الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر
  • گردشگری

صحرای لیبی با دریاچه ای دیدنی در دل آن

1395-02-23
دریاچه اوباری
1,7K
دریاچه اوباری

دریایِ شنیِ «اوباری» محوطه‌ای وسیع از شن‌تپه‌های مرتفع در منطقه‌ی «فزان» در جنوبِ غربی لیبی است. ۲۰۰۰۰۰ سال قبل، این‌جا منطقه‌ی مرطوب و حاصلخیز بود که باران زیادی در آن می‌بارید و رودخانه‌های جاری فراوانی داشت. این رودخانه‌ها، دریاچه‌ی بزرگی را تغذیه می‌کردند، دریاچه‌ای به اندازه‌ی جمهوری چک در آبگیر فزان که به آن دریاچه‌ی «مگا فزان» می‌گفتند.
در آن دوران، این دریاچه به بالاترین اندازه‌ی خود یعنی ۱۲۰۰۰۰ کیلومترمربع رسید. تغییرات آب و هوا باعث شد تا این ناحیه، درواقع بخشی از ساهارا، به‌مرور زمان خشک‌شده و بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال قبل، رفته‌رفته تبخیر شود. امروزه بقایای این دریاچه به شکل دریاچه‌های کوچکی در میان شن‌تپه‌های مرتفع شبیه لکه‌های مرطوبی در بیابان پخش شده‌اند.
در بین اکثر تصاویر دیدنی و جالب این دریاچه‌ها می‌توان به گابِرون و اُم‌الماء (مادرِ آب) اشاره کرد. گابرون که در کنار ویرانه‌های یک روستایی قدیمی واقع‌شده ‌یکی از دریاچه‌هایی است که توریست‌های زیادی از آن بازدید می‌کنند .یک کمپ توریستی معمولی هم در ساحل آن ساخته شده که ایوانی باز و دلگشا، کلبه‌هایی برای خواب و فروشگاهی برای خرید سوغاتی دارد. دو رود زیباتر دیگر هم به نام‌های اُم‌الحصین (مادرِ این اسب) که آن را به نام اُم‌الحصان هم می‌شناسند و در جنوب گابرون واقع‌شده، و دریاچه‌ای دیگر هم در تارهونا، یعنی ۱۱ کیلومتری اُم‌الحصان قرار دارد. با این حال این دو, جاذبه‌ی توریستی کمتری نسبت به گابرون دارند.
دریاچه‌های اوباری بسیار نمکی و شور هستند. این مسئله به خاطر آن است که این دریاچه‌ها به‌طور مداوم تبخیر می‌شوند و هیچ رود دیگری نیست که به آن بریزد و آنها را پُر کند (لیبی هیچ رود پایدار و قدیمی‌ای ندارد که عمری چندین ساله داشته باشد). این مسئله باعث شده که مواد معدنی حل‌نشده در آب این دریاچه‌ها متراکم شود. برخی از این دریاچه‌ها تقریباً پنج‌برابر شورتر از آب دریا هستند. برخی از آنها به خاطر وجود جلبک‌های مقاوم به نمک، تقریباً به رنگ قرمزِ خونی‌ درآمده‌اند.
اگرچه دریاچه‌های اوباری چندان هم کم‌عمق نیستند و چیزی حدود ۷ تا ۳۲ متر عمق دارند اما هم اکنون در معرض خطر خشک‌شدن قرار دارند. آب موجود در سفره‌های آب زیرزمینی ساهارا که ده‌ها هزار سال قبل در دورانی که رطوبت بیشتر بود ته‌نشین شد، در حال حاضر کاهش‌یافته و این به خاطر مصرف زیاد آب زیرزمینی توسط جمعیت روبه رشد این منطقه است. حدود ۳ دهه قبل دولت لیبی پروژه‌ی بلندپروازانه‌ای به نام «رود بزرگ مصنوعی» را به عهده گرفت و آغاز کرد، با این هدف که بتواند با کمک شبکه‌ای از لوله‌های زیرزمینی، آب‌های زیرزمینی منطقه فازن را استخراج کند تا دیگربار، رنگ و آبی به این بیابان بدهد.

لیبی
۰ نظرات 0 FacebookTwitterLinkedinWhatsappTelegramEmail
مطلب قبلی
در سفر به بارسلون چه نکاتی اهمیت می یابد؟
مطلب بعدی
دانستنی های شهری دیدنی بنام مارسی ; فرزند ارشد مدیترانه

مطالب مرتبط

طبس کجا بریم؟ راهنمای کامل بازدید از جاذبه...

متل قو کجاست؟ راهنمای کامل سفر به سلمان...

راهنمای سفر از قشم به کیش | هوایی...

معرفی بهترین جاذبه های گردشگری بابلسر

جاهای دیدنی شمال کشور | ۲۰ مقصد رویایی...

فاصله تهران تا اصفهان چقدر است؟ آشنایی با...

فاصله تهران تا یزد | مقایسه کامل مسیرها...

هزینه های سفر به بالی – اقامت، تفریحات،...

جاذبه‌های ایلام | مقصدی متفاوت در غرب ایران

جاهای دیدنی ساری؛ جاذبه‌‌‌ها و مکان‌های دیدنی +...

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • جاهای دیدنی رامسر (لیست کامل جاذبه‌های طبیعی و گردشگری رامسر)

    1404-10-18
  • جاهای دیدنی چابکسر | چابکسر کجا بریم؟

    1404-10-18
  • راحت ترین کشور برای گرفتن اقامت کجاست؟

    1404-10-17
  • طبس کجا بریم؟ راهنمای کامل بازدید از جاذبه های طبس

    1404-10-17
  • آشنایی با موزه مفاخر اراک | گنجینه‌ای از نام آوران ایران

    1404-10-16

مطالب برتر

  • کلیشه ها و باورهای اشتباه در مورد مردم هند

    1403-05-15
  • ۱۵ مقصد گردشگری برای مسافرت خارجی در زمستان

    1401-09-05
  • ۹ راه برای درست کردن آتش در طبیعت

    1396-10-13
  • روستای نایبند در طبس، ماسوله ای سرسبز در دل کویری ایران

    1402-10-10
  • ۶ جاذبه دیدنی شهر پونه در هند

    1396-09-27
  • ۱۱ مورد از بهترین جاذبه های گردشگری سنگاپور

    1403-10-01

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • گردشگری
رزرو تور کیش

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • آشنایی با جاذبه های تپه مونتجوئیک در بارسلونا!

  • بهترین هتل های لهستان برای هر بودجه و سلیقه

  • معرفی فرودگاه بین المللی چاتراپاتی شیواجی بمبئی

مطالب جذاب

  • پالاتیوم، تپه افسانه های رم

  • دروازه ارگ سمنان، دروازه ای به جای مانده از ارگی تاریخی

  • ۱۵ مورد جالب و عجیب در دیزنی لند شانگهای

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر
  • گردشگری

بیشتر بخوانیدx

چند و چون سفر به گوا، جزیره...

در دبی همزمان با خرید، تفریح کنید

برای صرف غذا در کوالالامپور به این...