن کلیساهای جامع قرون وسطی حدودا ۱۰۰ سال زمان می برد پس زمان درست شدن این کلیسا حوالی سال ۱۴۰۰ بوده است. از طرفی  به نظر می آید که در گذشته در محل ساخت این بنا، کلیسای دیگری وجود داشته و این کلیسا بر روی ویرانه های کلیسای دیگری ساخته شده است.

مطمئنا اگر بدانید این مسجد در گذشته میزبان مراسم های مهمی بوده اهمیتش برایتان بیشتر می شود و دوست دارید در سفر به قبرس هر طور شده از آن بازدید کنید. امپراتور های زیادی در گذشته در این کلیسا تاجگذاری و سلطنت خود را شروع کرده اند پس با بنایی باشکوه طرف هستید که از طراحی و معماری خیره کننده ای برخوردار است. پادشاهان Lusignan  که در گذشته در کلیسای سنت سوفیای نیکوزیا  تاجگذاری می کردند بعد از ساخت این کلیسا به این محل نقل مکان کردند.

نمای مسجد معروف قبرس

اگر با دقت بیشتری به این بنای تاریخی نگاه کنید هنوز هم آثار زخم هایی که نیروهای عثمانی به بدنه ی این بنا وارد کردند مشخص است. در مسجد دو برج هست که قسمت بالایی آن ها به غیر از آسیب هایی که از زلزله دیده آثار زخم های ۶۰۰ ساله را با خود به همراه دارد. بعد از سقوط فاموگوستا در سال ۱۵۷۱، سرنوشت این کلیسا هم متحول شد؛ نیروی های عثمانی به این محل ریختند و تغییراتی زیادی را در آن به وجود آوردند به طوری که یک مناره به برج شمالی اضافه و به این ترتیب کلیسا تبدیل به مسجد شد.

در قسمت غربی مسجد سه ورودی هست که در بالای همه ی آن ها یک پایه به چشم می خورد که به نظر می آید جایگاه مخصوص مجسمه های کلیسا بودند اما امروز هیچ اثری از آن ها باقی نمانده است. در بالای در اصلی یک پنجره ی گرد بزرگ هست که به تزئینات خیره کننده ای مزین شده است چون در آن زمان طراحی بیشتر کلیسا ها به همین شکل بوده تا زیبایی نمای بنا دو چندان شود.

نمای داخلی مسجد

در گذشته در و دیوارهای داخلی کلیسا پر از نقاشی های دیواری بود اما بعد از اینکه مسلمان ها این محل را در سال ۱۵۷۱ فتح کردند روی همه ی آن نقاشی ها را با گچ پوشاندند تا دیگر اثری از آن ها دیده نشود و امروز هیچ کس نمی داند که چه گنجینه ای در زیر آن گچ ها پنهان شده است.  وزیر عثمانی، لا لا مصطفی، محراب و مجسمه ها را از بین برد تا دیگر ظاهر اینجا مثل کلیسا نباشد. از تغییرات دیگری که در این محل به وجود آمد جایگزین کردن همه ی شیشه های رنگی با شیشه های ساده بود چون همه شیشه هایی که برای پنجره ها به کار رفته بود رنگی بودند. لالا مصطفی پاشا، صدر اعظم امپراتوری عثمانی بود و در تعدادی از جنگ ها نیروهای عثمانی را هدایت می کرد.

تعدادی از پادشاهان قبرس در این کلیسا دفن شده بودند اما با ورود مسلمانان همه ی سنگ قبرها از بین رفت. مثل همه ی مسجدها، در کف زمین فرش پهن شد برای همین بعید نیست که تعدادی از آن سنگ قبرها همچنان دست نخورده باقی مانده باشد. امروز داخل این مسجد کاملا طراحی ساده ای دارد، نه اثری از مجسمه هست و نه اثری از نقاشی های دیواری. در محوطه این مسجد یک درخت انجیر به چشم می خورد که به قدیمی ترین درخت قبرس معروف است و به نظر می آید در همان زمان ساخت کلیسا کاشته شده است. شهر فاماگوستا در فاصله ی حدود ۷۰ کیلومتری نیکوزیا، پایتخت قبرس قرار دارد و بازدید از این مسجد هم کاملا رایگان است.

منبع: northcyprus.co.uk

قبرس
۰ نظرات ThreadsBluesky
تیم خبری الی گشت

مطلب قبلی
کلیسای ولسی، تنها باقی مانده وایکینگ ها در گرینلند
مطلب بعدی
از سقف این غار، ستاره می بارد! + تصویر

مطالب مرتبط

زندگی در ایروان برای ایرانی ها: چالش ها...

صفر تا صد سفر به پاتایا برای ایرانی‌ها

بهترین جاذبه های پاتایا برای مسافران ایرانی

تالاب میقان اراک؛ آینه ای از آسمان در...

لیست برترین کافه های تهران از نگاه مردم...

معرفی جاذبه های قشم، جزیره شگفتی های ایران

اگر به روسیه رفتید، این شیرینی ها را...

اگر عاشق عکاسی هستید، این لوکیشن ها در...

در باکو کجا برویم؟ لیست کامل جاذبه های...

راهنمای کامل سفر به باکو از صفر تا...

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • فرهنگ مردم آنتالیا از نگاه یک مسافر کنجکاو

    1404-05-07
  • دریاچه سد لار | مقصدی نزدیک و خنک برای سفر آخر هفته

    1404-05-07
  • زندگی در ایروان برای ایرانی ها: چالش ها و مزایا

    1404-05-05
  • صفر تا صد سفر به پاتایا برای ایرانی‌ها

    1404-05-04
  • بهترین رستوران های تهران مناسب با هر سلیقه ای

    1404-05-02

مطالب برتر

  • آشنایی با وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول

    1400-12-02
  • بازگشایی مجدد مرزهای تایلند!

    1400-06-30
  • یک روز پر از آدرنالین در هلیوم پارک ایران مال

    1403-01-06
  • راحت ترین صندلی های هواپیما در کدام ردیف ها قرار دارند؟

    1400-11-05
  • فلورانس ایتالیا شهری با پارک های چشم نواز و دلربا

    1398-07-15
  • قایق هایی شبیه به مار که ۱۰۰ پاروزن با آن در هند، مسابقه می دهند!

    1399-01-31

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • دلایل سفر به سنگاپور چیست؟

  • معرفی هتل ۴ ستاره لئوناردو در بوداپست

  • همه چیز درباره فرودگاه های گرجستان

مطالب جذاب

  • معرفی هتل ۴ ستاره ویواتل در کوالالامپور

  • ۵ جاذبه برتر کوش آداسی

  • معرفی هتل ۴ ستاره هالیدی این سندتون در ژوهانسبورگ

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

راهنمای استفاده از وسایل نقلیه در سوچی

ارتفاعات کامرون، طبیعت فوق العاده مالزی

جاذبه های دیدنی‌ ایران را در پاییز...