الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

سازمان اسناد سندهای تاریخی مردم را خریداری می کند

توسط پویان آقاسی 1398-07-15
نوشته شده توسط پویان آقاسی 1398-07-15
سندهای تاریخی مردم توسط سازمان اسناد خریداری می شود
1,1K

سندهای تاریخی مردم

معاونت سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تاکید بر میزان اهمیت سندهای تاریخی مردم اعلام کرد که این سازمان سندهای تاریخی مردم را خریداری می کند. بر اساس گزارش ایرنا، علی زرافشان روز چهارشنبه همزمان با بزرگداشت روز اسناد ملی که در کتابخانه ملی برگزار می شد، نقش اسناد تاریخی را بسیار مورد اهمیت دانسته افزود: وظیفه سازمان اسناد علاوه بر حفاظت از این اسناد می بایست به گونه ای باشد تا این اسناد را برای پژوهشگران و آگاهی مردم در منظر عموم قرار داد. علی زرافشان با اعلام اینکه فعالیت های آرشیوی در ایران سابقه طولانی دارد، بیان کرد: آرشیو اسناد در سال ۱۳۴۹ بر اساس مصوبه مجلس شورا ملی ایجاد شد و در طول این سال ها نگاه به موضوع آرشیو تغییر کرده و سازمان اسناد نگهداری سندهای تاریخی مردم را به سمت دسترسی عموم تغییر داده است. با الی گشت همراه شوید تا در مورد خبر خرید سندهای تاریخی مردم بیشتر بخوانیم.

سندهای تاریخی مردم توسط سازمان اسناد خریداری می شود
مطالب مرتبط:
همه چیز درباره ی باغ کتاب تهران، بزرگ ترین کتابخانه ی دنیا
آشنایی با ۸ مورد از زیباترین کتابخانه های جهان
کتابخانه بادلین، قدیمی ترین کتابخانه شهر آکسفورد

علی زرافشان اضافه کرد: در دسترس بودن سندهای تاریخی مردم برای عموم یک رویکرد جدید از سوی مرکز جهانی آرشیو می باشد. در دسترس بودن اسناد در مناظر عمومی  نقشی اساسی در شکل گیری هویت افراد در نسل های آینده خواهد داشت. مردم سالاری، حقوق شهروندی و شفافیت و پاسخگویی دولت ها از طریق در دسترس بودن اسناد تاریخی یک کشور مشخص می شود. وی افزود: جریان آزاد اطلاعات یک کشور را مکلف می کند تا دسترسی به آرشیو و سندهای تاریخی مردم را ایجاد نماید. زرافشان در مورد انواع اسناد و مدارک گفت: برخی از اسناد تاریخی دولتی توسط نهادها و وزارتخانه ها به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ارائه می شود اما برخی دیگر از سوی مردم اهدا شده یا سندهای تاریخی مردم از آنها خریداری می شود. این معاون سازمان اسناد و کتابخانه به سندهای تاریخی مردم که اهدایی یا خریداری شده است اشاره کرده و گفت: علاقمندان می توانند اسناد تاریخی خود را به سازمان اسناد فروخته تا در معرض دید عمومی قرار گیرد.

سندهای تاریخی مردم توسط سازمان اسناد خریداری می شود

زرافشان اضافه کرد: بر این اساس دارندگان اسناد تاریخی می توانند این اسناد را برای ارزیابی در اختیار سازمان گذاشته و در صورت تشخیص ارزش آن از سوی کارشناسان سازمان قیمت گذاری شده و از آن ها خریداری می شود. وی در خصوص اسناد دولتی گفت: تاکنون قوه قضائیه، وزارت نفت و سازمان دارایی اسناد تاریخی بسیار خوبی را در اختیار این سازمان قرار داده اند. معاون اسناد کتابخانه ملی در مورد اینکه چه نوع اسنادی در اختیار این سازمان قرار می گیرد گفت: زمانی که سند از شرایط جاری بودن خارج شده و راکد شود در اختیار ما قرار می گیرد. بر اساس گفته های وی علاوه بر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ۱۲ مرکز استان نیز در سایر استان ها اقدام به آرشیو اسناد کرده و برخی از آنها به صورت منطقه ای و برخی به شکل استانی عمل می کنند. معاون کتابخانه ملی اعلام کرد بر اساس آمار جهانی مراکز آرشیو اسناد حدود ۳ درصد از سندهای تاریخی مردم را به دیجیتال تبدیل کرده که این سازمان نیز مدتی است این فرایند را انجام می دهد.

سندهای تاریخی مردم توسط سازمان اسناد خریداری می شود

زرافشان میزان مراجعه به سند، محورهای رایج پژوهش در کشور، اسناد خطی و اسناد در معرض آسیب را از جمله الویت های دیجیتالی کردن اسناد دانسته و گفت: قدیمی ترین سندی که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی موجود می باشد متعلق به ۷۱۴ سال پیش است. وی با بیان اینکه ایران در بخش مرمت و اسناد از توانایی های بالایی برخوردار است گفت: بسیاری کشورها با توجه به وجود چنین ظرفیتی درخواست برگزاری کارگاه های آموزشی چگونگی مرمت اسناد‌ را از ایران داشته و در حال حاضر برای ۲۱ کشور کارگاه آموزشی مرمت برگزار شده است. نوزدهم اردیبهشت ماه بر اساس تصویب شورای فرهنگ عمومی در تقویم کشور روز ملی اسناد و میراث مکتوب نامگذاری شده است.

ایرانگردی
۰ نظرات
پویان آقاسی

مطلب قبلی
معرفی فرودگاه بین المللی کبک کانادا
مطلب بعدی
سایکل توریسم یا گردشگری با دوچرخه چیست؟

مطالب مرتبط

گردشگری در خط مقدم بحران – فریاد بی...

برگزاری مسترکلاس پایه و پیشرفته لیفت صورت با...

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را...

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان

احداث مجموعه فرهنگی شمس تبریزی در خوی

طولانی ‌ترین پرواز بدون توقف جهان؛ از نیویورک...

پرده برداری از دنیای انیمیشن| خود را در...

حفاظت از محیط زیست در طبیعت گردی های...

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • گردشگری در خط مقدم بحران – فریاد بی صدای آژانس های مسافرتی در میانه جنگ

    1404-04-10
  • زندگی در مشهد | آیا مشهد جای خوبی برای زندگی است؟

    1404-04-10
  • راهنمای گام به گام سفر به آنتالیا از تهران

    1404-04-10
  • تقویم هیجان انگیز جشنواره‌ های آنتالیا در طول سال

    1404-04-09
  • سفر یک روزه به اطراف تهران | ۳۶ پیشنهاد جذاب

    1404-04-09

مطالب برتر

  • این گل ها از روزنامه به وجود آمده اند!

    1398-07-14
  • در هامبورگ به کدام رستوران ها برویم؟

    1397-02-08
  • ۶ تا از بزرگترین کشتی های تفریحی

    1401-06-24
  • استراتژی بازاریابی موفق در پیست اسکی نور کوای کانادا

    1398-07-23
  • شهر استانبول برای زندگی بهتر است یا شهر ازمیر؟

    1399-12-24
  • خوشمزه هایی از آذربایجان

    1395-10-12

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • هتل پارسیان شیراز؛ دسترسی آسان به تمامی جاذبه های دیدنی!

  • بازدید از گران قیمت ترین الماس های دنیا در موزه الماس کیپ تاون

  • اهمیت صنعت گردشگری به عنوان یک محرک برای رشد و توسعه اقتصاد جهانی

مطالب جذاب

  • پاساژ وندوم قطر

  • درختان عجیبی که از ترس مرگ به همه تعظیم می کنند!

  • میادین و خیابان‌های معروف استانبول

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

ورود گوگل به حوزه گردشگری با معرفی...

ثبت رکوردی عجیب به نام پورشه با...

کم فروشی اینترنتی دیدید؛ به ۱۲۴ گزارش...