شهر احمدآباد در هند
هند، هند و باز هم هند. هر جا که سخن از اولین ها و مسائل جالب انگیز است، بالاخره نامی از هند و هندی ها به وسط می آید. امروز می خواهیم تا درباره ی شهرهایی که در دنیا ثبت جهانی شده اند با شما صحبت کنیم اما درباره ی یکی از آن ها که عنوان اولین شهر ثبت شده در جهان را نیز دارا می باشد. شهر مورد نظر ما، شهر احمدآباد در هند است که در ایالت گجرات قرار گرفته است. شهر احمدآباد در هند دارای خصوصیاتی است که آن را از بیشتر شهرهای دنیا متمایز می کند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفقا یکدیگر، با این شهر باستانی آشنا شویم.
مطالب مرتبط: چطور سفر ۱۰ روزه به هند را برنامه ریزی کنیم؟ بزرگ ترین مجسمه دنیا در هند ساخته شد + تصویر ببر بنگال را با سافاری پارک ملی رانتامبور هند، ببینید!
همانطور که می دانید در دنیا کم نیستند شهرهایی که بسیار قدیمی هستند و ثبت جهانی شده اند. به طور مثال به شهر شیراز و یزد خودمان بنگرید که بسیار باستانی هستند و ثبت شده نیز می باشند. حال در این میان تا به حال وقتی عنوان شهر ثبت شده در یونسکو را در اخبار می شنوید تا به حال برایتان این سوال پیش آمده است که معنی آن چیست و یا اولین شهری که در جهان ثبت جهانی شده است که کدام شهر بوده است؟
ما امروز به سوالات شما در این زمینه پاسخ خواهیم داد. شهر احمدآباد در هند در ایالت گجرات اولین شهری بود که در یونسکو به ثبت رسیده است. بیایید تا در ابتدا درباره ی شهر احمدآباد با شما صحبت نماییم. شهر احمدآباد که به عنوان اولین شهر دنیا در یونسکو به ثبت رسیده است.
از جمله ی المان هایی که باعث شده اند که این شهر به عنوان اولین شهر ثبت شده در یونسکو معرفی شود عبارتند از: معماری خاص و منحصر به فرد این شهر، تنوع فرهنگی و همچینین تنوع مذهبی که توانستند این شهر را کاملا واجد این شرایط بدانند که شهر احمدآباد در هند به عنوان اولین شهر جهان ثبت جهانی شود و در فهرست میراث جهانی یونسکو نام خود را برای همیشه ثبت نماید و در تاریخ خود را ماندگار کند.
البته ویژگی های منحصر به فرد شهر احمدآباد تنها این ها نیستند بلکه این شهر در زمان انقلاب کشور هند از جمله ی اولین شهرهایی بود که در صف مقدم جنبش استقلال که در نیمه ی اول قرن ۲۰ میلادی قرار داشت بود و در پی آن مرکز بسیاری از مبارزات نافرمانی مدنی برای احقاق حقوق کارگران، حقوق مدنی و استقلال سیاسی در این کشور و پیش زمینه ای برای تشکیل این بوده است. در سال ۱۹۶۰ میلادی که ایالت گجرات تشکیل شده، شهر احمدآباد در هند به عنوان پایتخت تجاری این ایالت این موقعیت را به دست آورد و همچنین شاهد رونق ساخت و ساز و افزایش جمعیت بود.
شهر احمدآباد در هند مکانی برای جشنواره ها و نمایشگاه ها است که می تواند برای هر بازدید کننده ای یک تجربه ی به یاد ماندنی در طول بازدید را برای هر کسی به ارمغان داشته باشد. از جمله ی معروف ترین جشنواره های این شهر می توان به جشنواره و فستیوالی تحت عنوان جشنواره ی نور اشاره کرد.
بیایید به اتفاق یکدیگر درباره ی ایالت گجرات بدانیم. ایالت گجرات را در هند معمولا با نام مستعار جواهر غرب نیز می شناسند و به عنوان منطقه ای مهم در غربی ترین قسمت کشور هند نیز شناخته می شود. اگر برایتان سوال است، باید به شما بگوییم که واژه ی گجرات از زبان سانسکریت اقتباس شده است و به معنای سرزمین ملت گورجار است.
ایالت گجرات به عنوان مرکز یکی از مهم ترین تمدن های حول رودخانه ی سند بوده است و شهرهای باستانی همچون لوتال، دولاویرا و گلادورو در این منطقه قرار داشته است. ایالت گجرا در واقع اولین قسمت از کشور هند امروزی است که در شهر بسیار باستانی لوتال شکل گرفته است. امروزه این ایالت به خاطر شهر شهر احمدآباد در هند که به عنوان اولین شهر ثبت شده ی جهان نیز شناخته می شود معروف شده است.
درباره ی شهر احمدآباد در هند افسانه ای در مورد چگونگی ساخت و ایجاد این شهر وجود دارد. افسانه ها می گویند که زمانی که سلطان احمد به دنبال اسب خود در کنار رودخانه می دوید، خیلی اتفاقی و ناگهانی به این منطقه در گجرا رسید و با دیدن طبیعت بسیار عجیب و حال و هوای عجیب و گیرای آن در نهایت تصمیم گرفت که در آن محل شهری را تاسیس نماید که به عنوان پایتخت از آن استفاده نماید.
این شهر هندی در نهایت در سال ۱۵۷۳ میلادی توسط مغول ها فتح و غارت شد و این اتفاق درست در زمانی به وقوع پیوست که این شهر در اوج زیبایی بود و در اطراف آن پوشیده از باغ های سرسبز بود. البته این پایان فاجعه برای این شهر نبود زیرا در حدود ۶۰ سال بعد از این اتفاق، شهر احمد آباد هند هم با قحطی شدیدی رو به رو شد و هم اتفاقات ناگوار طبیعی برای این شهر اتفاق افتاد که این نوید را می داد که این شهر به پایان عصر خود نزدیک شده است و تا افول درخشندگی این شهر چیزی باقی نمانده است.
شهر احمدآباد در هند پس از یک دوره فتوحات در طول قرن های مختلف، که فراز و فرودهای مختلفی را تجربه نمود در نهایت این شهر تبدیل به مرکز جنبش استقلال مهاتما گاندی در نهایت برای استقلال هند شد. این روزها گردشگرانی که به این شهر سفر می کنند هنوز هم می توانند به دیدن مقبره ی گاندی در احمدآباد بروند که در کنار ساحل رودخانه قرار گرفته است. در شهر احمدآباد در هند منطقه ای وجود دارد که آن حصاردار می گویند و قدمت آن به قرن ۱۵ میلادی باز می گردد. شهرت این منطقه به این خاطر است که به داشتن مساجد، مقبره ها و بسیاری از تالارهای مختلف و مشهور به جا مانده از دوره ی سلطنتی مشهور می باشند.
حصاردار احمدآباد در مرکز شرقی رود سابرماتی در ایالت گجرات هند قرار گرفته است. در حالت کلی در این منطقه، قلعه های تاریخی، مساجد، مقبره ها و تالارها و کاخ های مختلفی از جمله میراث های معماری به جا مانده از دوره ی تاریخی معروف به دوره ی سلطنتی در این شهر هستند.
باید این نکته را بدانید که در احمدآباد هند در نهایت دو سبک مختلف زندگی وجود دارد، یکی سبک زندیگ مبنا بر هر چیزی که پر زرق و برق و مدرن است و دیگری سبک زندگی که مبتنی بر سادگی و بی آلایشی سنتی یک زندگی هندی است. شهر احمدآباد در هند شهری است که با لقب شهر دیوار دار قبل از این که ثبت جهانی شود شناخته می شود زیرا با توجه به این که در سرتاسر رودخانه ی سابارماتی ایجاد شده است و سالم بماند و پس از آن هم توانسته است تا اولین شهری باشد که در میراث جهانی یونسکو قرار می گیرد.
همان گونه که می دانید این شهر در قرن ۱۵ میلادی توسط سلطان احمد شاه از پادشاهان مشهور گجرات ساخته شد. در شهر احمدآباد، مرکز تاریخی وجود دارد که دارای دیوارهای سنگی است که دارای ستون های حکاکی و تزئین شده ای می باشند. در داخل شهر احمد آباد نیز در تمام شهر موزائیک های بسیار زیبا و منحصر به فرد خودنمایی می کنند.
از جمله زیبایی های این شهر این است که آرامش آن از زندگی مسالمت آمیزو آرام مردم این شهر در کنار یکدیگر به وجود آمده است. در مرکز احمدآباد هند، قلعه ی بدرا وجود دارد که در سال ۱۴۱۱ میلادی و توسط خانواده ی سلطنتی ساخته شد. دیوارهای مستحکم کشیده شده به دور تا دور شهر حدود ۴۳ هکتار می باشد که کاخ های سلطنتی، مساجد و میادین عمومی را شامل می شود.
مسجد جامع احمدآباد که در قرن ۱۵ میلادی و در خارج از محوطه ی قلعه ایجاد شده است، یکی از خیره کننده ترین مناطق هند و نمونه ای از یک معماری آرامش بخش در بین هیاهوی معماری خاص و البته تلفیقی بین معماری سنتی و مدرن شهری در احمدآباد می باشد. در احمد آباد هند با وجود تعداد بسیار زیادی از صنایع نساجی که در آن قرار گرفته است، لباس و پوشاک ارزان است.
لباس های سنتی در فروشگاه هایی به نام سانسکروتی و باندهج به فروش می رسد که هر بازدید کننده ای از دیدن تنوع رنگ در این لباس ها کیف خواهد کرد. از جمله ی جاذبه های این شهر می توان به مقبره ی احمد شاه که در نزدیکی مسجد شهر قرار گرفته است اشاره نمود. مقبره ی مزین به پنجره های مشبک، گنبدها، مناره ها و سایر المان های معماری خیره کننده در آن فراوان است. از جمله دیگر جاذبه های گردشگری این شهر، می توان به مسجد سیدی بشیر اشاره نمود که با مناره های لرزان جلتا منار که به خاطر ساخت تکش به فرد مناره هایش معروف شده است.
منازههای این مسجد سه طبقه هستند که نوع مهندسی و معماری آن ها هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. این مناره ها به نحوی طراحی شده اند که اگر یکی از آن ها تکان بخورد، دیگری نیز تکان خواهد خورد، در حالی که به ظاهر هیچ اتصال میان آن ها برقرار نیست.