الی گشت
  • مجله گردشگری الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • راهنمای سفر

شهری در ترکیه با ۱۸ طبقه زیر زمین!

معرفی شهر درینکویو ترکیه

توسط تیم خبری الی گشت 1403-03-26
نوشته شده توسط تیم خبری الی گشت 1403-03-26
شهر درینکویو
1,7K

شهر درینکویو یکی از شهرهای بی‌نظیر و بسیار جالب در ترکیه است که به دست ایرانیان ساخته شده بود. شهری که دقیقاً ۱۸ طبقه زیر زمین ساخته شده و استحکام و مقاومت آن به‌قدری است که هیچ‌کس نمی‌تواند واقعی بودن آن را باور کند. البته کشور ترکیه و شهرهای زیبای آن جاذبه‌های فراوانی دارند. جاذبه‌هایی تاریخی، فرهنگی، طبیعی و تفریحی که گردشگران و مسافران زیادی را از اقصی‌نقاط دنیا به سمت خود می‌کشانند. اما دراین‌بین یک شهر زیرزمینی منحصربه‌فرد که به دست ایرانیان ساخته شده است، از پر طرف‌دارترین عجایب این کشور محسوب می‌شود.تور استانبول

فهرست مطالب پنهان
شهر درینکویو ، بیست هزار فرسنگ زیر زمین
جاذبه‌ های شهر تاریخی درینکویو
علت ساخت شهر باستانی درینکویو
شهر باستانی درینکیو به لحاظ امنیتی
ترکیه و جاذبه ‌های بی پایان آن

شهر درینکویو ، بیست هزار فرسنگ زیر زمین

شهر درینکویو یکی از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های ترکیه است که حتی نحوه کشف آن هم عجیب‌وغریب بوده و با ۱۸ طبقه، یکی از عجایب آثار باستانی و تاریخی ترکیه محسوب می‌شود. کاپادوسیه یک ناحیه پهناور و باستانی است که در کشور ترکیه قرار گرفته و ارزش‌های تاریخی بسیار زیادی دارد. این منطقه از توریستی‌ترین قسمت‌ها در استان نوشهیر است که شهر زیرزمینی و تاریخی درینکویو در آن واقع شده است.

تاریخچه درینکویو  

شهر درینکویو دقیقاً در ۸۵ متری از سطح زمین در ۱۸ طبقه ساخته شده و متعلق به قرن چهارم و پنجم پیش از میلاد است. شما به‌وضوح می‌توانید در این شهر آثار متعددی از کهن‌ترین و قدیمی‌ترین دین جهان یعنی زرتشت را مشاهده کنید. در این شهر نمادهای فراوانی از اهورا مزدا، اسب‌های زیبای پارسی، زرتشت و فروهر به وفور کشف و پیدا شده‌اند.

این شهر ۱۸ طبقه گنجایشی برابر با ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار نفر دارد و حتی مکان‌ هایی برای ذخیره کردن شراب، و روغن و غذا، اصطبل برای نگهداری از گاو ها و گوسفند ها و اسب ‌ها و نیایشگاه ‌های متعدد برای برپایی مراسم آیینی و مذهبی هم در آن تعبیه شده بوده است. تاریخ به وجود آمدن این شهر زیرزمینی دقیقاً نشان می‌ دهد که این شهر یک بازمانده باشکوه از دوران حکومت ماد ها در سال ۱۹۶۹ میلادی است.

مراحل کشف شهر باستانی درینکویو

درینکویو در لغت به چاهی عمیق گفته می‌شود که تاریخ پرفرازونشیب آیین زرتشت، پیروان متعدد اهورامزدا و ایران باستان در آن قرار گرفته است. واقعیت این است که این شهر در سال ۱۹۶۳ به‌واسطه یک اتفاق خیلی معمولی کشف شد. کارگران در این منطقه مشغول کندن زمین برای ساختن یک ساختمان بودند که به ناگاه با یک تونل عمیق یا یک چاه روبرو شدند و بعد از آن این شهر ۱۸ طبقه تاریخی کشف شد.

نحوه به وجود آمدن شهر درینکویو

میلیون‌ها سال پیش فوران‌های متعدد آتشفشان، همان‌طور که لایه‌لایه خود را به سطح زمین می‌رسانند، تغییرات عمده و اساسی فراوانی را در سطح زمین هم ایجاد کردند. این لایه‌ها که “توف” نام داشتند، باگذشت زمان و طی دوران متمادی، به موادی فرم‌پذیر و نرم تبدیل شدند. اهالی باستانی بخش آناتولی هم متوجه شدند که به‌راحتی می‌توان خانه‌های خود را در میان این لایه‌های انعطاف‌پذیر و نرم و در زیر زمین بنا کرد. بر همین اساس آن‌ها خانه‌های خود را این‌گونه شکل دادند.

جاذبه‌ های شهر تاریخی درینکویو

قبل از سفر به ترکیه و بازدید از این شهر باستانی، ادامه این مطلب را بخوانید تا بدانید که قرار است با چه شگفتی‌هایی روبرو باشید.

این شهر زیرزمینی یک بنای ۱۸ طبقه و تاریخی است که از دوران حکومت مادها برجای‌مانده، عمقی تقریبی معادل با ۸۵ متر دارد و در استان نوشهیر ترکیه قرار گرفته است. جالب است بدانید که تقریباً ۲۰ هزار نفر در این شهر زیبا به همراه منابع متعدد غذایی و محلی امن برای نگهداری دام‌های خود ساکن بوده‌اند. شهری زیرزمینی که کاملاً توسط ایرانیان باستان و پیروان آیین زرتشت بنا شده و ۱۸ طبقه دارد.

در طبقه اول، حیواناتی مثل اسب، گاو و گوسفند را نگهداری می‌کردند. چهارمین طبقه متعلق به نگهداری از سنگ‌های بسیار سنگین و بزرگی بوده که هم اندازه با سنگ آسیاب تراشیده شده بودند. این سنگ‌ها را برای جلوگیری‌کردن از نفوذ دشمنان به طبقات پایین‌تر و راهرو های ورودی تعبیه کرده بودند. با این سنگ‌ها هر مسیری را که لازم بوده به‌راحتی مسدود می‌کردند.

تنها نقطه‌ضعف این سیستم شهری آن بود که دشمنان به‌راحتی می‌توانستند سم‌های متعدد کشنده را از راه‌های هواکش شهری وارد شهر کرده و تمام ساکنان را نابود کنند. در تمام طبقه‌ها راه‌پله‌هایی جذاب و تودرتو ساخته شده بوده که در میان آن‌ها آشپزخانه، اتاق‌ها، محلی برای نگهداری‌کردن از مواد غذایی و مشروب، تونل‌ها و همین‌طور هواکش‌های متعدد بنا قرار داشتند. این هواکش‌ها همگی به بیرون راه داشتند و طوری تعبیه شده بودند که در عمیق‌ترین قسمت‌های این شهر زیرزمینی به‌راحتی هوا را جابه‌جا می‌کردند و به‌هیچ‌عنوان مشکل کمبود اکسیژن در این شهر وجود نداشت.

·        اجزای مختلف شهر درینکویو

اتاق‌هایی که در این شهر تاریخی وجود دارند با اندازه‌های مختلفی ساخته شده بودند. هر کدام از این اتاق‌ها کاربری خاص خود را داشتند. اتاق‌های کوچک‌تر مقبره بودند و اتاق‌های بزرگ‌تر محلی برای تجمع ساکنین و یا کلاس‌های درس و مدرسه. جالب است بدانید که شهر درینکویو به‌واسطه یک تونل طولانی ۸ کیلومتری به یک شهر زیرزمینی دیگر به نام “کایماکلی” وصل شده بود و این نشان‌دهنده وجود همکاری، ارتباطات و تعاملات میان تمدن‌های مختلف در منطقه کاپادوکیه و در آن دوران است.

جالب است بدانید که در محوطه بیرون شهر باستانی دریمکویو خرابه‌هایی باقی‌مانده از ۲ برج هم وجود دارد که محل حضور نگهبانان بوده است. زمانی که دشمنان و مهاجمان به این شهر نزدیک می‌شدند، نگهبانان، اهالی را باخبر می‌کردند. حتی در این شهر زیرزمینی مدرسه هم تعبیه شده بود. نکته جالبی دیگری که در مورد این شهر تاریخی باید به آن اشاره کنیم این است که مقاومت و استحکام این شهر به‌قدری زیاد است که هیچ‌کس نمی‌تواند آن را باور کند. چون باگذشت سال‌های بسیار طولانی از زمان ساخت، این شهر همچنان با حفظ شکوه و عظمت خود پابرجا و زنده است.شهر درینکویو

 

علت ساخت شهر باستانی درینکویو

واقعیت این است که پیروان دین زرتشت از اتفاقات خطرناک طبیعی، حمله موجودات فرازمینی و تهاجم دشمنان و اقوام گوناگون وحشی و همین‌طور زمستان‌های سخت بسیار وحشت داشتند. به همین خاطر این شهر زیرزمینی را بنا کردند. واقعیت این است که اقوام مایاها افرادی بسیار هوشمند بودند که در نجوم و ریاضیات نبوغ فراوانی از خود نشان داده بودند. اما به‌یک‌باره تمامی آن‌ها از بین رفته و نابود شدند. علت این موضوع را هم حضور موجوداتی می‌دانند که هیچ شباهتی به انسان‌ها نداشته و صرفاً دلیل اصلی نابودی قوم مایا هستند. به همین دلیل ایرانیان باستان تصمیم گرفتند تا این شهر زیرزمینی را در ۱۸ طبقه و در عمق ۸۵ متری زمین بنا کنند.

 

شهر باستانی درینکیو به لحاظ امنیتی

جالب است بدانید که تمامی خانه‌های ساخته شده در این شهر همگی به‌عنوان پناهگاه مورداستفاده قرار استفاده قرار می‌گرفتند. بر روی تمامی درب‌ها هم یک حفره وجود داشت که این امکان را به سربازها می‌داد تا به‌راحتی از درون آن‌ها به مهاجمان شلیک کنند. حتی این روزنه‌ها به‌گونه‌ای به اهالی منزل هم اجازه می‌دادند که محیط بیرون را دیده و به‌راحتی اوضاع را تحت کنترل خود بگیرند.

واقعیت این است که دفاع‌کردن از شهر و از یک روزنه کوچک، بسیار راحت‌تر و آسان‌تر از دفاع‌کردن از آن، از یک حفره بزرگ است. دقیقاً از زمان کشف شهر تاریخی و زیبای درینکویو تا به امروز، بیشتر گردشگران علاقه فراوانی به حضور و بازدید از این شهر نشان داده‌اند و به همین دلیل این نقطه از استان نوشهیر یکی از پربازدیدترین و پرجاذبه‌ترین نقاط ترکیه محسوب می‌شود. جالب است که بدانید بیشتر از نیمی از گردشگرانی که عازم کشور ترکیه می‌شوند، حتماً از این شهر باستانی دیدن می‌کنند.

شهر درینکویو

ترکیه و جاذبه ‌های بی پایان آن

کشور ترکیه و شهرهای زیبای آن را نمی‌توان در یک سفر چندروزه  به طور کامل مشاهده کرد. شما برای تماشای عمیق و کامل این شهر باید حداقل سالی یک‌بار عازم ترکیه شوید و در هر سفر خود، به یک شهر از آن سفر کنید. ترکیه جاذبه‌های بی‌شماری دارد و به لحاظ قدمت تاریخی، کمتر از کشور ما ایران نیست. ضمن اینکه در فرهنگ و آداب‌ورسوم هم شباهت‌های بی‌شماری با کشور ما ایران دارد.

درهرحال اگر قرار است تا چند روز آینده به این شهر سفر کنید، توصیه می‌کنیم که بازدید از جاذبه‌های تاریخی شهرهای ترکیه را فراموش نکنید. شهرهایی مثل شهر زیرزمینی و باستانی درینکویو که اتفاقاً توسط ایرانیان ساخته‌وپرداخته شده است و برای ما حال و هوای آشنا و غرورآفرین دارد.

 

مطالب مرتبط:
آیا چشم زمین واقعیت دارد؟+ تنها عکس موجود
در عید با این قطارهای عجیب و غریب سفر کنید!
ترکیهکاپادوکیا
۰ نظرات
تیم خبری الی گشت

مطلب قبلی
صومعه اسپیتوک مکانی منحصر به فرد برای جویندگان معنوی
مطلب بعدی
معرفی منطقه توریستی لارا آنتالیا + تفریحات

مطالب مرتبط

سفر یک روزه به اطراف تهران | ۳۶...

بهترین جاذبه های مسکو برای سفر اولی ها

راهنمای جامع سفر به مسکو

لیست بهترین هتل‌های کوش آداسی | از ۵...

معرفی بهترین تفریحات کوش آداسی

۲۳ جاذبه‌ای که نباید در کوش آداسی از...

بندرعباس تا آنتالیا – نقشه سفر، هزینه ها...

لیست بهترین رستوران های کوش آداسی – از...

سفری ارزان و جذاب از شیراز به چابهار

مسجد اورتاکوی، مسجدی روی موج های بسفر

نظر بدهید لغو پاسخ

نام ، ایمیل و وب سایت من را برای دفعه بعدی که نظر می دهم در این مرورگر ذخیره کنید.

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

مطالب اخیر

  • راهنمای گام به گام سفر به آنتالیا از تهران

    1404-04-09
  • تقویم هیجان انگیز جشنواره‌ های آنتالیا در طول سال

    1404-04-09
  • سفر یک روزه به اطراف تهران | ۳۶ پیشنهاد جذاب

    1404-04-09
  • بهترین جاذبه های مسکو برای سفر اولی ها

    1404-04-07
  • راهنمای جامع سفر به مسکو

    1404-03-22

مطالب برتر

  • این غذاهای اسپانیایی دل شما را خواهد برد! به همراه ویدیو

    1401-11-19
  • بهترین مراکز خرید سنگاپور کدامند؟

    1402-01-21
  • قوانین عجیب تاجیکستان

    1403-06-24
  • چرا برای یک مرتبه هم که شده باید به جزایر کوک سفر کنیم؟

    1398-07-11
  • بیابانی که رنگش عوض می شود!

    1398-07-21
  • پارک بوئن رتریو در شهر مادرید اسپانیا

    1396-12-21

دسته بندی ها

  • آموزشی
  • اخبار
  • راهنمای سفر
  • رسانه
  • گردشگری

درباره مجله گردشگری الی گشت

الی گشت لوگو

مجله گردشگری الی گشت، منبع اخبار و مقالات گردشگری، راهنمای سفر، توریسم اخبار گردشگری بین الملل و بروزترین مطالب در زمینه سفرهای داخلی و خارجی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Instagram Telegram

سفر و گردشگری

  • منوی جدید هواپیمایی لوفت هانزا در پروازهای اکونومی

  • چطور از فرودگاه بین‌ المللی حامد در قطر به مرکز شهر برویم؟

  • معرفی هتل امباسادر زلاتا هوسا پراگ | ۵ ستاره

مطالب جذاب

  • غذا خوردن در این رستوران بلژیکی، شما را به جهنم می برد! + تصویر

  • حقایقی عجیب در مورد سرخ پوستان و بومیان قاره آمریکا | بخش اول

  • ولوو و اسکایپ با یکدیگر وارد همکاری می شوند

استفاده از مطالب مجله گردشگری و توریستی الی گشت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت الی گشت میباشد.

الی گشت
  • الی گشت
    • بلیط هواپیما
    • رزرو هتل
    • تور مسافرتی
    • پکیج مسافرتی
    • بلیط قطار
    • بیمه مسافرتی
  • اخبار
    • اخبار الی گشت
    • اخبار ایران
    • اخبار جهان
  • سفر
  • گردشگری
    • صنعت گردشگری
    • صنعت هوانوردی
    • صنعت هتلداری
  • آموزش
    • مدیریت
    • بازاریابی
    • تجارب موفق
  • رسانه
    • عکس
    • ویدئو

بیشتر بخوانیدx

دَل، روستای ۵۰۰۰ ساله در دل کردستان

تصاویری عجیب از نظم چینی ها!

باید و نبایدهای سفر به چین در...