الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

قلعه هنجن، دروازه‌ای به سوی روستای ابیانه

معرفی قلعه هنجن

توسط Golnoosh.mehri@eligasht.com 1403-04-04
نوشته شده توسط Golnoosh.mehri@eligasht.com 1403-04-04
قلعه هنجن
671

قلعه هنجن یکی از قلعه‌های زیبا و با شکوه به یادگار مانده از دوران سلجوقیان است. این قلعه که روزگاری شکوه و داستان‌های زیادی را در دل خود جای‌داده است، امروزه به‌عنوان یک بنای تاریخی زیبا در بلندی های مسیر دسترسی به روستای ابیانه قرار گرفته و به مسافرانی که به این روستا می‌روند، خوش آمد می‌گوید. اگر شما هم دوست دارید تا با این قلعه زیبا، معماری آن و اهمیت تاریخی آن بیشتر آشنا شوید، ادامه این مطلب از مجله گردشگری الی گشت را به‌هیچ‌عنوان از دست ندهید. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را به قلعه هنجن، دروازه‌ای به سوی روستای ابیانه ببریم.پرواز داخلی و خارجی

فهرست مطالب پنهان
معرفی قلعه هنجن
معماری قلعه هنجن
مسیر دسترسی به قلعه هنجن
بهترین زمان بازدید از قلعه هنجن
اقامتگاه های نزدیک به قلعه هنجن
نکات مهم برای بازدید از قلعه هنجن
ایران گردی با الی گشت
سؤالات متداول

معرفی قلعه هنجن

قلعه هنجن قلعه‌ای زیباست که از دوران سلجوقیان برای ایران به جای مانده و در تاریخ ۲۵ اسفند سال ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۳۴۷۹ در لیست میراث فرهنگی ایران به عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این قلعه یکی از بناهای خشتی بسیار ارزشمند ایران است که در قرن هشتم هجری ساخته شد. هدف اصلی از ساخت این قلعه، محافظت روستا در برابر حمله مغول‌ها و افغان‌ها بود.

محل ساخت قلعه به صورتی بود که در بلندی و ارتفاعات ورودی روستا قرار گرفته و به‌تمامی اطراف آن تسلط کافی داشته باشد. در نتیجه سربازان می‌توانستند از ۱۰۰ اتاق این قلعه، به اطراف نگاه کرده و در صورت حمله دشمنان، از روستا دفاع کنند. در بسیاری از مواقع هم درصورتی‌که دشمن از راه دیگری به روستا حمله می‌کرد، مردم روستا می‌توانستند به‌راحتی در این قلعه پناه بگیرند.

قلعه به‌اندازه‌ای بزرگ ساخته شده بود که تمامی جمعیت روستا را بتواند در خود جای‌داده و برای آن‌ها پناهگاهی امن باشد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، این قلعه نه‌تنها از نظر معماری و گردشگری، بلکه از نظر تاریخی هم برای ایران اهمیت زیادی داشته و توانسته در بسیاری از حمله‌ها، از مردم ایران دفاع کند. پس از اتمام جنگ‌ها و آرامش بیشتر در این منطقه، مردم روستا از آن به‌عنوان انباری برای ذخیره مهمات و آذوقه‌های خود استفاده می‌کردند.

معماری قلعه هنجن

همان‌طور که اشاره کردیم، این قلعه دارای ۱۰۰ اتاق بوده که فضای کافی برای پناه‌گرفتن مردم روستا به وجود می‌آورده است. معماری قلعه به‌صورت ساده طراحی شده و نمی‌توان المان‌های تزئینی چندانی را در آن مشاهده کرد. بیشترین تمرکز هنگام ساخت این قلعه، روی کارآمدی آن برای حفاظت از مردم و روستا قرار داشته است. یکی از مهم‌ترین نکات قابل‌توجهی که در معماری قلعه هنجن مشاهده می‌شود، اشراف اتاق‌ها به اطراف قلعه برای محافظت از روستاست. در تمامی اطراف قلعه پنجره‌ها و حفره‌هایی مشاهده می‌شود که با استفاده از آن‌ها می‌توانستند حمله دشمنان را مشاهده کرده و به دیگران خبر بدهند.

مساحت

قلعه هنجنن در کل ۲۶۰۰ متر مربع مساخت داشته و در سه طبقه اصلی به همراه زیرزمین ساخته شده است. قلعه های دیده بانی و دژهای دفاعی روستاها به طور معمول آن‌قدر بزرگ نیستند و تا این اندازه اتاق ندارند. اما این قلعه تنها برای دیده‌بانی نبوده و مکانی برای پناه‌گرفتن افراد هم محسوب می‌شده است. امروزه هم با وجود این که طبقات بالایی قلعه هنجن تخریب شده یا این که آسیب زیادی دیده‌اند، در برخی از اتاق‌های آن، مردم آذوقه‌ها و وسایل کشاورزی خود را نگهداری می‌کنند.

اتاق ها

اتاق‌های قلعه هنجن، ساختارهایی شبیه به هم دارند، اما در برخی از جزئیات آن می‌توان تفاوت‌هایی را مشاهده کرد که نشان می‌دهد این اتاق‌ها کاربردهای مختلفی داشته و مانند یکدیگر نیستند. برخی از اتاق‌ها درب‌های یک لنگه با قفل‌های چوبی داشتند. درحالی‌که دیگر اتاق‌های این قلعه درب‌های دولنگه داشته و با قفل‌های آهنی محافظت می‌شده‌اند؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که برخی از اتاق‌های این قلعه بیشتر از دیگری محافظت می‌شدند.

مانند بسیاری از قلعه‌های دیده‌بانی و دژهای محافظتی، در قلعه هنجن هم تونل‌های زیرزمینی مشاهده می‌شود. از این تونل‌ها برای فراری‌دادن یا پناه‌دادن مردم روستا و همچنین ارسال خبرهای مهم از درون قلعه به بیرون استفاده می‌شده است. بسیاری از مواقع هم از طریق این تونل‌ها می‌توانستند مهمات جنگ و آذوقه‌های لازم را به‌صورت مخفیانه به داخل یا خارج از قلعه انتقال بدهند. در زیرزمین این قلعه هم به‌احتمال زیاد مواد خوراکی برای روستا و سربازان ذخیره می‌شده است. یکی از تونل‌ها یا مسیرهای مخفی هم برای این بود که به خارج از قلعه و کوه برهل رفته و برای مردم داخل قلعه آب آشامیدنی بیاورند.

مسیر دسترسی به قلعه هنجن

قلعه زیبای هنجن در مسیر ورودی روستای ابیانه و در استان اصفهان قرار گرفته است. برای دسترسی به این قلعه، باید ابتدا باتوجه‌به مبدأ سفر خود، به استان اصفهان بروید. این جاذبه دیدنی اصفهان در فاصله حدوداً ۲۴ کیلومتری شمال غرب نطنز واقع شده و برای رفتن به روستای ابیانه باید از کنار آن عبور کرد. افرادی که با خودروی شخصی سفر نمی‌کنند، می‌توانند با استفاده از قطار یا اتوبوس خود را به نطنز رسانده و سپس با تاکسی‌های داخل شهر نطنز به ۱۸ کیلومتری روستای ابیانه بروند تا به این قلعه تاریخی زیبا دسترسی داشته باشند. امکان بازدید از قلعه هنجن و در کل روستای ابیانه با تورهای گردشگری داخلی در نطنز و اصفهان هم وجود دارد.قلعه هنجن

بهترین زمان بازدید از قلعه هنجن

بازدید از قلعه هنجن در تمامی طول سال امکان‌پذیر است. چرا که این جاذبه گردشگری در منطقه‌ای قرار داشته که در تمامی طول سال آب‌وهوای متعادلی دارد. اما اگر می‌خواهید از روستاهای اطراف و سرسبزی طبیعت آن‌ها هم لذت برده و برای بازدید از سایر جاذبه‌های گردشگری نزدیک به قلعه هنجن هم بروید، توصیه می‌کنیم که فصل بهار را انتخاب کنید. آسیاب‌ها، آب‌انبارها، آتشکده‌ها و طبیعت روستای ابیانه از جمله آثار تاریخی هستند که نباید بازدید از آن‌ها را به‌هیچ‌عنوان از دست بدهید.

در نظر داشته باشید که آب‌وهوای این منطقه در فصل زمستان رو به سردی رفته و احتمال بارش برف سنگین در اطراف قلعه وجود دارد. بارش برف می‌تواند مسیر دسترسی به قلعه و بازدید از آن را دشوار کند. به همین دلیل هم سفر به قلعه هنجن در زمستان توصیه نمی‌شود.

اقامتگاه های نزدیک به قلعه هنجن

در اطراف خود قلعه هنجن نمی‌توانید اقامتگاهی پیدا کرده و حتماً باید برای اقامت به روستای ابیانه یا شهرستان نطنز باز گردید. از آن جایی که این قلعه در مسیر دسترسی به روستای ابیانه قرار دارد، سفر به این روستا راحت‌تر و سریع‌تر است.

برخی از بهترین اقامتگاه‌ها و بوم‌گردی‌های روستای ابیانه شامل اقامتگاه بوم‌گردی هینزا، بومگردی یوسمون، بومگردی هارپاک و بومگردی سنتی ویونا می‌شوند. سایر اقامتگاه‌های نطنز هم شامل بوتیک هتل کاروان‌سرای کوهاب، بوم‌گردی عمارت منور طامه، بوم‌گردی سرای جواهر و خانه تاریخی توسلیان می‌شود. برای رزرو بهترین هتل و اقامتگاه هنگام بازدید از قلعه هنجن و روستای ابیانه می‌توانید با آژانس‌های مسافرتی معتبر مانند الی گشت تماس بگیرید.

نکات مهم برای بازدید از قلعه هنجن

در نزدیکی قلعه هنجن امکانات گردشگری و رفاهی مانند فروشگاه یا رستوران وجود ندارد؛ بنابراین درصورتی‌که به همراه کودکان یا سالمندان برای بازدید از این قلعه می‌روید، حتماً خوراکی و آشامیدنی‌های لازم را به همراه داشته باشید.

با وجود این که بازدید از این قلعه در تمامی طول سال امکان‌پذیر است، اما به دلیل احتمال بارش برف، توصیه می‌کنیم که پیش از سفر به این منطقه در زمستان، آب‌وهوا را بررسی کنید. در آخر به این نکته توجه کنید که قلعه هنجن یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی کشور بوده و از هرگونه آسیب رساندن به آن باید خودداری کنید.قلعه هنجن

ایران گردی با الی گشت

ایران یک کشور باستانی با بی نهایت قلعه‌ها و بناهای باستانی زیباست. یکی از این قلعه‌های زیبا که در استان اصفهان و در مسیر رسیدن به روستای زیبای ابیانه قرار گرفته است، قلعه هنجن نام دارد.

برای دسترسی به قلعه هنجن می‌توانید به شهرستان نطنز رفته و سپس به سمت روستای ابیانه حرکت کنید. قلعه هنجن از دوران سلجوقیان به‌یادگارمانده و یکی از قلعه‌های نظامی و پناهگاه‌های روستاییان در هنگام حمله مغول‌ها و افغان‌ها به ایران بوده است. امروزه هم روستایی‌ها برای ذخیره برخی از مواد کشاورزی خود از اتاق‌های این قلعه زیبا استفاده می‌کنند. اگر می‌خواهید که ماجراجویی و ایران‌گردی خود را امسال آغاز کنید و به دنبال بهترین مقاصد برای سفرهای تابستانی هستید، سایر مطالب الی گشت را به‌هیچ‌عنوان از دست ندهید.

سؤالات متداول

قلعه هنجن کجاست؟

قلعه هنجن در ۱۸ کیلومتری روستای ابیانه در شهرستان نطنز استان اصفهان واقع شده است.

بهترین زمان بازدید از قلعه هنجن کی است؟

بازدید از قلعه هنجن در  تمامی طول سال ممکن بوده، اما توصیه می‌شود که برای بازدید از آن، در فصل بهار و تابستان اقدام کنید.

قلعه هنجن متعلق به کدام دوران است؟

قلعه هنجن یکی از بناهای دوران سلجوقی بوده که برای محافظت از روستا در برابر حمله مغول‌ها و افغان‌ها ساخته شده بود.

مقالات مرتبط

قلعه الموت، جایی برای تماشای تاریخ و طبیعت

قلعه شوش، قلعه ای که با آجرهای باستانی ساخته شده

۰ نظرات
Golnoosh.mehri@eligasht.com

مطلب قبلی
بازار کاپالی چارشی، یکی از قدیمی ترین بازار استانبول
مطلب بعدی
هیجان و سرگرمی در دلفیناریوم دبی| نمایش‌های جذاب و تفریحی

مطالب مرتبط

قبل از مهاجرت به تهران، این واقعیت ها...

هر گردشگر عاشق عکاسی باید این مکان ها...

خانه زیبای استاد شجریان در گلمکان

راهنمای سفر به استانبول

تقویم هیجان انگیز جشنواره‌ های آنتالیا در طول...

شهر فریمان را بیشتر بشناسید

از آنتالیا چی بیاریم؟ راهنمای خرید سوغات آنتالیا

فرودگاه آنتالیا – دروازه ورود به بهشت مدیترانه

۲۵ مکان تفریحی باکو که نباید از دست...

راهنمای خرید سوغاتی در وان

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • در باکو کجا برویم؟ لیست کامل جاذبه های باکو

    1404-04-23
  • راهنمای کامل سفر به باکو از صفر تا صد

    1404-04-22
  • قبل از مهاجرت به تهران، این واقعیت ها را بدانید

    1404-04-21
  • هر گردشگر عاشق عکاسی باید این مکان ها را در آنتالیا ببیند

    1404-04-21
  • معرفی مراکز خرید مسکو همراه با نقشه

    1404-04-19

مطالب برتر

  • چگونه به یک شهر ناامن سفر کنیم؟

    1395-10-23
  • مهاجرت به نیوزیلند، چطور و چگونه؟

    1398-07-11
  • سفری مهیج به اعماق غارها و رودخانه های زیرزمینی

    1398-07-17
  • راهنمای سفر به پلودیو

    1398-07-06
  • سیستم حمل و نقل در بمبئی چگونه است؟

    1396-06-28
  • سرای عامری ها در میان ۲۵ هتل برتر خاورمیانه

    1398-07-14

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • ترسناک ترین حرف های خلبانان که در طول پروازهای واقعی زده شده!

  • ۲۱ سبک هنری معروف در دنیا

  • معرفی هتل ۵ ستاره دو سورس در پاریس

مطالب جذاب

  • چوپان هایی که بر روی عصا راه می رفتند!

  • پرسه در کرملین

  • تهرانی ها! روستای آهار محلی برای تنفس

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

معرفی هتل بای ویو پارک ملبورن |...

طبیعت گردی در ۷ دریاچه کوهستانی ایران

معرفی هتل آریا کلاروس کوش آداسی |...