دره ای با شکل های تخیل آمیز
جزیره هرمز یکی از بنادر واقع در خلیج فارس است که در ۸ کیلومتری بندعباس قرار دارد. این جزیره دارای کوه ها، پرتگاه های مرتفع و دره های مجسمه شکل می باشد که نظر خیلی از گردشگران را به خود جلب کرده و به عنوان یکی از مقاصد دیدنی برای سفر در دنیا مطرح شده است. جنوب ایران مملو از جاذبه های دیدنی است که می تواند برای روزها و ماه ها شما رو سرگرم کند، جزیره هایی که هر کدام برای خود دیدنی های بسیاری دارند. اما امروز می خواهیم به دیدنی یکی از شگفت انگیزترین آنها برویم. دره ای با شکل های عجیب که به دره مجسمه ها شهرت دارد. اما چرا چنین اسمی روی آن گذاشتند؟! در ادامه با الی گشت همراه باشید تا درباره این رنگین کمان زیبا در جنوب ایران بیشتر صحبت کنیم.
لارک، یکی از جزایر دیدنی خلیج فارس افتتاح ۴ پروژه گردشگری جدید در هرمزگان در هرمزگان چه غذاهایی بخوریم؟
علت نام گذاری این جاذبه گردشگری به دره مجسمه آن است که شما با کمی پیاده در به سمت ساحل، شاهد سنگ هایی در اشکال مختلف می شوید. قدم زدن آن هم در شب می تواند حسابی شما تجربه ی مرموز و البته کمی هم ترسناک باشد! اگر کمی قدرت تخیل بالایی داشت باشید هر کدام را شبیه به حیوانی تشبیه می کنید. به طور مثال بعضی از سنگ ها شبیه سر گوسفند دیگر مرغ یا خروس و یا حتی شبیه اژدها … می کنید، به همین به این مکان مرتفع دره مجسمه ها می گویند. از شکل سنگها میتوان دریافت که در طول هزاران سال که جزیره هرمز به تدریج از آب بیرون آمده، روند فرسایش روی آنها نقش و نگار زده است. این جاذبه سوژه ی بسیار خوبی برای عکاسی است، فقط کافیست کمی خلاقیت به خرج دهید تا عکس های جالبی از اینجا بیاندازید.
علاوه بر دره های مرتفع با مجسمه های تخیل آمیز دیگر نکته جالب توجه سکوتی رویایی است که در این ساحل با ماسه های نقره ای رنگ حکم فرماست. با توجه به موراد ذکر شده اما هنوز تبلیغات مربوط برای اینکه این مکان زیبا در جنوب کشورمان برای جاذبه توریستی انجام نشده است. این موضوع یک امتیاز مثبت و یک امتیاز منفی دارد. مثبت از آن جهت که هنوز این طبیعت بکر و تمیز است. اما نکته منفی اینکه با توجه به قدمت و جذابیتی که در آن وجود دارد اما همچنان از مجامع گردشگری دور مانده است.
طبق بررسی های پژوهش گران زمین شناسی عمر زمین شناسی این جزیره به ۶۰۰ میلیون سال قبل میرسد و عمر بیرونی آمدن آن از آب به چیزی حدود ۵۰ هزار سال براورد شده است. جزیره هرمز در میان زمین شناسان به علت این که از انواع خاکهای مختلف تشکیل شده و تنوع بالایی دارد به بهشت زمینشناسی مشهور شده است. این جزیره شامل تپه و کوههای آتشفشانی و نمکی است بلندترین نقطهٔ آن ۲۱۰ متر ارتفاع دارد، اطراف آن را جلگه های پست و همواری پوشانده است و معادن خاک سرخ و نمک سفید آن شهرت فراوانی دارد.
دیگر اطلاعاتی که درباره جزیره دره مجسمه ها باید بدانید
این جزیره به واسطه مجاورت با یکی از مهمترین تنگههای قابل کشتیرانی جهان یعنی تنگه هرمز به نامی آشنا برای همگان تبدیل شده است. همین همسایگی یک موقعیت استراتژیک را برای این جزیره بهوجود آورده که در طول تاریخ هرمز همواره مورد توجه دولتهای قدرتمند قرار گرفته است. اما از موقعیت استراتژیک جزیره هرمز که چشم بپوشیم شرایط طبیعی و زمینشناختی این جزیره جاذبهای فوقالعاده زیبا و انکارناپذیر است.
در محدوده ۴۲ کیلومتر مربعی جزیره هرمز آنقدر جاذبههای رنگارنگ در کنار هم قرار گرفتهاند که این جزیره خودبهخود به ژئوپارکی رویایی برای طبیعتگردان تبدیل شده است. قلعه پرتغالیها، دره سکوت یا الهه نمک فیروزهای، غار مراقبه یا سکوت، دره رنگین کمان، دره مجسمه، ساحل خونی یا سرخ، ساحل فرش و موزه دکتر نادعلیان از جاذبههای گردشگری این جزیره زیبا و دیدنی است. در سفر به این جزیره شما زمان برای گشت و گذار کم می آورید!
کوه های خوراکی
کوه های خوراکی از دیگر جاذبه های دیدنی است که بعد از دره مجسمه ها باید به تماشای آن بروید!
با حرکت در مسیر دریایی جزیره هرمز به کوه های خوراکی که تنها در کشور ایران وجود دارد میرسید. بله کوه های خوراکی که دارای خاکی است میشود از آنها برای تهیه غذا و ترشی و انواع مربا استفاده کرد.
مردم محلی این کوه را «گلک» می نامند و خاک سرخ آن را مانند نمک در تهیه انواع غذاها مصرف می کنند. این کوه با ارتفاع تقریبی ۲۰۰ متر در جنوب جزیره هرمز قرار گرفته و از این خاک میشود در صنایع سرامیک سازی و رنگسازی استفاده نمود.
موزه دکتر نادعلیان
موزه دکتر نادعلیان ، در جزیره هرمز شهرت بالایی دارد. دکتر نادیان اصالتا هرمزی نیست ، او با خریدن یکی از خانه های متروکه موزه ای کوچک بنا کرده است. دکتر نادعلیان با همکاری هنرمندان داخلی و خارجی و با به کارگیری کودکان هرمزی دیواره های راه منتهی به موزه را نقاشی کرده اند که هم نشان دهنده راه توریست ها باشد و هم کوچه ها را به موزه تبدیل کرده اند. خاک های رنگی موجود در جزیره هرمز که در درون موزه گردآوری شده اند. درون این موزه به جز خاک های رنگی هرمز لباس زنان محلی هم گردآوری شده است که بسیار پرکار و زیباست و در گذشته وقتی لباس زنان هرمزی کهنه می شد آنها را به دریا می انداختند تابه چشم نامحرم نخورد، در موزه دکتر نادعلیان اتاقی هست که از پاچه شلوار زنان هرمزی فرش شده است ، پاچه هایی که بسیار پرکار هستند ، امروزه زنان هرمزی خودشان پاچه های شلوار لباسهایشان را به موزه اهدا می کنند.
قلعه پرتغالی ها
در جزیره هرمز قلعه به نام پرتغالی ها وجود دارد، که به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری تاریخی مهم این استان عنوان میشود. این در قلعه در ضلع شمالی جزیره هرمز و ساحل دریا قرار دارد؛ قلعه های پرتغالی ها تقریباً در بیشتر مناطق حاشیه خلیج فارس وجود دارد، در بندر قشم، کنگ، در عمان، در رأس الخیمه، در جزیره هرمز قابل مشاهده است.
این قلعه به فرمان آلفونسو آلبرکرک، دریانورد پرتغالی، در سال ۱۵۰۷ میلادی، زمانی که دهانه خلیج فارس را تصرف کرد اقدام به ساخت این قلعه در محلی موسوم به مورنا نمود. قلعه به شکل چند ضلعی نامنظم است. ساختمان آن بسیار محکم و دیوارهایی به قطر ۳/۵ متر با چند برج به ارتفاع ۱۲ متر دارد. تاسیسات قلعه شامل انبارهای تسلیحات، آب انبار و اتاق هایی با سقف هلالی است.