ایستگاه های مترو مسکو از جمله بی نظیرترین و زیباترین ایستگاه های دنیا هستند. کشور روسیه و شهر مسکو معماری مسحور کننده ای دارد که کمتر کسی بعد از سفر به این کشور و شهرهایش، مجذوب این معماری نشود. کلیسای سن باسیل با گنبد های چوبی و پیازی شکل در کنار میدان سرخ روسیه و کاخ کرملین، گواه این مدعا هستند. در این بین بناها و کاربری های دیگری مانند ایستگاه های مترو نیز از این معماری بی نظیر بی بهره نیستند.
زیباترین ایستگاه های متروی مسکو
شهر مسکو و کشور روسیه فرهنگی باشکوه دارد که گردشگران زیادی به واسطه دیدن این تاریخ و فرهنگ به این کشور سفر می کنند. یکی از جاذبه های بی نظیر روسیه ایستگاه های مترو آن است که با شکوه هرچه تمام تر طراحی و اجرا شده اند. بد نیست بدانید که یکی از با صرفه ترین و کم هزینه ترین مکان هایی که شما را با تاریخ غنی و پربار روسیه آشنا میکند، ایستگاه های مترو هستند. پس به راحتی به این ایستگاه ها بروید، در آنها قدم بزنید و چشم و دل خود را از دیدن زیبایی ایستگاه های مترو مسکو و روسیه سیر کنید.
بد نیست دانید که ایستگاه های مترو و در کل سیستم حمل و نقل مترو در این شهر، در دسته زیباترین و پیچیده ترین مترو های جهان قرار گرفته است. ساختار ریلی هوشمند و جذاب مترو مسکو که حتی در نقشه های ایستگاه ها به صورت حلقه ای خودنمایی می کند، شمار زیادی از ایستگاه های متعدد را به یکدیگر متصل کرده و ترافیکی روان و پرسرعت را برای شهر ایجاد کرده است.
برای خرید آنلاین تور روسیه ( ۳ شب تور سنت پترزبورگ + ۳ شب تور مسکو ) از سامانه الی گشت اینجا کلیک کنید.
تاریخچه مترو و ایستگاه های مترو مسکو
اگر بخواهیم در مورد تاریخچه مترو و ایستگاه های مترو در مسکو صحبت کنیم باید بگوییم که سامانه حمل و نقل مترو در این شهر اشاره به سال ۱۹۳۵ دارد که اولین خط حمل و نقل مترو با ۱۵ ایستگاه در شهر مسکو راه اندازی شد. در سال های اولیه ایستگاه های مترو شهر مسکو را به واسطه طراحی و جانمایی مجسمه های شیشه ای یا مرمرین تزیین می کردند. بعد از افتتاح اولین خط مترو مسکو، خیلی زود دولت به این نتیجه رسید که حجم جابجایی شهروندان به واسطه این خط کافی نیست و ژُزف استالین رهبر حزب کمونیست شوروی در آن زمان دستور داد تا خطوط مترو افزایش پیدا کرده و بیش از ۲۰ درصد از بودجه دولت را برای توسعه مترو قرارداد.
بد نیست بدانید که در هیچ زمانی توسعه مترو مسکو متوقف نشد و حتی در جنگ جهانی دوم نیز کارگران دست از فعالیت و توسعه خطوط حمل و نقل شهری نکشیدند. نکته جالب در مورد ایستگاه های مترو این شهر آن است که به دستور استالین تمامی ایستگاه ها باید شبیه به کاخی باشکوه طراحی و اجرا می شدند. تا سال ۲۰۱۶ مترو مسکو با ۱۵ خط فعال و ۲۰۳ ایستگاه حمل و نقل، جابجایی افراد را در این شهر انجام می دادند و در همین سال بود که آخرین خط مترو، ساخته و اجرا شد. توسعه ممتد مترو در شهر مسکو سبب شده است تا شما در ایستگاه های مترو مسکو روند گذر تاریخ از گذشته تا دنیای مدرن را به وضوح تماشا کنید.
ایستگاه پلوشاد روالوتسی در میدان انقلاب | Ploshchad Revolyutsii
ایستگاه مترو پلوشاد یا میدان انقلاب یکی از ویژه ترین ایستگاه های مترو مسکو محسوب می شود. در سال ۱۹۳۸ و به تاریخ ۱۳ام ماه مارس به صورت رسمی افتتاح شده و فعالیت خود را آغاز کرد. نکتهای که باید در مورد این ایستگاه مترو بدانید این است که ایستگاه میدان انقلاب نه به عنوان یک پروژه اصلی برای اتصال نقاط شهری به یکدیگر، بلکه به عنوان قسمتی از تئاتر آکادمی بلشویای اتحاد جماهیر شوروی سابق، طراحی، اجرا و ساخته شد.
طرح اولیه بسیار ساده پر نور و البته وسیع بود اما اصرار کارفرما و عوامل تهیه و ساخت این ایستگاه بر این بود که در این ایستگاه مجسمه های فراوانی قرار داده شود که بر هنر خصوصاً تئاتر، تاکید بیشتری داشته باشد. به همین دلیل ایستگاه مترو میدان انقلاب را یکی از ایستگاه های شلوغ مترو شهر مسکو می دانند که به طرح اولیه هیچ شباهتی ندارد. با وجود تمامی موارد ذکر شده، این ایستگاه مترو یکی از پراحساس ترین و جالب ترین ایستگاه های مترو مسکو محسوب می شود که احساس بی نظیری را به بیننده منتقل می کند. ضمن اینکه ایستگاه مترو میدان انقلاب را یکی از محبوب ترین جذابیت های گردشگری مسکو می دانند.
ایستگاه مترو کومسو مولسکایا
این ایستگاه مترو در سال ۱۹۳۵ میلادی و در پانزدهم ماه می ساخته شد و از جمله ایستگاه های تشریفاتی مسکو محسوب می شود. نام ایستگاه را به افتخار کارگران جوان و جسور کومسومول، ایستگاه مترو کومسومو لسکایا گذاشتند تا به پاس تلاش های این افراد برای ساخت ایستگاه مترو از آنها قدردانی کرده باشند. ایستگاه مترو کومسو مولسکایا شهر مسکو را معمار افسانه ای روز الکسی ویکتوروویچ شاو شف طراحی کرده است. شما به راحتی می توانید در بیشتر ایستگاه های مترو مسکو با معماری ظریف،، باشکوه فوق العاده و مهیجی روبهرو شوید که از نگاه کردن به آنها خسته نخواهید شد.
ایستگاه تاگانسکایا (خط سیرکل)
دکوراسیون این ایستگاه بیشتر از فرهنگ فولکلور روسیه و حال و هوای جنگ تاثیر گرفته است. ستونهای مرمری و طاقهای این ایستگاه تصویر کوکوشنیک (کلاه سنتی زنان روس) را در ذهن زنده میکنند و قابهای آن با نقشهایی برجسته نمایشگر کشتیها، دریانوردان، هوانوردان و دیگر نظامیهای ارتش سرخ و نیروی دریایی است. ترکیب فضای فولکلور و جنگ، در اولین نگاه شما را مبهوت میکند و پیچیدگی و ظرافتهای آن، دعوتی است تا جزئیات هر قاب را از نزدیک بررسی کنید.
ایستگاه مترو مایا کوفسکایا
ایستگاه مترو دوم به نام ایستگاه مترو مایا کوفسکایا در سال ۱۹۳۸ و در ۱۱ سپتامبر به صورت کاملاً رسمی افتتاح شد. البته این ایستگاه مترو در زمان استالین طراحی شده بود اما با وجود تمام مشکلات پیش رو، به اندازه کافی مدرن و پیشرفته است و هنوز هم در دسته ایستگاه های مدرن و به روز شهر مسکو قرار دارد. برخی بر این باورند که این ایستگاه بی نظیرترین و زیباترین ایستگاه مترو شهر مسکو محسوب می شود. در این ایستگاه شما با دو ردیف ستون که به واسطه طاق هایی کاملا گرد به یکدیگر متصل شدهاند، روبهرو هستید. در دل طاق ها با نورپردازی های خاص و ویژه، زیبایی ایستگاه مترو را صد چندان کرده اند.
نکته جالب اینجاست که در این ایستگاه که از جالب ترین ایستگاه های مترو مسکو محسوب می شود و با وجود قدمت تاریخی آن، تمامی جداره ها، ستون ها و فضای داخلی با استیل ضد زنگ پوشش داده شده است.
ایستگاه پارک پابدی
در میان ایستگاه های شهر مسکو ایستگاه پارک پابدی یکی از عمیق ترین ایستگاه های مترو محسوب می شود که در عمق ۴۸ متری از سطح زمین واقع شده است. نکته جالب در مورد ایستگاه این است که به عنوان سومین ایستگاه عمیق در تمام دنیا معرفی و شناخته شده است. ناگفته نماند که بالا آمدن با پله برقی از این ایستگاه و رسیدن به سطح خیابان دقیقاً بیشتر از ۳ دقیقه طول خواهد کشید. برای تزیین کردن قسمت های مختلف و متعدد این ایستگاه، از رنگ های جذاب و بی نظیری مانند زرد کهربایی، آبی آسمانی، خردلی، زرد طلایی و غیره استفاده شده است. ناگفته نماند که در این ایستگاه ۲ نقاشی معروف و مشهور که مربوط به هجوم فرانسوی ها و جنگ جهانی دوم هستند نیز قرار دارد که برای بینندگان عجیب و باور نکردنی است.
ایستگاه مترو نووز لوبو دسکایا (خط سیرکل)
ایستگـاه مترو نووز لوبو دسکایا در سال ۱۹۵۲ و به تاریخ ۳۰ ام ماه مارس طراحی و اجرا شده است. ایستگاه تشریفاتی نووز لوبو دسکایا یکی از خاص ترین ایستگاه های مترو مسکو محسوب می شود. معماری این ایستگاه بسیار پیچیده و باشکوه است و کمتر کسی توان مقاومت در مقابل زیبایی های این ایستگاه را دارد. در زمان ورود به ایستگاه چشمان شما ناخودآگاه بر روی جداره ها می چرخند و با تحسین و ستایش، معماری داخلی ایستگاه را از نظر می گذرانند.
این ایستگاه به واسطه ساخت و وجود ۳۲ عدد قاب شیشه ای رنگی و خیره کننده که بر روی ستون های آن طراحی و اجرا شدهاند، شهرت دارد. به شما توصیه می کنیم اگر به شهر مسکو سفر کردید حتما از ایستگاه نووز لوبو دسکایا دیدن کنید. بد نیست بدانید که تمامی این تابلوهای شیشه ای و جذاب با دستان هنرمند معروف کشور روسیه آقای پاول کورین طراحی و اجرا شده اند.
ایستگاه مترو کی یِف اِسکایا
ایستگاه مترو کی یِف اِسکایا در سال ۱۹۵۴ و در ۱۴ مارس افتتاح شد. این ایستگاه را به دلیل اتحاد مجدد کشورهای روسیه و اوکراین در ۳۰۰ امین سالگرد اتحاد در شادی فراوان افتتاح کردند. هدف از طراحی و اجرای این ایستگاه، متجلی کردن شکوه و عظمت شوروی در بستری از یک کاربری عمومی و ساده بود. نقاشی هایی که در این ایستگاه طراحی و اجرا شدهاند در دسته باشکوه ترین آثار هنری قرار دارند. این نقاشی ها که همگی بر بالای ستون ها جانمایی شدهاند تجلی گر زندگی ساده و بی آلایش مردم اکراین هستند.
با ورود به این ایستگاه شما احساس خواهید کرد که زمان متوقف شده و قدم های شما دیگر چندان منظم و ممتد نخواهند بود. تمایل انسان ناخودآگاه در مقابل این همه شکوه و عظمت بر این است که آهسته تر قدم زده و عبور کند تا بتواند همه چیز را با دقت و جزئیات دیده و به خاطر بسپارد. تمامی نقاشی های قرار گرفته در این ایستگاه که از بی نقص ترین ایستگاه های مترو مسکو محسوب می شود، همگی به واسطه گچبری ها سنگین، باشکوه و چشم نواز قاب شده اند. در این ایستگاه شما شکوه و جلال را در عین سادگی به نظاره خواهید نشست و به وضوح خواهید دید که هنر و تاریخ روسیه و بلاخص شهر مسکو، چطور هنرمندانه و زیرکانه به نمایش در آمده است.
ایستگاه الکتروزاوودسکایا (خط آبی تیره)
در نزدیکی یک کارخانه لامپ سازی یکی دیگر از ایستگاه های مترو مسکو به نام الکتروزاوودسکایا قرار گرفته است و با ۳۲۸ لامپ درون سقف یکی از پرنورترین ایستگاه های مترو محسوب می شود. نردههای مشبک روی ستونها با نشان داس و چکش تزئین شدهاند و همچنین ۱۲ برجسته کاری مرمری که تصاویری نمادینه از تلاش ملت روسیه را هنگام جنگ به تصویر می کشد، این ایستگاه را تزئین کرده اند.
ایستگاه بلوروسکایا (خط سیرکل)
همانطور که از اسم ایستگاه پیدا است، نقاشیهای بلوروسکایا صحنههایی از زندگی مردم بلاروس را به تصویر میکشد. در یکی از این نقاشیها زنانی به تصویر کشیده شدهاند که حلقه گلی را حاوی داس و چکش، با حروف CCCP، در دست دارند؛ اما این نقاشی در اصل تصویری بوده است از زنانی که میکوشند تا مجسمه استالین را لمس کنند. با وجود اینکه هنوز چهره لنین در تمام متروها و همچنین سراسر روسیه قابل رویت است؛ تصاویر و نشانههای استالین در سال ۱۹۵۶ و سه سال پس از مرگش، از تمام بناها و اموال روسیه حذف شد.
ایستگاه کراسنوپرسننسکایا (خط سیرکل)
نام ایستگاه های روسی هم مانند اسم افراد آن ها در داستان های معروفشان بسیار سخت است و خیلی کم پیش می آید که کسی این نام ها را در خاطرش نگه دارد، کراسنوپرسننسکایا یکی دیگر از ایستگاه های مترو مسکو است که نام خود را از خیابانی نزدیک به این ایستگاه نیز برگرفته است. این ایستگاه مترو در سال ۱۹۵۴ افتتاح شده و دکور آن حال و هوای جنبشهای انقلابی را که بین سالهای ۱۹۰۵ تا ۱۹۱۷ در روسیه حاکم بود، دارد.
ایستگاه داستایوفسکایا (خط سبز تیره)
با توجه به این که روسیه مهد نویسندگان بزرگ تاریخ ادبیات جهان است، یکی دیگر از زیباترین ایستگاه های مترو مسکو به نام نویسنده ای معروف به نام داستایوفسکای است. این ایستگاه که در این شهر یادآور نام او است نقاشی های دیواری چشمگیری داراست و با نقاشی های دیواری چشمگیری که بر روی دیوارهای آن کشیده شده بسیار در بین بازدیدکنندگان ایستگاه های مترو مسکو معروف می باشد. در کشیدن نقاشیهای دیواری از تکنیک پیترا دورا استفاده و از کتابهای برادران کارامازوف، جنایت و مکافات و ابله تاثیر گرفته شده است؛ نقاشیهایی که با دیدن آنها، حسی وهمانگیز در بینندگان ایجاد میشود.
ایستگاه آرباتسکایا (خط آبی تیره)
ایستگاه آرباتسکایا با طولی سکویی به اندازه ۲۵۰ متر و عمق ۴۱ متر خط آبی تیره متروی مسکو به شمار می رود. آرباتسکایا که در لیست زیباترین ایستگاه های مترو مسکو قرار می گیرد در مدت زمان بمباران مسکو پناهگاه مردم به شمار می رفته است. این ایستگاه با دکوری از مرمر قرمز، سقفی هلالی شکل با برجستهکاریهایی گلدار و چلچراغ تزیین شده است.
ایستگاه پروسپکت میرا (خط سیرکل)
آخرین موردی که از زیباترین ایستگاه های مترو مسکو می خواهیم معرفی کنیم، ایستگاه پروسپکت میرا است. این در ابتدا نامش ایستگاه بوتانیچسکی سد بوده که رفته رفته نام خود را از باغ گیاه شناسی دانشگاه ایالت مسکو برگرفته و دکور ایستگاه پروسپکت میرا تمی گلدار نیز دارا می باشد.
مسکو، شهری سرتاسر تاریخ
خطوط متروی کلانشهر مسکو از باشکوه ترین و قدیمی ترین شبکه های زیرزمینی در جهان محسوب می شوند. ایستگاه ها بزرگ و وسیع هستند و به منظور ایجاد ذهنیت ستایش از دولت آن زمان یا دولت کمونیست، بنیانگذاری شده اند. تمامی دیوارها و جداره ها با شیشه های رنگی، موزاییک های طرح دار و پر نقش و مجسمه های مرمرین و رنگارنگ تزیین شده است که تصویری تمام نشدنی را در ذهن خلق خواهند کرد. به عبارتی شما در ایستگاه های مترو مسکو تلفیقی از معماری تاریخی گذشته و دنیای مدرن را به وضوح خواهید دید. نکته جالب اینجاست که تمامی ایستگاه های مترو شهر مسکو به اینترنت وایرلس مجهز هستند و به مکان هایی بسیار محبوب برای گردشگران تبدیل شده اند.
منبع: vagrantsoftheworld.com