الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

تعیین چشم انداز گردشگری ایران در حضور خبرنگاران خارجی

توسط تیم خبری الی گشت 1395-02-20
نوشته شده توسط تیم خبری الی گشت 1395-02-20
گردشگری ایران
1,2K
گردشگری ایران

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مصاحبه با شماری از خبرنگاران آلمانی گفت: قصد داریم در یک برنامه ده ساله تعداد گردشگران خارجی را از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سال جاری به حدود ۲۰ میلیون نفر تا افق سال ۲۰۲۵ میلادی برسانیم.

خبرنگار روزنامه اآلمانی فرانکفورتر سایتونگ پرسش خود را اینگونه مطرح کرد: ‘ نظر شما در مورد بهبود کیفیت زیر ساختها چیست این زیر ساختها در چه زمینه هایی هستند، در زمینه هتل رستوران یا سایر زمینه ها به چه صورت است و به چه نحو قرار است بهبود پیدا بکند ، نظرتان و رویکردتان در مورد سرمایه گذاری به چه صورت است و از سرمایه گذار خارجی چه می خواهید، چه نیازها و انتظاراتی دارید و اینکه شرایط شما برای سرمایه گذاری به چه صورتی است؟
سلطانی فر پاسخ داد: گردشگری در ایران به دلیل سیاستها و رویکردهایی که دولت جناب آقای روحانی دارد، یعنی گسترش تعامل با همه کشورهای دنیا و استفاده کردن از همه ظرفیت های فرهنگی و اقتصادی داخلی در یک شرایط ویژه ای قرار گرفته است، ما بعد از چند سال تحریمهای ظالمانه و نا عادلانه و غیر قانونی توانستیم با ۱+۵ به تفاهم برسیم، برجام اجرایی شده و دوره پسا تحریم را آغاز شده است و ما فکر می کنیم در این دوره برای تقویت صنعت گردشگری و توسعه زیرساختها باید از تمام ظرفیت ها و توان اجرایی کشور استفاده کنیم.
برنامه های سخت افزاری و نرم افزاری همزمان در حال پیگیری است، گسترش تسهیل صدور ویزا، فعال کردن ویزای الکترونیک و مذاکره برای لغو روادید با کشورهای مختلف، گسترش شبکه های حمل و نقل، بخصوص حمل و نقل هوایی و سیستم حمل و نقل زمینی و ریلی ، توسعه هتلها و همچنین برنامه هایی که درزمینه آموزش نیروی انسانی در بخش گردشگری نیازمند آن هستیم با جدیت در حال پیگیری است، همچنین کارهایی را باید در زمینه معرفی جاذبه های گردشگری ایران برای جلب بیشتر گردشگر در کشورهای هدف گردشگری داشته باشیم که این برنامه هم با احداث دفاتر اطلاع رسانی گردشگری در کشورهای خارجی آغاز شده است.
سونیا گیلرت خبرنگار خبرگزاری دی ولت پرسید: ‘ در سال ۲۰۱۵ شمار گردشگران به ایران خیلی افزایش پیدا کرد سوال ما این هست که انتظار و پیش بینی شما از گردشگران در سال ۲۰۱۶ چه میزان است و فکر می کنید گردشگران چرا باید به ایران بیایند و ایران را به عنوان هدف گردشگری خودشان انتخاب کنند ، وجه تمایز و تفاوت ایران برای گردشگران چه چیزی می تواند باشد؟
سلطانی فر: در سال ۲۰۱۵ ما حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر ورودی داشتیم و برنامه ریزی ما این است که در یک برنامه ده ساله تا افق سال ۲۰۲۵ میلادی باید تعداد گردشگران خودمان را با استفاده از ظرفیت هایی که داریم به حدود ۲۰ میلیون نفر برسانیم، چراکه محدودیت هایی که در اثر فشارها و تحریم ها به کشور ما وارد شده بود برطرف شده است و اعتقاد داریم که در عرض ده سال طی دو برنامه ۵ ساله می توانیم از۲/۵ میلیون گردشگر به بیست میلیون گردشگر دست پیدا کنیم.
اینکه چرا گردشگران باید به ایران بیایند دلایل قابل توجهی دارد، ما در هر ۴ زمینه گردشگری رایج در دنیا یعنی گردشگری فرهنگی – تاریخی، گردشگری سلامت، گردشگری مذهبی- زیارتی و گردشگری طبیعی، دارای ظرفیت های بسیار قابل توجهی هستیم که این جاذبه ها مورد توجه گردشگران مختلف قرار می گیرد، پس گردشگران نخست به دلیل سابقه و تاریخ هویت تمدنی بیش از ده هزار ساله ایران، این کشور را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند، در کشور ما صدها هزار مکان، بنا ، سایت و محوطه تاریخی وجود دارد این در حالی است که ما ۳۲ هزار بنا را ثبت ملی کرده ایم و ۱۹ بنا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
از نظر طبیعی ما کشور ما دارای تنوع اقلیمی ویژه ای است، یعنی چنان تنوع آب و هوایی وجود دارد که در هر موقع از سال شما می توانید در نقطه ای اسکی کنید و در نقطه دیگر در همان زمان درون اب شنا کنید ضمن اینکه استانهای شمالی کشور ما برای گردشگران مسلمان و عرب بسیار پراز جاذبه است و مناطق کویری کشور ما برای گردشگران اروپایی جذابیتهای ویژه ای دارد، مناطق کوهستانی بسیار زیبا و سر سبز داریم، در بخش گردشگری مذهبی زیارتی ما مفتخریم که میزبان امام هشتم شیعیان هستیم، مرقد امام هشتم(ع) در مشهد سالیانه حدود ۲۷ میلیون گردشگر دارد که حدود ۲۴ میلیون از آنها مسلمان ایرانی هستند و ۳میلیون نفر انها مسلمان غیر ایرانی، همچنین خواهر ایشان حضرت فاطمه معصومه(س) در قم و تعداد بسیار زیادی بقاع متبرکه که قابل توجه مسلمانان هستند در کشور ما وجود دارد، ضمن اینکه در بخش گردشگری سلامت هم ما چندین مورد سرویس درمانی بسیار خوب با هزینه های بسیار مناسب به گردشگران سلامت ارائه می دهیم، هزینه درمان در ایران در بسیاری از موارد حدود یک سوم تا یک پنجم هزینه همان درمان در کشورهای اروپایی است، تمام این موارد دلایل سفر گردشگران کشورهای عربی همسایه ما بویژه کشورهای همسایه مسلمان به ایران است.
سوزام مارین خبرنگار شبکه ‘آر ان دی’ پرسید: ‘با توجه به محدودیت پوششی که برای بانوان بویژه بانوان غربی از لحاظ رعایت کردن پوشش وجود دارد و این پوشش برای آنها سخت است آیا در آینده این امکان وجود دارد دارد انها بتوانند در محیط های بین المللی مثل هتلها مجبور نباشند از این پوشش رعایت کنند ؟
سلطانی فر: همه کشورها قوانین و مقررات خودشان را در خصوص رعایت کردن آداب و سنن ملی و مذهبی و فرهنگی خودشان دارند و معمولا گردشگرانی که از خارج به این کشورها سفر می کنند مقید هستند تا این ضوابط را رعایت کنند.
در کشور ما هم شرایطی برای حجاب بانوان وجود دارد، اما ما تا کنون ندیدیم و نشنیدیم که بانوان سایر کشورها به دلیل رعایت حجاب یا ملاحظات فرهنگی از سفر به ایران منصرف شوند بلکه با روی باز شرایط ایران را پذیرفته اند و مشکلی از این بابت وجود نداشته است، جاذبه های ایران به قدری زیاد ، متنوع، قابل بحث و تحسین بر انگیز است که هر گردشگر ی برای اینکه از این جاذبه ها بازدید داشته باشد و استفاده کند رعایت یک سری از نکات را هم در برنامه کاری و سفر خودش قرار می دهد.
– کاتیا ماریاوارزنگر از روزنامه سایتونگ سوال کرد: ‘ ایران به عنوان یک مقصد امن گردشگری در دنیا شناخته شده است ، در زمانی که همه کشورها به سمت ناامنی می روند می بینیم که امنیت کامل در ایران وجود دارد، فکر می کنید که تغییر تعداد گردشگران باعث تغییر این وضعیت خواهد شد.

سلطانی فر: در شرایطی که نا امنی، جنگ، کشتار و شرارت تمام منطقه را فراگرفته است، خوشبختانه امنیت در ایران برقرار است و این به لطف همه تلاشهایی است که دست اندرکاران بخش امنیت در ایران انجام می دهند ، ایران امروز یک مقصد امن برای گردشگران است و این امنیت در حدی است که گردشگران اروپایی، امریکایی استرالیایی و …… با قطار گردشگری برای گردش به ایران می آیند، این یعنی امنیت ایران را انقدر پذیرفته اند که از مرزهای شمال غربی از ترکیه وارد ایران می شوند به یزد و اصفهان و شیراز می روند و با هواپیما بر می گردند و گروه دیگری با هواپیما می آیند و با قطار بر میگردند.
خوشبختانه در تمام نقاط ایران این امنیت وجود دارد این در حالی است که امنیت مهمترین زیر ساخت و لازمه گردشگری است.
در هر کشوری هر چقدر جاذبه وجود داشته باشد، اگر امنیت نباشد گردشگری صدمه می بیند، اتفاقی که امروز متاسفانه در کشور ترکیه افتاده است، ترکیه در حوزه صنعت گردشگری کشور موفقی بود اما امروز، ناامنی ، انفجار و تروریست باعث شده تا گردشگران این کشور با کاهش مواجه شود. برنامه ما این است که وضعیت امنیت گردشگران را روز به روز ارتقاء بدهیم و این تفکر را نداریم که با افزایش گردشگر، وضع امنیت ما با مشکل روبرو شود.
کاتجا ماریا از خبرگزاری شوبیچه سایتونگ پرسید: ‘ آیا شما قصد دارید امکان گردشگری را در روستاها به شکلی ارتقاء دهید تا بتوانند به سهم خودشان صنعت گردشگری را بهبود ببخشند؟
سلطانی فر: بوم گردی که زیر مجموعه گردشگری طبیعت است در سالهای گذشته به شدت در کشور ما رشد پیدا کرده است، ما جاذبه های فراوانی در مناطق روستایی داریم همچنین جاذبه های فرهنگی ، جاذبه های طبیعی و بسیاری دیگر از مواردی که مورد علاقه گردشگران است. اروپاییان زیادی وجود دارند که دوست دارند بیایند و در مناطق روستایی ما با جاذبه های فرهنگی و طبیعی روستاهای ایران آشنا شوند و دورشدن از زندگی ماشینی را ولو برای دو یا سه روز هم شده تجربه کنند.
در کشور ما امروز ۲۳۲مرکز رسمی بوم گردی ثبت شده یعنی ۲۳۲ مرکز اقامتی روستایی داریم که فعال شده و ثبت شده است ، همچنین بیش از ۱۰۰ مکان هم در حال ثبت شدن است که می تواند باعث رونق اشتغال و کسب و کارهای کوچک شود، در واقع یکی از مزایای بسیار مثبت گردشگری اشتغالزایی سریع و زودبازده آن است.
آخرین سوال این خبرنگاران آلمانی اینگومه مطرح شد: ‘شما گفتید که ایران جاذبه های گردشگری فراوانی برای بازدید دارد پیشنهاد شخص شما در این مورد کجاست ؟
سلطانی فر: این انتخاب کاملا بستگی به علایق شخصی خود فرد دارد من نمی توانم به تمام مردم دنیا بگویم بیایند پرسپولیس و یا میدان نقش جهان را ببینند چراکه این انتخاب با توجه به علاقه ها و سلیقه های مختلف فرق می کند، اما می توانم بگویم که ایران برای هرگونه سلیقه و علاقه ای جاذبه گردشگری را دارد.

۰ نظرات ThreadsBluesky
تیم خبری الی گشت

مطلب قبلی
تعطیلات رویایی با شهرهای پیشنهادی در «نیویورک تایمز»
مطلب بعدی
رکوردشکنی واشنگتن در کسب درآمدهای گردشگری

مطالب مرتبط

گردشگری در خط مقدم بحران – فریاد بی...

برگزاری مسترکلاس پایه و پیشرفته لیفت صورت با...

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را...

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان

احداث مجموعه فرهنگی شمس تبریزی در خوی

طولانی ‌ترین پرواز بدون توقف جهان؛ از نیویورک...

پرده برداری از دنیای انیمیشن| خود را در...

حفاظت از محیط زیست در طبیعت گردی های...

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • همه چیز درباره سفر به رشت؛ از اقامت تا خوشمزه‌ترین غذاها

    1404-05-29
  • راهنمای کامل نقشه مترو شیراز

    1404-05-28
  • شیرکوه یزد؛ مقصدی محبوب برای کوهنوردان

    1404-05-27
  • کجا در رشت اقامت کنیم؟ معرفی بوم‌گردی ها و هتل های رشت

    1404-05-28
  • بازدید از موزه ونگارد | میراث جنگ جهانی دوم در ایران

    1404-05-26

مطالب برتر

  • مروری بر تاریخ چین

    1398-07-16
  • همه چیز درباره اکسپو قطر در ۲۰۲۳

    1402-06-18
  • در چین کجا می توانیم پاندا ببینیم؟

    1399-01-28
  • معرفی زیباترین شهرهای گرجستان

    1396-12-13
  • کیفیت را چگونه بر فعالیتهای سازمان اعمال کنیم؟

    1395-12-04
  • همکاری جدید هواپیمایی ترکیه و بویینگ

    1398-07-10

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری
خرید بلیط هواپیما

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • چطور از فرودگاه ملبورن به مرکز شهر برویم؟

  • اسرار جعبه سیاه هواپیماها!

  • معرفی هتل ۳ ستاره هالیدی این نورث ونکوور در ونکوور شمالی

مطالب جذاب

  • معرفی هتل ۵ ستاره گرند حیات در مسقط

  • بدبوترین میوه جهان، این میوه خوشمزه بوی تعفن می دهد!

  • ایستگاه راه آهن بندرعباس | مرکز لجستیک و گردشگری جنوب ایران

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

صربستان در انتظار ورود نخستین گروه گردشگران...

استراتژی توسعه گردشگری شمال غرب کشور با...

کم فروشی اینترنتی دیدید؛ به ۱۲۴ گزارش...