کاخ شارلوتنبورگ در برلین | Charlottenburg Palace
برلین پایتخت کشور آلمان و همچنین اصلی ترین مرکز سیاسی، فرهنگی، رسانه و علمی این کشور به شمار می رود. این شهر در قرن سیزدهم بسیار شهرت یافت و با وجود ویرانی هایی که در نتیجه ی جنگ جهانی دوم رخ داد اما مسئولان این شهر خیلی سریع اقدام به بازسازی شهر نمودند. به طور کلی جاذبه های بسیاری در این شهر صنعتی وجود دارد که هر فرد گردشگری قطعا دوست دارد یکبار هم که شده از آن ها دیدن نماید. کاخ شارلوتنبورگ یکی از همین جاذبه های بی نظیر شهر برلین است که باید در سفرتان به این شهر حتما از آن دیدن کنید. در ادامه همراه الی گشت باشید تا بیشتر درباره کاخ شارلوتنبورگ در برلین خدمتتان شرح دهیم.
مطالب مرتبط: بهانه ای برای سفر به برلین + ویدیو آیا برلین سرسبز ترین شهر دنیاست؟
بزرگترین کاخ برلین که نمایی از این شهر آلمانی است و قطعا شما را مجذوب خودش می کند، کاخ شارلوتنبورگ (Charlottenburg) است که یادگاری از تاریخ پادشاهی پروس، هنر و معماری باروک است. کاخ شارلوتنبورگ را به نوعی نمونه ای از بهترین سبک معماری مورد علاقه ی پادشاهان پروسی دانست. ساخت این بنای تاریخی توسط معمار سبک باروک «یوهان آرنولد نیرینگ» که یکی از طراحان مشهور این سبک بوده در سال ۱۶۹۵ انجام شد. به گفته مورخان این عمارت تابستانی به دستور الکتور فردریش سوم برای همسر او قرار بود که ساخته شود. اما متاسفانه در حین ساخت این عمارت بی نظیر نیرینگ از دنیا رفت و «مارتین گرونبرگ» و «یوهان اوساندر گوته» کار را ادامه دادند. مارتین گرونبرگ برای ساخت این بنای دو بخش اصلی در نظر گرفت، یکی محلی باشد برای اقامت مهمانان و خدمه و دیگری نمای اصلی بنا که حدود ۵۰ متر بوده را نگه بدارد. این بنا امروز یکی از برجسته ترین چشم اندازهای پایتخت آلمان به شمار می رود.
در سال ۱۷۱۲ میلادی، نارنجستان باشکوهی ساخته شد و در ۱۷۴۶ میلادی، جناح جدیدی با دو سالن ضیافت به آن اضافه کردند. در دوران حاکمیت فردریش ویلیام دوم، سالن تئاتر و برجک چایخانه را هم به این مجموعه افزودند. سوفی شارلوت که بعدها اولین ملکهی امپراطوری پروس شد، میهمانیها و جشنهای پر زرق و برق در کاخ برپا کرد. در دوران حکومت فردریش کبیر، کاخ میزبان جشنهای خانوادگی بزرگ بود. در قرن نوزدهم، پرنسس «لیگنیتز»، همسر فردریش ویلیام سوم و پس از او، گاهی فردریش ویلیام چهارم در اینجا زندگی کردند. نمای این کاخ تحسین برانگیز که ۵۰۵ متر ارتفاع دارد، در جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دید و مرمت آن دردسر و هزینه زیادی داشت که مجبور به جایگزین کردن مجسمه طلایی «فورتونا» که بر نوک گنبد قرار دارد، شدند.
جناح جدید و کاخ قدیمی
جناح جدیدی «نویر فلوگل» (Neuer Flügel) که در کاخ شارلوتنبورگ برلین ساخته شد حاوی دیدنی ترین اتاق ها و بناهای ارزشمند این مجموعه می باشد. ساختمان هایی که برای بازسازی آنها به همان شکل و شمایل گذشته یشان هزینه های بسیاری برای دولت آلمان برداشت. در انتهای غربیِ بخش مرکزی اتاق هایی هستند که فردریش اول از آنها استفاده میکرد و اتاق خواب او، اتاق مطالعه، اتاق قرمز لوکس و سالن سخنرانی را شامل میشوند. علاوه بر وی اتاق های مربوط به همسرش، سوفی شارلوت، اتاق نشیمن، سرسرا و سالن سخنرانی هم در این جناح قرار داشتند. در این اتاق ها مبلمان های لاکی چینی و تقلید شدهی اروپایی به همراه دیگر وسایل منبت کاری و حکاکی شده از قرن هجدهم به چشم میخورند. از نکات قابل توجه دیگر، آثار (Pesne)، (Weidemann) و پرده های نقش دار (Charles Vigne)، تولید کننده ی برلینی، در این اتاقها است. یکی از زیباترین قسمت این کاخ اتاق نیایش کاخ است که محل ازدواج فردریش ویلیام دوم بوده و به طور کامل بازسازی شده است.
در قسمت انتهایی شرق این کاخ در طبقه ی همکف گالری بلوط قرار دارد که هنوز هم برای اجراهای موسیقی مجلسی از آن استفاده می شود. بناهای مسکونی فردریش ویلیام و فردریش ویلیام سوم راه هم در همین بخش می توانید مشاهده کنید. در این اتاقها وسایل زیادی به سبک چینی و نقاشیهایی از عصر(Biedermeier) وجود دارد. درطبقهی بالای این جناح، اتاقهای فردریش کبیر شامل دو سالن تشریفاتی به سبک روکوکو را خواهید دید. سالن غذاخوری تشریفاتی که اتاق سفید هم نامیده میشود، با مرمر صورتی گچکاری شده است، درحالی که «گالری طلایی» دکور پرنقش و نگاری از گچ طلاکوب دارد. در قسمت «کاخ قدیمی» تعدادی اتاق با معماری باروک و قفسههای چینی فوقالعاده را میبینید که مهمترین آثار چینی آلمان را در خود جای داده است. تاجهای جواهر، نقرههای سلطنتی و نمونههای عالی از ظروف غذاخوری چینی هم در این بخش نمایش داده شدهاند.
پارک کاخ شارلوتنبورگ
محبوب ترین قسمت کاخ شارلوتنبورگ برلین، پارکی است که در آن قرار دارد. این پارک در سال ۱۶۹۷ میلادی توسط «سیمؤن گودو» (Siméon Godeau) به سبک فرانسوی ساخته شده است. این پارک در قرن نوزدهم به تغییر ظاهر داد و به شکل پارک های انگلیسی در آمد. اما بعد از جنگ جهانی دوم دوباره آن را به سبک باروک اولیه اش بازگرداندند. از دیگر دیدنی ها این پارک می توان به پل آهنی کوچک در کنار دریاچه ی کپور، ستون مرمرین و عمارت کلاه فرهنگی جدید که به سبک ناپولی برای فردریش ویلیام سوم و پرنسس لیگنیتز ساخته شده بود نیز اشاره کرد. در قسمت های مختلف این کاخ دیدنی های متنوعی وجود دارد به طور مثال در سمت شمالی این پارک، مجموعه از ظروف چینی برلینی از قرن هجدهم و نوزدهم نگهداری می شود و در سمت غربی پارک صنوبرهای بلند قد کشیده اند و می توانید با تماشای جلوه ای عظمت پادشاهان گذشته را به چشم ببینید.
حیاط بزرگ
در حیاط این کاخ مجسمه ای از فردریش کبیر وجود دارد که وی بنیان گذار ایالت برندنبورگ و پروس بوده است. این مجسمه با شکوه و با غرور در حیاط بزرگ کاخ شارلوتنبوگ قرار دارد و تعداد زیادی از بازدیدکنندگان این کاخ در کنار این مجسمه عکس هایی به یادگار می گیرند. فردریش ویلیام اول، پسر او، این اثر هنری گرانبها، از عالیترین مجسمههای دوران باروک در برلین، را در احترام به پدرش سفارش داد و شخصی به نام (Andreas Schlüter) آن را ساخت. فردریش کبیر در این مجسمه با لباس نیمه رومی و نیمه مدرن، زره برنزی، کلاهگیس پرپشت و بلند نشان داده شده و باتومی با حالت دستور دادن در دست دارد. روی پایهی مرمرین مجسمه، یک کتیبهی لاتین به شکل سپر تعبیه شده که مجسمه را از طرف پسر به پدر تقدیم میکند و در دو طرف بردههایی اسیر ساخته شدند که نماد دشمنان قدیمی پروس هستند.