اورامانات نام روستایی است که با زیبایی های طبیعی خیره کننده اش همه گردشگران را به خود جذب می کند. این روستا در کردستان واقع شده و دارای مناظر بکر و فوق العاده ای است. شما می توانید با سفر به این جا از شلوغی و نگرانی های شهری دور شوید و با دیدن طبیعت آن خود را تازه کنید. در ادامه این مقاله از مجله گردشگری الی گشت به شما بیشتر درباره جاذبه های اورامانات می گوییم.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
اورامانات کجاست؟
اورامانات یک منطقه زیبا و تاریخی در غرب ایران است که بخشی از آن در عراق نیز قرار دارد. این منطقه شامل شهرهای مختلفی در استان های کرمانشاه و کردستان است. اورامان تخت نام روستایی است که مرکز این منطقه به شمار می رود. این روستا سه قسمت دارد که هر کدام دارای جاذبه های خود هستند. این منطقه به خاطر ارزش های فرهنگی و تاریخی خود در حال بررسی برای ثبت جهانی توسط یونسکو است.
بهترین زمان سفر به اورامانات – جاذبه های اورامانات
اگر می خواهید از زیبایی های جاذبه های اورامانات و اورامان تخت لذت ببرید، بهترین زمان برای سفر به این منطقه فصل بهار است. در این فصل، ماه اردیبهشت گزینه مناسبی برای بازدید از این روستای تاریخی و مناظر بکر آن است. همچنین می توانید در این ماه به سنندج هم سفر کنید و بهار را با خاطرات شیرین بسازید.
معرفی جاذبه های اورامانات
اورامان یا اورامانات نام روستایی پلکانی است که با زیبایی های طبیعی و معماری خاص خانه هایش معروف است. برای دیدن این روستا باید در کوه های سبز و آب و هوای خوشایندش پیاده شوید و از مناظر فوق العاده آن لذت ببرید. اورامانات روستایی است که با زیبایی های طبیعی و معماری خیره کننده اش همه گردشگران و علاقه مندان به طبیعت را به خود جذب می کند. این روستا از دره ها و رودخانه های پر زرق و برق و پر از حرکت بهره می برد که باعث می شوند کوه های اطراف آن سبز و پر بار شوند و آب و هوای خوشایندی را به این منطقه ببخشند.
اورامان روستایی است که با قدمت چند صد ساله یکی از مقاصد گردشگری ایران است. این روستا از نظر ظاهری شبیه روستای ماسوله در شمال کشور است ولی با این تفاوت که زیبایی های بیشتری دارد. این روستا به خاطر زیبایی و عظمت خود هزار ماسوله نامیده می شود و دارای جاذبه های طبیعی و تاریخی فراوانی است. با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب نگاهی داشته باشیم به تعدادی از سایر جاذبه های اورامانات.
دریاچه اورامان
اورامان دریاچه ای است که فقط در فصل خاصی آب می گیرد و یکی از جاذبه های اورامانات است. این دریاچه در بالای منطقه اورامان تخت واقع شده و منظره زیبایی را به نمایش می گذارد. اگر علاقه مند به کوهنوردی و طبیعت گردی هستید، می توانید در کنار دریاچه چادر بزنید و لذت ببرید؛ ولی باید به هواشناسی و سطح آب هم دقت کنید. اینجا نزدیک به روستای اورامان تخت و روستای پیر است و دارای امکانات مناسبی است.
قلعه اورامان – جاذبه های اورامانات
اورامان تخت قلعه ای است که در کردستان و روی کوهی که روستای اورامان تخت در آن واقع است قرار دارد. این قلعه دارای دو نظریه مختلف درباره هدف ساخت آن است. برخی فکر می کنند که این قلعه برای محافظت از مردم در برابر دشمنان ساخته شده است. برخی هم گمان می کنند که این قلعه نقش نظامی نداشته و فقط برای راهنمایی و مشخص کردن مسیر استفاده می شده است. قلعه اورامان یکی از اصلی ترین جاذبه های اورامانات به حساب می آید.
پل گاران اورامانات
پل گاران یا پل کردلان نام پلی است که در شمال شرقی مریوان و روی جاده گاران به تیژتیژ قرار دارد. این پل با موادی مانند سنگ، سنگ تراشیده، ساروج و آجر بنا شده است و دارای ارزش تاریخی است. این پل از دوره ساسانیان باقی مانده است ولی صفویان آن را تعمیر کرده اند. پل گاران جزو آثار ملی ایران و از جاذبه های اورامانات است.
مسجد جامع اورامانات تخت
یک مسجد چوب سنگی با معماری سنتی در روستای اورامان تخت منطقه اورامانات وجود دارد که علاوه بر نمازخانه، مدرسه علوم دینی برای طلبهها نیز میباشد. این منطقه دارای جاذبه های گردشگری دیگری نظیر مقبره پیرشالیار و روستای بُلبَر سروآباد نیز هست.
رودخانه سیروان از جاذبه های اورامانات
یکی از جاهای جذابی که اطراف اورامانات می توانید ببینید رودخانه سیروان است. سیروان، مهم ترین رود هورامان است که از کردستان سرچشمه می زند و در کرمانشاه جاری می شود. این رود، منطقه را به دو قسمت تقسیم می کند و از تلفیق رودهای قشلاق و گاوه رود شکل می گیرد. پاوه بیش از سایر شهرها، سیروان را در خود جای داده است. این رود، با پیچ و خم زیاد و طولانی بودن، رودهای دیگری را به خود می چسباند و به کردستان عراق می رود. بازدید از رودخانه سیروان جز جاذبه های اورامانات به حساب می آید.
چشمه بل – جاذبه های اورامانات
کانی بل یا چشمه بل، چشمه ای طبیعی و پرآب در کوه های شاهو کرمانشاه است که اسمش از خدای بابلیان گرفته شده است. این چشمه، بیشتر در کرمانشاه جاری می شود ولی به کردستان هم می رسد. در کردستان، نزدیک روستای هجیج و رود سیروان قرار دارد. این چشمه، برای مردم هورامان تخت مقدس و تاریخی است. چشمه بل یکی از دیدینی ترین جاذبه های اورامانات است.
گردنه ژالانه
گردنه ژالانه، مسیری سخت گذر و زیبا در جنوب غرب سروآباد است که به اورامانات می رسد. این گردنه از روستای درکی تا روستای کماله کشیده می شود. این گردنه در فصل های سرد برفی و خطرناک است و گاهی بهمن می افتد. اما در فصل های گرم، منظره ای دیدنی دارد و جز جاذبه های اورامانات به شمار می رود.
چگونه به اورامانات برویم؟
برای سفر به اورامانات، باید به کردستان بروید. از تهران تا این منطقه ۶۶۰ کیلومتر است. می توانید از مریوان به روستای هورامان تخت بروید. یا می توانید با هواپیما به سنندج سفر کنید و از آنجا با وسایل نقبیه به اورامانات برسید. فاصله سنندج تا اورامانات ۱۵۴ کیلومتر است.
تاریخچه اورامانات – جاذبه های اورامانات
اورامان روستایی با تاریخی کهن است. باستان شناسان در این منطقه آثاری از آتشکده ها، پرستشگا هها و استخوان های انسان یافته اند. این آثار نشان می دهند که این روستا بیش از ۴۰ هزار سال قدمت دارد. گردشگران با سفر به اورامان نه تنها طبیعت زیبای آن را میبینند بلکه شاهد صفحاتی از تاریخ ایران کهن هم می شوند.
جمع بندی جاذبه های اورامانات
اورامانات یا هورامان یکی از مناطق زیبا و تاریخی استان کرمانشاه است که در مرز با عراق قرار دارد. این منطقه دارای طبیعتی بکر و چشم نواز است که با رودخانه های سرسبز و کوه های بلند احاطه شده است. روستاهای اورامانات با معماری خاص و سنتی خود، گوشه ای از تمدن کردستان را به نمایش می گذارند. برخی از این روستاها بیش از ۴۰ هزار سال قدمت دارند و آثار باستانی مانند آتشکده های زرتشتی در آن ها یافت شده است. اورامان تخت، یکی از معروف ترین روستاهای اورامانات است که به خاطر پلان تراس بندی و خانه های چوب سنگی خود، جذابیت زیادی برای گردشگران دارد. فرهنگ و سنت مردم اورامانات هم جلوه ای دیگر از زیبایی این منطقه است. جشن پیر شالیار، جشن کمسای، موسیقی، رقص، لباس، غذا و صنایع دستی مردم اورامانات نشان دهنده هویت و تنوع فرهنگی آن ها است. برخی از جاذبه های دیدنی اورامانات عبارتند از:
- مسجد سنگین یک مسجد باستانی که در قلب کوه ساخته شده است.
- مقبره پیر شالیار، محل برگزاری جشن پیر شالیار و مقبره چوبین چادر شکل.
- قلعه اورامان، قلعه ای تاریخی که در دوران صفوی ساخته شده است.
- چشمه بل، چشمه ای طبیعی و پرآب که به خدای بابلیان نسبت داده می شود.
- روستای هجیج، روستای زیبا و سنتی که در کنار رود سیروان قرار دارد.