همه چیز در مورد خور دبی | Dubai Creek
خور دبی یکی از معروف ترین مناطق این شهر است و بسیاری از هتل ها و تفرجگاه های توریستی مشهور در همین حوالی قرار گرفته اند. خور در واقع پیش آمدگی رودخانه ای شکلِ دریا و خلیج فارس در داخل خاک دبی است. خور دبی در مرکز شهر قرار گرفته و شهر را به دو بخش به نام های بر دیره و بر دبی تقسیم می کند. در اطراف این رودخانه، مراکز تفریحی، هتل ها و رستوران های متعددی وجود دارند و بسیاری از مسافرانی که چه از طریق تور دبی یا به صورت شخصی و با تهیه بلیط هواپیما به دبی سفر می کنند این منطقه را برای اقامت انتخاب می کنند. امروز می خواهیم سری به دبی بزنیم و در مورد این منطقه مشهور توریستی بیشتر با شما صحبت کنیم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
تاریخچه خور دبی
مطالب مرتبط: بهترین مکان ها برای تفریحات آبی در دبی آشنایی با ۸ ساختمان باشکوه و نمادین دبی! آشنایی با بهترین رستوران های منطقه جمیرا در دبی
در زمان های گذشته خور دبی بخشی سرزنده و پرجنب و جوش از شهر بود و همان طور که گفتیم شهر دبی را به دو بخش بر دبی و بر دیره تقسیم می کرده است. طایفه بنی یاس در قرن نوزدهم میلادی در این ناحیه ساکن بودند و سلسله آل مکتوم هم در بر دبی ساکن بودند. در اوایل قرن بیست، خور دبی به عنوان بندرگاهی کوچک برای قایق های ماهیگیری و کشتی هایی استفاده می شد که از فواصل دور مثل شرق آفریقا یا هند برای تجارت و مبادله کالا به دبی می آمدند. اگرچه به دلیل جریان آب کشتی های بزرگ برای ورود به خور دبی با محدودیت هایی مواجه بودند اما همچنان این منطقه به عنوان عاملی اساسی در رشد و توسعه باقی ماند و به مرور باعث رونق تجاری این منطقه از شهر شد. بسیاری از کالاهای وارداتی و صادراتی از طریق بندر خور دبی به سرتاسر دنیا منتقل می شد. این موضوع تا دهه ۱۹۳۰ و زمان پیدایش تجارت صید مروارید به همین شکل باقی ماند.
اما پس از آن، ماهیگیری و صید مروارید به یکی دیگر از مولفه های مهم تجاری منطقه تبدیل شد و خور دبی به دلیل آب های گرم و کم عمقش محل مناسبی برای زندگی و سکونت جانوران دریایی مختلف بود. کشتی های جهاز عربی که در زبان اروپایی داو نامیده می شوند برای اهداف ماهیگیری و صید استفاده می شدند و اکثر این کشتی ها در ناحیه خور دبی ساخته می شدند.
در حقیقت پیش از کشف نفت، رشد انفجاری و سریع دبی و ساخت و سازهای دیوانه وار و پدیدار شدن آسمان خراش ها و مراکز خرید مدرن، دبی بندری کوچک اما مهم برای ماهیگیران، تاجران مروارید و تاجران کالاهای مختلف به حساب می آمد.
حقایقی جالب در مورد خور دبی
- اولین اشاره ها به شهری به اسم دبی را می توان در کتابی نوشته گاسپارو بالبی در سال ۱۵۸۷ پیدا کرد که تاجر مروارید بوده است. همچنین نقشه ای انگلیسی از سال ۱۸۲۰ دیوارهای شهری با حدود ۱۰۰۰ نفر جمعیت را در مکانی که امروز بر دبی نامیده می شود نشان می دهد. در حقیقت، اجداد خاندان سلطنتی آل مکتوم در سال ۱۸۳۳ در دبی ساکن شدند و به تدریج دبی را بنا نهادند.
- اهمیت خور دبی اما در سال ۱۹۰۲ به یکباره رونق گرفت. شیخ آل مکتوم، حاکم دبی در این سال مالیات بر واردات را ملغی اعلام کرد و منطقه آزاد تجاری در این منطقه از دبی به وجود آورد. از آن پس، دبی با مرکزیت خور دبی به قطب تجاری مهمی در منطقه تبدیل شد.
- پیش از احداث و ساخت فرودگاه بین المللی دبی، هواپیماهای دریایی از خور دبی برای فرود روی آب استفاده می کردند. د رواقع، اولین هواپیما که مسافرانش را از ساوت همپتون به کراچی منتقل می کرد در سال ۱۹۳۷ در خور دبی فرود آمد. در طول جنگ جهانی دوم هم در هفته هشت هواپیمای دریایی در خور دبی فرود می آمدند.
- دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ و در پی عریض سازی عرض خور تغییر پیدا کرد و امروزه کشتی های مختلف می توانند وارد خور دبی بشوند. کشتی هایی با ۵۰۰ تن وزن امروزه می توانند در خور لنگر بیندازند و مشکلی از این زمینه نداشته باشند.
- تا قبل از ساخت پل آل مکتوم در سال ۱۹۶۳ که اولین پل دبی هم محسوب می شد، تنها راه برای عبور از یک سوی خور به سوی دیگر راه آبی و از طریق قایق هایی پارویی بود. امروزه هم این قایق های سنتی هنوز هم وجود دارند، اما بیشتر جنبه گردشگری و توریستی دارند و مسافران می توانند سوار بر آن ها در آب های خور به گردش بپردازند.
جاذبه های گردشگری خور دبی
امروزه اگرچه آسمانخراش ها و ساختمان های فوق مدرن چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کنند اما هنوز هم خور دبی برای تجربه ای اصیل و عربی در بین گردشگران خارجی محبوب و پرطرفدار است. خور دبی که در قلب شهر جریان دارد دبی را به دو بخش اصلی و مهم تقسیم کرده است: بر دبی و دیره. در این منطقه می توانید ساختمان های قدیمی، جهازهای عربی چوبی و سنتی و بازارهای سنتی (سوق) عربی را مشاهده کنید و همه این عوامل در کنار هم، منطقه خور دبی را به یکی از جذاب ترین مناطق شهر دبی تبدیل کرده است. علاوه بر بافت و حس و حال سنتی و قدیمی خور، دیدنی های فراوانی برای توریست ها در این منطقه وجود دارد. پناهگاه حیات وحش راس الخور که بهشتی برای طبیعت دوستان و علاقه مندان به پرنده نگری است؛ محله بستکیه یا منطقه تاریخی الفهیدی که یکی از محله های قدیمی دبی و امارت است؛ قلعه الفهیدی با موزه تماشایی و جالبش و خانه شیخ سعید تنها چند نمونه از جاذبه های گردشگری منطقه خور دبی هستند.
همان طور که گفتیم این منطقه یکی از قدیمی ترین مناطق شهر دبی است که از گذشته قطب مهمی برای تجارت شهر به حساب می آمده است. یکی از لذت بخش ترین کارهایی که می توانید در این محله انجام بدهید قدم زدن و تماشای ساختمان های قدیمی و آب های آرام و نیلگون خور است. با این حال، یککی از هیجان انگیزترین تفریحاتی که می توانید در خور انجام بدهید سوار شدن بر قایق های چوبی قدیمی به نام عبره است که در مسیرهای مختلف مسافران را به گشت و گذار می برد. یکی از محبوب ترین این مسیرها، قایق عبره ای است که از بر دبی به دیره و بالعکس حرکت می کند و همین طور جهاز تفریحی عربی هم یکی دیگر از پرطرفدارترین تفریحات آبی در خور دبی است.
در این منطقه بازارهای سنتی زیادی وجود دارند و اگر اهل خرید هستید یا برای خرید به دبی سفر کرده اید هم می توانید هرآن چه دوست دارید در این بازارها تهیه کنید. از جمله مشهورترین سوق های عربی می توان به بازار طلا، بازار ادویه و بازار پارچه و منسوجات اشاره کرد. اگر به این بازارها رفتید چانه زدن را فراموش نکنید، چون چانه زنی یکی از آداب و رسوم خرید در این بازارهاست و با مهارت در چانه زنی می توانید کالاهایی بسیار مناسب را با قیمتی خوب خریداری کنید.
زندگی شبانه
با غروب خورشید و تاریک شدن هوا، خور دبی و مناطق اطرافش به فضایی سرزنده و پرجنب و جوش تبدیل می شوند. برای کسانی که اهل تفریحات شبانه باشند تفریحات متعددی در این منطقه وجود دارند که مناسب خانواده ها هم هستند. رستوران ها، کافه ها، فروشگاه ها و غرفه های سیار و بازارهای شبانه و … شب هایی سرزنده و پرجنب و جوش در این منطقه از دبی به وجود می آورند.
هتل های خور دبی
خور دبی به عنوان یکی از قدیمی ترین مناطق دبی مملو از هتل و اقامتگاه است. از هتل های ۵ ستاره و لوکس گرفته تا هتل ها و اقامتگاه های ارزان قیمت در این منطقه وجود دارند و هرکس با هر بودجه ای را راضی می کنند. برای مسافرانی که به دنبال اقامتی لوکس و مجلل هستند هتل پارک حیات، رافلز، لو مریدین فروی، Copthorne و جمیرا کریکساید اشاره کرد. همچنین برای کسانی که به دنبال هتل هایی با قیمتی ارزان تر هستند هم می توان به هتل های سیتی مکس البرشا، دیزرت پالم، ایبیس و جونارد اشاره کرد.
منبع: famouswonders.com
۱ نظرات
عالی بود