معرفی کاخ عالی قاپو
شهر اصفهان با جاذبه ها یگردشگری تاریخی و دیدنی گره خورده است و افراد زیادی را مشتاق به دیدن حتی یکبار از این شهر کرده است و یکی از این جاذبه ها، کاخ عالی قاپو است که یک نمونه منخصر بفرد از معماری کاخهای دوران صفوی محسوب می شود. مطمئنا تا حالا از این بنای باشکوه دیدن کرده اید با این حال شاید حقایقی که درباره ی این کاخ وجود دارد را ندانید. همراه الی گشت باشید تا با دانستنی هایی از این بنا بیشتر آشنا شوید:
درباره کاخ عالی قاپو
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به اصفهان سیل گردشگران خارجی در اصفهان!
کاخ عالی قاپو از نمونه های منحصر بفرد کاخ های صفویان است که در قرن یازدهم هجری و در زمان شاه عباس اول ساخته شد. اما چیزی که این کاخ را تا این اندازه منحصر بفرد کرده است، مینیاتورهایی است که در آن به کار رفته است و علاوه بر این گچبری های بسیار زیبایی هم دیده می شود که مخصوصا در طبقه ی آخر این کاخ بسیار چشم نوازند.
کاخ عالی قاپو در کل دارای ۶ طبقه است که در هر طبقه، یک نوع تزیینات به کار رفته است. این کاخ در دوران سلطنت شاه عباس اول ساخته شد و تمام مینیاتورهای به کار رفته در آن، کار هنرمند معروف دوران صفوی به نام رضا عباسی است.
عالی قاپو از دو کلمه ی عالی و قاپو به معنای «سر در بلند» تشکیل شده است و ارتفاع ۳۶ متری آن حتی تا چند دهه ی اخیر باعث شده بود تا تبدیل به بلندترین بناهای اصفهان شود. این کاخ بطور کلی از ۲ قسمت تشکیل شده است: قسمت جلویی مدخل عمارت و ساختمان اصلی کاخ که در زیر به معرفی هر دو قسمت می پردازیم:
قسمت جلویی مدخل عمارت
قسمت جلویی ساختمان از ساختمان اصلی جلوتر است و عمارت در همان جا قرار گرفته است. در بالای مدخل، ایوانی قرار گرفته است که از ۳ طرف باز است، این ایوان روی ۱۸ ستون قرار گرفته است و البته هنوز مشخص نیست که از این ایوان دقیقا چه استفاده ای می شده است اما در گذشته اطراف آن را با پرده می پوشانده اند.
در وسط ایوان، حوضی که جنس کف آن از مس است، با لبه های از جنس مرمر و فواره های زیبایش خودنمایی می کند. بعد از مدخل به راهی که بصورت شمالی و جنوبی است می رسیم که در واقع در پشت این راه، همان عمارت اصلی عالی قاپو قرار گرفته است.
ساختمان اصلی کاخ
بعد از مدخل به ساختمان اصلی عمارت می رسیم که همانطور که در بالا گفته شد از شش طبقه تشکیل شده است. بالای در ورودی ظاهرا کتیبه ای نوشته شده بوه است که البته با گذشت زمان دیگر چیزی از آن باقی نمانده و از بین رفته است. برای رسیدن به طبقه ی اول عمارت می توان از دو راه پله ای که بصورت مارپیچی ساخته شده اند کمک گرفت. بعد از طبقه ی اول، چهار طبقه ی دیگر وجود دارد که هر کدام اتاق های بزرگ و تالارهایی دارند که نقاشی های زیبای روی دیوارهای تالارها از اثار هنرمند مشهور، رضا عباسی است.