آشنایی و رعایت نکات بهداشتی سفر به هند برای سفری مطمئن و راحت به این منطقه به شما کمک میکند. این کشور علیرغم جذابیتهای تاریخی و گردشگری زیاد و تنوع رنگها و دیدنیهایی که دارد و گردشگران را ساعتها مشغول خود میکند، در بسیاری از نقاط بهداشت ضعیفی دارد. هرچند این موضوع برای مردم این کشور عادی است اما گردشگرانی که بدن آنها با شرایط زندگی در هند سازگاری ندارد در چنین شرایطی دچار مشکل و بیماری میشوند. در این مطلب از الی گشت نکات بهداشتی سفر به هند برای سفری مطمئن به این کشور را با هم بررسی میکنیم، با ما همراه باشید.
رزرو آنلاین تور هند ( مثلث طلایی) “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت
اهمیت آشنایی با نکات بهداشتی سفر به هند چیست؟
مریضی یک اتفاق عادی است که همه ما بارها و بارها در طول زندگی خود به آن دچار میشویم. ابتلا به بیماری در شرایطی که فرد در خانه خود اقامت داشته و فرصت کافی برای استراحت و رسیدگی به خود دارد چندان سخت نیست، اما در طول یک سفر تفریحی یا بعد از آن، ابتلا به بیماری مشکلات زیادی برای افراد ایجاد میکند. مریضی در سفر مانع انجام تفریحاتی که برای آن برنامهریزی داشتید، میشود. به همین دلیل در مناطقی که به دلیل آب و هوای خاص، بهداشت و… احتمال مریضی بیشتر است باید با نکات بهداشتی و مراقبتی آشنایی داشته باشید تا با رعایت آنها مانع بروز بیماری و اختلال در برنامه سفر شوید. هند از جمله کشورهایی است که به دلایل مختلف احتمال ابتلا به بیماری در آن زیاد است، این دلایل عبارتند از:
۱. آلودگی هوا | نکات بهداشتی سفر به هند
یکی از مسائلی که در کشور هند باعث افزایش احتمال ابتلای افراد به بیماری میشود، آلودگی هواست. این موضوع در هند بسیار خطرناک است، تا جاییکه برای سفر به آن توصیه میشود بیماران ریوی قبل از سفر به هند به پزشک مراجعه کرده و برای شرایط خاص دارو دریافت کنند. همچنین ماسک زدن در هند در بسیاری از شهرها برای گردشگران یک امر ضروری است. در شهرهای بزرگ و توریستی این کشور البته آب و هوا مطلوب است و تلاش میشود که موقعیت خوبی برای تفریح گردشگران فراهم شود اما در بعضی روزها، به خصوص روزهای گرم سال در شهرهای بزرگ هم احتمال آلودگی هوا وجود دارد.
۲. گرما و آب و هوای متنوع
دیگر موضوعی که احتمال ابتلا به بیماری در هند را افزایش میدهد، گرما و تنوع آب و هوایی در این کشور است. این کشور در مناطق جنوبی آب و هوای گرمی دارد اما اگر در برنامه تفریحات خود به ارتفاعات آن سفر کنید آب و هوای سردی را تجربه میکنید. بهعلاوه رطوبت هند به دلیل شرجی بودن و دمای اغلب بالای هوا، بسیار زیاد است که این موضوع باعث ابتلا به بیماریهای مختلف مانند گرمازدگی، کمآبی بدن و… میشود.
۳. گزش حشرات و مشکلات پوستی
یکی از مشکلاتی که بیشتر گردشگران در سفر به هند با آن روبرو میشوند، مشکلات پوستی است. این مشکلات ممکن است به دلیل قرارگیری در معرض نور خورشید و گرمای شدید هند اتفاق افتاده یا در اثر گزش حشراتی باشد که در هند وجود دارند. به خصوص در اقامتگاههای محلی یا هتلهای ۳ ستاره به پایین احتمال آلوده شدن بدن و ابتلا به بیماری به دلیل بهداشت ضعیف و وجود حشراتی مانند شپش در سرویسخوابها بسیار زیاد است.
مهمترین نکات بهداشتی سفر به هند چه مواردی هستند؟
علیرغم وجود احتمال ابتلا به بیماری در سفر هند، بسیاری از گردشگران همه ساله این کشور را برای تفریح و گردش انتخاب میکنند. زیباییهای این کشور آنقدر زیاد است که ترس از ابتلا به بیماری نادیده گرفته شود و این کشور را به یکی از توریستیترین نقاط دنیا تبدیل کند. البته مشکلات آلودگی و ضعف بهداشت در هند به این معنی نیست که همه گردشگران در این کشور به بیماری مبتلا شده و دچار مشکل شوند. بسیاری از بیماریهایی که احتمال ابتلا به آنها در هند وجود دارد با رعایت نکاتی ساده قابل پیشگیری هستند. تنها کافی است که قبل از سفر به این کشور با نکات بهداشتی سفر به هند آشنا شوید و با رعایت آنها سفری ایمن و بدون خطر را تجربه کنید.
۱. خرید بیمه مسافرتی
نه فقط در سفر به هندوستان بلکه در سفر به تمام کشورها توصیه میشود که قبل از سفر، بیمه مسافرتی تهیه شود. با تهیه این بیمه دیگر نیازی نیست که بابت هزینه درمان و مشکلاتی که در طول سفر برای شما ایجاد میشود، دغدغهای داشته باشید. بیمه مسافرتی جامع تمام بیماریها و مشکلاتی که در طول سفر رخ میدهند را پوشش میدهد تا درمان با کمترین هزینه انجام شود.
۲. واکسن زدن | نکات بهداشتی سفر به هند
یکی از مهمترین نکات بهداشتی سفر به هند که از ابتلا به بیماری در طول این سفر جلوگیری میکند، تکمیل واکسنهاست. اگر برنامه واکسیناسیون خود را کامل نکردهاید، قبل از سفر به هند حتما برای این کار اقدام کنید. واکسنهای هپاتیت، تیفوئید، وبا و دیفتری از مهمترین واکسنهایی هستند که باید قبل از سفر به هند زده شوند. در شرایط فعلی واکسن کرونا هم به لیست واکسنهای ضروری قبل از سفر اضافه میشود.
۳. تهیه داروهای مناسب
سفر را با هدف تفریح و گردش انجام دهید اما آمادگی بیماری و بروز مشکل داشته باشید و برای این موضوع داروهای مناسب مقابله به موقع با بیماری را از قبل تهیه کنید. به خصوص اگر بدن ضعیفی دارید و مستعد ابتلا به بیماریهای مختلف هستید حتما زیر نظر یک پزشک، داروهایی مانند آنتیبیوتیک و… را تهیه کنید تا در صورت بروز بیماری در کلینیکها و داروخانههای هند سرگردان نشوید. حتی اگر امکان حمل دارو ندارید یا بابت انقضای آنها نگران هستید، نسخه یا نامهای از پزشک خود دریافت کنید تا در صورت لزوم با استفاده از آن به پزشکی در هند مراجعه کنید.
۴.مصرف منظم پروبیوتیک، مانع مشکلات گوارشی
یکی از مشکلات و بیماریهای رایج گردشگران در سفر به هندوستان، مشکلات گوارشی و عارضههای معده است. آب و هوای گرم به تنهایی دلیل خوبی برای ابتلا به مشکلات گوارشی است و زمانیکه این موضوع با غذاهای جدیدی که بدن به آنها عادت ندارد همراه شود، احتمال بیماری بیشتر میشود. مصرف پروبیوتیکها در این شرایط کمک زیادی به مقاومت بدن در برابر بیماریها میکند. باکتریهای مفیدی که در پروبیوتیکها وجود دارد بدن را نسبت به باکتریهای بیماریزا مقاوم میکند. بهتر است مصرف این مواد را چند ماه قبل از سفر آغاز کنید و در طول سفر هم مرتبا از آنها استفاده کنید.
۵.دستها را مرتبا ضدعفونی کنید
یکی دیگر از نکات بهداشتی سفر به هند، ضدعفونی کردن دستها به دفعات است. طبیعتا در طول سفر بارها دست خود را به جاهای مختلف برای خرید، عکس گرفتن و… میزنید. دستهای آلوده بهترین راه انتقال بیماری هستند، حتی اگر چیزی نخورید و دست خود را لحظهای به صورت یا چشمان خود بکشید هم کافی است تا آلودگی از دستها به صورت و داخل بدن منتقل شود. به همین دلیل در سفر به هند توصیه میشود مواد ضدعفونی همیشه همراهتان داشته باشید تا مرتب از آن استفاده کنید.
۶.از دست استفاده کنید | نکات بهداشتی سفر به هند
در اولین موارد از نکات بهداشتی سفر به هند گفته شد که در این کشور باید دائما دستها را ضدعفونی کنید. برای مصرف بیشتر غذاهای هندی دست ضدعفونی شده بسیار تمیزتر از قاشق و چنگال است. به خصوص اگر ناچار هستید غذا را جایی صرف کنید که از بهداشت آن مطمئن نیستید صرفا از دستها بعد از ضدعفونی کامل برای خوردن غذا استفاده کنید.
۷.. از یخ استفاده نکنید
شاید این موضوع کمی سخت و غیرقابل تحمل باشد اما در سفر به هند سعی کنید از یخ استفاده نکنید. حتی برای سرو نوشیدنی در کافه یا هتل هم اگر از رعایت بهداشت و کیفیت کار آن کافه و رستوران مطمئن نیستید، درخواست کنید که نوشیدنی شما بدون یخ سرو شود. طبیعتا برای تهیه یخ نوشیدنی در هیچ جای دنیا از آب معدنی استفاده نمیشود.
۸. همه چیز را پوست بگیرید
اگر در ایران به خوردن میوهها با پوست علاقه دارید بهتر است در هند این عادت خود را کنار بگذارید. به خصوص در رستوران و… میوهها یا سبزیجاتی که امکان کندن پوست آنها وجود ندارد را استفاده نکنید. غذاها را تنها در صورتیکه به طور کامل پخته باشند مصرف کنید و مطمئن باشید که بهداشت محل تهیه آنها به خوبی رعایت میشود.
۹.آبمیوه تازه ننوشید
باز هم تاکید میکنیم اگر تشنه هستید، صرفا نوشیدنی بستهبندی شده تهیه کنید و از مصرف آبمیوههای طبیعی و تازه خودداری کنید. مصرف و خرید این آبمیوهها تنها در آبمیوهفروشیهایی که ظاهر تمیزی دارند و از شستشوی کامل میوههای آنها مطمئن هستید مجاز است.
۱۰.آب بنوشید اما فقط تصفیهشده | نکات بهداشتی سفر به هند
آب از گذشتههای دور یکی از منابع انتقال آلودگی و ایجاد بیماری در بدن انسانها بوده است. به همین دلیل در بیشتر نقاط دنیا توصیه میشود که تنها از آب تصفیهشده یا معدنی استفاده کنید. در خرید آب معدنی دقت کنید که پلمپ آن سالم باشد و تنها از فروشگاههای معتبر خرید کنید.
۱۱.از نی استفاده کنید | نکات بهداشتی سفر به هند
یکی دیگر از نکات بهداشتی سفر به هند که به جلوگیری از ابتلا به بیماری در این کشور کمک زیادی میکند، استفاده از، نی است. بهتر است چند نی خریداری کرده و همراه خود داشته باشید تا هر زمان که مجبور شدید از سوپر و… نوشیدنی خریداری کنید، بجای مصرف مستقیم از دهانه بطری آن را با نی تمیز خود استفاده کنید تا احتمال ابتلا به بیماری برای شما کمتر شود.
۱۲.غذا را در رستورانهای شلوغ بخورید
طبیعتا در سفر فرصتی برای آشپزی و تهیه غذای خانگی وجود ندارد، به همین دلیل باید با رستورانهای خوب جایی که به آن سفر میکنید آشنایی داشته باشید. در کشورهایی مثل هندوستان بهتر است که غذا را تنها در رستورانهای شلوغ مصرف کنید. این یک قانون کلی در تمام دنیاست که اگر یک رستوران شلوغ است و مشتریان زیادی دارد، احتمالا غذای باکیفیتتری سرو میکند، بنابراین مصرف غذا در آن احتمال ابتلا به بیماری را تا حد زیادی کاهش میدهد.
۱۳. غذاهای خیابانی را با احتیاط مصرف کنید
در طول سفر به هند و بازدید از مناطق مختلف آن احتمالا کافههای خیابانی یا گاریهایی را مشاهده کنید که غذاهای محلی آن شهر یا منطقه را سرو میکنند. بو و ظاهر بعضی از این غذاها آنقدر جذاب است که شما را برای امتحان کردن وسوسه میکند. تا حد امکان سعی کنید که با وسوسه خود مقابله کنید و آن غذا را بعدا در رستورانی مطمئن سفارش دهید، اما اگر امکان این کار را ندارید به بهداشت دستفروشی که غذا را آماده میکند دقت کنید.
آیـا برای پخت غذا دستهای خود را تمیز میکند؟ آیا غذا را در ظرف یکبار مصرف برای شما سرو میکند؟ آیا قابلمهها و ظروف او تمیز هستند؟ آیــا روغن و مواد خوراکی به ظاهر سالم به نظر میرسند؟ آیا در اطراف خوراکیهای او حشره و مگس وجود دارند؟ با بررسی این موارد امکان تشخیص کیفیت و بهداشت غذای خیابانی را دارید و تا حد زیادی از بیماری با مصرف این غذا جلوگیری میکنید.
۱۴.از غریبهها غذا نگیرید
رفتار دوستانه و مودبانه با مردم در کشوری دیگر موضوعی بسیار مهم است اما در مورد دریافت غذا از غریبهها محتاط باشید حتی اگر غیردوستانه به نظر برسد. علاوهبر مسائل بهداشتی، گرفتن غذا از غریبهها از نظر امنیتی هم مشکلساز است. در بیشتر نقاط دنیا گرفتن غذا از غریبهها یک شگرد برای سارقین است تا با بیهوشی موقت اموال قیمتی افراد را سرقت کنند.
۱۵. گیاهخوار شوید
گوشت و فرآوردههای گوشتی تنها در صورت پخت کامل سالم و قابل استفاده هستند، بنابراین اگر از میزان پخت گوشت یا نوع آن در یک رستوران یا غذاخوری اطمینان ندارید، غذاهایی که گوشت کمتری در آن استفاده شده یا برنج سفارش دهید.
۱۶. به غرایز خود اطمینان کنید
اگر مطالب گفته شده تا اینجا باعث ایجاد حس نگرانی در شما شدهاند، نگران نباشید. همه ساله افراد زیادی به عنوان توریست و گردشگر به کشور هند سفر میکنند و بدون هیچ مشکلی در این کشور تفریح میکنند. با رعایت نکات بهداشتی و اعتماد به غریزه خود در مورد انتخاب محل تمیز برای صرف غذا و… به بیماری دچار نخواهید شد.
نتیجهگیری | نکات بهداشتی سفر به هند
نکات بهداشتی سفر به هند از ابتلا به بیماری در این کشور جلوگیری میکنند. رعایت این نکات چندان سخت نیستند اما سلامتی شما را در طول سفر تضمین میکنند. در این مطلب از الی گشت تمام نکاتی که برای سفر ایمن به هند، به شما کمک میکنند را توضیح دادیم. اگر این کشور را برای تفریح و سرگرمی انتخاب کردید ابتدا این مطلب را به طور کامل مطالعه کنید، همچنین برای آشنایی بیشتر با این کشور و دیدنیهای آن با سایر مطالب ما همراه باشید.
سوالات متداول
۱. چرا احتمال ابتلا به بیماری در هند زیاد است؟
گرمای هوا، حشرات و شلوغی سه عامل مهم در ابتلا به بیماری در هندوستان هستند.
۲. نکات بهداشتی سفر به هند قبل از سفر به این کشور چه مواردی هستند؟
خرید بیمه مسافرتی، واکسن زدن و تهیه دارو یا نسخه پزشکی از جمله نکاتی هستند که قبل از سفر به هند به پیشگیری از بیماری کمک میکنند.
۳. مصرف غذا در هند چه قوانینی دارد؟
غذا و نوشیدنی در هند تنها باید از رستورانهای معتبر تهیه شود، تا حد امکان از دستفروشها خرید نکنید و آب و یخ مصرف نکنید.
مطالب مرتبط: چرا هند را با الی گشت برویم؟ بهترین زمان سفر به هند چگونه سفر به هند در ۷ روز را برنامه ریزی کنیم؟