فرودگاه تبریز (Tabriz International Airport) یکی از مجهز و معروف ترین فرودگاه های کشور است. این فرودگاه را که به نام فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز نیز می شناسند، به عنوان بزرگ ترین فرودگاه ناحیه ی شمال غرب کشور نیز شناخته می شود. از فرودگاه تبریز هم برای امور نظامی و هم برای مسافربری استفاده می گردد.
امروز می خواهیم تا درباره ی تاریخچه و پیشینه ی فرودگاه تبریز، اطلاعات، ترمینال ها، امکانات و راه های دسترسی به این فرودگاه را برای شما معرفی نماییم.
فرودگاه بین المللی تبریز یکی از فرودگاه های بسیار پر مسافر کشور است که اهمیت خاص و ویژه ای دارد. از آن جایی که ممکن است که گذر شما به این فرودگاه بیفتد، پس پیشنهاد می کنیم که در ادامه با ما همراه باشید تا به اتفاق هم این فرودگاه بزرگ را در الی گشت بشناسیم.
همه چیز درباره ی فرودگاه تبریز
فرودگاه بین المللی تبریز در سال ۱۳۲۶ با ارائه ی اهدافی مثل؛ ارائه ی خدمات هوایی، برگزاری پروازهای آموزشی و نظامی که همگی تحت نظر سازمان ایکائو بودند، تاسیس شد. در آن زمان، دفتری با عنوان بی سیم هوایی در تبریز و در ساختمانی مشهور به همین نام و در انتهای خیابانی که امروزه خیابان ارتش نام دارد، فعالیت خود را در زمینی به مساحت ۴۲۰ متر آغاز نمود. تا مدت ها این فرودگاه تحت نظر این سازمان بود ولی بعدا از یعنی در سال ۱۳۲۹ از بی سیم هوایی به ایستگاه هوایی تبریز تغییر نام داد و با استفاده از باند پروازی خاکی که در محل فعلی فرودگاه قرار گرفته به صورت یک فرودگاه کامل فعالیت خود را آغاز نمود. در ضمن! اگر می خواهید با جاذبه های تبریز آشنا شوید پیشنهاد می کنیم که درباره ی آن در مجله ی الی گشت بخوانید.
این فرودگاه با نصب دستگاه های مخصوص ناوبری در سال ۱۳۳۵ و در محوطه ی ایستگاه هوایی، نامش به صورت رسمی به فرودگاه تبریز تغییر پیدا کرد و روند جدیدی را آغاز نمود. این فرودگاه در اوایل فعالیت حرف ایش تنها هفته ای ۲ پرواز که توسط شرکت هواپیمایی ایران ایر یا هما انجام می شد، فعالیت می کرد. بلیط هواپیما ایران ایر را از لینک آن می توان تهیه نمود.
بعد از آن که در سال ۱۳۷۸ این فرودگاه بین المللی شد، به عنوان یک فرودگاه درجه ی ۱ و طراز اول شناخته شد. از زمانی که این فرودگاه بین المللی شد، به عنوان یکی از ۴ فرودگاه به اصطلاح آسمان باز حریم هوایی ایران به ارائه ی خدمات به پروازهای خارجی و داخلی و البته نظامی پرداخت. فرودگاه تبریز به دلیل دارا بودن موقعیت استراتژیک و مهم خود که آن را مرهون موقعیت جغرافیایی خود در مرز و همچنین راه های هوایی ایران به مسیرهای منتهی به اروپا، آسیای میانه و همچنین در نهایت نزدیکی این فرودگاه با پایگاه دوم شکاری تبریز توانسته است تا به عنوان یکی از مهم ترین فرودگاه های کشور محسوب شود. برای اطلاع از اطلاعات پرواز فرودگاه تبریز می توانید به وب سایت آنلاین این شرکت مراجعه فرمایید.
این فرودگاه در حال حاضر دارای ۲۰۰ پرواز داخلی و ۲۰ پرواز خارجی در طول روزهای هفته و به صورت برنامه ریزی شده از نظر تعداد ناوهای پروازی و تجهیزات ناوبری می باشد. یکی دیگر از نکاتی که درباره ی اطلاعات مختلف فرودگاه تبریز بدانید این است که فرودگاه سهند تبریز تحت نظر اقماری این فرودگاه است. فرودگاه بین المللی تبریز قطب مهم پروازی دو شرکت هواپیمایی آتا ایر و ایران ایر تور هم هست. دیگر شرکت هایی که از این فرودگاه به عنوان قطب پروازی استفاده می کنند را در جدول زیر برایتان نام برده ایم. راستی می توانید با شرکت هواپیمایی آتا ایر و ایران ایر تور در مجله ی گردشگری الی گشت بیشتر آشنا شوید.
اطلس گلوبال | هواپیمایی کاسپین | فلایدبی | ایران ایر | ایران ایر |
کیش ایر | هواپیمایی ماهان | هواپیمایی معراج | هواپیمایی قشم | هواپیمایی سعودی |
تیلویند ایرلاینز | انور ایر | پگاسوس | ترکیش ایرلاینز | هواپیمایی زاگرس |
اطلاعات فرودگاه تبریز
- نام فرودگاه بین المللی تبریز: Tabriz International Airport
- کد یاتا: TBZ
- کد ایکائو: OITT
- نوع فرودگاه: غیرنظامی و نظامی
- ارتفاع از سطح دریا: ۱٬۳۵۹ متر
- وب سایت رسمی فرودگاه بین المللی تبریز: tabriz.airport.ir
- آدرس: تبریز، فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز
- اطلاعات پرواز تبریز: ۰۴۱۳۵۲۳۴۷۰۱
- اطلاعات پرواز تبریز: ۰۴۱۳۵۲۳۴۷۰۱
- شماره ی فکس: ۰۴۱۳۵۲۶۰۴۱۴
- شماره ی سامانه ی پیام کوتاه فرودگاه: ۳۰۰۰۰۱۹۹
- کد پستی: ۵۱۸۹۶۱۳۱۳۱
ترمینال ها و امکانات رفاهی فرودگاه شهید مدنی تبریز
فرودگاه تبریز دارای ۳ ترمینال مختلف برای پروازهای داخلی، خارجی و حجاج می باشد. در این ترمینال ها، انواع خدمات رفاهی مختلفی برای مسافرینی که به این فرودگاه پا می گذارند فراهم شده است. در ادامه برخی از این امکانات را برای شما معرفی خواهیم کرد. راستی! در مطلب راهنمای سفر به تبریز می توانید اطلاعات زیادی درباره ی سفر به این شهر به دست بیاورید.
- بخش بسته بندی بار
- شعبات بانک ملت و بانک ملی در سالن اصلی فرودگاه بین المللی تبریز
- اتاق مادر و کودک
- دستگاه های خودپرداز از طرف بانک های مهر اقتصاد، مهر، ملی، انصار، ملت و تجارت
- اتاق سیگار
- آبمیوه فروشی های مختلف در سالن های ترمینال حجاج و ترانزیت داخلی
- قسمت اشیا گمشده
- فروشگاه های معتبر فروش سوغاتی و مواد غذایی
- گمرک
- رستوران و کافی شاپ های مختلف در ۳ سالن فرودگاه در وعده های صبحانه، ناهار ، شام و میان وعده ها
- فروشگاه های فروش پوشاک و محصولات فرهنگی مخصوصا در ترمینال حجاج
- بخش فوریت های پزشکی
- سالن VIP
- خدمات مخصوص برای افراد با توان محدود جسمی
- پارکینگ اختصاصی
راه های دسترسی و آدرس فرودگاه تبریز
برای رفاه حال کسانی که می خواهند از این فرودگاه به مرکز شهر بروند و برعکس، راه های حمل و نقل مختلفی در نظر گرفته شده است. راحت ترین و بهترین راه، استفاده از اتوبوس های سازمان اتوبوسرانی تبریز است. برای استفاده از این وسیله باید به راسته ی کوچه ی بازار تبریز بروید.
برای استفاده از تاکسی هم راحت هستید زیرا هر کجایی که باشید، چه از فرودگاه و چه از هر نقطه ی شهر می توانید با صرف هزنیه ای بیشتر سوار تاکسی شوید. در ضمن می توانید به موسسات کرایه ی تاکسی که در محوطه ی فرودگاه قرار گرفته اند هم مراجعه بفرمایید. برای رفتن به این فرودگاه از سمت شمال و شرقی باید به پایگاه دوم شکاری، از غرب به جاده ی ۱۴ و از جنوب به بلوار بابایی اقدام نمایید.
- آدرس فرودگاه تبریز: تبریز، بلوار شهید خلبان بابایی
در این مطلب همه چیز را برای شما درباره ی فرودگاه بین المللی تبریز توضیح دادیم. این که این فرودگاه چه تاریخچه ای دارد، مشخصات، امکانات، قطب های پروازی، راه های دسترسی، ترمینال ها و هر آن چه که باید بدانید توضیح دادیم. اگر تا به حال در فرودگاه تبریز بوده اید، تجربه ی حضورتان را با به اشتراک بگذارید.
برای خرید بلیط هواپیما تبریز می توانید به راحتی به وب سایت آنلاین الی گشت مراجعه کنید و یا از طریق حضوری و یا اپلیکیشن موبایلی الی گشت، خرید خود را به راحتی انجام دهید.
۴ نظرات
فرودگاه تبریز خیلی امکانات بالایی داره
می تونیم تو انی فرودگاه راهنما بگیریم؟
سلام دوست عزیز
در صورت نیاز می تونید از اطلاعات فرودگاه درخواست کمک کنید
فرودگاه تبریز هم خیلی بزرگه و هم مجهز و هم پرسنل با ادبی داره