جامع ترین راهنمای سفر از اصفهان به استانبول برای گردشگران

اصفهان و استانبول هر دو از زیباترین شهرهای جهان و خواهرخوانده‌ی یکدیگر هستند. در حال حاضر پروازهای مستقیم بین این دو شهر به صورت مرتب انجام می‌شوند و شما می‌توانید با خرید بلیط هواپیما در کم‌ترین زمان به مقصد برسید. اگر مبدأ شما اصفهان است و قصد دارید به استانبول سفر کنید با الی گشت همراه باشید تا در راهنمای سفر از اصفهان به استانبول اطلاعات کاملی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

استانبول با ۱۵۳۹ کیلومترمربع مساحت، بزرگ‌ترین شهر و مرکز اقتصادی و فرهنگی ترکیه محسوب می‌شود. این کلانشهر در کنار تنگه بسفر، دریای سیاه و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر قاره اروپا و آسیا را از یکدیگر جدا می‌کند؛ بنابراین استانبول را می‌توان تنها شهر جهان دانست که در دو قاره گسترده شده است.

استانبول با نام قدیم «کنستانتینوپل» یا «قسطنطنیه» از دوران امپراتوری روم، بیزانس و پس از آن امپراتوری عثمانی برجای مانده است. در حال حاضر این شهر به علت فرهنگ غنی و متمایز، آثار تاریخی برجسته و طبیعت تماشایی خود یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری دنیاست.

اولین نشانه‌های سکونت انسان در شهر استانبول امروزی مربوط به عصر مفرغ هستند که در فکرتپه (بخش آسیایی) این شهر یافته شده‌اند. همچنین آثار و نشانه‌های یافت شده در این شهر، سکونت فنیقی‌ها را در منطقه کادیکوی تأیید می‌کنند.

استانبول در سال ۶۶۷ قبل از میلاد و در دوره مستعمره‌نشین‌های یونانی مگارا با نام «بیزانتیوم» بنا شد. این شهر در زمان امپراتوری هخامنشیان توسط داریوش بزرگ تصرف شد و تا پایان سلطنت اردشیر یکم تحت حاکمیت ایران بود.

در سال ۱۹۶ میلادی، رومیان، بیزانس را  تصرف کردند و پایتخت خود را به نیکومدیا (کوجالی کنونی) منتقل کردند. این اتفاق باعث شد بیزانس تخریب شود. در همین دوره گروه‌های بزرگی از رومیان به بیزانس یا استانبول فعلی مهاجرت کردند.

در سال ۳۳۰ میلادی امپراتور کنستانتین بزرگ، رم شرقی را بنا نهاد و  بیزانتیوم (استانبول) را به عنوان پایتخت انتخاب کرد. پس از مرگ کنستانتین شهر به «کنستانتینوپولیس» یا «قسطنطنیه» مشهور شد.

در ۲۹ ماه مه سال ۱۴۵، پس از ۵۳ روز محاصره، سلطان محمد دوم فاتح در حالی که توسط توپ یک حفره‌ی بسیار بزرگ در دیوارهای قسطنطنیه ایجاد کرده بود وارد شهر شد. محل این حفره امروزه به توپکاپی یا دروازه توپ معروف شده است.

سلطان محمد فاتح، استانبول را به عنوان سومین پایتخت امپراتوری عثمانی انتخاب کرد و دستور ساخت کاخ توپکاپی و بازار استانبول را داد. همچنین او دستور داد بناهای متعددی از جمله مدارس و حمام‌ها‌ در این شهر ساخته شوند.

در سال ۱۹۲۳ و پس از ایجاد جمهوری ترکیه، پایتخت از استانبول به آنکارا منتقل شد اما این شهر همچنان مرکز تجاری و صنعتی ترکیه و بزرگ‌ترین شهر این کشور محسوب می‌شود.

استانبول در زمان امپراتوری روم شرقی توسط کنستانتین به عنوان پایتخت انتخاب شد و به کنستانتینوپل (شهر کنستانتین) معروف شد. در این دوره مسلمانان کنستانتینوپل را قسطنطنیه می‌نامیدند. همچنین این شهر در زبان یونانی به «ایستیم بولین» به معنای «به سوی شهر» معروف بود.

در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سوم سکه‌هایی را با نام اسلامبول (اسلام شهر) ضرب کرد. در نهایت از تاریخ ۲۸ مارس ۱۹۳۰ و پس از جمهوریت ترکیه، اداره پست این کشور از دیگر کشورهای جهان خواست تا از نام استانبول در مکاتبات خود استفاده کنند.

استانبول تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های برفی و بارانی دارد. میزان رطوبت در این شهر بالاست و در طول سال متوسط بارندگی در استانبول ۸۷۰ میلی‌متر است. در فصل زمستان حداکثر دما در استانبول بین ۷ تا ۹ درجه سلسیوس است. همچنین در فصل تابستان و از ماه‌های ژوئن تا سپتامبر میانگین دمای استانبول به ۲۸ درجه سلسیوس می‌رسد.

اطلاعات مهمی که در سفر به استانبول باید به آن‌ها توجه کنید شامل موارد زیر هستند:

  • زبان رسمی: ترکی استانبولی
  • کد کشور: ۰۹۰
  • واحد پول: لیر ترکیه
  • شماره تلفن‌ ضروری آمبولانس استانبول: ۱۱۲
  • شماره تلفن ضروری آتش‌نشانی استانبول: ۱۱۰
  • شماره تلفن ضروری پلیس استانبول: ۱۵۵
  • فرودگاه‌های استانبول: فرودگاه جدید استانبول (IST) و فرودگاه صبیحا گوکچن (SAW)

برای سفر از اصفهان به استانبول نیازی به ویزا ندارید و فقط باید پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار همراه داشته باشید. به طور کلی شهروندان ایرانی بدون دریافت ویزا می‌توانند ۳ ماه در ترکیه بمانند و بعد از این مدت باید نسبت به تمدید اقامت خود یا بازگشت به ایران اقدام کنند.

بهترین زمان سفر به استانبول فصل‌های بهار و پاییز هستند. از فروردین تا اواسط خرداد و از مهر تا اواسط آذر، شهر استانبول آب و هوای خوبی دارد. در صورتی که از علاقه‌مندان گل لاله هستید می‌توانید در ماه آوریل و همزمان با برگزاری جشنواره بین‌المللی لاله به استانبول سفر کنید.

در فصل تابستان تعداد گردشگران استانبول افزایش پیدا می‌کند و تمام نقاط توریستی این شهر با ازدحام جمعیت روبرو می‌شوند. همچنین در این فصل هزینه بلیط هواپیما، اقامت و ورودی مراکز تاریخی و تفریحی افزایش می‌یابد.

راه‌های سفر از اصفهان به استانبول شامل سفر هوایی با هواپیما و سفر زمینی با استفاده از قطار، اتوبوس و خودروی شخصی هستند.

  • سفر با هواپیما به استانبول

راحت‌ترین و سریع‌ترین شیوه سفر از اصفهان به استانبول خرید بلیط هواپیما است. فاصله هوایی اصفهان استانبول ۲۲۵۰ کیلومتر است و مدت زمان سفر بین این دو شهر با توجه به شرایط آب و هوایی ۳ ساعت تا ۳ ساعت و ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.

پروازهای اصفهان به استانبول معمولاً به مقصد فرودگاه جدید استانبول (IST) و فرودگاه صبیحا گوکچن (SAW) انجام می‌شوند. فرودگاه استانبول در بخش اروپایی و در ۴۰ کیلومتری میدان تکسیم قرار دارد و در بیشتر موارد پذیرای پروازهای ترکیش ایرلاین از اروپا است.

فرودگاه صبیحا گوکچن (SAW) دومین فرودگاه استانبول محسوب می‌شود که در بخش آسیایی و در ۴۰ کیلومتری میدان تکسیم قرار دارد. این دو فرودگاه حدود ۸۰ کیلومتر (۷۵ دقیقه) از یکدیگر فاصله دارند.

در سفر هوایی از اصفهان به استانبول، پس از رسیدن به فرودگاه می‌توانید با استفاده از شاتل‌های فرودگاه صبیحا گوکچن با نام هاوابوس (Havabus) یا شاتل‌های فرودگاه جدید استانبول با نام هاواایست (Havaist) به نقاط مختلف مرکز شهر دسترسی داشته باشید. همچنین برای دسترسی به مرکز شهر می‌توانید از مترو تا تاکسی‌های فرودگاهی استفاده کنید.

  • سفر به استانبول با قطار

برای سفر از اصفهان به استانبول با قطار می‌توانید بلیط قطار تهران وان یا تبریز وان بخرید و سپس از وان به استانبول بروید. دقت داشته باشید که در حال حاضر مسیر ریلی مستقیمی بین وان و استانبول وجود ندارد؛ بنابراین پس از رسیدن به وان باید ابتدا به شهر تاتوان و سپس به آنکارا بروید و از آنجا سوار قطار به مقصد استانبول شوید.

مسیر ریلی تهران به وان حدود ۹۰۰ کیلومتر است که طی کردن این مسیر حدود ۲۰ تا ۲۴ ساعت زمان می‌برد. همچنین مسافت ریلی تبریز تا وان ۳۳۴ کیلومتر (۲۲۴ کیلومتر در خاک ایران و ۱۰۷ کیلومتر در خاک ترکیه) است. فاصله وان تا استانبول با قطار نزدیک به ۱۲۶۱ کیلومتر است.

برای خرید بلیط قطار در این مسیر به پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار و برگه پرداخت عوارض خروج از کشور نیاز خواهید داشت. همچنین می‌توانید خودروی شخصی خود را با قطار حمل کنید.

  • سفر به استانبول با اتوبوس

برای سفر از اصفهان به استانبول با اتوبوس می‌توانید بلیط اتوبوس تهران استانبول یا تبریز استانبول خریداری کنید. در حال حاضر فقط از این دو شهر اتوبوس مستقیم به مقصد استانبول وجود دارد. بنابراین شما باید از اصفهان به تهران یا تبریز بروید و سپس سوار اتوبوس به مقصد استانبول شوید. امکان خرید بلیط اتوبوس استانبول به صورت اینترنتی وجود دارد.

  • سفر به استانبول با خودروی شخصی

اگر قصد دارید با خودروی شخصی از اصفهان به استانبول بروید باید از طریق مرزهای بازرگان، سرو یا رازی وارد شهر وان شوید و سپس از آنجا مسیرهای منتهی به شهر استانبول را دنبال کنید. طی کردن فاصله وان تا استانبول با خودروی شخصی حدود ۱۶ تا ۲۰ ساعت طول می‌کشد. در این سفر شما باید از وان به شهرهای ارزروم، ارزنجان، سیواس و آنکارا بروید و از آنجا راهی استانبول شوید.

دقت داشته باشید که در این روش به مدارکی مانند گواهینامه بین‌المللی، پلاک بین‌المللی، کاپوتاژ، برچسب IR و CD و مجوز خروج از کشور نیاز دارید.

وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول شامل تاکسی، اتوبوس، تراموا و کشتی هستند. شما می‌توانید با استفاده از مترو و تراموا به اکثر جاذبه‌های توریستی شهر دسترسی داشته باشید. برای استفاده از این وسایل نقلیه باید استانبول کارت با هزینه ۵۰ لیر تهیه کنید.

همچنین برای گذر از تنگه بسفر و جابه‌جایی میان بخش آسیایی و اروپایی استانبول نیاز دارید تا سوار کشتی و قایق شوید. برای دسترسی به قایق‌ها به اسکله کاباتاش در بخش اروپایی و اسکله‌های «بوستانچی»، «کادیکوی»، «مالتپه» و «کارتال» در بخش آسیایی بروید.

استانبول جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی بسیاری را در خود جای داده است. بدون شک بازدید از این جاذبه‌ها تجربه‌ای متفاوت و جذاب برایتان خواهد بود. در ادامه با ۵ مورد از بهترین جاهای دیدنی استانبول آشنا می‌شویم:

  • مسجد ایاصوفیه

مسجد ایاصوفیه یکی از زیباترین مساجد استانبول است که در زمان امپراتوری بیزانس (۵۳۲ تا ۵۳۷ میلادی) به عنوان کلیسا ساخته شده است. این بنای ۱۵۰۰ ساله در زمان امپراتوری عثمانی به مسجد تغییر کاربری داد. ایاصوفیه در سال ۱۹۴۳ به موزه تبدیل شد اما در سال ۲۰۲۰ مجددا به عنوان مسجد به روی عموم بازگشایی شد.

  • کاخ توپکاپی استانبول

کاخ توپکاپی استانبول در سال ۱۴۷۸ میلادی به دستور سلطان محمد دوم ساخته شد و از قرن ۱۵ تا ۱۹ میلادی به عنوان مرکز سیاسی مورد استفاده قرار می‌گرفت. این کاخ بخش‌های مختلفی دارد که در گذشته کاربری‌های مختلفی داشته‌اند. از سال ۱۹۲۴ به بعد کاخ توپکاپی به موزه تبدیل شده است.

  • برج گالاتا استانبول

برج گالاتا استانبول یکی از جاذبه‌های دیدنی و نمادهای این شهر است که در سال ۱۳۸۳ میلادی به منظور نظارت بر کشتی‌ها ساخته شده است. این برج بعدها به برج دیده‌بانی تغییر کاربری داد. برج گالاتا با ارتفاع ۶۷ متر دارای یک سقف مخروطی بوده و در ۹ طبقه طراحی شده است. جالب است بدانید این بنای جذاب تا سال ۱۷۴۹ بلندترین ساختمان استانبول محسوب می‌شد.

  • آب‌انبار باسیلیکا

آب انبار باسیلیکا یکی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول است که در میان ترک‌ها با نام «یره باتان سیسترن» شناخته می‌شود. این نام به وجود ستون‌های مرمری فراوان در زیرزمین بنا اشاره دارد. آب انبار باسیلیکا با ۱۴۰ متر طول، ۷۰ متر عرض و ۳۳۶ ستون بزرگ به ارتفاع ۹ متر در قرن ششم میلادی به دستور امپراتور روم ساخته شده است.

  • کلیسای چورا

کلیسای چورا به خاطر معماری جذاب، تزیینات فوق‌العاده زیبا و نقاشی‌های زندگی مریم مقدس و حضرت مسیح یکی از دیدنی‌ترین جاذبه های استانبول محسوب می‌شود. این بنا در ابتدا یک کلیسای بیزانسی بود اما در زمان امپراتوری عثمانی به مسجد تغییر کاربری داد. در حال حاضر کلیسای چورا به عنوان موزه پذیرای گردشگران است.

از بهترین غذاهای محلی استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • املت منه من (Menemen)

در تهیه این صبحانه‌ی محلی از پیاز سرخ شده، فلفل، گوجه، تخم‌مرغ و سبزیجات معطر مانند جعفری استفاده می‌شود. همچنین برخی از ساکنان استانبول به این املت خوشمزه موادی مانند مرغ، تکه‌های گوشت، پنیر، بادمجان، سوسیس، قارچ و کالباس اضافه می‌کنند.

  • اسکندر کباب (Iskender kebab)

برای تهیه اسکندر کباب گوشت بره را روی سیخ‌های عمودی کباب می‌کنند. پس از پخت، گوشت به صورت تکه‌های نازک برش داده شده و با سسی ویژه (شامل گوجه تفت داده شده، فلفل، روغن زیتون و نعنا و ریحان) کره و ماست سرو می‌شود.

  • کوزو تندیر (Kuzu Tandir)

کوزو تندیر یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی استانبول است. برای تهیه این غذا گوشت بره را آرام در تنور می‌پزند و سپس آن را با ایچ پیلاو (پلویی پر از سبزیجات و ادویه‌های مختلف)، ماست و سیب‌زمینی سرو می‌کنند.

  • دونر کباب یا کباب ترکی (Doner Kebab)

دونر کباب یا کباب ترکی از گوشت‌های مختلفی مانند گوشت گوساله، بره یا مرغ تهیه می‌شود. این گوشت‌ها با حرارت کم کباب شده و طعمی لذیذ پیدا می‌کنند. در نهایت کباب‌ها در نان لواش پیچیده شده و یا به صورت پرسی با نان پیده، سس گوجه، ماست و کره سرو می‌شوند.

  • علی نازیک کباب (Ali Nazik Kebab)

علی نازیک کباب یکی دیگر از غذاهای محلی استانبول است که قدمت آن به قرن شانزدهم میلادی می‌رسد. برای تهیه این کباب تکه‌های گوشت بره را مزه‌دار کرده و پس از کباب کردن، آن را با گوجه‌فرنگی، بادمجان کبابی و ماست چکیده سرو می‌کنند.

در سفر از اصفهان به استانبول می‌توانید به بهترین رستوران‌های این شهر سر بزنید و از چشیدن طعم غذاهای سنتی ترکی و بین‌المللی لذت ببرید. بهترین رستوران‌های استانبول شامل موارد زیر هستند:

  • رستوران لوکانتا مایا استانبول (Lokanta Maya)

رستوران لوکانتا مایا یکی از بهترین رستوران‌های استانبول است که توسط سرآشپز معروف دیدم شنول (Didem Şenol) اداره می‌شود. در این رستوران می‌توانید انواع غذاهای ترکی و غذاهای مخصوص فصلی را سفارش دهید.

رستوران لوکس لوکانتا مایا به جز فضای بسته، دارای فضای روباز هم است و همچنین اینترنت وای فای رایگان را به مشتریان ارائه می‌دهد.

ساعت کاری رستوران لوکانتا مایا: سه‌شنبه تا یکشنبه از ۱۲ ظهر تا ۵ عصر و ۷ عصر تا ۱ شب

آدرس رستوران لوکانتا مایا: استانبول، خیابان کمانکش

شماره تلفن رستوران لوکانتا مایا: ۹۰۲۱۲۲۵۲۶۸۸۴+

  • رستوران روملی ‌حصار اسکله استانبول (Rumelihisarı İskele Restaurant)

رستوران دریایی روملی حصار اسکله استانبول انواع غذاهای دریایی را برای مشتریان خود سرو می‌کند. این رستوران در بین قلعه روملی حصار و پل بسفر (منطقه تاریخی روملی حصار) قرار دارد و از سال ۱۹۹۲ تابحال به عنوان یکی از بهترین رستوران‌های استانبول شناخته می‌شود.

ساعت کاری رستوران دریایی روملی حصار اسکله: همه روزه از ساعت ۱۲ ظهر الی ۱۲ شب

آدرس رستوران دریایی روملی حصار اسکله: منطقه تاریخی روملی حصار

شماره تلفن رستوران دریایی روملی حصار اسکله: ۹۰۲۱۲۲۶۳۲۹۹۷+

  • رستوران ایرانی ریحون استانبول (istanbul reyhun restaurant)

رستوران ایرانی ریحون را می‌توان یکی دیگر از بهترین رستوران‌های استانبول دانست. در این رستوران با پرداخت ۲۰ الی ۵۰ لیر می‌توانید از چشیدن طعم‌های مختلف لذت ببرید. از امکانات رستوران ریحون استانبول می‌توان به اینترنت رایگان، پارکینگ اختصاصی، صندلی کودک و رزرو غذای بیرون بر اشاره کرد.

ساعت کاری رستوران ایرانی ریحون: همه روزه از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۱ شب

آدرس رستوران ایرانی ریحون: محله توم توم، خیابان چارشی

شماره تلفن رستوران ایرانی ریحون: ۹۰۵۵۲۵۵۳۲۵۵۵+

  • رستوران مرغ دریایی استانبول (La Mouette)

رستوران مرغ دریایی یا لاموئت انواع غذاهای محلی ترکیه را با بهترین طعم برای مشتریان سرو می‌کند. در این رستوران دو سرآشپز معروف حضور دارند. رستوران مرغ دریایی استانبول در تراس هتل Tomtom Suites قرار دارد و چشم‌انداز فوق‌العاده زیبایی از استانبول را به مهمانان هدیه می‌کند.

ساعت کاری رستوران مرغ دریایی استانبول: همه روزه از ساعت ۱۹ تا ۲۳:۳۰

آدرس رستوران مرغ دریایی استانبول: منطقه بی‌اوغلو

  • رستوران گریتیلی استانبول (Giritli)

رستوران گریتیلی استانبول یکی دیگر از بهترین رستوران‌های استانبول است که در منطقه سلطان احمد قرار دارد. در این رستوران انواع غذاهای مدیترانه‌ای و دریای اژه سرو می‌شود. همچنین می‌توانید غذاهای اصیل ترکی و رژیم‌های گیاه‌خواری را در رستوران گریتیلی سفارش دهید.

ساعت کاری رستوران گریتیلی: از ۱ ظهر تا ۱۲ شب

آدرس رستوران گریتیلی: منطقه سلطان احمد

شماره تلفن رستوران گریتیلی: ۹۰۲۱۲۴۵۸۲۲۷۱+

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مسافران استانبول، پیدا کردن بهترین هتل های استابول برای اقامت است. خوشبختانه در این شهر اقامتگاه‌های متنوعی از هاستل‌های ارزان‌قیمت گرفته تا هتل‌های ۵ ستاره با امکانات عالی در دسترس مشتریان قرار دارند.

  • هتل سی وی کی پارک بسفروس استانبول (CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul)

هتل سی وی کی پارک بسفروس یکی از لوکس‌ترین و گران‌ترین هتل‌های ۵ ستاره استانبول است  که در سال ۲۰۱۳ میلادی افتتاح شده است. این هتل در فاصله ۴۰۰ متری از میدان تکسیم و خیابان استقلال قرار دارد و به جاذبه‌های شهر نزدیک است.

اتاق‌های هتل سی وی کی پارک بسفروس استانبول چشم‌انداز زیبایی از دریا و شهر را به مهمانان هدیه می‌کنند. از امکانات این هتل می‌توان به اینترنت رایگان، سوئیت‌های مجلل Park Prestige، امکانات سونا بخار و اسپا، حمام ترکی، کلوپ شبانه، دی جی، اجرای موسیقی زنده، تور پیاده‌روی و امکانات برگزاری جلسه اشاره کرد.

آدرس هتل سی وی کی پارک بسفروس استانبول: منطقه بی اوغلو

شماره تلفن هتل سی وی کی پارک بسفروس استانبول: ۹۰۲۱۲۳۷۷۸۸۸۸+

  • هتل فور سیزن بسفروس استانبول (Four Seasons Hotel Istanbul At The Bosphorus)

هتل فور سیزن بسفروس استانبول هتلی ۵ ستاره است که در سال ۲۰۰۸ در منطقه بشیکتاش افتتاح شده است. بنای این هتل یک کاخ مجلل با قدمت دوره عثمانی (قرن ۱۹ میلادی) است. هتل فور سیزن بسفروس استانبول ۱۷۰ اتاق و سوئیت با چشم‌انداز باغ و دریا دارد که دکوراسیون داخلی آن‌ها با سبک معماری دوره عثمانی تزیین شده‌اند.

از امکانات این هتل می‌توان به صبحانه با منوی بوفه، رستوران، استخر سرپوشیده، استخر روباز، باشگاه ورزشی، اینترنت رایگان، خدمات ترانسفر فرودگاهی رایگان، ماساژ، حمام سنتی و مرکز تجاری اشاره کرد.

آدرس هتل فور سیزن بسفروس استانبول: منطقه بشیکتاش

شماره تلفن هتل فور سیزن بسفروس استانبول: ۹۰۲۱۲۳۸۱۴۰۰۰+

  • هتل آجوا سلطان احمد استانبول (AJWA Sultanahmet – Preferred Hotels LVX Collection)

هتل آجوا سلطان احمد استانبول یکی دیگر از هتل‌های ۵ ستاره استانبول است که در محله سلطان احمد قرار دارد. این هتل به مسجد کبود، قصر توپکاپی، بازار بزرگ استانبول و مسجد ایاصوفیه بسیار نزدیک است.

اتاق‌های هتل آجوا سلطان احمد استانبول چشم‌اندازی از دریا و شهر را به مهمانان هدیه می‌کنند. این هتل لوکس به خاطر داشتن سبک معماری عثمانی، المان‌های سنتی مانند فرش‌های ابریشم دستبافت تبریز، مبل‌های دست‌ساز چوبی و نقاشی‌های هنرمندان مختلف، در بین گردشگران بسیار محبوب است.

از امکانات هتل آجوا سلطان احمد استانبول می‌توان به رستوران، استخر سرپوشیده، مرکز اسپا، سونا، حمام ترکی، خدمات ماساژ، باشگاه ورزشی، کتابخانه و پارکینگ رایگان اشاره کرد.

آدرس هتل آجوا سلطان احمد استانبول: محله سلطان احمد

شماره تلفن هتل آجوا سلطان احمد استانبول: ۹۰۲۱۲۶۳۸۲۲۰۰+

  • هتل چراغان پالاس کمپینسکی استانبول (Ciragan Palace Kempinski Istanbul)

هتل چراغان پالاس کمپینسکی استانبول را می‌توان یکی دیگر از هتل‌های ۵ ستاره استانبول دانست که در یک کاخ عثمانی مربوط به قرن نوزدهم تأسیس شده است. این کاخ در گذشته به سلاطین عثمانی تعلق داشت اما در سال ۱۹۸۷ یک شرکت ژاپنی آن را خرید و یک ساختمان مدرن به بنا افزود. سپس این مجموعه به عنوان هتل افتتاح شد.

هتل چراغان پالاس کمپینسکی استانبول در منطقه بشیکتاش واقع شده و اتاق‌های آن چشم‌انداز زیبایی به باغ و دریا دارند. همچنین امکانات و خدمات این هتل شامل دو استخر روباز، مرکز اسپا، مرکز سلامت، ۹ کافه و رستوران، اتاق ماساژ، حمام سنتی ترکی و پارکینگ خصوصی هستند.

آدرس هتل چراغان پالاس کمپینسکی استانبول: منطقه بشیکتاش

شماره تلفن هتل چراغان پالاس کمپینسکی استانبول: ۹۰۲۱۲۳۲۶۴۶۴۶+

  • هتل ریتز کارلتون استانبول (The Ritz-Carlton, Istanbul at the Bosphorus)

هتل ریتز کارلتون استانبول از هتل‌های ۵ ستاره و مدرن استانبول محسوب می‌شود که در سال ۲۰۰۱ ساخته شده و در سال ۲۰۱۸ مورد بازسازی قرار گرفته است. این هتل در ۱۹ طبقه طراحی شده و در لابی آن از درهای عتیقه با قدمت دوران سلجوقیان استفاده شده است.

امکانات و خدمات هتل ریتز – کارلتون استانبول شامل مرکز اسپا، مرکز تناسب اندام، حمام ترکی، استخر سرپوشیده، استخر ابدی در فضای باز، امکان برگزاری جلسات، پارکینگ، تالار عروسی، تراس با ویوی بسفروس و رستوران هستند.

آدرس هتل ریتز کارلتون استانبول: منطقه شیشیلی

شماره تلفن هتل ریتز کارلتون استانبول: ۹۰۲۱۲۳۳۴۴۴۴۴+

استانبول یکی از بهترین مقصدها برای خرید است. در سفر از اصفهان به استانبول می‌توانید به بهترین مراکز خرید این شهر سر بزنید و کالاهای دلخواهتان را خریداری کنید.

  • مرکز خرید استانبول مال (Mall of Istanbul)

مرکز خرید استانبول مال یکی از بهترین مراکز خرید استانبول است که با بیش از ۳۵۰ فروشگاه انواع برندهای معتبر محلی و بین‌المللی را به مشتریان عرضه می‌کند. از کالاهای موجود در این مرکز خرید می‌توان به لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک، اکسسوری و عطر اشاره کرد.

همچنین امکانات تفریحی مرکز خرید استانبول مال شامل یک پارک سرپوشیده با نام MOİPark ، تئاتر و سینما هستند.

آدرس استانبول مال: باشاک شهیر، بلوار سلیمان دمیرل، محله ماحموت بی

شماره تلفن استانبول مال: ۹۰۲۱۲۸۰۱۱۰۰۰+

  • مرکز خرید اوت لت اپتیموم (Outlet Optimum)

در اوت لت اپتیموم استانبول می‌توانید کالاهای ارزان اما باکیفیت شامل پوشاک، اکسسوری‌های برندهای معروف و لوازم ورزشی را خریداری کنید. در این مرکز خرید محصولات خارج از فصل با تخفیف‌های ویژه به مشتریان ارائه می‌شوند.

همچنین در مرکز خرید اوت لت اپتیموم استانبول امکانات تفریحی مانند سینما و پیست اسکی روی یخ وجود دارند.

آدرس مرکز خرید اوت لت اپتیموم استانبول: منطقه آتاشهیر، بزرگراه ینی ساحارا، خیابان دموکراسی

شماره تلفن مرکز خرید اوت لت اپتیموم استانبول: ۹۰۲۱۶۶۴۴۱۴۱۴+

  • مرکز خرید آکمرکز استانبول (Akmerkez)

مرکز خرید آکمرکز از لوکس‌ترین مراکز خرید استانبول محسوب می‌شود. این مجموعه در منطقه بشیکتاش قرار دارد و دارای ۲۰۰ فروشگاه است که انواع برندهای معتبر محلی و جهانی را عرضه می‌کنند.

از کالاهای عرضه شده در مرکز خرید آکمرکز می‌توان به جواهرات، پوشاک، لوازم آرایشی و لوازم خانگی اشاره کرد. همچنین این مجموعه دارای رستوران، کافه و پارکینگ وسیع است.

آدرس مرکز خرید آکمرکز استانبول: بشیکتاش، جاده آرکادیو

شماره تلفن مرکز خرید آکمرکز استانبول: ۹۰۲۱۲۲۸۲۰۱۷۰+

  • مرکز خرید ایستینیه پارک استانبول (Istinye Park)

مرکز خرید ایستینیه پارک یکی دیگر از بهترین مراکز خرید استانبول است. این مجموعه بیش از ۳۰۰ فروشگاه دارد که انواع برندهای مشهور بین‌المللی را برای مشتریان عرضه می‌کنند. همچنین مرکز خرید ایستینیه پارک دارای بازار سنتی ترکی، امکانات تفریحی برای کودکان، باغ زمستانی سرپوشیده، رستوران، کافه، فضای باز و پارکینگ است.

آدرس مرکز خرید ایستینیه پارک استانبول: منطقه ساریر، خیابان ایستینیه

شماره تلفن مرکز خرید ایستینیه پارک: ۹۰۲۱۲۳۴۵۵۵۵۵+

  • مرکز خرید مارمارا پارک استانبول (Marmara)

مرکز خرید مارمارا پارک با بیش از ۲۵۰ فروشگاه انواع پوشاک، لوازم آرایشی، لوازم خانگی و کالاهای الکترونیکی را از بهترین برندهای محلی و بین‌المللی به مشتریان عرضه می‌کند. یکی از برجسته‌ترین نکات درباره این مجموعه، سقف شیشه‌ای آن است که نور طبیعی را به داخل مرکز هدایت می‌کند.

از امکانات و خدمات تفریحی مارمارا پارک استانبول می‌توان به رستوران، کافه، سینما، فضای بازی کودکان، چرخ مخصوص کودکان و ویلچر اشاره کرد.

آدرس مرکز خرید مارمارا پارک استانبول: خیابان اسنیورت، محله گوزلیورت

شماره تلفن مرکز خرید مارمارا پارک استانبول: ۹۰۲۱۲۴۶۶۶۴۵۳+

بهترین سوغات استانبول عبارتند از:

  • چای ترک
  • قهوه
  • باقلوا
  • چشم نظر
  • حوله حمام ترکی
  • ادویه‌جات
  • صابون روغن زیتون
  • فانوس‌های ترکی
  • ظروف سرامیکی
  • جواهرات و زیورآلات
  • فرش ترک
  • راحت‌الحلقوم

اگر در سفر از اصفهان به استانبول علاقه‌مند هستید از تفریحات شهر مقصد لذت ببرید گزینه‌های متنوعی در دسترس خواهید داشت. از بهترین تفریحات استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازدید از پارک‌های استانبول مانند پارک امیرگان، پارک ییلدیز و پارک آتاتورک
  • قایق سواری در تنگه بسفر
  • بازدید رایگان از موزه مدرن استانبول و موزه شخصی پرا
  • گشت و گذار در پل گالاتا
  • قدم زدن در محله رنگارنگ بالات
  • بازدید از تنگه بسفر و محله‌های ببک و اورتاکوی
  • گشت و گذار در بازار استانبول
  • بازدید از گالری‌های هنری خیابان استقلال
  • بازدید از مسجد تاریخی زیرک، ایاصوفیه و مسجد آبی
  • گشت و گذار در بنای تاریخی سالت گالاتا
  • آشنایی با مردم محلی در بازار محلی بومونتی

همچنین اگر در سفرتان به استانبول کودک همراه دارید به لگولند، پارک مینیاتور یا خانه خون آشام استانبول سر بزنید.

مراکز تفریحی استانبول از دیگر جاذبه‌های این شهر زیبا محسوب می‌شوند. در این مجموعه‌ها سرگرمی‌های متعددی برای بزرگسالان و کودکان در نظر گرفته شده است. از بهترین مراکز تفریحی استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پارک کودک کیدزانیا (KidZania Istanbul)

کیدزانیا نوعی پارک سرگرمی آموزشی است که در حال حاضر در ۲۰ کشور و ۲۷ شهر فعالیت می‌کند. کیدزانیا استانبول در سال ۲۰۱۴ در زمینی به مساحت ۸۰۰۰ مترمربع افتتاح شده و مقصد مناسبی برای کودکان ۰ تا ۱۴ سال است. در این مجموعه کودکان می‌توانند مشاغل و حرفه‌های مختلف را تجربه کنند.

  • شهربازی اکس ترم استانبول (Xtrem Aventures Istanbul)

شهربازی اکس ترم یکی از هیجان‌انگیزترین مراکز تفریحی استانبول است. در این مجموعه می‌توانید از تفریحات جذابی مانند تاب خوردن روی طناب، پریدن بین درختان و افتادن روی تورها لذت ببرید.

  • ژوراسیک لند استانبول (Jurassic Land)

سرزمین ژوراسیک استانبول بزرگ‌ترین پارک موضوعی اروپا محسوب می‌شود. این مجموعه در سال ۲۰۱۱ در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع افتتاح شده است و در داخل مرکز خرید فروم در بایرامپاشا قرار دارد.

اگر علاقه‌مند به دایناسورها باشید می‌توانید با تور سرزمین ژوراسیک همراه شده و با ۷۰ دایناسور در ده دوره‌ی مختلف آشنا شوید. همچنین از دیگر امکانات این مجموعه می‌توان به یک سینمای چهاربعدی، یک مرکز علمی و یک فروشگاه هدیه اشاره کرد.

  • پارک بایرام پاشا استانبول (Bayrampaşa City Park Adapark)

پارک بایرام پاشا یکی دیگر از مراکز تفریحی استانبول است که در سال ۲۰۰۳ در زمینی به مساحت ۴۸۰۰۰۰ مترمربع افتتاح شده است. این پارک چشم‌انداز بسیار زیبایی از تنگه بسفر را به بازدیدکنندگان هدیه می‌کند.

پارک بایرام پاشا استانبول پر از استخرهای آبی، مسیرهای دویدن و پیاده‌روی، رستوران‌ها و کافه‌های متعدد است.

  • مرکز تفریحی لگولند استانبول (LEGOLAND)

مرکز تفریحی لگولند استانبول یک منطقه عالی برای سرگرمی و آموزش کودکان است. این مجموعه در مرکز خرید فروم در منطقه بایرام‌پاشا قرار دارد. لگولند شامل یک زمین کوچک لگو، بازی‌های ماجراجویی پادشاهی و سینمای ۴ بعدی لگو است. در این مجموعه می‌توانید خلاقیت‌های خود و کودکتان را کشف کنید.

به طور کلی هزینه‌های سفر به استانبول به اولویت‌های شما بستگی دارد. شما می‌توانید یک سفر ارزان، سفر متوسط یا لوکسی را در این شهر زیبا تجربه کنید.

  • هزینه صدور گذرنامه برای سفر به استانبول

برای سفر به استانبول نیازی به دریافت ویزا نیست و فقط کافی است شما پاسپورت با حداقل اعتبار ۶ ماه داشته باشید. هزینه صدور گذرنامه به شرح زیر است:

هزینه‌ دریافت فرم: ۳۰۰۰ تومان

هزینه‌ عکس بیومتریک: ۴۳۰۰۰ تومان

هزینه‌ درخواست و صدور گذرنامه: ۲۰۴۰۰۰ تومان

  • هزینه عوارض خروج از کشور

در حال حاضر هزینه عوارض خروج از کشور با توجه به تعداد سفرها مشخص می‌شود.

هزینه عوارض خروج از کشور برای بار اول: ۴۰۰ هزار تومان

هزینه عوارض خروج از کشور برای بار دوم: ۶۰۰ هزار تومان

هزینه عوارض خروج از کشور برای بار سوم به بعد: ۸۰۰ هزار تومان

  • هزینه بلیط هواپیما، بلیط قطار، بلیط اتوبوس و هزینه بنزین در استانبول

هزینه بلیط هواپیما اصفهان به استانبول با توجه به ایرلاین، نوع بلیط، تاریخ سفر و کلاس نرخی مشخص می‌شود. برای اطلاع از قیمت روز بلیط در این مسیر به سایت‌های فروش بلیط هواپیما سر بزنید.

در صورتی که قصد داشته باشید با قطار از اصفهان به استانبول بروید باید ابتدا خودتان را به تبریز برسانید و سپس سوار قطار به مقصد وان شده و پس از رسیدن به مقصد مجدداً سوار قطار به مقصد استانبول شوید. در حال حاضر قیمت بلیط قطار در مسیر تبریز به وان یک میلیون و سیصد هزار تومان است.

برای سفر از اصفهان به استانبول با اتوبوس باید به تهران یا تبریز بروید و سپس سوار اتوبوس به مقصد استانبول شوید. قیمت بلیط اتوبوس تهران استانبول  و تبریز استانبول از ۴ میلیون تومان شروع می‌شود.

همچنین اگر با ماشین شخصی به استانبول سفر می‌کنید باید هزینه‌های زیر را در نظر بگیرید:

هزینه دریافت گواهینامه بین‌‌المللی: اعتبار یک‌ساله ۱۴۱ هزار تومان و اعتبار ۳ ساله ۴۱۴ هزار تومان

هزینه ترجمه گواهینامه خودرو: ۶۲۳ هزار تومان

دفترچه مالکیت: ۶۳۰ هزار تومان

هزینه پلاک ترانزیت خودرو: ۱۸۹۲ هزار تومان

هزینه برچسب رهگیری: ۲۶۴ هزار تومان

قیمت بنزین در ترکیه آوریل ۲۰۲۵: بنزین سوپر (اکتان ۹۵) ۴۷.۷۶ لیر، پریمیوم (اکتان ۹۸) ۴۷.۱۴ لیر، دیزل ۴۸ لیر

قیمت گاز ال‌پی‌جی در ترکیه: ۲۸.۱۸ لیر

  • هزینه حمل و نقل عمومی در استانبول

در استانبول وسایل نقلیه عمومی زیادی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. هزینه این وسایل نقلیه به شرح زیر است:

تاکسی: بین ۱۹ تا ۳۰۰ لیر متغیر

تراموا: ۱۷ لیر

مترو: ۱۷ لیر

مترو بوس: ۱۶ لیر

اتوبوس: ۹ لیر

دلموش: ۱۰ تا ۲۰ لیر

مارمارای: ۱۳ تا ۲۳ لیر

اجاره خودرو: از ۸۰۰ لیر

  • هزینه اقامت در استانبول

هزینه اقامت در هتل‌های استانبول به شرح زیر است:

هتل‌های ارزان استانبول: شروع هزینه از ۲ میلیون تومان

هتل‌های متوسط استانبول: شروع هزینه از ۶ میلیون تومان

  • هزینه رستوران‌های استانبول

هزینه رستوران‌های ارزان استانبول به شرح زیر است:

هزینه غذا برای هر نفر در رستوران کالکان اوغلو پیلاوچیشی: ۵۰ لیر

هزینه غذا برای هر نفر در کافه روملی کاله: ۱۷۰ لیر

هزینه غذا برای هر نفر در رستوران بالیک دوروم: ۵۰ لیر

هزینه غذا برای هر نفر در رستوران رگا بی‌آر: ۱۰۰ لیر

هزینه غذا برای هر نفر در رستوران دوی دوی: ۱۰۰ لیر

هزینه غذا برای هر نفر در رستوران مارکو پاشا: ۲۵۰ لیر

هزینه یک وعده غذا برای یک نفر در رستوران‌های متوسط استانبول به شرح زیر است:

رستوران چیا سوفراسی: ۷۵ لیر

خانه استیک نصرت: از ۱۵۰۰ تا ۲۲۵۵ لیر

رستوران هفت تپه: از ۲۰۰ تا ۴۰۰ لیر

رستوران اسپاگو: از ۱۸۰۰ لیر تا ۲۰۰۰ لیر

رستوران خان‌زاده: از ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیر

همچنین هزینه غذا در رستوران‌های لاکچری استانبول شامل موارد زیر است:

رستوران توگرا: از ۳۰۰ تا ۱۶۰۰ لیر

رستوران بانیان استانبول: از ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ لیر

رستوران ینی‌کوی کاشی بیاض بسفر استانبول: از ۵۰۰ لیر

رستوران بریزو: از ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ لیر

رستوران ۳۴ استانبول: از ۱۰۰۰ لیر

  • هزینه تفریحات استانبول

هزینه تفریحات اقتصادی استانبول شامل موارد زیر است:

ورودی آکواریوم فلوریا: ۸۵۰ لیر

ورودی دلفیناریوم استانبول: ۱۳۰۰ لیر

ورودی شهربازی کودک فشانه: ۱۵۰۰ لیر

ورودی باغ وحش پولونزکوی: ۱۲۰ لیر

تور جزایر پرنس: ۱۰۰۰ لیر

همچنین هزینه تفریحات لاکچری استانبول به شرح زیر است:

کنسرت زنده در کشتی تفریحی سوداتور: از ۳۰۰ دلار

بالن‌سواری در کاپادوکیه: از ۱۴۰ تا ۲۳۰ دلار متغیر

اجاره قایق تفریحی در استانبول: از ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار

تور آکواریوم استانبول: ۵۰ دلار

در راهنمای سفر از اصفهان به استانبول اطلاعات کاملی در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. برای سفر راحت و بی‌دردسر بین این دو شهر می‌توانید بلیط هواپیما تهیه کنید. در صورتی که قصد دارید از وسایل نقلیه دیگری مانند قطار، اتوبوس یا ماشین شخصی برای دسترسی به مقصد استفاده کنید مدت زمان بیشتری در مسیر خواهید بود.

کنستانتینوپل یا قسطنطنیه

خیر، برای سفر با قطار از اصفهان به استانبول ابتدا باید به تبریز یا تهران بروید و از آنجا سوار قطار وان شوید.

تابستان شلوغ‌ترین زمان سفر به استانبول است.

مطالب مرتبط :
آشنایی با فستیوال ها و جشنواره های استانبول
با آداب و رسوم و فرهنگ مردم استانبول آشنا شوید
از استانبول چی بخریم؟ راهنمای کامل خرید سوغات استانبول
 

مطالب مرتبط

راهنمای سفر از تهران به استانبول | مسیر تهران به استانبول روی نقشه

معرفی +۵۰ تا از بهترین مراکز خرید تهران | آدرس و ساعت کاری

راهنمای سفر از تهران به چابهار | مسیر تهران چابهار روی نقشه