نوروز از آن آئین های قدیمی است که وقتی برسد با خود شور و نشاطی وصف ناپذیر می آورد. فرقی هم ندارد کجای دنیا باشد. این شادی به ایران ما محدود نمی شود، کشورهای زیادی در دنیا به خصوص در آسیا و خاورمیانه هستند که آمدن نوروز را جشن می دارند، یکی از این کشورها قزاقستان است. با الی گشت همراه باشید تا با هم سری به جشن نوروزی این کشور بزنیم و ببینیم نوروز در قزاقستان چگونه است.

نوروز در قزاقستان
مطالب مرتبط: آیا اینجا واقعا قزاقستان است؟ سفری ۱۰ روزه به قزاقستان با پای پیاده
جالب است بدانید، به جز ما ایرانی ها از قرن ها پیش اقوام مختلفی در دنیا مثل ازبک ها و قزاق ها نوروز را جشن می گیرند و هر سال با آمدن اول فروردین مراسم های مختلفی برگزار می کنند. قزاق ها همینکه بهار می رسد به فروردین مارس نوروز می گویند. آنها معتقند این روز، روزی است که ستارگان به نقطه اول خودشان می رسند و در دنیا همه چیز نو می شوند و با آمدن بهار زمین شاد و شکفته می شود.
اهالی قزاقستان در نوروز لباس های نو و روشن می پوشند تا سالشان را با شادی شروع کرده باشند و به دیدن اقوام می روند. در این دید و بازدیدها آنها بر اساس رسم و رسوم همیشگیشان شانه هایشان را به یکدیگر می زنند.

آنها نیز نیز مانند ما روزهای قبل از سال نو را به خانه تکانی می گذرانند و در شب قبل از اول فروردین ظرف های خانه را طبق یک رسم دیرینه مملو از شیر، دوغ و غلات می کنند. چرا که معتقدند با این کار سال جدید سالی مملو از برکت برایشان خواهد شد.
اگر در این ایام به قزاقستان سفر کردید بدون دوربین نروید، چراکه سوژه های نابی می توانید برای عکاسی پیدا کنید، یکی از آنها خیمه های رنگین بزرگ با میزهایی مملو از غذا، میوه و خوراکی های خوشمزه در شهر است. این خیمه های که اقامت در آنها یکی از جاذبه های قزاقستان است yurt نامیده می شوند. سفره های رنگین و وسوسه انگیز وسط آنها نیز به دسترخان معروف هستند، در ایام نوروز مردم به دور این سفره ها می نشینند و با بهترین غذاها از هم پذیرایی می کنند.

در کنار این خیمه ها، قزاق ها با لبای هاس محلی و سنتی خود نمایش های فرهنگی و سنتی شان را برگزار می کنند و با آهنگ های اصیل قزاقستان به شادی می پردازند.
یکی دیگر از مراسم های نوروزی در قزاقستان که نوید آمدن بهار است رها کردن یک اسب با زنگوله در ساعت ۳ است. جوانان این کار را می کنند تا مردم با صدای زنگوله بیدار شوند و به نوروز خوش آمد بگویند.
قزاق ها چه رسم های جالبی برای این ایام دارند، آنها در جمع های دوستان شروع به مشاعره می کنند و با اسب دوانی و ورزش های پرهیجان و عجیب بهار را پرشور شروع می کنند. یکی از این رقابت های هیجان انگیز قول توزاق است که بین زنان و مردان برگزار می شود و اگر زنان برنده ی آن باشند، یعنی آن سال پر از خوشی و برکت است.

مردم قزاقستان نوروز را با تهیه غذاهای فوق العاده خوشمزه می گذرانند و این از تاثیر برکت در فرهنگشان است. آنها با آمدن نوروز گاوی را قربانی می کنند و غذای معروف بل کوترر را با آن طبخ می کنند. شاید بپرسید چرا گاو؟ چرا که گوشت آن باعث قدرت می شود و سالی که با قدرت شروع شود سال خوشی است.
صحبت از غذای قزاق ها در نوروز شد، جالب است بدانید آنها برای خداحافظی با زمستان و فصل سرد غذای معروفی به نام کوژه می پزند که همان آش است و از هفت ماده غذایی درست می شود؛ این هفت ماده هم از اهمیت عدد ۷ در فرهنگشان ریشه می گیرد.