تفاوت دهلی با دهلی نو
تفاوت دهلی با دهلی نو این است که در واقع، دهلی نو شهری جدا از دهلی نیست و قسمتی از شهر دهلی به حساب میآید. شهر دهلی مهمترین شهر کشور هند میباشد که در بین گردشگران از شهرت و محبوبیت زیادی برخوردار است. اغلب مردم دهلی و دهلی نو را یکی میدانند اما این طور نیست و بین این دو تفاوتهایی اساسی وجود دارد. دهلی نو پایتخت کشور هندوستان بخشی از دهلی است که مقر دولت هند و ادارات و مراکز مهم دولتی و سیاسی این کشور در آن قرار گرفتهاست. در این مطلب قصد داریم شما را بیشتر با تفاوت شهر دهلی و منطقه دهلی نو در کشور هند آشنا کنیم، با الی گشت تا انتهای این مقاله همراه باشید.
رزرو آنلاین تور هند ( مثلث طلایی) “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت
تفاوت دهلی با دهلی نو در چه مواردی میباشد؟
دهلی یکی از شهرهای بزرگ هندوستان میباشد که شامل مناطق و بخشهای مشهور زیادی از جمله دهلی نو است. در واقع جایی که ما به عنوان شهر دهلی در کشور هند میشناسیم، شهری بزرگ و قدیمی است که تاریخچه و قدمتی طولانی دارد که به دوران مغول برمیگردد. اما دهلی نو که در زبان انگلیسی به آن نیو دهلی (New Delhi) میگویند، منطقه تازه تاسیسی در شهر دهلی میباشد که به عنوان مرکز و پایتخت سیاسی کشور هند شناخته میشود. در واقع مشخص کردن تفاوت دهلی با دهلی نو کار بسیار دشواری میباشد و نمیتوان مرزی معین بین این دو منطقه در کشور هندوستان قائل شد. به وجود آمدن منطقه دهلی نو در شهر دهلی دلایل بسیاری دارد که در ادامه برخی از آنها را به شما میگوییم.
نقشه کامل هندوستان + توضیحات
۱. داستان شکلگیری دهلی نو
شکلگیری منطقهای به نام دهلی نو به اوایل قرن بیست میلادی بر میگردد. تا قبل از استعمار انگلیس در هندوستان، پایتخت هند و محل استقرار دولت این کشور شهر کلکته بود. اما بعد از اینکه کشور هند استقلال خود را اعلام کرد، مسئولین حکومت در این کشور تصمیم گرفتند که پایتخت کشور هند را از شهر کلکته به شهری در نزدیکی دهلی که آن زمان هم شهر بزرگی بود، انتقال دهند. این موضوع باعث شد، منطقه ویژهای بهنام دهلی نو یا همان نیو دهلی شکل بگیرد و این منطقه را به عنوان مرکز سیاسی و اداری هندوستان انتخاب نمایند. سر ادوین لوتینز و سر هربرت بیکر دو معماری بودند که طراحی شهر دهلی نو را انجام دادند.
۲. کلانشهر بزرگی بهنام دهلی
دهلی یکی از استانهای کشور هند میباشد که از ۱۱ منطقه شهری شکل گرفتهاست، دهلی فرمانداری مخصوص به خود را هم دارد. دهلی مرکزی که به آن دهلی قدیم هم میگویند یکی از ۱۱ منطقه استان دهلی میباشد، این منطقه در گذشته مرکز تاریخی حکومت مغولها بودهاست. یکی دیگر از مناطق کلانشهر دهلی، منطقه مدرن ایندراپراستا (Indraprastha) میباشد، این منطقه بخشی از کلانشهر دهلی بهحساب میآید. منطقه دهلی نو هم دقیقا مانند سایر بخشهای کلانشهر دهلی است، فقط با این تفاوت که دهلی نو یا همان نیو دهلی که در اخبار بیشتر اسم آن را میشنویم، مرکز سیاسی و رسمی دولت هند میباشد. دولت هندوستان و فرمانداری دهلی به صورت مشترک اداره منطقه دهلی نو را برعهده دارند.
۳. دهلی و دهلی نو در کدام قسمت کشور هند قرار دارند؟
یکی دیگر از دلایل تفاوت دهلی با دهلی نو مکان قرارگیری این دو میباشد، شهر دهلی در ناحیه مرکزی کشور هند قرار دارد، شهر دهلی و منطقه دهلی نو در کناره رود جمنا (Jumna) در کشور هندوستان قرار گرفتهاند. رود جمنا که در انگلیسی به آن یامونا (Yamuna) هم میگویند، طولانیترین رود کشور هند میباشد که از رشته کوههای هیمالیا سرچشمه میگیرد. مردم هند اعتقاد زیادی به افسانهها دارند، به همین دلیل شهر دهلی از گذشتههای دور جایگاه ویژهای در باور و فرهنگ مردم این کشور داشتهاست. منطقه تازه تاسیس دهلی نو که در اوایل قرن بیست میلادی طراحی و ساخت آن انجام شدهاست، در قسمت جنوبی شهر بزرگ دهلی قرار دارد. دهلی نو بخشی از شهر بزرگ دهلی میباشد، این منطقه ویژه تحت نظر دولت هند و فرمانداری دهلی اداره میشود.
۴. وسعت و جمعیت شهر دهلی و منطقه دهلی نو
کشور هند یکی از پرجمعیتترین کشورهای جهان میباشد، طبق سرشماری که در سال ۲۰۰۱ در شهر دهلی انجام گرفتهاست، این شهر حدود ۳۵ میلیون نفر جمعیت دارد که ۱۳ میلیون آن در دهلی مرکزی ساکن هستند.
شهر دهلی یکی از قدیمیترین شهرهای جهان میباشد، این شهر در ارتفاع ۲۳۹ متری از سطح دریا قرار دارد. وسعت دهلی نو در کشور هند چیزی در حدود ۱۴۸۳ کیلومتر مربع میباشد که ۷۰۰ کیلومتر مربع آن ناحیه شهری و ۷۴۳ کیلومتر مربع ناحیه روستایی میباشد.
۵. ساختمانها و بناهای مهم دهلی و دهلی نو
یکی دیگر از دلایل تفاوت دهلی با دهلی نو قدمت آنها نسبت به یکدیگر میباشد ، همانطور که در ابتدا هم گفتیم دهلی شهری بسیار قدیمی میباشد و گذشته بسیار طولانی دارد. شهر دهلی اولین پایتخت حکومت مسلمانان از قرن ۱۲ تا ۱۹ میلادی بودهاست و همین موضوع نشاندهنده قدمت طولانی شهر دهلی میباشد. اگر به شهر دهلی بروید با دیدن ساختمانها و معماری شهر که در آن برخی از بناها به دوران مغول برمیگردد، متوجه قدمت تاریخی این شهر میشوید. از جمله بناهای مهمی که در این شهر قرار دارد، میتوان به قلعه سرخ، مسجد جامع، مقبره همایون و … اشارهکرد.
منطقه دهلی نو که مقر اصلی حکومت هند میباشد، یک منطقه تازه تاسیس در شهر دهلی است و به همین دلیل معماری آن بسیار جدید میباشد. از جمله بناها و ساختمانهای مهمی که در این شهر قرار دارند میتوان به کاخ ریاست جمهوری، ساختمان مجلس و غیره در دهلی نو اشاره کرد، سفارت خانههای اغلب کشورهای خارجی هم در جنوب دهلی نو قرار دارد.
۶.فرهنگ و آداب و رسوم مردم دهلی
شهر دهلی قدمتی بیش از ۵۰۰۰ سال دارد و یکی از قدیمیترین شهرهای جهان محسوب میشود. دهلی مهد آداب و رسوم و سنتهای قدیمی میباشد که تا به امروز هم مردم آن بسیاری از این سنتها را حفظ کردهاند. یکی از مشهورترین آداب و رسوم هندیها در نحوه سلام و علیک آنها میباشد. همانطور که در بسیاری از فیلمهای هندی هم دیدهاید، مردم دهلی در هنگام خوش آمد گویی و خداحافظی کف دو دست خود را به هم میچسبانند و در زیر چانه به سمت بالا نگه میدارند و به نشانه ادب تعظیمی کوتاه مینمایند و کلمه ناماسته را میگویند. مردم دهلی باور دارند که این کار نشان دهنده همفکری و همرنگی با شخص مقابل میباشد.
۷.آب و هوا شهر بزرگ دهلی
بارانهای موسمی یکی از ویژگیهای آب و هوایی کشور هندوستان میباشد، آب و هوای شهر دهلی هم از این موضوع مستثنی نیست. شهر دهلی سه فصل آب و هوایی مختلف دارد، این فصلها عبارتند از:
- فصل بارانهای موسمی یا مانسون که از اول ماه جون به مدت ۴ تا ۵ ماه ادامه دارد
- فصل سرما که از اول ماه نوامبر آغاز میشود و تا ۴ ماه طول میکشد
- فصل گرما هم در دهلی از اواسط ماه مارس آغاز و به مدت ۳ ماه این آب و هوا بر شهر دهلی حاکم است.
اگر در فصل بهار به دهلی سفر کنید، حتما باید از کولر گازی در استفاده نمایید، زیرا آب و هوای دهلی در این فصل گرم و مرطوب میباشد. در طول مدت زمستان هم که از اواخر ماه نوامبر در کشور هند آغاز میشود، استفاده از بخاری برای گرم کردن محیط نیاز است. به طور کلی شهر دهلی علاوهبر ترافیک وحشتناکی که دارد به آب و هوای نه چندان مطلوبش هم مشهور است. دلیل آب و هوای نامناسب شهر دهلی در فصول مختلف سال، گرما و خشکی بیابانهای راجستان از یک سمت و سرمای هیمالیا از طرف دیگر میباشد.
مجاورت دهلی با این دو منطقه باعث شده ماههای آوریل تا اکتبر هوای دهلی گرم و سوزان باشد و مردم حتی دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد را هم تجربه کنند و در نقطه مقابل در فصل زمستان، در ماههای دسامبرو ژانویه دمای هوا در دهلی تا نزدیک صفر درجه هم برسد. یکی از مشکلات مردم هند بخصوص شهر دهلی بارانهای موسمی میباشد که این بارانها اغلب باعث وقوع سیلهای ویرانگر در شهر دهلی میشود.
سوالات متداول
-
تفاوت شهر دهلی با دهلی نو در چیست؟
دهلی یکی از شهرهای بزرگ هندوستان میباشد که شامل مناطق و بخشهای مشهور زیادی از جمله دهلی نو است. در واقع جایی که ما به عنوان شهر دهلی در کشور هند میشناسیم، شهری بزرگ و قدیمی است که تاریخچه طولانی دارد. اما دهلی نو که در زبان انگلیسی به آن نیو دهلی (New Delhi) میگویند، منطقه تازه تاسیسی در بخشی از شهر دهلی میباشد که به عنوان مرکز و پایتخت سیاسی کشور هند شناخته میشود.
-
شهر دهلی نو در چه زمانی و توسط چه کسانی طراحی شدهاست؟
منطقه دهلی نو در اوایل قرن بیست میلادی شکل گرفت ، طراحی این شهر توسط سر ادوین لوتینز و سر هربرت بیکر انجام گرفتهاست.
-
شهر دهلی از نظر آب و هوایی چند فصل دارد؟
شهر دهلی دارای سه فصل آب و هوایی میباشد، این فصلها عبارتند از: فصل بارانهای موسمی یا مانسون که از اول ماه جون به مدت ۴ تا ۵ ماه ادامه دارد ، فصل سرما که از اول ماه نوامبرآغاز میشود و تا ۴ ماه طول میکشد ، فصل گرما هم در دهلی از اواسط ماه مارس آغاز و به مدت ۳ ماه این آب و هوا بر شهر دهلی حاکم است.
نتیجهگیری
بسیاری تفاوت دهلی و دهلی نو را نمیدانند و فکر میکنند هر دو این اسمها متعلق به پایتخت هند میباشد ولی این طورنیست. دهلی نام شهر بزرگی در کشور هندوستان است که ۱۱ منطقه مختلف دارد، یکی از این مناطق تازه تاسیس دهلی نو میباشد. در واقع میتوان گفت دهلی نو بخشی از شهر بزرگ دهلی در کشور هند میباشد. شکلگیری منطقه دهلی نو به اوایل قرن بیست میلادی یعنی زمان اعلام استقلال کشور هند برمیگردد. دهلی نو پایتخت سیاسی کشور هند و مرکز حکومت این کشور میباشد. اگر دوست دارید بیشتر با تاریخ و فرهنگ کشور هندوستان آشنا شوید، با الی گشت همراه باشید.