الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

غار علیصدر، یکی از بزرگ ترین غارهای آبی دنیا

توسط تیم خبری الی گشت 1398-07-14
نوشته شده توسط تیم خبری الی گشت 1398-07-14
دیوارهای غار
1,9K

غار علیصدر کجاست؟

غارها با فضای اسرارآمیز و پر رمز راز خود همیشه طرفدارهای خاص خودشان را دارند. صدای جریان آب، پرندگان و جانورانی که در غار زندگی می کنند و غارسنگ ها و قندیل هایی که در جای جای آن هستند جاذبه طبیعی زیبایی را به وجود آورده اند که هر طبیعت دوستی را مجذوب خود می کند. ایران غار تماشایی و بزرگ کم ندارد و یکی از غارهای دیدنی اش غار علیصدر است. امروز الی گشت همراه شما سفری را به این غار ترتیب می دهد تا با آن بیشتر آشنا شوید.

غار علیصدر
مطالب مرتبط:
اسرارآمیزترین غارهای ایران را بشناسید
تام خون سی، بزرگ ترین غار رودخانه ای جهان در لائوس

غار علیصر ازغارهای آبی است که فقط تعداد کمی از آن ها در جهان وجود دارد. برای دیدن این غار باید به ۷۵ کیلومتری شمال غربی همدان بروید، در آنجا روستایی به نام علیصدر قرار دارد که از توابع شهرستان کبودرآهنگ است. به محوطه این غار که برسید امکانات زیادی مثل مهمانسراها، ویلاهای چوبی، چادرهای صحرایی و مسیرهای کوهنوردی حسابی جلب توجه می کند و خبر از غاری می دهد که یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری ایران است.

ورودی غار
ورود به غار

تا قبل از سال ۱۳۴۲ اهالی اطراف این غار آب مازاد نهرسراب را به داخل غار هدایت و از این غار به عنوان سد استفاده می کردند به طوری که سطح آب در آن به حدی بالا بود که امکان ورود به داخل غار وجود نداشت. پس از اینکه در سال ۱۳۴۲ امکان دسترسی به غار فراهم شد گروهی ۱۴ نفره به داخل غار رفتند و اطلاعات زیادی را درباره طول، عرض، ارتفاع و عمق دریاچه آن به دست آوردند. دهانه غار تا سال ۱۳۵۲ در حدود ۵۰ سانتی متر بود و فقط کوهنوردان حرفه ای می توانستند وارد آن شوند تا اینکه سرانجام در سال ۱۳۵۳ دهانه غار باز شد و با اضافه شدن امکاناتی مثل انواع قایق ها، در سال ۱۳۵۵ به روی طبیعت دوستان و گردشگران باز شد.

دیوارهای غار
رودخانه غار

همین که وارد غار شوید رسوبات کربنات کلسیم بر روی سقف و دیواره ها نشان می دهد که قبلا در اینجا هم آب وجود داشته است. ۵۰ متر پایین تر که بروید سوار قایق می شوید و سنگ هایی را می بینید که زمین شناسان قدمت آن ها را ۱۳۰ تا ۱۹۰ میلیون سال می دانند. پس از مدتی از قایق پیاده شده و مسیری نسبت طولانی را پیاده طی می کنید و غرق در فضای اسرارآمیز غار می شوید. تا اینکه دوباره امکان قایق سواری برای شما محیا می شود و بعد از مدتی همان مسیر را برمی گردید و از غار خارج می شوید. چیزی که غار علیصدر را از دیگر غارهای آبی دنیا متمایز کرده قایق سواری راحت در درون وسعت زیاد این غار است. عمق آب این غار در بیشترین مقدار به ۱۴ متر می رسد و بدون بو، رنگ و مزه است، در این آب هیچ حیات جانوری وجود ندارد و آنقدر زلال است که می توانید تا عمق ۱۰ متری آن را ببینید!

آب زلال غار علیصدر

این غار بسیار بزرگ است و فقط ۱۴ کیلومتر آن کشف شده است، از این مقدار فقط ۴ کیلومتر آن نورپردازی شده و امکان بازدید دارد. سقف غار که در برخی از قسمت ها ارتفاع آن به ۱۰ متر هم می رسد پوشیده از کربنات کلسیمی است که دربرخی از قسمت ها با دیگر عناصر شیمیایی هم مخلوط شده است.

قایق سواری در غار
ایرانگردیهمدان
۰ نظرات ThreadsBluesky
تیم خبری الی گشت

مطلب قبلی
این قبایل عجیب و غریب تایلند را حتما ببینید (عکس)
مطلب بعدی
جاذبه های دیدنی شهر گوتنبرگ+ تصویر

مطالب مرتبط

زندگی در ایروان برای ایرانی ها: چالش ها...

صفر تا صد سفر به پاتایا برای ایرانی‌ها

بهترین جاذبه های پاتایا برای مسافران ایرانی

تالاب میقان اراک؛ آینه ای از آسمان در...

لیست برترین کافه های تهران از نگاه مردم...

معرفی جاذبه های قشم، جزیره شگفتی های ایران

اگر به روسیه رفتید، این شیرینی ها را...

اگر عاشق عکاسی هستید، این لوکیشن ها در...

در باکو کجا برویم؟ لیست کامل جاذبه های...

راهنمای کامل سفر به باکو از صفر تا...

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • مرداب قادیکلا؛ مقصدی رویایی برای آخر هفته

    1404-05-08
  • از مهاجرت تا اقامت؛ همه چیز درباره زندگی در آنتالیا

    1404-05-08
  • فرهنگ مردم آنتالیا از نگاه یک مسافر کنجکاو

    1404-05-07
  • دریاچه سد لار | مقصدی نزدیک و خنک برای سفر آخر هفته

    1404-05-07
  • زندگی در ایروان برای ایرانی ها: چالش ها و مزایا

    1404-05-05

مطالب برتر

  • ۵ کاری که باید در لیسبون انجام دهید

    1398-07-14
  • شهر ارواحی که همیشه چراغ هایش روشن است! + تصویر

    1398-07-22
  • نورهایی که معلوم نیست از کجا می آیند!

    1398-07-16
  • سگی که نماد وفاداری ژاپنی ها شد!+ تصویر

    1398-07-15
  • معرفی فرودگاه بین‌المللی اسن‌ بوغا

    1397-02-30
  • برای ورود به چه کشورهایی نیاز به ویزای شینگن داریم؟

    1398-07-11

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • بزرگ ترین شرکت های هواپیمایی جهان از نظر تعداد ناوگان

  • مقاصد جذاب برای سفر به جنوب ایران در نوروز

  • معرفی هتل نیو بلک استون دبی | ۴ ستاره

مطالب جذاب

  • ۲۴ ساعت گشت و گذار در تبریز

  • راهنمای سفر به فنلاند

  • اوسوایا؛ جنوبی ترین شهر روی کره زمین

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

۶ مورد از جاذبه های دیدنی و...

بهترین مقاصد گردشگری در جنوب آلمان

معرفی کامل ورزشگاه های میزبان جام جهانی...