دلایل سفر به ایلام
ایلام مقصدی گردشگری و فوق العاده در کشورمان است که متاسفانه امروز کمتر به آن توجه می شود. کوچک ترین استان ایران که قدمتی دیرینه دارد. دره ها و کوه های سفر به فلک کشیده آن موجب شده هر فصلی برای سفر به ایلام زیبایی های منحصر به فرد خود را داشته باشد. بهاری سرسبز، تابستانی پر از زندگی، پاییزی رنگارنگ و زمستانی مطبوع که میزبان فوق العاده شما برای گردش در طبیعت هستند. با الی گشت همراه شوید تا دلایل سفر به ایلام سرزمین باستانی ایران زمین را به شما معرفی کنیم.
مردم خونگرم
مطالب مرتبط: نقش برجسته گل گل ملکشاهی، بازمانده تمدن آشور در ایلام تنگ کافرین، یکی از زیباترین مناطق استان ایلام چشمه قیر دهلران، از جاذبه های عجیب استان ایلام
مردم این قسمت از کشورمان نیز مانند سایر ایران زمین به خونگرمی و مهمان نوازی شهرت دارد بنابر این یکی از اصلی ترین دلایل سفر به ایلام داشتن مردمی خونگرم است که به گرمی از مسافران استقبال می کنند و اقامت دلچسب و بیاد ماندنی را برایتان رقم خواهند زد. سرزمین ایلام بواسطه همسایگی با سرزمین های عراق و قرار گرفتن در معرض اولین حملات مسلمانان و پاره ای از تبلیغات و مروجین مذهب شعیه وهمینطور شرایط مساعد دیگر از دیر باز خاستگاه مذهب شیعه بوده ودر حال حاضر بیشتر جمعیت آنرا تشکیل می دهدند، آن ها به زبان کردی ایلامی صحبت می کنند و لباس های کردی لباس سنتی آن ها است.
کوه قلاقیران
این کوه در ۳ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد و تفرجگاه ششدار نیز در نزدیکی آن است. به لحاظ مردم شناسی کوه قلاقیران در ایلام از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و به نوعی نماد شهر ایلام به شمار می آید. در ارتفاعات کوه قلعه ای با همین نام احداث شده که بسیار زیبا است اما توجه داشته باشید که راه رسیدن به آن بسیار دشوار است.
تفریحگاه جنگلی ششدار و منجل
منطقه ششدار و منجل منطقه ای برای تفریح مردم ساکن ایلام هستند. آن ها برای این که زمانی را در دل طبیعت سپری کنند و اوقات خوشی را همراه خانواده سپری کنند بدین جا می آیند. به ویژه در فصل بهار و پاییز که هوا بسیار مطبوع است. لازم است ذکر کنیم که بین دو ناحیه ششدار و منجل محله سلطان آباد قرار دار که پر است از چشمه و باغ های زیبا.
کاخ فلاحتی (کاخ کشاورزی)
بنای به جا مانده از دوران قاجار که امروز تبدیل به موزه کشاورزی شده است و بازدید از آن می تواند یکی از دلایل سفر به ایلام باشد. ساخت آن در سال ۱۳۲۶ هجری قمری به دستور غلامرضا خان والی ایلام انجام شد. در آن زمان محوطه پیرامون آن سراسر باغ میوه بود که امروز خیابان ها و ساختمان ها جای آن را گرفته اند.
قلعه اسماعیل خان ایلام
در ارتفاعات انبار آب و مشرف به شهر ایلام، قلعه و استحکاماتی ساخته شده که به اسماعیل خان معروف است. اطراف آن کوهستانی و دارای صخره هایی است که موجب شده راه رسیدن به آن سخت باشد. البته از قدیم راه اصلی قلعه جنوب شرقی آن بود که امروز نیز هموارتر است.
کوه چمن گیر
در ناحیه شیروان و در فاصله ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی ایلام واقع شده است. ارتفاع ۲۵۴۸ متر است. این کوه سرچشمه رودخانه های گراب و چرداول بوده و از جنوب شرقی به کوه سیوان و از شمال غربی به کوه قلارنگ متصل می شود و جزو رشته کبیرکوه از کوهستان زاگرس به شمار می آید. کوه چمن گیر می تواند یکی از دلایل سفر به ایلام برای علاقه مندان به ورزش کوهنوردی باشد.
کوه اهوران
کوه اهوران در شمال شرق ایلام جای گرفته و فاصله آن تا مرکز شهر ۸۳ کیلومتر است. ارتفاع آن ۲۱۲۰ است و ارتفاعات همجوار آن کوه های کولیته و کازه تر هستند.
قلعه توت ایلام
قلعه یا دژ توت در جنوب روستای بانقلان از توابع شهر ایلام قرار دارد. این قلعه در میان کشتزارها و باغ های کشاورزی و بر بالای تپه ای باستانی ساخته شده و به نام قلعه توت معروف است. به دلیل فعالیت های نامتعارف کشاورزی در سطح تپه و دامنه های اطرافش بافت سطحی تپه و قلعه دچار مشکلاتی شده است.
موزه تاریخ طبیعی ایلام
اگر اهل بازدید از موزه هستید موزه تاریخ طبیعی می تواند یکی از دلایل سفر شما به ایلام باشد. یکی از موزه های بزرگ منطقه که در دو طبقه احداث شده و در آن فسیل جانداران از دوران های مختلف زمین شناسی و حیوانات تاکسیدرمی شده نگهداری می شوند.
سنگ نوشته قوچعلی
سنگ نوشته قوچعلی در دوران پیش از تاریخ اسلام حک شده است.محل دقیق قرار گیری آن جنوب کوه اناران بر روی سنگی در تنگ قوچعلی است و در میراث آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
آبشار وه ریز
شار وه ریز در نزدیکی روستایی به نام چشمه کبود قرار دارد که از توابع بخش مرکزی شهر ایلام است. ارتفاع آبشار ۱۰ متر است و از روی صخرهای هلالی به پایین می ریزد. سرچشمه آبشار، ارتفاعات کبیرکوه در غرب ایلام می باشد.
نقش برجسته گل گل ملکشاهی
نقش برجسته گل گل ملکشاهی توسط آشوربانیپال آخرین پادشاه مقدر تمدن آشور نوشته شده است. ابعاد آن ۱۳۵ در ۹۰ است با شهر ارکواز ۸ کیلومتر فاصله دارد. سنگ نوشته در میان تنگه ای بزرگ با صخره ای مرتفع قرار گرفته است. صخره را که پیدا کنید یک جعبه آهنی را خواهید دید که هیچ اطلاعاتی در باره آن نوشته نشده و کاملا رها شده است.
طاق شیرین و فرهاد
همه ما از کودکی بارها افسانه شیرین و فرهاد را شنیده ایم. اگر می خواهید محلی را ببینید که فرهاد برای استراحت شبانه شیرین احداث کرده است، بازدید از این جا می تواند یکی از دلایل سفر به ایلام برای شما باشد.
دره ارغوان
دره ارغوان را می توان یکی از زیباترین چشم اندازهای طبیعی استان ایلام دانست که یکی از دلایل سفر به این استان به شمار می رود. دره یا تنگ ارغوان در گذشته تنگ گاوز نامیده می شد. عامل اصلی که سبب نام گذاری این دره شده است رشد درختان ارغوان در سراسر منطقه است. گل های این درختچه در اوایل بهار (اردیبهشت)، در گروه های ۳ تا ۶ تایی، روی شاخه ها و حتی روی ساقه اصلی، پیش از رشد برگ ها می رویند و چون بسیار پرتعداد هستند منظره ای بسیار تماشایی را پدید می آورند.
قلعه هزار درب
قلعه هزار درب در شرق شهرستان دره شهر در ایلام قرار گرفته است. این قلعه بدون شک یکی از دیدنی ترین و شگفت انگیزترین آثار معماری تاریخ ایران است که از طاق های هلالی زیبا برخوردار بوده و قدمت آن به دوره ساسانی می رسد. موقعیت این قلعه در آبدانان، جنب دبیرستان شریعتی واقع شده است. قلعه هزار درب به عنوان یکی از آثار تاریخی ایران به ثبت ملی رسید.