الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

آداب و رسوم مردم هند

توسط 1401-03-25
نوشته شده توسط 1401-03-25
آداب و رسوم مردم هند
2,9K

هند کشوری بسیار بزرگ و پهناور است و آداب و رسوم هندی بسیار وسیع گسترده است. هر ساله با توجه به تنوع آداب و رسوم و تبلیغ های بین المللی درصدد جذب گردشگران بی شماری از تمام جهان هستند. کشور هندوستان دارای اسطوره های بینظیر و تاریخ غنی، آیین ها و ادیان های مختلف، زبان های مختلف است که در طول چندین هزار سال فراز و فرودهای فراوانی داشته اما همواره درصد حفظ فرهنگ غنی خود، جشن ها باشکوه، آداب و رسوم های مختلف خود بوده است. با توجه به تاریخ معاصر خود توانسته تمامی آن را حفظ کند.

دولت هندوستان به جنشواره های هندی بها میدهد و کشوری است که حدود بیست و چهار فستیوال دارد  و نشاط و شور را برای مردمان هند به ارمغان می آورد. هند را گاهی به واسطه های جشن های شادش میشناسند گاهی برای غذاهای خوشمزه اش و گاهی برای لباس های رنگارنگش و یا صنعت فیلم سازی بالیوودی که سالانه خودش را فیلم های متنوع در جهان معروفی میکند. الی گشت در این مقاله آداب و رسوم هندی و چند اخلاق وابسته به فرهنگ هندی را برایتان توضیح میدهد که اگر خواستید به این کشور سفر کنید خلق و خوی مردم هند را بشناسید و از فستیوال های آن نیز باخبر باشید.

فهرست مطالب پنهان
رزرو آنلاین تور هند ( مثلث طلایی) “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت
زبان های دارای وضعیت رسمی در هند
هند، زندگی خانوادگی، و ارزش های خانوادگی
آداب معاشرت در هند و سنت های معروف هند
ادیان در هند

رزرو آنلاین  تور هند ( مثلث طلایی)  “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت

بنر تور مثلث طلایی هند

زبان های دارای وضعیت رسمی در هند

یکی از آداب و رسوم هندی زبان آن ها است. هند از ۲۸ ایالت تشکیل شده است. اگرچه هندی زبان رسمی دولت است، قانون اساسی هند به طور رسمی ۲۳ زبان رسمی را به رسمیت می شناسد که تنوع زیادی داردی از هندو، مراتی، گجراتی، پشتو، فارسی، انگلیسی و….. را شامل می شود. اما تمامی مردم هند مسلط به زبان رسمی دولت یعنی هندی هستند و  صحبت کردن زبان انگلیسی هندی ها نیز بسیار خوب است چون در مدارس و دانشگاه با زبان انگلیسی تدریس می شود.

هند، زندگی خانوادگی، و ارزش های خانوادگی

مردان معمولا خانواده بزرگی برای خود تشکیل دهند، امروزه در هند نیز با خانواده هایی در شهرهای بزرگ روبرو می شوید که یک و یا دو بچه فقط دارند و چون کشور پرجمعیتی هستند بر روی زادآوری تاکید نمی شود و در گذشت در هندوستان تعداد بچه ی بیشتر نشانه ی قدرت خانواده بود که از آداب و رسوم هندی به حساب می آمده است. بیشتر  دختران در گذشته هند در سنین پایین ازدواج میکرده اند طبقه و محل خانواده در ازدواج دختر نقش بسیاری داشته است. اما در سال ۱۹۷۸ محدودیت سنی طبق قانون به ۱۸ سال تبدیل شد.

برای خرید آنلاین بلیط هواپیما به مقصد دهلی در الی گشت، اینجا کلیک کنید

سبک زندگی مردم هند

در حالی که هند رسم ازدواج برای عشق و عاشقی را در بین دو نفر  است سپس یک سری مهمانی‌های نامزدی، مراسم زیبایی، غذاها و مهمانی‌های خانوادگی آغاز می‌شود که منجر بهجشن ازدواج می‌شود که از سه روز تا یک هفته طول می‌کشد.  از آداب و رسوم هندی در عروسی این است که عروس های هندی معمولاً لباس قرمز دارند. اعتقاد بر این است که لباس عروس قرمز نماد رفاه، شانس و باروری است، همانطور که لباس‌های سفید بر عروسی‌های غربی غالب است. عروس های مدرن هندی گاهی اوقات رنگ های تیره ای به جز قرمز را انتخاب می کنند و بنفش، زرد تیره، آبی یا صورتی را انتخاب می کنند.

مطالب مرتبط:

نکات کلیدی سفر به هندوستان

با شهر صورتی هند، جییپور آشنا شوید!

پنج دانستی جالب و خواندنی برای سفر اولی های هند

آداب معاشرت در هند و سنت های معروف هند

آداب معاشرت هندی ترکیبی از فرهنگ بریتانیایی و آسیایی است. فرهنگ بریتانیایی به خصوص در شهرهای بزرگ وجود دارد. اما در کل آداب و رسوم هندی در زندگی جاری است. به طور مثال هندی ها  دوست دارند که با دست غذا بخورند. آنها تمایل دارند فقط با دست راست غذا بخورند زیرا دست چپ را پاک نمیدانند

آداب معاشرت در هند

در مورد آداب معاشرت، وقتی هندی ها به خانه کسی دعوت می شوند، بر خلاف جامعه غربی، اگر در یک زمان همگی به آنجا برسند، آن را بد می دانند. ۱۵ تا ۳۰ دقیقه دیر رسیدن روش خوبی پسندیده ای در میان هندی ها است. همچنین طبیعی است که مهمانان دعوت شده دوستان خود را با خود بیاورند. علاوه بر این، بهتر است به جای سرو یک وعده غذایی، یک  سلف سرویس از غذاهای مختلف باشد.  رسم است که یک روز قبل از مراسم با مهمانان دعوت شده تماس بگیرند و این روش بسیار مودبانه تلقی می شود. این ها بخشی از آداب و رسوم هندی در مورد مهمانی رفتن است.

سنت های معروف هند کم نیستند اما معروف ترین آن ها یکی Namaste است.کلمه ای است که در هند برای احوالپرسی به مردم استفاده می شود. رایج ترین سلام در میان سلام های دیگر است. این احوالپرسی با ژست قرار دادن هر دو کف دست در کنار هم و بالا بردن آنها زیر چانه صورت مشخص می شود.

تیلک: علامتی است که به نشانه تبرک بر پیشانی بین ابروها با می گذارند. آرتی: یک عمل از خودگذشتگی، عشق یا استقبال است. عمدتاً هنگام عبادت خدا انجام می شود. در اطراف یک خدا یا شخص مهم آیینی پیروان به گردش در می آید. معمولا با خواندن آهنگ همراه است .بیندی: علامتی است که با پودر سرخابی که زنان بر پیشانی خود می زنند تا ازدواج کرده باشند. این نشان دهنده انرژی زنانه است. بیندی علامتی قرمز رنگ است که زنان هندی  بر روی فرق سر خود با خال هندی میگذارند.

آداب معاشرت در هند

سجده بر پدر و مادر و بزرگتر: احترام است. جوانان تعظیم می کنند و پای بزرگان و والدین و معلمان را لمس می کنند. بزرگان نیز به نوبه خود با گذاشتن دست بر سر جوانان، ذکر می گویند.

اگر وارد خانه های مردم هند شوید، متوجه خواهید شد که در خانه هایشان شمع و چراغ بسیار دارند. ازآداب و رسوم هندی است که هر روز صبح و یا شب شمع و چراغ روشن کنند. مردم هند هنگام ورود به  خانه های خود کفش های خود را بیرون می آورند. یادتان باشد اگر  به خانه یک هندی دعوت شدید کفش های خود را درآورید. دانستن سنت های اخلاقی هند بسیار مهم است بخ خصوص اگر سفری طولانی در این شبه قاره دارید.

ادیان در هند

مذهب در هند پایه و اساس زندگی هر فردی در هندوستان است که بینش شخص را تشکیل میدهد. بیش از ۸۰ درصد هندی ها هندو هستند که انواع و شیوه های مختلفی دارد. بیش از ۱۳ درصد مسلمان هستند. هند زادگاه بودایسم است و زمانی بسیاری از هندی ها بودایی بودند و امروزه  جمعیت کمی بودا دارد. مسیحیان و سیک ها هر کدام حدود ۲ درصد پیروان دارند. البته گرایش های عرفانی و مذاهب نوظهور در هند کم نیستند مانند سای بابا، کریشنامورتی و….. که به راحتی و آزادانه فعالیت میکنند. هندی جایی است که به معنای واقعی آزادی مذهبی در آن رواج دارد هر کدام یک از مذهب ها و یا گرایش های مذهبی بخش مهمی از آداب و رسوم هندی را تشکیل میدهد.

نکات سفری در هندوستان

لباس در هند

لباس بخش مهمی از آداب و رسوم هندی است. لبـاس سنتی زنان ساری های ابریشمی رنگارنگ می پوشند که یک رسم سنتی در هند با رنگ های بسیار روشن است. این لباس پارچه بلندی که بدور کمر و سپس به دور سینه بسته می شود و یک بخش آن نیز به شکل شال می شود. معمولا ۲.۵ الی ۳ متر پارچه هست که برای افراد قد بلند و چاق پارچه های بیشتری استفاده می شود. از دیگر لباس زنان هندی چاپاتی که از شال و پیراهن و شلوار است تشکیل می شود.

مردان نیز یک رسم سنتی دارند که به آن دوتی می گویند. پارچه دوخته نشده ای است که به دور کمر و پاهای مرد بسته می شود. مردان هندی نیز لباسی به تن دارند که پیراهنی گشاد تا زانو است. مردان در مناسبت های خاص از شروانی یا آچکان استفاده می کنند که یک کت بلند با یقه است. هم چنان در جشن ها و  در زندگی روزمره از این لباس ها استفاده میکنند اما در ادارات و دانشگاه ها پوشش رسمی و معمول متاثر از فرهنگ جهانی دارند.

مراکز خرید معروف در دهلی

رقص هندی

رقص از آداب و رسوم هندی است که نقش هویتی مهمی را ایفا میکند. فرم های رقص را می توان به طور کلی به دو دسته طبقه بندی کردفرم رقص کلاسیک و فولکلوراست. بسیاری از فستیوال های هن ، فستیوال رقص هند محسوب میشوند و گردشگران بی شماری را جذب میکند. مانند Mussal-Khel-Pestel، که هر ساله در ایالت گوا برگزار می شود. این یک سنت است که توسط جامعه مسیحی Chandor در Salcette همچنان حفظ شده است. یک آهنگ رقص به افتخار پادشاهان دلیر، Mussal-Khel-Pestel زده می شود. این فرم رقص معمولا در روز دوم کارناوال گوا اجرا می شود. برخی از شرکت‌کنندگان موسال (دسته‌ها) را نماد شیولینگ می‌زنند، در حالی که برخی دیگر مشعل‌های روشن حمل می‌کنند. و  آداب رقصی خاصی اجرا می شود که فرم نمایشی نیز دارد.

از دیگر فستیوال های رقص Makar Sankranti است که ریشه در اسطوره های هندی دارد.  این جشن در سراسر کشور جشن گرفته می شود. Makar Sankranti که با نام‌ها و سنت‌ها و شیوه‌های مختلف جشن گرفته می‌شود، به عنوان جشنواره اوتارایان در گجرات شناخته می‌شود. اوتارایان از اهمیت طالع بینی و سنتی بسیار برخوردار است. خدای خورشید با شیرینی و دو الهه دیگر  باستانی هند پرستش می شوند. از جشن رقص مهمی است که در احمدآباد هند بسیار باشکوه برگزار می شود. جشنواره رقص سه روزه Mukteswar در ژانویه در ایالت Bhubaneswar یکی از بینظیرین فستیوال رقص هندی است که فرم و حالت نمایشی دارد.

آداب و رسوم مردم هند

فستیوال های ملی هند

فستیوال های  ملی هند  بیست و چهار عدد است که در سرتاسر سال جشن دارند. این فستیوال های آداب و رسوم هندی را زنده نگه میدارد که علاقه مندان به شماری را دارد. از فستیوال های مهم یکی  هولی است که  از نام های قابل توجه در فهرست جشنواره های هند است. این جشن که جشن عشق و جشن رنگ ها محسوب می شود، به معنای فرا رسیدن بهار و پیروزی خیر بر بدی است. این جشن در سراسر کشور با شور و شوق فراوان برگزار می شود. به طور معمول، جشن ها در آستانه جشنواره شروع می شود. آتش‌های عظیمی روشن می‌شوند (نماد سوزاندن دیو افسانه‌ای هولیکا)، و مردم دور این آتش ترقه‌زن آواز می‌خوانند و می‌رقصند. در روز جشن،  رنگ های مختلف به روی میپاشند و هر کدام با  پودر رنگی در دست شرکت میکنند. هولی در فوریه,  مارس جشن گرفته می شود.

بدون شک دیوالی یا دیپاوالی دیدنی ترین جشنواره ای است که در شبه قاره هند برگزار می شود. در این جشنواره چراغ هندو زنده نگه داشته می شود که در سراسر کشور آن را برپا میکنند، جشن‌ها با تزئین خانه‌های خود با شمع، لامپ‌های خاکی و چراغ‌ها، ترکیدن ترقه و تبادل هدایا و شیرینی‌ها با دوستان و خانواده مشخص می‌شوند. از آنجایی که در شب ماه نو جشن گرفته می شود، این لامپ ها و چراغ های درخشان حسی جادویی به کل سناریو می بخشند. جشنواره ای که یادآور بازگشت لرد راما با همسرش پس از ۱۴ سال تبعید و پیروزی او بر راوانا است، دیوالی نماد پیروزی نهایی خیر بر شر است. دیوالی در ماه اکتبر و نوامبر جشن گرفته می شود.

فستیوال های  ملی هند 

ناوراتری به عنوان یکی از فستیوال های مهم هندو به حساب می آید و این جشن ها برای روزها ادامه دارد. در سانسکریت، اصطلاح ناوراتری به معنای نه شب است. مطابق با نام خود، این جشنواره بیش از نه روز و شب را در بر می گیرد. در طول ناوراتری، الهه شاکتی به اشکال مختلف پرستش می شود. در شمال هند، جشن‌های ناوراتری شامل رقص‌های پر جنب و جوش است که مردان، زنان و کودکان با لباس‌های سنتی رنگارنگ از آن لذت می‌برند. ناوراتری در ماه اکتبرو  نوامبر جشن گرفته می شود.

غذا در هند

هندی ها به غذاهای گیاهی شهره هستند و ۶۵ درصد مردم هند گیاه خوار هستند ار ویژگی دیگر غذاهای هند تند بودن آن است. غذای هر کشور بخش مهمی از آداب و رسوم هر سرزمین است. از معروف ترین غذاهای هند بریانی را میتوان نام برد که توسط مغول ها از ایران به هند آورده شد، یک غذای کلاسیک هندی است .برنج و گوشت یا سبزیجات به طور جداگانه آماده می شوند، سپس با هم ترکیب می شوند و به آرامی در فر می پزند تا این “غذا خشک” معطر ایجاد شود. معمولاً از برنج باسماتی استفاده می شود و گوشت (بز، مرغ یا گوسفند) معمولاً ابتدا در ماست ترشی می شود.
رستوران جهان پناه ادویه هایی مانند دارچین، جوز هندی و هل طعم خوشمزه ای می دهند. مرغ کره یکی از محبوب ترین غذاهای هندی است. به طور معمول کاری ملایم، پیاز، کره و خامه را در یک سس گوجه فرنگی با تکه های مرغ ترکیب می کند. اگر می خواهید  غذایی کم ادویه انتخاب کنید، این یکی از بهترین غذاهای هندی است. چات که منشا آن شمال هند است، یک میان وعده غذای خیابانی هندی است. انواع مختلفی از چات وجود دارد، اما همه آنها دارای پایه نشاسته ای (مانند سمبوسه یا برنج پف کرده)، سبزیجات و چاتنی هستند .

یکی از محبوب‌ترین آن‌ها پاپری چات است که با پوسته‌ای به سبک سمبوسه، سیب‌زمینی آب‌پز و نخود، با چاشنی تمرهندی و تکه‌های ترد رشته فرنگی سرخ شده درست می‌شود. لیست غذا در هند بسیار بلند بالاست اما آنچه که بسیار اهمیت دارد این غذاهای بخشی از آداب و رسوم هندی است که در دل شهرهایشان همچنان زنده است و گردشگران به سوی رستوران برای طعم های خوشمزه میکشاند.

فرهنگ و هنرهند
۲ نظرات

مطلب قبلی
معرفی رستوران های خوب باتومی
مطلب بعدی
نکاتی ضروری که قبل سفر با قطار باید بدانید!

مطالب مرتبط

استانبول کجا خرید کنیم؟ راهنمای محلی مراکز خرید...

شهربازی ویالند | تجربه ای خانوادگی برای همه...

مسیر شیراز به باکو با ماشین، اتوبوس یا...

اگه تا حالا ایروان نرفتی این راهنمای سفر...

از شرجی جنوب تا خنکای قفقاز | مسیر...

چگونه با کمترین هزینه از اصفهان به وان...

اگر فقط یک‌بار به آنتالیا سفر می کنی،...

فرار از روزمرگی تهران با سفر به باکو

با جاذبه های وان در ترکیه آشنا شوید!

معرفی کامل فرودگاه امام خمینی، راه های دسترسی...

۲ نظرات

شادی 1398-05-08 - 4:29 ب.ظ

درسته که میگن هندی ها گاوها رو پرستش می کنن و حتی نباید کاری کرد که گاوها از خیابان برن کنار؟

پاسخ
ماری 1402-01-26 - 4:06 ب.ظ

هندی ها گاو رو نمیپرستن ولی براش احترام قائل میشن و میگن وقتی قحطی بود و ما هیچی نداشتیم بخوریم از شیر گاو تغذیه کردیم و زنده موندیم. پس مثل مادر بهش احترام میذارن.

پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • معرفی لوکیشن های رایگان عکاسی در تهران

    1404-02-31
  • استانبول کجا خرید کنیم؟ راهنمای محلی مراکز خرید استانبول

    1404-02-30
  • شهربازی ویالند | تجربه ای خانوادگی برای همه سنین

    1404-02-29
  • همه چیز درباره متروی اصفهان، از مسیر تا قیمت بلیط

    1404-02-28
  • راهنمای سفر از اصفهان به باکو | بررسی بهترین مسیرها

    1404-02-28

مطالب برتر

  • کاروانسرای سنگ کلیدر و هشت ضلعی معروفش

    1402-11-12
  • در نزدیکی تهران، شاهد روستای ارواح سنگی باشید!

    1397-06-06
  • افتتاح اولین هتل حلال ژاپن در نزدیکی کوه فوجی

    1398-07-22
  • معرفی هتل رافلس استانبول | ۵ ستاره

    1397-08-28
  • معرفی بندرهای ایران برای سفر دریایی به خارج از کشور

    1401-10-11
  • ۱۵ مورد از سرگرمی های غیر معمول لندن

    1398-07-11

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • با غذاهای محلی شیراز آشنا شوید

  • معرفی هتل آواری دبی | ۴ ستاره

  • معرفی هتل مریوت ایرپورت تورنتو | ۴ ستاره

مطالب جذاب

  • سفرنامه دهلی، آگرا و جیپور از زبان الی گشت

  • نکات مهمی از کشور سوئیس

  • گردشگری داوطلبانه رویکردی نوین در صنعت گردشگری

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

تجهیزات سفر: بالش مسافرتی بولرست

مقاصد گردشگری ارزان برای سفر

زیباترین شهرهای کشور ارمنستان