الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • راهنمای سفر
    • راهنمای سفر

      بازار تاریخی تبریز، یکی از بزرگ ترین بازارهای…

      ۱۴۰۱-۱۲-۲۲

      راهنمای سفر

      بهترین کافه ها و رستوران های دبی مال

      ۱۴۰۱-۱۲-۲۲

      راهنمای سفر

      اقامت در هتل های لوکس و ۵ ستاره…

      ۱۴۰۱-۱۲-۲۲

      راهنمای سفر

      همه چیز در مورد بازار تجریش و تکیه‌ی…

      ۱۴۰۱-۱۲-۲۲

      راهنمای سفر

      معرفی برخی از جاذبه های گردشگری شهرستان چالوس

      ۱۴۰۱-۱۲-۲۱

  • اخبار
    • اخبار

      یونسکو باغ شاهزاده کرمان را به ۳۵ زبان…

      ۱۴۰۱-۱۱-۱۲

      اخبار

      کاهش نرخ بلیط هواپیما چه زمانی اتفاق می…

      ۱۴۰۱-۱۰-۲۶

      اخبار

      بارش شهابی جوزایی در آذر ماه: این چند…

      ۱۴۰۱-۰۹-۱۰

      اخبار

      الی گشت، بهترین سیستم آنلاین خرید بلیط هواپیما

      ۱۴۰۱-۰۸-۲۵

      اخبار

      نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی ۲۰۲۲؛ برای علاقه مندان…

      ۱۴۰۱-۰۷-۱۹

  • آموزشی
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدیو

نکات مهم برای جلوگیری از اضافه بار در فرودگاه

توسط مینا قاجار 1401-10-19
1401-10-19
اضافه بار در فرودگاه - الی گشت

اضافه بار در فرودگاه یکی از مشکلات رایج در سفرهای هوایی است. در این شرایط فرد برای حمل تمام بار خود ناچار به پرداخت هزینه‌ای اضافه بر هزینه بلیط، عوارض پرواز و… است. این اتفاق اما گاهی اوقات زمانی رخ می‌دهد که فرد آمادگی پرداخت هزینه نداشته یا پول به اندازه اضافه‌بار به همراه ندارد. در این شرایط باید با روش‌های دیگر این مشکل را حل کرد. در این مطلب از الی گشت نکات مهم برای جلوگیری از اضافه بار در فرودگاه را توضیح می‌دهیم، با ما همراه باشید.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

بنر تبلیغات

اضافه بار در فرودگاه به چه معناست؟

اگر تجربه سفر هوایی را داشته‌اید حتما می‌دانید که یکی از اقدامات قبل از سوار شدن به هواپیما تحویل بار برای شماره خوردن و انتقال آن به قسمت بار هواپیما است. در این مرحله وزن بار شما هرچیزی که باشد، یک چمدان ساده یا بسته‌ای بزرگ اندازه‌گیری شده و براساس نوع بلیط شما، مجاز بودن یا نبودن آن محاسبه می‌شود.

در چنین شرایطی دو حالت وجود دارد، یا بار شما به مقدار مجازی است که در بلیط تعیین شده و بدون مشکل برای بارگیری در قسمت بار ارسال می‌شود یا اضافه بار می‌خورید که در این شرایط ابتدا باید هزینه بار را پرداخت کنید تا بارگیری آن انجام شود. با این توضیحات اضافه بار در فرودگاه را می‌توان اینطور معنی کرد که هر مسافر برای سفر هوایی براساس بلیط خود قادر به حمل وزن مشخصی از بار است و اگر بار او از این میزان بیشتر شود، اضافه بار خورده و باید هزینه آن را بسته به شرایط ایرلاین پرداخت کند.

مطالب مرتبط را اینجا بخوانید:

راهنمای خرید چمدان برای سفر

چمدان خود را برای سفر چگونه جمع کنیم و برای سفر چه لباسی بپوشیم؟

کدام نوع از چمدان را انتخاب کنیم تا سفری راحت و بی دغدغه داشته باشیم؟

اسکن چمدان - الی گشت

تفاوت بار اصلی و بار دستی

قبل از اینکه به موضوع اضافه بار در فرودگاه بیشتر بپردازیم باید با تفاوت انواع بار در سفرهای هوایی آشنا شوید. در سفر با هواپیما هر مسافر دو نوع بار دارد. یک نوع بار، ساک دستی، کیف یا کوله پشتی است که مسافر با خود به داخل کابین هواپیما برده و معمولا شامل وسایل ضروری و گران قیمت و گوشی و لپ تاپ است. استفاده از این محتویات بار دستی در زمان نیاز مسافر به سادگی امکان‌پذیر است و محل آن کابینی است که بالای صندلی مسافر وجود دارد.

نوع دیگر بار اما بار اصلی است که بیشتر به صورت چمدان است و آن را در بخش بار هواپیما قرار می‌دهند. این نوع بار باید قبل از سوار شدن به هواپیما تحویل بخش بار داده شود تا وزن‌کشی و شماره‌گذاری شده و برای قسمت حمل بار ارسال شود. در بار اصلی امکان قرار دادن هر نوع وسیله‌ای به غیر از ممنوعات مانند وسایل تیز، دخانیات، وسایل آتش‌زا وجود دارد.

 فاکتورهای مهم در تعیین هزینه اضافه بار

در صورتی‌که بار شما مقدار بیشتری از میزان مجاز ایرلاین داشته باشد ملزم به پرداخت هزینه آن هستید، در غیراینصورت امکان حمل مقدار اضافه بار را نخواهید داشت. هزینه یکی از دغدغه‌های همه مسافران در موضوع اضافه بار است که با فاکتورهای مختلفی مانند قیمت بلیط، مدت زمان پرواز، کلاس پرواز، ابعاد چمدان، فرم بار و چمدان، مقصد، وزن و تعداد بار مشخص می‌شود.

هزینه اضافه بار - الی گشت

میزان مجاز اضافه بار در ایرلاین‌های داخلی چقدر است؟

یکی از فاکتورهای مهم در تعیین اضافه بار در فرودگاه نوع ایرلاین است. ایرلاین‌های مختلف بسته به اندازه قسمت حمل بار، تعداد مسافران هر پرواز و… مقادیر مختلفی برای میزان مجاز بار مشخص می‌کنند. در نظر داشتن این موضوع اولا به انتخاب ایرلاین مناسب کمک کرده و ثانیا از دغدغه هزینه بابت اضافه بار کم می‌کند. این موضوع در ایرلاین‌های داخلی و خارجی متفاوت است. در داخل کشور ما ایرلاین‌های مختلفی وظیفه حمل مسافران در داخل کشور را برعهده دارند که هرکدام قوانینی در مورد اضافه بار دارند. از این ایرلاین‌ها می‌توان به قشم‌ایر، کیش‌ایر، تابان، زاگرس، ایران‌ایر، ماهان و… اشاره کرد که در ادامه قوانین بار و اضافه بار در ایرلاین‌های مختلف و براساس پرواز را بررسی می‌کنیم.

  • اضافه بار در پروازهای اکونومی

میزان بار مجاز در پروازهای اکونومی تمام شرکت‌های هواپیمایی داخلی مساوی و ۲۵ کیلوگرم است. البته در بعضی پروازها در شرایط خاص تا ۳۰ کیلوگرم هم مجاز می‌باشد.

  • اضافه بار در پروازهای تجاری یا فرست کلاس

در پروازهای تجاری یا بیزینس و فرست کلاس که کلاس پروازی بالاتر و خدمات ارائه شده برای مسافران بیشتر است، میزان باری که مسافر بدون پرداخت هزینه اضافی مجاز به حمل آن است هم بیشتر می‌باشد. این میزان در پروازهای بیزینس ایرلاین‌های مختلف پروازهای داخلی ۴۰ کیلوگرم و برای پروازهای فرست کلاس ۵۰ کیلوگرم و در مواردی بیشتر است. میزان دقیق بار مجاز توسط هر شرکت هواپیمایی داخل بلیط آن مشخص می‌شود.

میزان مجاز اضافه بار - الی گشت

  • میزان مجاز بار دستی

همچنین در پروازهای مختلف حمل بار دستی هم مقدار مشخصی دارد و در صورتی‌که میزان بار بیشتر شود مسافر باید اضافه بار پرداخت کرده یا بخشی از بار را به چمدان خود منتقل کند. میزان مجاز بار دستی در پروازهای اکونومی داخلی در بیشترین حالت ۵ کیلوگرم و میزان بار مجاز دستی در پروازهای تجاری داخلی در بیشترین حالت تا ۷ کیلوگرم مجاز است.

اضافه بار در فرودگاه برای ایرلاین‌های خارجی چه سقفی دارد؟

در مورد ایرلاین‌های خارجی هم دقیقا مانند پروازهای داخلی میزان مجاز بار سقفی دارد و با عبور از آن مسافر باید اضافه بار پرداخت کند. بیشتر ایرلاین‌های خارجی برای پروازهای اکونومی میزان ۳۰ کیلوگرم بار را برای مسافران مجاز می‌دانند اما بسته به کشور و نوع ایرلاین در بعضی خطوط هواپیمایی این میزان به ۴۰ کیلوگرم هم می‌رسد. البته حمل این میزان بار مشروط به تقسیم آن در دو چمدان است. قوانین بار نه تنها در مورد وزن بسته و چمدان بلکه در مورد ابعاد آن‌ها هم وجود دارد. به عنوان مثال در پرواز هواپیمایی قطر، میزان بار مجاز در پروازهای اکونومی، بیزینس و فرست کلاس به ترتیب ۳۰، ۴۰ و ۵۰ کیلوگرم می‌باشد، به شرطی که طول، عرض و ارتفاع بسته بیشتر از ۱۵۸ سانتی‌متر نشود.

البته در بعضی ایرلاین‌های اروپایی یا آسیایی ممکن است میزان بار مجاز از ۳۰ کیلوگرم هم کمتر باشد. به عنوان مثال در ترکیش ایرلاین بار مجاز در پروازهای اکونومی ۲۰ کیلوگرم و بار مجاز در پروازهای بیزینس ۳۰ کیلوگرم است و هر چقدر که وزن بار از این مقادیر بیشتر شود، مسافر ملزم به پرداخت هزینه بیشتری خواهد بود. یا در  پرواز لوفت‌هانزا مسافران در کلاس اکونومی تنها مجاز به حمل ۲۳ کیلوگرم بار در یک چمدان هستند و در پرواز بیزینس مقدار آن به ۳۲ کیلوگرم به شرط تقسیم در دو چمدان می‌رسد.

جمع کردن چمدان - الی گشت

هزینه اضافه بار در فرودگاه برای ایرلاین‌های داخلی و خارجی به چه صورت است؟

اضافه بار در فرودگاه با پرداخت هزینه حمل می‌شود. در اکثر شرکت‌های هواپیمایی هزینه بار مجاز روی بلیط حساب می‌شود و در صورت اضافه بار، تنها هزینه بار اضافه در فرودگاه دریافت می‌شود اما بعضی شرکت‌ها به طور کل هزینه‌ای بابت بار روی بلیط دریافت نمی‌کنند و تمام هزینه چه در مورد بار مجاز و چه در مورد اضافه بار را در فرودگاه از مسافر دریافت می‌کنند.

هزینه اضافه بار در پروازهای داخلی بر اساس قیمت بلیط محاسبه می‌شود و به این صورت است که با حمل هر یک کیلوگرم بار اضافه مسافر باید ۱ درصد از قیمت بلیط را به عنوان جریمه اضافه بار پرداخت کند اما در شرکت‌های هواپیمایی خارجی بحث هزینه‌ها براساس قوانین آن کشور، نوع بار، مقصد و… متفاوت است. به عنوان مثال در پرواز ایران به قطر با هواپیمایی قطر ایرلاین، هزینه اضافه بار به ازای هر کیلو بار اضافه ۲۰ دلار است اما همین شرکت برای اضافه بار ایران تا کشورهای جنوب شرقی آسیا برای هر کیلو اضافه بار، ۳۰ دلار دریافت می‌کند. بنابراین بهتر است در زمان تهیه بلیط از آژانس یا شرکت هواپیمایی در مورد هزینه‌ها اطلاع کسب کرد.

اضافه بار در فرودگاه

چه راه‌هایی برای جلوگیری از اضافه بار در فرودگاه وجود دارد؟

همان‌طور که تا اینجا گفتیم در شرایط اضافه بار برای اینکه امکان خروج بار و حمل آن با هواپیما وجود داشته باشد باید هزینه اضافه بار را پرداخت کرد. اما گاهی‌اوقات این امکان وجود ندارد. به عنوان مثال در سفرهای خارجی ممکن است ارز قابل قبول آن کشور همراه نبوده و پول نقد برای چنج کردن تمام شده باشد یا در پروازهای داخلی ممکن است دسترسی به پول نقد و کارت بانکی در آن لحظه امکان‌پذیر نباشد.

حتی در شرایطی ممکن است فرد به دلیل گران تمام شدن بلیط امکان پرداخت هزینه‌ای اضافه برای حمل بار بیشتر نداشته باشد که در این صورت، راهکارهای زیر می‌توانند کمک کننده باشند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که با محاسبه مقدار بار قبل از پرواز و آشنایی با قوانین بار مجاز هر ایرلاین قبل از بستن و آماده کردن بار، تا حد زیادی می‌توان از مشکل اضافه بار جلوگیری کرد.

  • تقسیم بار بین همراهان

اگر چمدان‌های خود را برای محاسبه وزن بار تحویل دادید و هشدار اضافه بار دریافت کردید نگران نباشید. در این شرایط می‌توانید از همراهان خود که میزان بار کمتری دارند برای تقسیم بار استفاده کنید. در این صورت چمدان شما با بلیط فرد همراه محاسبه می‌شود و دیگر اضافه بار نخواهید خورد.

جلوگیری از اضافه بار در فرودگاه - الی گشت

  • ارسال بخشی از بار با شرکت‌های پستی

اگر در سفر خود خرید زیادی انجام داده‌اید و اطمینان دارید اضافه بار می‌خورید بهتر است حمل بار تا مقصد خود را با روشی دیگر انجام دهید. به عنوان مثال شرکت‌های پستی برای حمل بار داخلی انتخاب مناسبی هستند. هزینه ارسال بار با شرکت‌های پستی گاهی‌اوقات بسیار کمتر از حمل بار با خود در هواپیما تمام می‌شود و ایمنی ارسال وسیله هم بیشتر است. البته چون پروسه ارسال بار با شرکت‌های پستی زمان‌ بیشتری می‌برد بهتر است چند روز از قبل از زمان بلیط خود و بر اساس جدول زمانبندی ارسال آن شرکت، بار اضافی خود را به مقصد ارسال کنید.

  •  تقسیم بار بین ساک دستی و چمدان

همان‌طور که گفتیم هر مسافر علاوه‌بر باری که در قسمت حمل بار و به صورت بسته یا چمدان دارد، مجاز به حمل مقداری بار با شرایط خاص در داخل کابین هواپیما هم هست. اگر اضافه بار شما بخاطر چیزی حدود ۲-۳ کیلوگرم است و وسیله زیادی برای حمل در داخل هواپیما با خود به همراه ندارید بهتر است آن مقدار اضافه را در ساک دستی خود قرار دهید تا از بار چمدان کم شده و مشکل اضافه بار شما حل شود.

ساک دستی در فرودگاه - الی گشت

نتیجه‌گیری

اضافه بار در فرودگاه یکی از اتفاقاتی است که مسافران سفرهای هوایی باید در هر شرایطی آمادگی آن را داشته باشند. این مشکل در بسیاری از موارد با پرداخت هزینه برطرف می‌شود اما راه‌هایی برای حل بدون هزینه این مشکل هم وجود دارد، به عنوان مثال آشنایی با قوانین بار و میزان مجاز آن در هر ایرلاین و… که در این مطلب از الی گشت آن‌ها را به طور کامل توضیح دادیم. با مطالعه سایر مطالب سایت ما می‌توانید با نکاتی بیشتری که به سفر هوایی بدون دردسر کمک می‌کند، آشنا شوید.

سوالات متداول از الی گشت

۱. تفاوت ایرلاین‌های داخلی در مقدار مجاز اضافه بار در فرودگاه به چه صورت است؟

ایرلاین‌های داخلی در میزان بار مجاز تفاوتی ندارند و این موضوع تنها در کلاس پروازهای مختلف فرق می‌کند. در تمام ایرلاین‌ها حداکثر بار مجاز برای حمل در کلاس اکونومی ۲۵ کیلو و در کلاس تجاری ۳۰ کیلوگرم است.

۲. سقف اضافه بار در فرودگاه برای ایرلاین‌های خارجی چقدر است؟

میزان اضافه بار در شرکت‌های هواپیمایی خارجی متفاوت است، به عنوان مثال در شرکت هواپیمایی قطر ایرلاین امکان حمل ۳۰ کیلوگرم بار در قسمت اکونومی مجاز است در حالی‌که ایرلاین ترکیش تنها ۲۰ کیلوگرم از بار مسافران را در پرواز اکونومی بدون هزینه اضافه حمل می‌کند. برای اطلاع دقیق از میزان بار مجاز بهتر است بلیط هواپیمای شرکت مورد نظر را بررسی کرد.

۳. هزینه اضافه بار در پروازهای داخلی به چه صورت محاسبه می‌شود؟

هزینه اضافه بار بسته به حجم بار اضافی دارد و در کلیه پروازها به ازای هر یک کیلو مسافر باید یک درصد از قیمت بلیط را برای اضافه بار در نظر بگیرد.

راهنمای سفرسفرنکات سفرگردشگری
۰ نظرات
مطلب قبلی
با رعایت این نکات اصلا نگران «چاق شدن در سفر» نباشید!
مطلب بعدی
چگونه برای اولین پرواز خارجی آماده شویم؟

مطالب مرتبط

بازار تاریخی تبریز، یکی از بزرگ ترین بازارهای...

بهترین کافه ها و رستوران های دبی مال

اقامت در هتل های لوکس و ۵ ستاره...

همه چیز در مورد بازار تجریش و تکیه‌ی...

معرفی برخی از جاذبه های گردشگری شهرستان چالوس

همه چیز درباره هتل گرند استار استانبول، هتلی...

زندگی در این خانه های شناور بسیار جذاب...

آدرس دفاتر شرکت هواپیمایی داخلی و خارجی در...

چگونه حرفه ای سفر کنیم؟

معرفی هتل گرند جواهر استانبول | ۵ ستاره

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • بازار تاریخی تبریز، یکی از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده جهان

    1401-12-22
  • هیجانی شگفت انگیز بر روی پل های معلق ایران

    1401-12-22
  • بهترین کافه ها و رستوران های دبی مال

    1401-12-22
  • اقامت در هتل های لوکس و ۵ ستاره ارمنستان

    1401-12-22
  • همه چیز در مورد بازار تجریش و تکیه‌ی تاریخی ۲۰۰ ساله آن!

    1401-12-22

مطالب برتر

  • اتاوا، ارزانترین شهر کانادا در حین پایتخت بودنش به همراه ویدیو

    1401-09-09
  • چرا به سنگاپور برویم؟

    1396-01-12
  • هیجان غواصی در دنیای زیر آب، جزیره کرون در فلیپین

    1398-07-15
  • «تَرین» های بلغارستان را بشناسیم

    1395-10-01
  • نخستین قطار ایران به آلمان می رود

    1398-03-24
  • زیباترین مسیرها برای سفر جاده ای در ترکیه

    1398-07-14

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Pinterest

سفر و گردشگری

  • مواردی که هتل محل اقامتتان به شما نخواهد گفت (قسمت دوم)

  • همه چیز درباره فرودگاه های گرجستان

  • معرفی هتل سانیس افس رویال در کوش آداسی+ تصویر

مطالب جذاب

  • آشنایی با مناطق دبی؛ منطقه آل برشا

  • معرفی هتل ۴ ستاره د اسکوئر در کپنهاگ

  • باغ وحش تارونگا، معروف ترین باغ وحش استرالیا

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • صفحه اصلی
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

جزایر اطراف بالی

خانه ی برونی میبد، اثری تاریخی که...

تغییر شگفت انگیز در سالن های زیبایی...