الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • راهنمای سفر
    • راهنمای سفر

      نوروز در گرجستان و آذربایجان چگونه برگزار می…

      ۱۴۰۱-۱۲-۱۴

      راهنمای سفر

      نورهایی که در آسمان وقوع زلزله را هشدار…

      ۱۴۰۱-۱۲-۱۳

      راهنمای سفر

      مردم روسیه را با این فرهنگ ها بشناسید!

      ۱۴۰۱-۱۲-۱۸

      راهنمای سفر

      بهترین محله های تهران برای رزرو هتل کجاست؟

      ۱۴۰۱-۱۲-۱۸

      راهنمای سفر

      کاپادوکیا (کاپادوکیه)، میراث جهانی یونسکو در ترکیه

      ۱۴۰۱-۱۲-۱۶

  • اخبار
    • اخبار

      یونسکو باغ شاهزاده کرمان را به ۳۵ زبان…

      ۱۴۰۱-۱۱-۱۲

      اخبار

      کاهش نرخ بلیط هواپیما چه زمانی اتفاق می…

      ۱۴۰۱-۱۰-۲۶

      اخبار

      بارش شهابی جوزایی در آذر ماه: این چند…

      ۱۴۰۱-۰۹-۱۰

      اخبار

      الی گشت، بهترین سیستم آنلاین خرید بلیط هواپیما

      ۱۴۰۱-۰۸-۲۵

      اخبار

      نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی ۲۰۲۲؛ برای علاقه مندان…

      ۱۴۰۱-۰۷-۱۹

  • آموزشی
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدیو

آشنایی با مزایا و معایب شغل خلبانی!

توسط شیما پاژخ 1397-11-09
1397-11-09
آشنایی با مزایا و معایب شغل خلبانی

مزایا و معایب شغل خلبانی

از یک کودک خردسال بگیرید تا یک مرد بزرگسال، اگر از هر کدام از آن ها بپرسید که چه شغلی را دوست دارند بدون شک حتما از خلبانی هم در بین گزینه هایشان نام خواهند برد. خلبانی در تمامی جهان و در هر زمینه ای یکی از جذاب ترین و جالب توجه ترین شغل های دنیاست. اما آیا شما به جز اطلاعاتی جزئی درباره ی روند کار یک خلبان از مزایا و معایب شغل خلبانی تا به حال اطلاعاتی داده اند؟ ما امروز در الی گشت می خواهیم تا مزایا و معایب شغل خلبانی را برای شما مورد بررسی قرار دهیم پس تا به انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آشنایی با مزایا و معایب
مطالب مرتبط:
سازمان ایمنی هوایی آمار سوانح هواپیمایی ۲۰۱۸ را منتشر کرد
بررسی بهترین شرکت های هواپیمایی با فناوری هوشمند
مرگبارترین سوانح هواپیمایی تاریخ | قسمت دوم
  • زندگی یک خلبان به شدت خاص است و هر کسی توانایی زندگی در چنین شرایطی را ندارد. سفرهای پی ‌در پی، خطرات پرواز، استرس مسئولیت حفظ جان مردم، پروازهای غیر منتظره، دوری از خانواده و بسیاری از موارد دیگر تنها بخشی از مشکلاتی است که اگر فرد بدون آگاهی از آنها وارد این حرفه شود، ممکن است دچار مشکل شود.
  • ساعت کاری یک خلبان بسیار متفاوت است و می تواند در شب ها و یا در تعطیلات برای آن ها وقت کار باشد. ساعات کاری خلبانان به دلیل مسائل امنیتی بسیار منظم و دقیق و اغلب شناور است.
خلبان
  • هر خلبان در هواپیما بالاترین فرد در سیستم هدایت، کنترل و نظارت هواپیما است که در واقع فرمانده ی هواپیمایی است که میلیون‌ ها دلار ارزش دارد.
خلبانی
  • به هر حال خلبانی یکی از جذاب ترین شغل های دنیاست که خیلی از جوان ترها به صورت جدی در پی آن هستند که به این شغل دست پیدا کنند. البته این که می گوییم جوان ترها به این معنا نیست که افرادی که دارای میانگین بالای سنی هستند نمی توانند خلبان شوند بلکه کلاس ها و مدرسه های آموزش پرواز فراوانی در سراسر جهان وجود دارد که به دانش پژوهان خود این امکان را می دهد که یاد بگیرند که حداقل یک هواپیمای تک نفره و کوچک را برانند. پس از میان مزایای موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی یاد گرفتن هدایت یک هواپیما برای هر کسی در هر سنی و فقط با داشتن یک سری آمادگی ها و شرایط ذهنی و جسمانی مقدور است.
معایب شغل
  • این شغل هر چقدر هم که جذاب و جالب باشد، باید صادقانه بگوییم که استرس های فراوان مربوط به خودش را نیز دارد که تحملش کار هر کسی نیست. هر موقعیت ناگوار، تهدید آمیز و مبهم برای هر کسی ایجاد استرس می ‌کند و این جور موقعیت ها در شغل خلبانی کم نیست. از میان معایب موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی استرس یا فشار روانی شایع‌ ترین نوع سختی است که یک خلبان باید با آن دست و پنجه نرم کند. در حقیقت برای این که یک فرد بتواند به معنای واقعی کلمه خلبان شود باید کاملا از لحاظ روانی بر خود تسلط داشته باشد و در مواقع بحرانی اول خودش را و در وهله ی بعدی، شرایط را تحت کنترل خود نگه دارد.
زندگی یک خلبان
  • خبر خوب برای کسانی که قصد دارند خلبان بشوند این است که از پشت میز نشینی برای آن ها خبری نیست! از جمله مزایای موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی باید صادق باشیم و بگوییم که یک خلبان روزهای تکراری و روزمرگی های بعضا تکراری را خیلی کمتر از دیگر کسانی که شغل های دیگری را دارند، تجربه می کنند. من به عنوان کسی که شغلش الزام به پشت میز نشینی دارد وقتی منظره ی روبروی خودم را که انصافا کم هم زیبا نیست با یک خلبان که بر بالای ابرها و مرتفع ترین نقاط آسمان ها می نشیند و از بالا همه چیز را می بیند مقایسه می کنم، بدون هیچ بحثی حداقل به همین خاطر تیک سبز را به شغل خلبانی می دهم!
باورتان نشود اما
  • واقعیت این است که زمانی که خلبانان در تمرین و یا سفر هستند، خانواده و دوستان نزدیکشان واقعا روزهای سختی را تحمل می کنند. از میان معایب موضوع مزایا و معایب شغل خلبانی بس است که گاهی اوقات پیش آمده است که همسران خلبانان برایشان دشوار بوده است که آن ها نباشند و پروازهایی به سراسر کره ی زمین داشته باشند و آن ها برای مدت طولانی در روز از همسرشان خبر نداشته باشند.
شغل خلبانی
  • درست است که گفتیم خلبانی شغلی سنگین است اما به این معنا نیست که شما به عنوان یک خلبان برای یک شبانه روز چشم بر روی هم نگذارید! بر اساس قوانین پرواز، پروازهای بیشتر از ۸ ساعت نیاز به ۳ خلبان که شامل ۱ کاپیتان و ۲ کمک خلبان است و پروازهای بیش از ۱۲ ساعت هم نیز نیاز به ۴ خلبان که شامل ۱ کاپیتان و ۳ کمک خلبان می شود، دارد. خلبانان پروازهای دوربرد معمولاً هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار شیفت خود را عوض می کنند.
خلبانان تجاری
  • یکی از معایب این شغل در زمینه ی مزایا و معایب شغل خلبانی این است که معمولا افراد به شرایط زندگی یک خلبان از بیرون نگاه می کنند و به این که آن فرد دقیقا چه مشکلاتی را دارد، شاید خیلی کم واقف باشند. حقیقت این است که درک این موضوع که خلبانان با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند واقعا آسان نیست. بیشتر افراد و یا حتی گاهی خانواده های ما تحت تاثیر دیگران اینگونه فکر می کنند که ما همواره در سفر و گشت و گذار هستیم در صورتی که اصلا اینگونه نیست. ما در سفر هستیم ولی وظیفه ی ما چیزی مغایر با گشت و گذار است.
مزایا
  • بدون این که بخواهیم نقطه ای در جهان را با جای دیگری مورد مقایسه قرار دهمی باید بگوییم که خلبانی یکی از شغل هایی است که درآمد بالایی برای افراد دارد. هر خلبانی در جهان مطمئنا به خاطر سختی کارش و همچنین ریسک ها و مسئولیت هایی که آن ها را می پذیرد، از لحاظ دریافتی حقوق در سطح مناسبی قرار می گیرد. حتی برای خلبانان (البته مشاغل زیادی شامل این ماده و تبصره می شوند) مزایایی را همچون تخفیفات و تشهیلات مختلف را در نظر می گیرند.
حال که درباره ی رژیم غذایی خلبانان گفتیم
  • شاید بتوان یک خلبان را در زمره ی دلتنگ ترین ادم دنیا در نظر داشت! شاید باورتان نشود اما معمولا زمانی که خلبانان باید برای مدت زیادی را دور از خانه سپری کنند، عزیزانشان را به شیوه ای متفاوت در کنار خود نگه می دارند. آنها اغلب برای رفع دلتنگی خود، عکس خانواده ی خود را در آستر کلاه های خود نگه می دارند تا بتوانند گه گداری به این گونه آن ها را ببیند.
گوش کردن به موسیقی
  • درباره ی شیوه ی تغذیه ی خلبانان باید این را بدانید که خلبانان در هواپیما به منظور کاهش ریسک بیماری و انواع مشکلات پیشامدی دیگر، وعده های غذایی متفاوتی نسبت به مسافران و میهمانداران دارند و به صورت کلی نوع تغذیه و حتی رژیم غذایی ان ها نسبت به دیگران متفاوت تر است. شاید این مزیت خاصی نباشد اما به هر حال این تفاوت غذایی بین خلبانان و دیگر افراد حاضر در یک هواپیما وجود دارد.
مزایا و معایب شغل خلبانی
  • حال که درباره ی رژیم غذایی خلبانان گفتیم در زمینه ی مزایا و معایب شغل خلبانی در این زمینه باید بگوییم که خلبانان باید از پرهیز غذایی که گاهی اوقات سخت می شود، را رعایت نمایند. به طور مثال توجه داشته باشید که برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، خلبانان اجازه ندارند قبل و هنگام پرواز غذاهای دریایی نرم تنان، سخت پوستان و خار پوستانی همچون میگو، خرچنگ و هشت پا را بخورند. واقعا جالب است اما شگفت انگیزتر از آن این است که هیچ کدام از خلبانان این اجازه را ندارند که غذای خود را با همدیگر تقسیم کنند!
  • همه ی خلبانان به زبان انگلیسی کاملا تسلط دارند و به خاطر شغلشان هم که شده باید این زبان را به صورت کاملا حرفه ای فرا بگیرند و در هنگامی که در موقعیت شغلی خود هشتند به این زبان صحبت کنند.
  • گوش کردن به موسیقی در حین کار گاهی اوقات مجاز و گاهی اوقات هم بی مانع است و در برخی از اوقات هم ترکیبی از این دو حالت است. البته اگر بخواهیم در زمینه ی گوش دادن به موسیقی یکی از بخش هایی جدایی ناپذیر تجربه پرواز برای هر مسافری است. اما خلبانان هنگام پرواز اجازه گوش دادن به موسیقی را ندارند. در واقع ارتباطات رادیویی موسیقی متن و تمام سرگرمی آنها است.
شغل
  • خلبانان تجاری معمولا بیش از ۷۰ هزار دلار در آموزش خود سرمایه گذاری می کنند و نیاز به ۴ هزار ساعت تجربه عملی دارند تا بتوانند در هواپیمایی های بسیار بزرگی همچون شرکت هواپیمای ایر کانادا استخدام شوند.
قبل از انتخاب شغل خلبانی به این نکات توجه کنید:

قبل از انتخاب شغل خلبانی به این نکات توجه کنید

در حالت معمولی، در یک انتخاب شغل صحیح و درست عوامل مختلفی همچون ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و بسیاری از عوامل تاثیرگذار دیگر دخیل هستند که از مهم ترین آنان ویژگی شخصیتی یک فرد است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی را نیاز دارد. البته هر فردی ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد.

حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند. طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

صنعت هواپیماییگردشگری: صنعت هوانوردی
۱۵ نظرات
مطلب قبلی
لقاح مصنوعی «پلنگ ایرانی» برای اولین بار در باغ وحش تهران آزمایش می شود!
مطلب بعدی
۱۰ روش جدید که در سال ۲۰۱۹ باعث افزایش گردشگری می شود!

مطالب مرتبط

معرفی مسیرهای قطار ایران

معرفی فرودگاه ازمیر، امکانات و دسترسی های آن

معرفی زیباترین محل های اقامت و هتل های...

جشنواره ساز جهانی عود در جزیره هرمز برگزار...

خلوت ترین شهرهای ایران در نوروز ۱۴۰۲

معرفی بهترین هتل های لوکس و ۵ ستاره...

بهترین فصل سفر به تهران چه زمانی است؟

مقایسه کوش ‌آداسی و ازمیر برای سفر

ترکیه در ماه رمضان چگونه است؟

چرا هتل هیلتون استانبول معروف شده؟

۱۵ نظرات

خلبان مشاور 1399-09-29 - 11:49 ق.ظ

با تشکر از از اطلاعات جامعی که در مورد خلبانی و خلبان شدن در ایران که در اختیار ما گذاشتین
اگه ممکنه در مورد حقوق خلبان هم یک مقاله بنویسین

پاسخ
کاپیتان 1399-12-14 - 6:51 ب.ظ

خلبان ها با توجه به سابقه و ساعت پروازیشون حقوق میگیرن.

پاسخ
غزل 1399-10-15 - 3:24 ب.ظ

با سلام من میتونم از ی کپتن مشاوره بگیرم ؟ من رشته ریاضی هستم و نمیدونم باید رشتمو عوض کنم یا نه ؟!یا برای اموزش به چه مراکزی مراجعه کنم ممنون میشم راهنماییم کنین

پاسخ
کاپیتان 1399-12-14 - 6:49 ب.ظ

ببینید واسه خلبانی باید سه رشته تجربی،ریاضی و فنی رو انتخاب کنید که بهترین انتخاب رشته ریاضی هست.
شما برای خلبان شدن اول باید کنکور بدین و در یک رشته قبول بشین بعد در همون رشته تحصیل کنید حداقل تا کارشناسی.
در کنار آن باید کلاس های خلبانی رو بگذرانید…
آموزشگاه های آرتا،هما،بوتیا ماهان،معراج و پارسیس وظیفه اموزش به شما رو دارند…
بعد از تایید سلامتیتون و گرفتن سه گواهینامه خلبانی و مدرک کارشناسی دانشگاهیتون شما یک کمک خلبان حساب میشید..
بعد باید منتظر باشید تا شرکتی فراخوان جذب کمک خلبان برای هوایپماهاشون بخوان و شما باید آزمون بدید و در صورت قبولی و مصاحبه استخدام میشوید و شروع به کار میکنید

پاسخ
اسم من مهم نیست 1399-11-14 - 1:18 ق.ظ

برای پروازهای اساعته نیازبه چن تاخلبان هس؟

پاسخ
:) 1399-12-08 - 6:47 ب.ظ

فک میکنم یک کاپیتان و یک کمک خلبان

پاسخ
کاپیتان 1399-12-14 - 6:40 ب.ظ

نیاز به یک کپتن و یک کمک خلبان

پاسخ
پویا فرهمند 1400-02-11 - 11:32 ب.ظ

سلام من پایه نهم هستم یعنی سال انتخاب رشته من برای خلبانی باید دست رو کدام رشته بگذارم

پاسخ
متین 1400-02-20 - 4:02 ب.ظ

سلام خسته نباشید
برای اینکه خلبان بشیم باید چند سال آموزش ببینیم

پاسخ
متین یوسفی 1400-02-20 - 4:09 ب.ظ

سلام خسته نباشید
برای اینکه بخوایم خلبان بشیم باید چند سال آموزش ببینیم و در کدام استان ها میشه آموزش دید ممنون میشم اگه جواب بدید

پاسخ
پویا 1400-08-09 - 5:42 ب.ظ

سلام ببخشید آیا باید چقدر پول داشته باشیم تا وارد یک کلاس ها و… بشیم

پاسخ
بهنوش 1400-10-14 - 5:54 ب.ظ

سلام من پایه نهم هستم اگر خواهم خلبان شرکت هواپیمایی امارات بشوم ،امارات خلبان ن ایرانی میپذیرد یا خیر ؟؟

پاسخ
بهنوش 1400-10-14 - 5:56 ب.ظ

سلام من پایه نهم هستم و اگر بخواهم در ایران اموزش این دوره را ببینم یا در امارات، شرکت هواپیمایی امارات خلبان ایرانی استخدام میکند یا خیر؟

پاسخ
محمدامین 1401-01-01 - 10:32 ب.ظ

سلام کاپیتان
یه سوال داشتم
شرایط استخدامی بعد از گرفتن مدرک تو ایران خیلی خیلی سخته !؟
یعنی امیدی بهش هست؟
ممنون میشم جواب بدید

پاسخ
Nafas 1401-09-17 - 9:29 ب.ظ

سلام من میخواستم بدونم اگه برای خلبانی از هنرستان اقدام کنم بهتره یا از مدارس و از طریق رشته ریاضی بخونم؟

پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • معرفی مسیرهای قطار ایران

    1401-12-14
  • نوروز در گرجستان و آذربایجان چگونه برگزار می شود؟

    1401-12-14
  • نورهایی که در آسمان وقوع زلزله را هشدار می دهند

    1401-12-13
  • مردم روسیه را با این فرهنگ ها بشناسید!

    1401-12-18
  • معرفی فرودگاه ازمیر، امکانات و دسترسی های آن

    1401-12-18

مطالب برتر

  • خانه تاریخی طباطبایی در کاشان، عروس خانه های ایران

    1398-07-14
  • راه های رسیدن به موفقیت با ترک عادات غلط

    1396-01-17
  • ۴ گوشه از گنجینه های با ارزش حیات وحش در آفریقا

    1398-07-14
  • درخت شیطان، قطعه ای از جهنم بر روی زمین!

    1398-07-16
  • چگونه در دوران کرونا سفر هوایی ایمن داشته باشیم؟

    1399-08-17
  • معرفی سالامانکا، شهر طلایی اسپانیا

    1399-01-30

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Pinterest

سفر و گردشگری

  • معرفی هتل برجایا ریزورت لنکاوی | ۵ ستاره

  • چطور از فرودگاه سنت پترزبورگ به مرکز شهر برویم؟

  • راهنمای جامع درباره رفت و آمد کم هزینه در کیش

مطالب جذاب

  • معرفی کامل هتل های اردبیل

  • گذری مختصر بر شهر بالی; بهشت کوچک گردشگران

  • معرفی هتل آرنا مار وارنا | ۴ ستاره

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • صفحه اصلی
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

معرفی هتل لیلا امبینس کانونشن در دهلی...

معرفی هتل پپرز گالری کانبرا | ۴...

چرا به چین سفر کنیم؟