الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • راهنمای سفر
    • راهنمای سفر

      مجموعه قطار سفیر با امکاناتی فراتر از یک…

      ۱۴۰۲-۰۳-۰۹

      راهنمای سفر

      ۱۰ تا از بهترین هتل های منطقه بلک…

      ۱۴۰۲-۰۳-۱۱

      راهنمای سفر

      ۱۰ تا از بهترین هتل های منطقه کمر…

      ۱۴۰۲-۰۳-۱۱

      راهنمای سفر

      ۹ تا از جاذبه های آرژانتین که نباید…

      ۱۴۰۲-۰۳-۱۱

      راهنمای سفر

      حتما در سفر به برزیل به این نکات…

      ۱۴۰۲-۰۳-۱۱

  • اخبار
    • اخبار

      همه چیر درباره سیم کارت مخصوص توریست های…

      ۱۴۰۲-۰۲-۳۱

      اخبار

      شرایط دریافت ویزای عمان برای ایرانی ها در…

      ۱۴۰۲-۰۲-۲۵

      اخبار

      برگزاری جشنواره گل های لاله در کرج، تهران…

      ۱۴۰۲-۰۲-۲۰

      اخبار

      برگزاری مراسم گلاب گیری کاشان در اردیبهشت ماه

      ۱۴۰۲-۰۲-۱۸

      اخبار

      طرح لغو ویزای ایران و روسیه از ۱۴۰۲…

      ۱۴۰۲-۰۲-۰۶

  • آموزشی
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدیو

همه چیز درباره ایل قشقایی

توسط تیم خبری الی گشت 1398-07-16
1398-07-16
1,1K

ایل قشقایی

قشقایی یکی از ایل های بزرگ و کهن ایران و قومی دلیر است که شکست و تسلیم در نظرش معنایی ندارد. زندگی عشایر با کوچ و زندگی در طبیعت پیوند خورده است و این ایل هنوز هم با توجه به فصل سال برای رسیدن به ییلاق و قشقاق کوچ می کند. اگر می خواهید از ایل قشقایی بیشتر بدانید در ادامه الی گشت راهمراهی کنید.

ایل قشقایی
مطالب مرتبط:
برای دیدن عشایر به این مناطق سفر کنید
مارگون، پیچ و خمی از اسرار و زیبایی ها!

ایل قشقایی از ترکیبی از قبیله هایی با ریشه های ترک، کرد، لر و عرب تشکیل شده اما بیشتر آن ها از مردمان ترک هستند و زبانی که با آن حرف می کنند ترکی آغوز غربی است که البته خودشان می گویند زبانشان ترکی است. بیشتر مردمان ایل قشقایی مذهب شیعه دارند. استان فارس مرکز اصلی زندگی آن ها است اما قلمرویشان آنقدر گسترش پیدا کرده که دیگر استان ها مثل اصفهان، چهار محال و بختیاری، کهگلویه و بویراحمد، مرکزی، بوشهر، قم و … را هم در برگرفته  است. در طول تاریخ در دوره های مختلف زمانی این ایل کم کم به ایران کوچ کردند و در شهرهای مختلف ساکن شدند. تمام عشایری که ترک زبان هستند شهرهای مختلف ایران را برای زندگی انتخاب کرده اند و در جای جای ایران پراکنده شده اند. جمعیت این ایل در چیزی حدود۳۰ سال پیش، نیم میلیون بود و امروز به بیش از ۱ میلیون نفر رسیده است. اینکه نام قشقایی اولین بار برای چه بر روی این ایل گذاشته شد به درستی مشخص نیست و تردیدهای زیادی درباره آن وجود دارد اما به نظر می آید نظر «واسیلی بارتولد» در بین نظرهای دیگر به واقعیت نزدیک تر باشد. از نظر او قشقایی از واژه ترکی «قشقا» به معنی اسب سفید گرفته شده است. البته نظر دیگر این است که قشقایی از واژه ترکی قاچماق به معنی فراری گرفته شده است.

قشقایی

نظر کلی درباره قشقایی ها این است که اجدادشان از قراوالان لشکر هلاکوخان و تیمور بودند و از ترکستان به سمت ایران آمده اند. در قرن یازدهم میلادی مهاجرت های بزرگ قبیله ای صورت می گفت و به نظر می آید زمان مهاجرت این ایل به ایران در همان زمان بوده است. بیشتر تاریخ شناسان معتقدند که این ایل قبل از اینکه استان فارس را به عنوان محل اصلی زندگی انتخاب کنند مدتی را در شمال غربی ایران ساکن بودند یکی از چیزهایی که این نظر را تایید می کند وجود قبیله ای به اسم مغانلو در میان قشقایی ها بوده که بدون شک نامشان از دشت مغان شمال اردبیل گرفته شده است. قبایل دیگری هم در میان قشقایی ها هستند که به نظر می آید پیشینه آن ها به شمال غرب ایران گره خورده است. از طرفی، خود قشقایی ها هم معمولا سرزمین گذشته خود را اردبیل می دانند. این طور که از اسناد و مدارک معلوم است در یک دوره زمانی میان خلج ها و قشقایی ها ارتباط نزدیکی وجود داشته است دلیل این فرضیه به مهاجرت خلج ها به فارس و ترکیب آن ها با قشقایی ها برمی گردد. با نگاهی به نام طایفه های قشقایی کاملا مشخص است که به جز خلج ها طوایف دیگری مثل قراگوزلو، ایگدر، شاملو و بیات هم به این اتحادیه ایلی اضافه شده اند.

عشایر ایران

تاریخچه عشایر قشقایی

همیشه کسانی که به عنوان روسای قشقایی انتخاب می شدند متعلق به طایفه شاهیلو از طایفه عمله قشقایی بوده اند. اولین رئیس معروف آن ایل، امیر غازی شاهیلو بود که دوران زندگی اش به قرن شانزدهم برمی گردد و امروز مقبره او در روستای درویش از توابع گندمان جای دارد. مردم در این ناحیه به زیارت قبر او می روند و این نشان می دهد که او فرد قابل احترامی بوده است. اگر پای صحبت محلی ها بنشینید می گویند که این فرد برای رسمی شدن مذهب شیعه در ایران به شاه اسماعیل صفوی کمک کرده است. اما نقش قشقایی ها در تاریخ سرزمین فارس را باید در قرن هجدهم جست و جو کنید. در آن دوره زمانی شخصی به اسم «جان محمد آقا» ریاست قشقایی ها را بر عهده داشت، می گویند فرزندان این شخص در فتح هندوستان توسط نادرشاه نقش مهمی داشته اند. اما در واقع این دو مورد خشم پادشاه قرار می گیرند و در نهایت یکی از آن ها کشته و دیگری کور می شود و در ادامه قشقایی ها مجبور می شوند که به سمت دره گز، کلات نادری و سرخس در خراسان کوچ کنند.

ایل قشقایی

قشقایی ها چه آداب و رسومی دارند؟

واقعیت این است که قشقایی ها مردمی شادند و یکی از علاقمندی های آن ها شرکت در جشن ها و مراسم شاد است. در مراسم خاص، جشن ها و عروسی ها افراد این ایل در حالی که دستمال به دست دارند در دور یک دایره بزرگ می ایستند و همراه با آواز دهل دستمال ها را به شکل موزونی تکان می دهند. نوشیدن چای و کشیدن قلیان از دیگر علاقمندی های افراد این ایل است . هر وقت در این ایل خان یا کلانتر از دنیا برود همه افراد عزاداری می کنند. گورستان ها را در مسیر کوچ قرار می دهند تا در هنگام کوچ بتوانند بر سر قبر عزیزان خود حاضر شوند. آن ها آنقدر به خان های خود علاقه دارند که برای آن ها آرامگاه های باشکوه و زیبا درست می کنند و در هنگام کوچ ایل به زیارت این آرامگاه ها می روند. امروز اگر به دامنه شهدای اردکان بروید تعدادی از آرامگاه های سران ایل قشقایی را می بینید که سبکی شبیه آرامگاه حافظ دارند و نوع خاص معماری شان نظرها را جلب می کند.

ایل های ایرانی

لباس های ایل قشقایی

در حدود دو قرن قبل لباس های مردان معمولی این ایل شامل  شلوارهای دمپا گشاد، پیرهن‌های بی ‌یقه و عبایی بلند بود که آن را با شال محکم می بستند و قبای نمدی گرم بر تن و کلاه نمدی سیاه گرم هم  بر سر داشتند. البته در شهرها روسای ایل لباسی شبیه افراد مهم قاجاری بر تن می کردند؛ این لباس شامل  پیرهن بی‌یقه، عبای بلند و کلاه پوستی بلند بود، اما در قرن بعد این پوشش تا حدی تغییر کرد. لباس زنان این ایل در قرن نوزدهم و بیستم شبیه دیگر عشایر جنوب غربی ایران بود؛ لباسی رنگارنگ و متنوع که شامل دامن چند لایه (شلیته، تنبان)، تونیک و ژاکت کوتاه بود و بر روی کلاه کوچک روسری توری هم بر سر می کردند.

آن چه در سفر باید بدانیماخبار الی گشتایرانگردیفرهنگ و هنر
۶۱ نظرات
مطلب قبلی
آشنایی با فرودگاه هوشی مین ویتنام
مطلب بعدی
عجایب هفتگانه ایران

مطالب مرتبط

مجموعه قطار سفیر با امکاناتی فراتر از یک...

۱۰ تا از بهترین هتل های منطقه بلک...

۱۰ تا از بهترین هتل های منطقه کمر...

۹ تا از جاذبه های آرژانتین که نباید...

حتما در سفر به برزیل به این نکات...

این غذاهای لذیذ را در سفر به سنگاپور...

مسجد جامع اردبیل، یکی از قدیمی ترین مساجد...

هشدار! به جنوبی ترین شهر ایران نخواهید رسید

۱۰ تا از دیدنی ترین جاذبه های برزیل...

زیباترین مکانهای دیدنی لاهیجان همراه با آدرس

۶۱ نظرات

ابراهیم زمانی 1398-05-23 - 11:19 ب.ظ

اونجایی که گفتی ایل قشقایی از قبیله هایی با ریشه کرد، لر، عرب و غیره تشکیل شده کاملا اشتباهه. اونی که شما میگین ایل خمسه هستش
اونجایی که گفتی ایل قشقایی از قبیله هایی با ریشه کرد، لر، عرب و غیره تشکیل شده کاملا اشتباهه. اونی که شما میگین ایل خمسه هستش

پاسخ
مبینااژدری 1400-05-07 - 6:55 ب.ظ

بله من هم از قوم اژدری ها از دره مارون شیراز هستیم و خیلی سال ها پیش اجداد من به شهرستان درگز استان خراسان رضوی رفتند من هم یک ترک قشقایی هستم و بزرگ خاندان ما حسین خان اژدهاکش لقب داشته و به همین واسطه فامیلمون اژدری هست

پاسخ
آیلین کشکولی 1400-12-08 - 2:33 ب.ظ

چرا
لر تو کشکولی کوچیک
کرد مثل موصلو،کرونی،جرکانی،جافلو…….
عرب هم قره قانی…..
بقیش نمیدونم

پاسخ
Ali 1399-02-14 - 6:07 ب.ظ

یاشاسین تورک میلتی

پاسخ
آریاکیخاسیستانی 1399-03-27 - 10:13 ق.ظ

باسلام به ایل قشقایی و بخصوص طایفه دره شوری وبالاخص تیره کیخا که از چندتیره باپسوندهای مختلف یادشده است.وباماقوم سیستانی وازطایفه کیخاخویش هستند.هرجاهستیدموفق باشید.

پاسخ
Sarmadi 1399-10-05 - 7:21 ب.ظ

جد من زمان فتحعلی شاه قاجار تبعید شد یکی از روسای قشقایی در فیروزاباد فارس بوده الان تقریبا ۱۶۰سال میشه ک نسلهای بعد ایشان در کرج ساکن هستند و متاسفانه زبان و گویش اصلی ما فراموش شد دراثر ازدواج و سکونت در شهری به جز زادگاه…کاش میتوانستم بیشتر درمورد ایشان بدانم‌فقط نام ایشان حاج بابا بوده…

پاسخ
یس 1399-10-11 - 8:18 ق.ظ

یاشاسین ترکمن میلتی

پاسخ
لیلا 1399-10-16 - 5:06 ب.ظ

هرچند تمامن آداب و رسوم لباس از بختیاریست با اینحال قشقاییها نگین سرزمین بختیاری اند

پاسخ
وحید 1399-11-15 - 1:49 ب.ظ

ایل قشقایی ایل بزرگی هست و بسیار انسان های ملی گرا و ایران دوست .

بختیاری ها بسیار مورد احترام هستن
ولی قشقایی کاملا مجزا از ایل بختیاری بوده و لباس و آداب و رسوم کاملا خاص خودش هست .
ایل قشقایی به سبب فرهنگ غنی و شناخته شده جهانی تاثیرات زیادی بر طوایف و ایلات دیگه از جمله بخشی از ایل بختیاری گذاشته مثل لباس ها و برخی رسومات خاص و باعث پیوند و نزدیک تر شدن این دو ایل شده.
محدوده جغرافیایی قشقایی ها در استان های زیادی از جمله فارس مرکز اصلی
و استان های بوشهر، چهارمحال ، اصفهان و… هست .
خوشخالم فرهنگ غنی قشقایی ها روی ایل بزرگ بختیاری هم تاثیر گذاشته.
موفق باشید ..

پاسخ
nima ghezel 1400-07-08 - 4:05 ب.ظ

اولا نگنین خودتونید اگه قشقایی ها نبودن که باید الان به نخست وزیر انگلیس میگفتی بابا عزیزم اوکی می تونی کتاب بخونی تا از با اصالت بودن و با ریشه بودن قشقایی ها با خبر بشوی دوست عزیز و اینم بگم قشقایی ها کاملا ترک زبان هستند و عرب،بلوچ و…. ندارند منم از طایفه فارسیمدان تیره توابع هستم

پاسخ
آیلین کشکولی 1400-12-08 - 2:51 ب.ظ

جان!؟
لیلا جان ایل قشقایی درسته ۵۰۰۰ نفر پناهنده شده ولی ما مجزا هستیم!!
چی ما شباهت داره؟

پاسخ
علی 1399-10-23 - 0:38 ق.ظ

یه طایفه دره شوری از قشقایی ها هم در شهر زرین شهر اصفهان ساکن هستند …

پاسخ
اميد 1399-11-18 - 2:40 ب.ظ

ریشه ایل قشقایی و عشائر ترک کرمان و سیستأن و أکثر ترکهای اذری و ترکهای ترکیه از ترکان اغوز میباشد که در دوره سلجوقیان وارد ایران شده و با ترکهای باستانی ایران که در حاشیه غربی خزر از ۶٠٠٠ سال قبل زندگی میکردند مجموعا توران منطقه را شکل دادند

پاسخ
ماریانا 1399-12-26 - 11:51 ق.ظ

کسی اطلاع داره انصاری ها از کدوم طایفه قشقایی هستند؟

پاسخ
قاسم 1400-01-29 - 0:00 ق.ظ

در ۲۰۰ سال گذشته بارها و بارها این ایل را مرتبا به کوچ اجباری و تبعید به نقاط مختلف ایران فرستادند، اجداد بنده هم در زمان محمد شاه قاجار از فارس به محلات در استان مرکزی تبعید کردند، ولی یک چیز هنوز در همه قشقاییهای تبعیدی مشترکه ، هیچ کدوم ریشه های خودشان را فراموش نکرده اند

پاسخ
امید مومنی 1400-02-18 - 10:00 ب.ظ

با سلام ریشه ایل قشقایی به ایل قایی از ۲۴ ایل ترکمنان اغوز برمیگردد که بازماندگان ایل قایی معروف در آنوتولی ترکیه می‌باشد که امپراطوری عثمانی را بنیانگذاری کرده آند این بازماندگان با مغولان در جنگ بودند که از طرف ایلخانان مغول به قاچ قایی و قوچ قایی معروف شدند که بعدها به قشقایی تلفظ گردید در زمان حکومت صفوی از دیگران ایل‌های ترک اغوز افشارها و بیات ها و بیگدلی و ایغدیر ها برگشته از شام و سوریه معروف به شاملو ها که قزلباشان را تشکیل دادند به قوچ قایی (قشقایی ) ها ملحق شدند.

پاسخ
سینا 1400-02-26 - 6:03 ب.ظ

اینکه بعضی ها میگن شیراز تورکه یا تو دسته تورکان قشقایی هست خیلی اشتباه فکر میکنند و بهتره یه سفر بیان شیراز و با نوجوانان یا بچه های قشقایی شیراز حرف بزنن خودشون میفهمن که حتی اونا یه کلمه تورکی قشقایی بلد نیستن و امروزه بیشتر قشقاییها تو روستاها و شهرستان فیروز آباد و عشایری ها ، زبان تورکی خودشون رو حفظ کردن.

پاسخ
آیلین کشکولی 1400-12-08 - 2:45 ب.ظ

اولا
زمانی که زمانی که اینگلیسی ها جنوب ایران بودن همین استان فارسم و استان بوشهر رو صولت الدوله حفظ کرد و انگیلیسی ها رو از جنوب و از جزیره هرمز بیرون کردن و شمشیر طلا رو سهرابخان از شاه گرفت
الان شما برو استان فارس کم کم کم روزی زیر ۵ تا ترک میبینی
راستی منم ساکن شیرازم و ترکی حرف میزنمو ۱۴ سالمه داداشمم ۷ سالشه ترکی حرف میزنه
تازه تو کلاسمون ۵ تا ترکه!!
هر چند همه روستا ها و شهر ها و شهرستان های استان فارس ترک زیاده
و الان قشقایی ها در اصفهان،چهارمحال و بختیاری،بوشهر،بندر عباس،خوزستان،کهگیلویه……. هم ساکنن
من تو راه کلاس زبانم روزی ۳ تا ترک میبینم

پاسخ
آیلین کشکولی 1400-12-11 - 2:18 ب.ظ

خخخخخخ
تو بیا شیراز روزی زیر ۶ تا ترک میبینی
صولت الدوله استان فارس و میچرخوند کاکو
منم از قشقایی های استان فارسم
عاخی بوا سوختی نه!؟

پاسخ
Maryam 1402-03-07 - 12:16 ب.ظ

من یه قشقایی از شیراز هستم کل شهرک ما رو طایفه بزرگ قشقایی گرفته بله درست می فرمایید عده زیادی از ما قشقایی ها در فیروزآباد ساکن هستیم ولی این اشتباه که میگین شیراز همش فارس این اشتباه هست قشقایی ها اگه بتوننن یه چالش تو شیراز بزارن اون موقع میفهمیدید که کمتراز فارس ها نیستند

پاسخ
مهراب علیزاده 1400-03-01 - 12:01 ب.ظ

با سلام همانطور که در تاریخ ثبت شده بیست و چهار قبیله ترک اوغوز در قرن ده ویازده از کوه اوتوکن نزدیکی دریاچه آرال در ترکستان برای یافتن مرتع وجای زندگی بهتر به غرب دریای خزر وآناتولی وخراسان وایران حرکت کردند قبیله هایی مثل کایی یاقایی .بیات .دودورگا.بیگدلی.قنیق.وغیره که قبیله قنیق توانست قدرتمند شود وسلجوقیان را بنا نهاد قبیله قایی هم امپراطوری عثمانی را جدایی قسمتی از قایی ها در آن دوران وحرکت آنها به سمت ایران که نام قاش بمعنی ابرو وقایی که نشان از قبیله اصلی آنها ست را میدهد حتی نشان و مهر آنها در بسیاری از شمال غرب ومرکز ایران در طول مسیر حرکت شان به جای ماندهlYl

پاسخ
رضا اسلامی زاده 1400-04-30 - 12:58 ب.ظ

سلام اجداد بنده هم در زمان فتحعلی شاه از زرین آباد فارس به دزفول تبعید شده که نام بزرگ ایشان مهدی بوده و باسواد بوده و مکتب خانه ای در روستای شمس آباد دزفول داشته است به همین دلیل فامیل همه نودگان مهدی زاده و یا مهدی شمس آبادی است . خودم از یکی از پیرزنهای فامیل شنیدم که میگفت یادمه پدر بزرگم ترکی حرف میزده

پاسخ
نبی مصطفی زاده 1400-04-30 - 8:19 ب.ظ

ترکها آدمهای هوشیار ،باغیرت و سخت کوش هستند و در عین حال میهن خود را بیشتر از جان دوست می دارند برای ایل قشقایی با آن سابقه خوش و تاریخچه طولانی و مردمان زحمت کش که در یشتر استانهای ایران ساکن هستند و زندگی میکنند آرزوی موفقیت می نمایم

پاسخ
ایلیاتی 1400-05-09 - 6:45 ب.ظ

بادرود خدمت تمامی مردم شریف گرانقدر ایرانزمین.
همه بزرگوارانی که اراِیه نظر فرموده و بیان تاریخ قشقایی را از منظر شنیده ها و مطالعات اعلام نمودند در یک نظر مشترک هستند و آن میهن پرستی ایلات و ایل قشقایی است .اما صرف نظر از تمامی فرمایشات . تاریخ ایران باستان نوشته پیرنیا یا همان مشیرالدوله گمان کنم مستندترین سند موجوده است درباره ریشه و اصالت قومی ایل عزیزمان قشقایی . ایشان اشاره دارند که قشقایی ها از تبار اوزون حسن که روزگاری صاحب شوکت و مکنت شاهی بوده هستند .اوزون حسن فرمانروا و مقتدرترین سلاطین از سلسله آقویونلو بوده :جدبزرگ شاه اسماعیل صفوی از طرف مادری هستند. بخاطر درگیری و اختلافات قومی و خواستگاه ترقی و پیشرفت گسترده شده که به مرور زمان و گذر دوران و وسعت و پراکندگی اقوام اکنون شاهد طوایف و تیره های بسیار و بعضا متفاوت هستیم . تا جایی که به فرموده مرحوم ایلخان بزرگوارمان ناصرخان قشقایی هنوز با خوانین ایل خلج قوم و خویشی دارند که خود معتبرتربن سندتاریخی در ان باره است اما در مناطق مختلف سکونت گزیده اند .
پاینده باد ایران و ایرانی .

پاسخ
مارات 1400-05-13 - 4:04 ب.ظ

در ایران سه گونه ترک وجود دارد
۱_ترکمن
۲-اذری
۳_قشقایی
اگر کسی آذری نباشد و ترکمن هم نباشد قطعا قشقایی ست

پاسخ
امید 1400-10-06 - 9:10 ق.ظ

در ایران کلمه یا زبانی به اسم آذری نداریم!نمیخوام بحث کنم ولی در یک جمله کوتاه میتونم بگم آذری توسط استالین برای جدا کردن ترکهای آزربایجان از ترکهای ترکیه ساخته شد که توسط رضا شاه وارد ایران شد و توسط کسروی هم به ثبت رسید.

پاسخ
رضا اسلامی زاده 1400-05-17 - 10:56 ق.ظ

در تکمیل صبحت قبلی بنده جد ما که از فیروز آباد به دزفول تبعید شده دو پسر بنام های مهر علی و محب علی داشته و بدلیل با سواد بودن ایشان را ملا مهدی میگفتند . در مکتب خانه ای که در روستای شمس آباد دزفول تاسیس میکند دروس قرآنی و خواندن و نوشتن و علم الاشیائ و ریاضیات را در سطح ایتدایی تدریس میکند . بدلیل با سواد بودن ایشان ملاکین ایشان را در ابتدا به عنوان ضابط و سپس به عنوان کدخدای روستا انتخاب میکنند . هم اکنون حدود یکهزار و پانصد نفر از نوادگان در دزفول زندگی می کنند .

پاسخ
اغوزخان 1400-07-24 - 5:42 ق.ظ

ترک های قشقایی همان ترکمن ها هستند

پاسخ
سهراب محمدآقائی 1400-09-25 - 8:08 ب.ظ

درود… و سپاس خدمت شما که از قشقایی نوشتید.
یک نکته باید خدمتتان عرض کنم‌که قشقایی از کرد و لر و دیگر ایلات بوجود نیامده و خودشان دارای اصل و نصب حدود هزار ساله هستن، و ترک زبان و برای پیدایش این ایل چند نوع نظر هست که کاری به آن ندارم… ولی باید خدمتتان عرض کنم که اونجا که نوشتید دو برادر با نادرشاه درگیری پیدا کردن.داستان از این قرار هست که پدرشان به نام دوگن آغا بوده و در لشکرکشی به هندوستان دلیرانه جنگیدن و کشته های فراوان داشتن و پادشاه هم قول داده بود که غنائم رو هر کسی گرفت از آن خودش باشد… که اینان خیلی غنیمت گرفته بودن که بعد از چند سال که خزانه پادشاهی احتیاج داشته میگه غنایم فتح هند رو باید بدهید به خزانه..که اینها زیر بار نمیروند و پدرشان کشته میشود و این دو برادر بنام حسن آقا و محمدآقا با غنائم و اهل و عیال خود و همه طایفه به جنوب اصفهان و فارس میگریزند.. که در محل جدید با اجداد قشقائیها وصلت میکنند و یک خواهرشان را به ایلخانی قشقایی میدهند وایلخانی دو خواهر خودش رو به حسن آقا و محمدآقا میدهد..و اولاد حسن آقا میشود کشکولی بزرگ و اولاد محمد آقا میشه کشکولی کوچک… که بنده از اولاد محمدآقا هستم و فامیلمان هم محمدآقایی میباشد.. و شجره نامه داریم که برمیگرد به زمان نادرشاه… با تشکر از عزیزان غیرتمند و دلیر قشقایی و سپاس از مجله گردشگری الی گشت..

پاسخ
امید_اورموگؤلو 1400-10-06 - 8:56 ق.ظ

از ترکهای قشقایی بعنوان مردمان وطن پرست و مردمان شجاع و دلیر یاد کردید سپاسگزارم.ولی الان یکسال هستش که قشقایی های ساکن هلیگان گچساران درگیر کوچ اجباری از آن منطقه توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران هستند که مسئولان بی کفایت و فاسد بدون ارائه مدارک ادعای مالکیت آن مناطق هستند و طبق معمول علیه همین مردمانی که بعنوان وطن پرست یاد کردید دست به سلاح شده اند و تهدید کرده اند که هیچ ترک قشقایی حق ورود به این مناطق را ندارد!اگر واقعا همبستگی ملی بین ملت وجود دارد باید ثابت کنید و از عشایر قشقایی هلیگان حمایت کنید!عدالت و همبستگی اگر در ایران حداقل توسط ملت رعایت نشود متأسفانه باید بگم که ایران به سمتی خواهد رفت که فکرش هم نمیتوانید بکنید!زنگ خطر جدی به صدا درآمده است!اهواز،آزربایجان،بلوچستان،کردستان
همبستگی ملی یا گسستگی ملی؟
انتخاب باشماست!

پاسخ
Zahra 1400-11-08 - 1:23 ق.ظ

کوچ که مال قبلا بود..الان کمتر از ۵ درصد قشقایی ها دامداران و ییلاق قشقلاق میکنن، قشقایی ها خیلی هم باهوش و باسواد هستند، اکثرا هم وضع مالیشون خوبه
اکثرشون خیلی متعصب و غیرتی و باشعور اند،ش کلا روابط دختر و پسر عادی نشده هنوز برعکس بقیه…
خیلی به زن ها اهمیت میدن، مردای قشقایی هم خیلی زحمت کش و زرنگ‌ و خانواده دوست هستن،
عروسی ها مختلطه ولی لباس خیلی باحجابی دارن،…رفت امد فامیلی و ستایش خان و… هم مثل قبلا نیست.. ولی خب هنوزم افرادی مثل بهمن بیگی و خسرو خان رو مورد احترام قرار میدن
موقع حمله ی انگلیس توی قاجار هم این قشقایی بود که جنوب رو نجات داد….ولی متاسفانه بهایی بهشون نمیدن توی ایران بازها شاهد کوچ اجباری و نسل کشی قشقایی ها توسط دولت بودیم…. چه دوران پهلوی موقع انقلاب سفید با اصلاحات ارضی چه بعد انقلاب….
ولی هرچی هم بشه ما به قشقایی بودنمون افتخار میکنیم✌️♥️
إلم قشقایـــــــی

پاسخ
امیر 1400-12-10 - 6:02 ب.ظ

بخدا قوم قشقایی اریایی اصیل هست. سندهاش هم هست که در ایلام به خط سومری مینوشتند و…

پاسخ
دنیز 1400-12-12 - 1:19 ب.ظ

سلام با افتخار ترک قشقایی هستم و بیش از ۱ میلیون نفر هستیم اگر بخوایم عروسی کوچک بگیریم حداقل ۲ میلیون نفر از نزدیکان هستن که در اصل تقریبا ۵۰ میلیون هستیم و زبانمان هم همچنان جاری است

پاسخ
رضا بیرامی 1401-02-17 - 6:30 ب.ظ

سلام وقت شما بخیر طبق تحقیقات ژنتیکی و بررسی سنخیت ژنتیکی همه ی اقوام با استخر ژنتیکی کهن موجود در هفت تپه شهر شوش و مقایسه با ژن اقوام قشقایی مشخص شده که ریشه ژنتیکی یکی میباشد و تارخی در حدود ۴۰ هزار سال دارد که بومی ایران بوده اند

پاسخ
هاکان تورک شاملو قزلباش نوادگان سردار وفاتح ایران دورمیش خان کبیر 1401-04-03 - 8:11 ب.ظ

اگر ماترکها فکری به حال زبان و اصالت و تاریخمون نکنیم تا پنحاه سال دیگر به دست همین حکومتهای فارسی زبان نابود میشیم و اثری از زبان ترکی نخاهد ماند.الانم بیشتر ترکها فارس شدن.تا دورنشده باید برای نجات ان دسته از ترکها که هنوز ترکی حرف میزنن کاری کنیم..متاسفانه ماترکها ایران را تاسیس کردیم اما افتاد دست هندوهای رعیتزاده بیتاریخ..تنها راه نجات زبان ترکی جدایی قشقایی و قزلباش و اذربایجان و ترکان کرمان و خراسان هستش وگرنه باید به زودی با زبان ترکی خدافظی کنیم

پاسخ
قشقایی 1401-04-10 - 8:03 ب.ظ

آره قشقایی ها از نظر اینکه سفید و بور هستن با بقیه جنوبی‌ها تفاوت دارن ولی بازم نمیشه گفت مهاجرن چون اونجا مناطق آب و هوایی متفاوتی داره، ولی آخه قشقایی ها چه ربطی به مغول‌های زرد پوست دارن! نویسنده باهوش!

پاسخ
مجتبی 1401-04-19 - 11:32 ب.ظ

سلام ببخشید یه سوال . اگه کسی بدونه خیلی خوب میشه … فامیلهای صفدریان از روستای کهرویه منطقه سمیرم سفلی آیا از اقوام ترکان قشقایی محسوب می شوند یا از اقوام فارس هستند ؟ ممنون میشم جوابش را برام بنویسید .

پاسخ
مجتبی 1402-01-17 - 1:31 ق.ظ

مطابق تحقیقاتم از اطرافیان به این نتیجه رسیدم که فامیل صفدریان که از فامیل های مشهور روستای کهرویه هستند از اقوام فارس و فارسی زبان هستند .

پاسخ
سعید 1401-05-18 - 3:19 ب.ظ

سلام ماهم از ترک های قشقایی هستیم ودویست سال پیش مارواز فارس به استان مرکزی بخش سربند منتقل کردند برای اینکه درمرز استان مرکزی ولرستان مانع نفوذ دزدها وراهزنهایی که ازسمت لرستان به استان های مرکزی وقم وساوه وحتی تهران باشیم وقلعه های قدیمی زیادی درمنطقه ماهست که اکثرا خراب شده اند بغیر ازیکی که حدود هفتادسال قدمت داره وسیمانی هست والان هم پاسگاه روستا شده ولی هنوزهم زبان ترکی صحبت می کنیم ودر فرهنگ ماشادی بیشتراهمیت داره وبه زنان احترام میزاریم ودزدی و…این کارها دربین ما بسیار زشت ودور ازشان ماهست وبا سختکوشی سعی میکنیم موفقیت کسب کنیم هنوزهم درشادی وسوگواری هم به تعداد زیادی شرکت می کنیم وفرهنگ و اصالت خودمون رو حفظ کردیم البته متاسفانه نسل جدید معمولا فارسی صحبت می کنند.

پاسخ
امیرهمایون 1401-06-26 - 6:30 ق.ظ

کل جمعیت قشقایی در همه حدود نهصد هزار نفر است که درونشان طایفه های لر و فارس و عرب هم هست انوقت دوستان لطیفه تعریف می کنند شیراز چند میلیونی ترکه! برادر شیراز تماما فارس است با برخی مهاجرین عزیز.. من هم ساکن ارومیه هستم روزی زیر شش، نفر کرد نمیبینی در کلاس پانزده نفره مان ده نفر کرد دو فارس و یک ارمنی است.. لطفا از نجایت اقوام دیگر سو استفاده نکنید و همه چیز را بنام خود نزنید

پاسخ
رسول 1401-07-05 - 2:53 ب.ظ

ول کنین این اراجیف هارو اتحادداشته باشیم چه ترک وکردولروبلوچ وفارس وغیره برای ایران معنایی نداره جزاتحادشون وسربلندی ایران،سیاست انگلیس رودامن نزنیم(ترک+کرد+لر+بلوچ+فارس+عرب+…===ایران ایران ایران)

پاسخ
فریبامحمدخانلو 1401-08-25 - 3:50 ب.ظ

سلام
مادربزرگم می گفت مارااز بندر بوشهر به سمت نزدیکیهای همدان درزمان قاجار تبعید کردندوپدربزرگ پدربزرگم اسمش آقا علی وکیل بوده که درجنگ باانگلیسی ها کشته شده وایشان بارضا شاه میرپنج همرزم بوده است.هنوز رضا شاه سردار سپه بوده.مادر بزرگم میگفت ماترک بندر بوشهر هستیم آیا کسی هست اطلاعات درستی به من بده ممنونم

پاسخ
قشقایی 1401-09-12 - 0:29 ق.ظ

در ایران ما یک نژاد اریایی داریم که کرد ها ،لر ها ،گیلک و بلوچ ها را شامل می‌شوند که ریشه هندی دارند الباقی بومیان اصلی این سرزمین هستند چانه چه چیزی را میزنند ،ما ترکها بومیان اصلی این خاک هستیم و فرقی هم نمیکنه که در آذربایجان باشیم یا در شیراز یا در خراسان

پاسخ
احسان 1401-09-28 - 4:47 ق.ظ

سلام عزیزان درود بر قشقایی های باغیرت من هم تورک هستم با افتخار از طائفه صفی خانی تیره اولاد استان فارس میشینم

پاسخ
کمیل نادری درشوری 1401-10-15 - 0:07 ق.ظ

تمامی ترکمان ها از آسیای شرقی و در زمان الپ ارسلان بزرگ،پادشاه سلجوقی به خراسان و بعد به ایران کنونی مهاجرت کردند و بعد از نبرد ملازگرد آناتولی یا بخش بزرگی از ترکیه امروزی به دست سلجوقیان افتاد و بخش بزرگی از ترکمانها یا اغوزها به آنجا مهاجرت کردند که بعد ها زمان صفویان دوباره بخش بزرگی برای تثبیت حکومت صفوی به ایران برگشتند مثل دره شوری ها که بازماندگان قزلباشان هستند،
قشقایی یک اتحادیه ایلی از ترکمانها است که هر قبیله در زمانی به این اتحادیه پیوستند مثل دره شوری ها که آخرین گروه بودند که به این ایل پیوستند اما احتمالا هسته مرکزی و اولیه این اتحادیه ایل قایی بوده!

پاسخ
حسن عباسی 1401-10-25 - 5:35 ب.ظ

تعداد ایل قشقایی بین ۴ تا ۵ میلیون هست که آمار دقیقی در دست نیست اما رقم ۱ میلیون کاملا شاتباه درج شده

پاسخ
سیناقیطانی از بروجرد 1401-11-17 - 10:07 ق.ظ

منم از ایل قشقایی هستم زبانه ترکی رو فراموش نکردیم به بچه هامونم یاد میدم .قشقایی یعنی ترک.من نمیدونم از کدوم طایفه هستم.کسی میدونه بگه.اینم شمارم۰۹۱۸۲۴۸۳۷۷۵

پاسخ
شیما 1402-02-05 - 5:28 ب.ظ

حاجی خودت نمیدونی عه ما چه توقعی داری///:

پاسخ
اشکان 1401-11-28 - 1:47 ق.ظ

درود به همه اقوام سرزمین پارس اینجا ایرانه جایی که ۲۵۰۰ سال پیش بهش سرزمین پارس میگفتند شامل همه اقوام که از اون زمان تا الان ساکن این منطقه بودن میشه ایرانیها اریایی نیستند فرضیه مهاجرت اریاییها از اروپا به سمت ایران یک سال پیش تو سط یک پروفسور ایرانی متخصص ژنتیک به همراه تیمی از متخصصان ژنتیک از چند کشور اروپا و امریکایی به طور کل با ازمایشات بسیار دقیق رد شد و تنها یک دروغ تاریخی بود که اروپاییها ساختن ومشخص شد که ایرانیها متعلق به همین منطقه و کاملا بومی هستند که قدیمی ترین و اصیل ترین این اقوام زاگرس نشین ها هستند که از شمال غرب تا جنوب امتداد داره و لرها بختیاریها کردها و یلوچ ها بومی فلات ایران هستند و دیوار نگاره های ۱۰ تا ۱۲ هزار ساله تو غار ها کشف شده در قسمت لرستان اینو به خوبی ثابت میکنه که این سرزمین کهن تر از اونه که قبلا تصور میکردند و در مورد قشقاییهای عزیز کوچ نشینهایی بودن که از منطقه ای بین ترکمنستان و چین به اسم کشکایی کم کم به سمت ایران برای دسترسی به مناطق و مراثع بهتر برای زندگی مهاجرت کردند که این کوچ نشینی خوشبختانه هنوز هم در ایران ادامه داره و در همون منطقه بین چین و مغولستان هنوز افراد کوچ نشینی زندگی میکنند که به کشکایی معروفند و حتی رودخانه ای تو همون منطقه به این اسم وجود داره میتونید در موردش تحقیق کنید من نژاد پرست نیستم نسبت به هیچ قومی هم جبهه نگرفتم و همه اقوامی که ساکن ایران هستند همه با هم برابر و برادریم از شمال تا جنوب از شرق تا غرب فقط باید وطن پرستی و برادری رو ترویج داد نه تبعیض و نژاد پرستی برای همه مردم ایران ارزوی خوشبختی دارم

پاسخ
صمد درگاهی 1401-12-10 - 11:56 ب.ظ

یاشاسین ایل قشقایی ما خودمون از ایل شاهسون مغان اردبیل هستیم و ریشه مشترک با قشقایی ها داریم و آرزوم اینه یه روز برم مهمون عشایران قشقایی شم ایشالله به امید دیدار

پاسخ
داودخانزاده قراجه 1401-12-16 - 4:10 ب.ظ

سلام خانزاده قراچه از آذربایجان شرقی، سلام فراوان برهموطنان ودرودبرکاشقاییهای عزیز ،که از اقوام قدیم شمال غرب ایران وقرقویونلوها هستند وازازبک ترکمن نیستن و قراچه ایهای منطقه قاراداغ وخراسان شمالی وقراجه ایهای کاشقایی باهم ازیک طایفه هستن

پاسخ
مجتبی 1401-12-28 - 9:57 ق.ظ

قشقایی قطعا بزرگترین و پرجمعیت ترین ایل ایران هست، و در طول تاریخ به سرزمینش وفا دار بوده و هنوز غیرت در رگهاشون جاریست، کافیست با قشقایی های اصیل در تماس باشید تا معنی اصالت را بدانید، افسوس که سیاست های غرب سرزمین و اصالت و فرهنگ را نشانه گرفته چون از ایران ثروتمند میترسند

پاسخ
امید رضا قشقایی 1401-12-28 - 2:47 ب.ظ

سلام تمامی عزیزان .. .قشقایی ایل عزیز و بزرگ ما برای تمامی مردم ایران احترام قائل هست…من هم امید رضا قشقایی هستم از شهرستان فیروز آباد استان فارس… طایفه عمله تیره چگینی…. و اینم بگم زبان ما تورک اغوزی غربی است…و کرد و لر و بلوچی نداریم

پاسخ
پیمان 1402-01-28 - 1:52 ب.ظ

روح استاد بزرگ و گرانقدر محمد بهمن بیگی شاد باد …
دوستان عزیز این همه از اجداد و شجره و … داد سخن دادند !! اما دریغ از یک نفر که اسم این استاد بزرگ رو به زبون بیاره …
تمام ایل قشقایی مدیون‌ این مرد بزرگ هستند .

پاسخ
کوردستان 1402-02-03 - 11:11 ب.ظ

بنده کورد سنندج هستم و اصالتا اهل شیراز و در شهرستان سنندج ، سقز و … ایل قشقایی وجود داره و اجداد ما در دوره قاجار از شیراز به اسدآباد همدان و سنقر و کلیایی کرمانشاه آمده و ترک زبان و از ایل قشقایی بوده اند و ایل قشقایی متشکل از ترک ، کورد ، لر ، لک و فارس میباشد

پاسخ
Maryam 1402-03-07 - 12:00 ب.ظ

با سلام به همگی ترک قشقایی هستم از شیراز قشقایی ها لر وعرب نیستند فقط فقط ترک هستند شیراز پنجاه درصدش ترک قشقایی میتونید تحقیق کنید ساغول قشقایی ….لطفا لرها وعرب ها رو به قشقایی ها نبندید ما فقط ترک هستیم از ایل بزرگ قشقایی

پاسخ
میکائیل برمکی - نهاوند 1402-02-04 - 1:13 ب.ظ

همگی از آدم و حوا هستیم در این دنیا. خواه از قبیله بنی تمیم عرب باشی ، خواه از ایل سنگسر دامغان باشی ، خواه از تبار هفت لنگ بختیاری باشی ، خواه از ایل براهویی بلوچ باشی ، خواه ترک و کرد و فارس باشی ، مهم اینه که ایرانی هستی و باید متحد بمونی زیبایی ایران ما با همین رنگین کمان هاست.

پاسخ
شیما 1402-02-05 - 5:22 ب.ظ

۲میلیونو چطوری شام میدین؟
میگی ۱میلیونیم باز میگی۵۰میل؟وات د فاز؟‌

پاسخ
رسول 1402-02-07 - 7:46 ب.ظ

با سلام قشقایی در زبان ترک قاشقان قزاق یعنی در اصل قزاق هستن .از کشور قزاقستان بعد جنگ جهانی اول فرار کردن

پاسخ
بیتا 1402-02-21 - 3:56 ق.ظ

مردمان خوبی هستن ولی همینکه می‌فرمایید با مغول ها وارد ایران شدند زیاد حال نکردم

پاسخ
محمد رضا 1402-02-27 - 1:13 ق.ظ

یه مطلب درمورد یوسف علی خان بنویس خیلی هاازش استقبال میکنن،بنیان گزاره روستای چم یوسف علی در استان اصفهانه)البته بعضی ها میگن قبلا جزو چهار مهال بوده)بیشتر از ۱۰۰۰ الی ۶۰۰سال قدمت داره و یه نسل معروف داره بنام موسی حسنل(کسی که مثل امام میپرستیدنش)بخواطر ذات خوبش بوده،فامیلیشم نوروزی بود،چند نسل قبل اونم یکی بوده بنام نفس که تو بچگیش نفت و سوزونده (پیت و تو آب رود خونه زده بعد روشن کرده و غیره) تنها اسبان کنندشم ۱۲۰ سالشه و پسر خاله پدر بزرگمه

پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • بهترین هتل های اردبیل برای اقامتی راحت و ارزان

    1402-03-11
  • چرا خانه تاریخی صادقی در اردبیل شهرت زیادی دارد؟

    1402-03-09
  • مجموعه قطار سفیر با امکاناتی فراتر از یک قطار

    1402-03-09
  • ۱۰ تا از بهترین هتل های منطقه بلک آنتالیا

    1402-03-11
  • ۱۰ تا از بهترین هتل های منطقه کمر آنتالیا

    1402-03-11

مطالب برتر

  • آشنایی با شهر هوی آن در ویتنام

    1398-02-04
  • راهنمای سفارت کرواسی و اخذ ویزای این کشور

    1398-07-13
  • معرفی پلاژهای کیش + اطلاعات کامل و آدرس

    1400-12-04
  • ۷ دلیل برای سفر به تفلیس، پایتخت زیبای گرجستان

    1397-07-03
  • اقدامات و برنامه ریزی ها برای سامان دهی خانه نیما یوشیج در تهران

    1398-07-22
  • اگر در باتلاق گیر افتادیم، چه کنیم؟

    1398-02-14

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Pinterest

سفر و گردشگری

  • همه چیز درباره کاپوتاژ؛ حمل و نقل دریایی

  • دورترین فرودگاه های جهان!

  • معرفی بهترین اپلیکیشن های سفری سال ۲۰۲۲

مطالب جذاب

  • راهنمای کامل مهاجرت به کشور فنلاند و اخذ اقامت دائم این کشور

  • مردی که با سفر کردن میلیونر شد!

  • سمی ترین دریاچه جهان که حتی نباید به آن نزدیک شد+ تصویر

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • صفحه اصلی
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

مزرعه‌ پرورش گوسفند، جایی که در پاتایا...

معرفی باشکوه ترین مساجد تاریخی استانبول

رنگ این دریاچه هر لحظه تغییر می...