بازار ادویه استانبول | Spice Bazaar
امروز می خواهیم شما را به مهمانی ادویه ها در شهر استانبول ببریم، بازار معرو ف و خوش عطر و بوی استانبول. بازار ادویه استانبول یکی از بزرگ ترین بازارهای ادویه در دنیا است و شاید به جرات بتوان گفت که بسیاری از افراد به بهانه ی بازدید از جاذبه های بی شمار شهر استانبول، می آیند تا از بازار ادویه استانبول بهترین ادویه های دنیا را بخرند! البته این اغراق نیست که بهترین سرآشپزان دنیا برای خرید ادویه به بازار ادویه استانبول مراجعه می کنند و عطر و طعم غذاهای خود را از این بازار تامین می نمایند البته این بازار تنها ادویه ی غذایی ندارد بلکه، داروهای گیاهی و برخی از کالاهای دیگر هم در آن داد و ستد می شود. پیشنهاد می کنیم تا در ادامه با ما در الی گشت که یکی از بهترین و کامل ترین تورهای مسافرتی به مقصد استانبول را برگزار می نماید همراه باشید تا بازار ادویه استانبول را بهتر بشناسیم.
مطالب مرتبط: آشنایی با بهترین صرافی ها در استانبول با بعضی از رستوران های ایرانی در استانبول آشنا شوید معرفی بهترین و مشهورترین سوغاتی های استانبول
بازار ادویه استانبول در واقع بازار مصری ها است که در میدان امینیو استانبول واقع شده است. البته میدان امینیو در محله ی فاتیح استانبول قرار گرفته است و به عنوان یکی از بزرگ ترین بازارهای سنتی شهر استانبول شناخته می شود. جالب است درباره ی این بازار این نکته را بدانید که بعد از بازار بزرگ استانبول، این بازار بزرگ ترین مجموعه ی سرپوشیده ی موجود در شهر استانبول است. از جمله شاخصه های این بازار این است که اگر حتی شما را با چشم و گوش بسته داخل آن بفرستند، شما می توانید آن جا را تنها از طریق بو کشیدن حس نمایید.
در واقع عطر و بوی این بازار است که تمامی عطرها و طعم ها در هم ادغام نموده است و در نهایت رایحه ای خاص و منحصر به فرد و خاص خودش را به وجود آورده است.
بازار ادویه ی استانبول در کل، مجموعه ای است که ادویه های رنگ به رنگ و از هر طعم و مزه ای در سراسر آن و در دکان و حجره اش به فروش می رسد و شما می توانید در حین گردش و بازدید از جاذبه های بی انتهای استانبول و این بازارش، ادویه هایی با کیفیت و صد البته خوش عطر مورد نیاز خود را تهیه کرده یا حتی این ادویه ها را به عنوان سوغاتی برای دوستان و عزیران خود خریداری نمایید.
دوست دارید تا به این بازار و دیگر جاذبه های استانبول بروید؟ شما می توانید از یکی از بهترین راه های موجود برای بازدید از بارا ادویه استانبول یعنی خرید تور استانبول الی گشت استفاده نمایید تا یکی از بهترین و راحت ترین راه های سفر به استانبول را تجربه کنید. ترک ها به بازار ادویه استانبول از آن جایی که مصری است و بالاتر نیز به آن اشاره کردیم، میصیر چاریشی (Mısır Carsisi) می گویند. می دانید که قدمت این بازار به چه سالی می رسد؟
در سال ۱۶۶۰ میلادی و در زمان حکومت عثمانی ها این بازار در امینیو که گویی از اول هم جز محلات قدیمی استانبول بوده است، ساخته شد. پس از پایان، ساختمان های مسجد جدید طی سال های ۱۶۶۰ تا ۱۶۶۵ توسط ملکه تورهان خدیجه و مادر سلطان محمد فاتح راه اندازی گردید و تصمیم گرفته شد تا این بازار نیز ساخته شود تا درآمد حاصل از اجاره ی مغازه های آن برای تعمیر و نگهداری مسجد جدید استفاده و خرج بشود.
ابتدا در این بازار، محصولات از داخل و خارج از سرزمین عثمانی ها وارد این بندر شده و به جاهای دیگر هم با کشتی صادر می شده است. حالا چرا به نظر شما به این بازار مصری می گویند؟ ما به شما می گوییم.
نام میصیر که تلفظ ترکی مصر است به این دلیل بر روی این بازار گذاشته شده است که یا همان مصر به بازار با بودجه ی مالیات های دریافتی از مردم مصر ساخته شد و علاوه بر آن، کاروانی بزرگ از قاهره در هر سال که به استانبول می آمد، انواع بسیار زیادی از ادویه جات را با خود به این شهر می آورد تا با تجار ترک به وسیله ی آن ها وارد داد و ستد شود و علاوه بر آن نیز، به این خاطر که شهر استانبول در مسیر تجارت میان سرزمین های شرق و قاره ی اروپا واقع شده بود، مصری ها بسیار مشتاق داد و ستد با ترک ها و این بازار بودند.
تا مدت های بسیار زیادی نام این بازار، بازار مصری ها بود اما در گذر زمان، بازدیدکنندگان خارجی که از استانبول بازدید می کردند، نام این بازار را به بازار ادویه تغییر دادند زیرا آنان به دور از سبقه و تاریخ این بازار، در اکثر مواقع در این بازار تجارت و خرید و فروش ادویه در استانبول را دیده اند و در روایت های خود طبیعتا، از بازار ادویه استانبول نام می بردند نه بازار مصری ها!
پس از گذشت سالیان سال، امروزه در این بازار همه ی مغازه ها به خرید و فروش و داد و ستد ادویه مشغول هستند اما با این حال به این دلیل که گردشگران و خریدارن خارجی در همه ی ایام سال در این بازار حضور پیدا می کنند، مخصوصا در برخی از قسمت های این بازار، بسیاری از تاجران در کنار ادویه فروشی به به فروش راحت الحلقوم ترکی و دیگر شیرینی های سنتی ترکیه ای نیز به عنوان سوغاتی می پردازند.
در بازار ادویه استانبول شما با هر علم و دانشی که نسبت به ادویه ها دارید، می توانید تا بهترین ادویه جات، شیرینی های سنتی و مختلف، خشکبار، خاویار ترکی، پنیر ترکی، آجیل، موم عسل، چای و قهوه را پیدا کنید و خریداری نمایید. با این حال توجه داشته باشید که اگر می خواهید به این بازار بروید و خرید کنید باید بدانید که بازار ادویه ی استانبول بسیار بسیار شلوغ است اما تمام این شلوغی را گردشگران تشکیل نمی دهند بلکه بسیاری از مردم بومی استانبول نیز برای خریدهای حتی روزانه ی خود به بازار ها، مراکز خرید قدیمی و تاریخی می روند. البته شما در این بازار می توانید به جز شیرینی از دست دست فروش ها؛ حوله، دمپایی، سبد و جعبه های تزئینی نیز خریداری نمایید.
از جمله ویژگی های بازار ادویه استانبول این است این بازار در نزدیکی یکی از شلوغ ترین و البته پر رفت و آمدترین بنادر شهر استانبول قرار گرفته است و به همین خاطر آن را به بندری بسیار پر رفت و آمد و البته تجارت برای بسیاری از افراد اعم از تاجران داخلی و خارجی کرده است.
از جمله حقیقت های تاریخ که درباره ی این بازار وجود دارد این است که این بازار یکی از چندین سازه هایی است که در سالیان سال قبل، بخشی از درآمد مغازه ها و دکان های آن صرف ساخت و حفظ مسجد ینی والده یا همان ینی مسجد می شده است.
در بازار ادویه استانبول در حدود ۸۸ مغازه و دکان وجود دارد. این مغازه ها در تمامی روزهای هفته البته به جز یکشنبه ها از ساعت ۸ صبح تا ۱۹ عصر باز می باشد و با تمام قوا و حوصله ی خود آماده ی فروش و خدمت رسانی به خریداران و گردشگران مشتاق است.
البته این که می گوییم این بازار در تمامی ایام هفته به جز یکشنبه ها باز است، به این معنا نیست که این بازار در روزهای یکشنبه کاملا بسته است بلکه، در روزهای یکشنبه هم می توان از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ عصر به آن سر بزنید و آن بازدید و خرید کنید.
اما حتما به خاطر داشته باشید که بازار ادویه استانبول در تعطیلات عمومی و مذهبی در تمامی ساعات روز بسته است. اگر به این بازار رفتید بدانید که، ورودی اصلی بازار ادویه استانبول، از سمت مسجد جدید استانبول در امینونو که بر روی دیوار آجری آن پرنده ها قرار گرفته اند، در منطقه ی تاریخی استانبول قرار گرفته است.
با این که نقشه ی گوگل را برای دسترسی آسان تر شما در این متن قرار خواهیم داد اما به هر حال باید بدانید که بازار ادویه استانبول در طول خیابان چیچک پازاری و خیابان ینی مسجد کشیده شده است. بازار ادویه استانبول به شکل L است. در هر دو طرف بازار ادویه می توانید از دست فروش ها چیزهای دیگری به جز ادویه هم با قیمت مناسب بخرید فقط به خاطر داشته باشید که کیفیت آن ها را چک کنید و تا جایی که می توانید هم با فروشنده چانه بزنید.
در خارج از بازار و به سمت قسمت غربی آن مغازه ها و فروشگاه های مواد غذایی را خواهید دید. جالب است بدانید که طراحی ساختمان بازار ادویه را، کوجا قاسم آغا انجام داده است که از طراحان بسیار معروف در زمان خود بوده، به عهده داشته است و اجرای آن را، معماری معروف تر به نام مصطفی آغا بر عهده گرفته بوده است.
بالاتر از ینی مسجد صحبت کردیم، باید بگوییم که؛ ساختمان بازار ادویه قسمتی از ساختمان بزرگتری از ینی مسجد است. این نکته را باید بدانید که، در چند سال گذشته مغازه های دیگری هم در این بازار ساخته شده است که جایگزین برخی از ادویه فروشی ها شده است.
در این مغازه ها، اجناس و محصولاتی همچون سبزیجات و میوه های خشک شده به فروش می رسد. از جمله ی جاذبه هایی که در اطراف بازار ادویه استانبول وجود دارد می توانیم به مساجد سلیمانیه و رستم پاشا، میدان سلطان احمد و پل گالاتا اشاره نماییم که شما می توانید به آن ها هم نیز سر بزنید.