دروازه ای با تاریخ طلایی در آلمان
دروازه براندبورگ آلمان یکی از مهم ترین آثار و نماد های شناخته شده در قرن ۲۱ ام است. این دروازه، صندوقچه ی تارخ آلمان است و ستون به ستون آن شاهد اتفاقات و رویدادهای تاریخی و گوناگون است. به نوعی این دروازه، راوی و ناظر تاریخ آلمان، علی الخصوص تاریخ معاصر آن است. دروازه براندبورگ، یکی از جاذبه های تاریخی و فرهنگی کشور آلمان است که سالانه مسافران بسیاری از سراسر جهان برای دیدن این دروازه به آلمان سفر می کنند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا این دروازه ی معروف را مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط: جاذبه های گردشگری کوه تاراناکی پکن چه جاذبه هایی دارد؟ + ویدیو
دروازه ی براندبورگ که در زبان آلمانی به با عنوان براندبورگتور (Brandenburger Tor)، خوانده می شود، در قرن ۱۸ میلادی در شهر برلین، پایتخت آلمان، به فرمان فریدریش ویلهلم دوم پادشاه پروس، ساخته شد. این دروازه به سبک معماری نئو کلاسیک و در اوایلانقلاب باتاویان ها ساخته شده است. این دروازه ی زیبا و تاریخی در قسمت غربی شهر برلین و در تقاطع دو خیابان معروف و قدیمی ابرت و دن لیدن، قرار گرفته است. برای ساخت این دروازه، ۳ سال وقت صرف شد. این دروازه ی بزرگ و با شکوه در انتها به قصر پادشاهی پروس ختم می شود و در خیابانی که منتهی به آن ات، درختان عظیم الجثه ی فراوانی قرار گرفته اند. یکی از نمادهای معروف اروپا که معمولا برخی از افراد بدون این که اسم آن را بدانند ولی عکس های آن را دیده اند، همین دروازه براندنبورگ است. ساختمان پارلمان کشور آلمان در کنار این دروازه قرار گرفته است و فاصله ی آن ها با یکدیگر، یک بلوک است. اگر به برلین سفر کرده اید و از نزدیک این دروازه را دیده اید و یا فرقی ندارد، اگر همانطور که در بالا اشاره کردیم، همانند خیلی از افراد دیگر، عکس این بنا را به عنوان یکی از نمادهای اروپا دیده اید، حتما متوجه تشابه طراحی و ساخت این بنا با معماری یونان باستان، شده اید. باید بگوییم که در واقع نقشه و طراحی این بنا، مشابه دروازه ی ورودی معبد پارتنون که به دروازه ی ورود پارتنون معروف است، می باشد.

. این دروازه ی تاریخی در آتن هم همچنان برپا و استوار است و از نمادهای بصری و مهم سبک معماری نئو کلاسیک، به حساب می آید. معمار بنای این دروازه، فردی است به نام کارل گوتهارد فون لانگ هاتنس، که این بنا را در ابتدا، با نام آتنی آن، اسپر نامید. بالای سر دروازه در قسمت مرکزی آن، نماد ارابه ای است که چهار اسب آن را می رانند. نام معمار این ارابه ۴ اسب هم، یوهان گوتفرید شادو است. از نظر معماری فنی، دروازه براندبورگ، ۶ ستون در هر قسمت دارد که به سمت یکی از اصول معماری فنی آتن، به نام دریک، ساخته شده است و و ۵ راهرو برای عبور و مرور تشکیل داده اند. البته در زمانی که این دروازه ساخته شد، مردم عادی فقط اجازه ی عبور و مرور از دو مسیر آخری و منتهی الیه را داشتند. در زمینه ی کلان تر به این دروازه و مسیرهای ورودی اش نگاه کنیم، می بینیم که این دروازه به یکی از ۱۸ مسیر ورودی برلین، منتهی می شود. ارتفاع این درازه ۲۶ متراست و فاصله ی هر طرف دیواره های ستون این دروازه با یکدیگر، ۶۵ متر است. عمق درونی هر دروازه هم ۱۱ متر است. جنس سازه ی این بنا از سنگ ماسه است.

مجسمه ارابه چهار اسب
مجسمه ای که در بالای قسمت مرکزی این دروازه قرار دارد، همانطور که گفتیم، توسط یوهان گوتفرید شادو، ساخته شد و نمادی است از الهه های باستان. در واقع موجودی که بر فراز این ارابه ی چهار اسب قرار گرفته، ویکتوریا، نماد پیروزی در زمان باستان است و در حال هدایت ارابه ای است که بر روی آن قرار گرفته است. نام اصلی این ارابه چهار اسب، چهار یوغ یا کوآدریگا (Quadriga)است و نماد جایگاهیی است که در دوران امپراتوری روم، فاتحان جنگ و سرداران بر روی آن می نشستند و به روم عزیمت می کردند. در افسانه ها آمده است که هر چهار اسب این ارابه ها، به رنگ سفید بوده اند.

گذر تاریخ بر دروازه براندربورگ
شاید از جالب ترین نکته هایی که می توانیم در زمینه ی این اثر تاریخی به آن اشاره کنیم این است که این اثر، از زمانی که ساخته شده است که با وجود روی کار آمدن حکومت ها و دولت های بسیار که جهت گیری های مختلف سیاسی هم داشتند، این دروازه ی زیبا در برلین همچنان پابرجاست و از نمادهای اصلی نه تنها آلمان و شهر برلین، بلکه اروپا نیز محسوب می شود. همانطور که در بالا اشاره کردیم، الگوی ساخت این معبد، از محل ورودی معبد پارتنون، که به نام محل تولد دموکراسی معروف است، الگو برداری شده است و در حال حاضر برلین را تبدیل کرده است به شهری که سرلوحه ی خود، از نمادهای سیاست مدرن را، کرده است. از جمله اتفاقات تاریخی که در زمان خود واقعه ای سیاسی بوده اند و می توان به دروازه ی براندبورگ نسبت داد، این بود که اندیشه ی حکومت شوروی، باعث جدا سازی برلین و تقسیم آن به برلین شرقی و غربی بوده است. زمانی که رهبران جدی آلمان شرقی این دیوار را مجددا ترمیم و بازسازی کردند، اهالی آلمان غربی شروع به تظاهرات در کنار این دیوار کردند و به همین علت رهبران آلمان شرقی، این فرصت را به دست آوردند تا عبور و مرور از طریق این دروازه را ممنوع کنند و این پل را تبدیل به مرزی میان آلمان غربی و آلمان شرقی کردند. هر کسی که تلاش می کرد از این دروازه عبور کند، سرنوشتی خونین، انتظارش را می کشید.


در حال حاضر دروازه براندبورگ برلین، جاذبه ای قدرتمند و یک دلیل محکم برای هر توریست و مسافری است که اگر به اروپا و یا به طور خاص تر بخ کشور آلمان سفر کند، حتما برای دیدن این دروازه به برلین سفر کند و در کنار دروازه ای که در ۲۰۰ سال و اندی که از عمر ساخت آن می گذرد، همان گذر تاریخی، معماری بی نظیر و باشکوه و شکوه فعلی کشور آلمان را ببیند.
منبع:berlin.de
۱ نظرات
آلمان یکی از بهترین مقاصد گردشگری تو دنیاس. دوستام سفر کرده بودن بسیار راضی بودن.